Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Момичета незнам вече,на 3-ти съм пак на преглед и се надявам вече всичко да е наред. Soho doll имам снимки обаче на тях не пише никакви милиметри или поне аз не им разбирам.. Embarassed

# 556
  • София
Аз нямаше да имам такова търпение Simple Smile Ето гестограма, с която работят повечето. По нея си определяш термин, изследвания - кога, какви, размери вкл. на плоден сак и т.н. Виж съкращенията, те са същите като на снимките ти, така ще знаеш кое какво е. http://www.ladypill.com/calendar.php

# 557
soho doll,няма такива съкращения на моите снимки  Simple Smile много странно..
ML0.5
Gn 50
Frq 8.0 Hz
E/A 1/1
Map D/0/0
D 7.0 cm
DR 72
FR 24Hz
AO 98%
Eто това са показателите отстрани на самата снимка и аз нищо не разбирам  Blush

# 558
А ултразвука какво всъщност е и кога се ходи на него?
И пак да помоля някой да каже как точно преминава тази първа ФМ? Защото на прегледа ми миналата седмица , докторката ми каза само, че бебето имало тази костица, която трябва на носа, но нищо друго. За това тази седмица ще отида на ФМ.

# 559
  • Варна
 -True Blue-  гледам, че си от Варна за това ще ти напиша как мина моя преглед. В 11-12 седмица ходих в клиниката на Темелков за ранен скрининг, прегледа е все едно си те гледат на обикновен ехограф, лягаш и доктора гледа на компютъра и си измерва всичко, после ти дава едни листи с измерените части (и тази за носа тогава се мери) и снимки ще ти дадат, ако има забележки нещо ще ти каже на място, 50лв. е там прегледа. След това с тези листи отиваш в Терапията, там ти взимат кръв и ти правят изследване за Синдром на Даун и другити синдроми, мисля че беше 40лв., след около 10дена са готови резултатите. След 4 седмици най-рано се ходи за ФМ, там прегледа си е почти същия, като предишния, ако е застанало в подходяща поза ще ти кажат и пола. С всяко ходене ще ти пишат кой преглед ти предстои и кога да отидеш

# 560
Благодаря  Hug
Аз не съм регистрирана, за това никой не ми ги обяснява тези неща. Нито какво предстои, нито нищо. Като им кажа, че ще сменям  града и като разберат, че няма да се записвам при тях да раждам , отношението се променя, струва ми се. На последния ми преглед (в началото на седмицата) ме гледаха на видеозон и ми изкараха една лента с 4 снимки, на една от които е диаграмата на пулса. Не сме говорили за ограни, на докторката хич не й се говореше. (бях при Симеонова, Олимед). Каза, че има костица на носа и че всичко й изглеждало наред. И това беше. Нищо не ми е казала за кръвни изследвания.
Мога ли сама да отида в Терапията с тези снимки и да си направя такова кр. изследване за Даун? На гладно ли трябва да е?

# 561
  • Варна
Предполагам, че твоите са обикновени снимки от ехограф, няма да свършат работа (те не гледат снимките, а им трябва информацията от листите с изчисленията) Тези изследвания не са по здравната каса, по желание са и се заплащат, не всички аг-та казват за тях. За да си направиш изследването за даун в терапията първо трябва да си направила ранния скрининг и спрямо показателите от тях и кръвта ти правят изчисления какъв е риска.

# 562
Аз на всякъде си плащам, не съм с направление, така че не знам какво ги спира да ме осведомят .
Аа, ти май имаш предвид това БСХ ли? Защото аз такова мисля да не правя, само ФМ.
Дано тази седмица се уредя при Балев или Яков, че ще ми мине срока ,в който се прави 1вия път.

# 563
 Възможно ли е и поради какви причини се пие фолиева киселина през цялата бременност? Аз пия по 2 таблетки неофолик мета на ден и никой не ми е казвал да я спирам. В 22 г.с съм.
Може ли това, че все още я пия да окоже неблагоприятно влияние?

# 564
A казаха ли ти ,защо да пиеш по 2? Аз поя по 1. Така ми го изписаха.

# 565
  • Варна
Първото изследване на което ходих в клиниката на Темелков беше ранен скрининг в 12 седмица, там са измерили нухална транслуценция, мозъчен и лицев череп, носни кости, тяло и крайници, сърдечна честота и др. и с тези резултати отидох в Терапията за БХС -  като излезнат резултатите от терапията ще разбереш какъв е риска за болест на даун, едуардс, патау, търнер и триплоидия. Дано не съм те объркала нещо, аз до сега всички изследвания съм си правила и на първи етап е това, за следващите всеки доктор ще ти казва кога да ходиш. Няма как да разбереш риска за болест на Даун без да са ти взели кръв, а на ФМ те гледат на ехограф, не се взима кръв

# 566
A казаха ли ти ,защо да пиеш по 2? Аз поя по 1. Така ми го изписаха.
  Хетерозиготен носител съм по мутантен алел на МТХФР.

# 567
Как мислите, дали да се притеснявам от повишена активност на беба. От 3 дни са едни салта и едно чудо, а по принцип си ми е мързелива. Такива активности е имала максимум по 1 ден, а сега не се е спряла от петък.. Влизам в 35-та седмица и буба е седалищно, та се надявам да се намества сега, но чак такива ритници...

# 568
По принцип при всякаква рязка промяна в активността на бебето би трябвало да се отиде на лекар за всеки случай.

# 569
  • София
Как мислите, дали да се притеснявам от повишена активност на беба. От 3 дни са едни салта и едно чудо, а по принцип си ми е мързелива. Такива активности е имала максимум по 1 ден, а сега не се е спряла от петък.. Влизам в 35-та седмица и буба е седалищно, та се надявам да се намества сега, но чак такива ритници...
Аз мисля,че накрая на бременността е точно така.Преди не си я усещала,защото е била по-мъничка,но от тук нататък започва да и отеснява...И щом до сега не се е обърнала едва ли тепърва  ще се обърне...

Общи условия

Активация на акаунт