Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 37 703
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
 Здравейте и от мен! Аз до сега само надниквах в темичката,но сега като видях ,че Nikincety е родила нямаше как да не се включа.
 Ники,честита рожба ,да ви е жив и здрав и много да ви радва!  bouquet

# 91
  • София
Привет, имам въпрос относно TSH хормона - правих го около 7г.с. и беше 1,25 док. каза ,че няма нужда повече да го следим.... Въпросът ми е нормално ли е да не се следи ,ако всичко е в норма при първото изследване?

По време на бременността и преди забременяване  TSH трябва да е под 1,5. Препоръчително е да го следиш на месец два и ако се налага да ти предпишат терапия.

# 92
Аз си правих и трите фетални във "Фемина".Много съм доволна.Ходех при Врагалева Simple Smile

# 93
Имам питане.Коя марка еднократни гащи за след раждане и отговарят ли си на размерите.Ще си поръчвам по интернет. Саnpol добри ли са? Има ли някакви разлики.Изобщо нямам идея как изглеждат и кое ще е удобно. newsm47

Честито на Nikincety!  bouquet

# 94
  • София
Ползвала съм Канпол и Тигекс, като си бях взела най-големия номер, да не ми убиват  Wink
Не бих се тревожила как ще изглеждат, а дали ще са удобни.  Peace

# 95
Е, аз нямах предвид ,с кои ще съм по-хубава  bowuu ,а изобщо как изглеждат различните видове.Кои  са по-удобни все пак?

# 96
  • София
Тигекс ми бяха по-удобни, защото нямат ластици в края, а са направени от фина ластична мрежа.

# 97
Здравейте...последните 2 дни си правя тестове за бременност, но втората линия е малко по-бледа. Имам 2 дни закъснение. Не знам дали мога вече да се зарадвам. Според вас има ли възможност да не съм бременна?

# 98
  • София
Здравейте...последните 2 дни си правя тестове за бременност, но втората линия е малко по-бледа. Имам 2 дни закъснение. Не знам дали мога вече да се зарадвам. Според вас има ли възможност да не съм бременна?
Според мен има бременност. Можеш да си направиш кръвен тест и да си запишеш час при гинеколог след две седмици. Тихичко честито  Hug

# 99
Значи според вас не трябва да избързвам с гинеколога? Най- добре е след 2 седмици, така ли?

# 100
  • София
Значи според вас не трябва да избързвам с гинеколога? Най- добре е след 2 седмици, така ли?

Да.

# 101
А през тези две седмици да пия ли нещо? Вчера започнах да вземам Фолиева киселина.

# 102
Еми, много е рано за ехограф още, нищо няма да се види. Но можеш да пуснеш кръвен тест, ако твърде много те гризе любопитството. Аз лично бих ти честитила отсега  Hug

Фолиевата киселина е добър избор, пий си я и не взимай нищо друго преди консултацията с АГ Peace

# 103
Все пак съм много притеснена. Не знам дали да вярвам на "бледата черта". Кръвен тест ще мога да си направя чак в понеделник. Също така от вчера имам напрежение в корема, все едно ме притиска. Това нормално ли е?

# 104
  • София
Все пак съм много притеснена. Не знам дали да вярвам на "бледата черта". Кръвен тест ще мога да си направя чак в понеделник. Също така от вчера имам напрежение в корема, все едно ме притиска. Това нормално ли е?
Нормално е при ранна бременност. Втора черта по принцип си означава бременност, възможно е нивата на хормона да не са много високи все още и затова да е по-бледа. Иначе да ходиш сега на гинеколог е безсмислено, защото 1-во - може да не се види нищо, 2-ро - и да се види, то няма да е ембрионът, а само яйцето и 3-то - около 6-7-ма седмица вече може да се установи сърдечна дейност.

Общи условия

Активация на акаунт