Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 121
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Ще ми обясните ли как точно протича прегледа при гинеколог, при бременност? Имам известни притеснения от вагинални прегледи. Не ми е никак приятно. Кажете как протича първия преглед, за да се настроя психически.

# 106
  • София
Онзи ден като ходих на гинеколожката и установи, че съм в 6та седмица нямаше още сърдечна дейност и ми каза чак на 20ти юни да отида отново и живот и здраве тогава ще съм в 9та сед. Трябва ли да се притеснявам, че в 6та нямаше сърдечна дейност ?

# 107
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ще ми обясните ли как точно протича прегледа при гинеколог, при бременност? Имам известни притеснения от вагинални прегледи. Не ми е никак приятно. Кажете как протича първия преглед, за да се настроя психически.

За установяване на бременност най-често се ползва вагинален ехограф. Ти имаш право да откажеш, разбира се, но коремният може и да не е толкова точен.

Трябва ли да се притеснявам, че в 6та нямаше сърдечна дейност ?
Сърдечна дейност се отчита след 7-ма седмица.

# 108
А ако бременността е установена и ида след 2 седмици от закъснението, как ще протече прегледът?

# 109
А ако бременността е установена и ида след 2 седмици от закъснението, как ще протече прегледът?

С вагинален ехограф вероятно. Но никой не може да те прегледа принудително, така че зависи от теб.

# 110
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Докторът трябва да потвърди бременността, а толкова рано най-сигурно става с вагиналният ехограф.
А от личен опит (сменила съм няколко гинеколога) мога да кажа, че дискомфортът при вагинален преглед зависи от самият доктор. Така че ако не си доволна по-добре го смени.  Peace 

# 111
Бях в 6 гс, когато имаше профилактични прегледи на работата, и там с коремен ехограф установиха, че съм бременна със сигурност, обаче сърдечна дейност помня, че отидох на гинеколог и ми каза, че е рано, та ме викаха след 2 седмици, за да е сигурно.

# 112

По същия начин,както и ако отидеш сега.Не се притеснявай от вагиналния ехограф,просто трябва да си спокойна и отпусната.Относно това кога да отидеш на преглед,моето мнение е да изчакаш.Аз отидох веднага след като разбрах(и при мен едната черта беше по-бледа) ехографа ми показа 5 сед. и 3 дни и доктора установи бременност,но каза,че още е рано и трябва да отида след 2 сед. за да се види със сигурност дали всичко е ок.През тези две седмици не знаех къде се намирам,постоянно за това мислех...какво ще стане,дали всичко ще е наред,ами ако нещо стане...и ми беше  много напрегнато докато дойде време за прегледа,затова по-добре изчакай и отиди към 7-8 сед. Ти си решаваш,но само трябва да си спокойна... всичко ще е наред.  newsm10
Аз съм вече почти в 7 месец и Слава Богу всичко е наред... и при тебе ще бъде не се притеснявай.Хапвай повечко плодове и зеленчуци,пий много вода или айран и всичко ще е ок  Grinning

# 113
  • Правец
Здравейте,
аз имам малък проблем с малкия и  храненето. Надявам се родилите мами да ми помогнат, или да ме насочите към някоя тема не знам и аз.
Проблема е следния: кърмим се около 1ч.-1.3ч, слагам го да спи и след няма и 10 мин. се буди за още. Дохранвам го с хумана, като му правя 60г. и той в повечето случай си изяжда всичко и чак тогава заспива. Притесняваме това, че е много храната и не знам какъв е ефекта от това.
Храненията ни не винаги са през 3 часа, защото го оставам да спи, колкото иска и след като сам се събуди се храним.

# 114
Еndira , благодаря!
Emiliya90 , Втората бледа черта си е бременност.Честито! С вагинален ехограф протича прегледа и така продължава до края на третия месец поне.Чак като ти поратне коремче ще те гледат с коремен ехограф.Така процедират добрите гинеколози , които преглеждат както трябва.Няма какво да те притеснява в този преглед.Ако отидеш след няколко дни , най-много да се установи удебелен ендометриум , но нищо няма да се види.Трябва да отидеш след 2 седмици. Няма как  Wink

# 115
Проблема е следния: кърмим се около 1ч.-1.3ч, слагам го да спи и след няма и 10 мин. се буди за още. Дохранвам го с хумана, като му правя 60г. и той в повечето случай си изяжда всичко и чак тогава заспива. Притесняваме това, че е много храната и не знам какъв е ефекта от това.
А защо дохранваш? Кърма ли нямаш?

Аз бих звъннала на Ла Лече Лига. Така ще е най-бързо и ефективно, вместо да чакаш отговори тук.

Ето тел. номер 0888-555-385

А това е линк с подробна информация за контакти: https://Http://lalechebg.com/contacts

# 116
ЗДравейте! При направена ПКК имам стойност на левкоцити 10,7 при реф.стойности 4-10 и лимфоцити % 16 при реф стойности 20-45. ДОкторът ме увери, че това е от бременността и не бива да се притеснявам, при вас случвало ли се е подобно отклонение от нормите? Confused

# 117
  • София
Нормално е да има вариране при бременност.

# 118
Еndira , благодаря!
Emiliya90 , Втората бледа черта си е бременност.Честито! С вагинален ехограф протича прегледа и така продължава до края на третия месец поне.Чак като ти поратне коремче ще те гледат с коремен ехограф.Така процедират добрите гинеколози , които преглеждат както трябва.

Това че нещо е наложена практика, не означава, че другите, които не я ползват, не са добри.
Като зная колко ми беше неприятно физическото присъствие на който и да е дори на метър от мен,
благодаря аз за този добър гинеколог, който не може да открие с коремен ехограф плода
и колкото и да е внимателен, ще ме преглежда с вагинален. Не ми е проблем принципно този преглед.
В 6 г.с. се видя много добре моята бременност с коремен, да отне време да го открие,
но дори чухме и сърцето.
Не подвеждайте жената, че само защото не я преглеждат с вагинален, докторът й е лош.

# 119
При нито една от двете ми бременности не са ме гледали с вагинален ехограф. Различните лекари си имат различни похвати на работа.

Общи условия

Активация на акаунт