Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 682
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Добре. Ще ви послушам. А и щом някои от вас са доказателството, че е още рано да се види, това вече ме успокоява. Simple Smile Сега остава нетърпението, докато минат една-две седмици.

# 256
savovche, консултирайте се с гинеколога си.
При мен от време на време се защипва нерв в таза. Няма връзка с бременността. По време на втората ми бременност се бях схванала, не можех да ходя. Гинеколожката само ми рече, че трябва да потърпя, нищо не ми е изписвала.
Пробвай с разтягане и масажи.
Много благодаря за съветите,и моя генеколог каза лежане и евентално парацетамол.вече трети ден лежа едва днес с чужда помощ стигам до тоалетната иначе страшни болки изтърпях,кошмарни даже пазете се момичета

# 257
Момичета много съм притеснена-моля,помогнете..В 36 Г.С. съм и откъде ми хрумна(досега само с коламаска процедирах)да взема косъмчетата от коремната линия с епилатор..Не съобразих ,че е много шумен и би могъл да навреди на слуха на бебчето..Бебето е разположено седалищно..Може ли да му е повлиял-Държах го максимум 10 секунди-но все пак..

# 258
Може ли да му е повлиял

Разбира се, че не.

# 259
Как ти хрумна подобна мисъл? Не, не му е повлиял, не се притеснявай.

# 260
Аз искам да питам (дано не ви се стори много смешен върпоса) , ако Х има контакт с болни от скарлатина, (дребната шарка), после Y има контакт с Х, а после аз с Y , то има ли някаква опасност за мен? Другите не са се заразили, защото са я карали, но аз не съм карала нито една шарка.

# 261
  • Шоколандия
Аз искам да питам (дано не ви се стори много смешен върпоса) , ако Х има контакт с болни от скарлатина, (дребната шарка), после Y има контакт с Х, а после аз с Y , то има ли някаква опасност за мен? Другите не са се заразили, защото са я карали, но аз не съм карала нито една шарка.

Не съм медицинско лице, но мисля, че нямаш повод за притеснение, спокойно! Не съм чувала заразяването да става "косвено", пък и и нали шарката беше заразна, докато все още няма пъпки, един вид, след като вече някой се е опъпчил не е заразен....  newsm78
Момичета много съм притеснена-моля,помогнете..В 36 Г.С. съм и откъде ми хрумна(досега само с коламаска процедирах)да взема косъмчетата от коремната линия с епилатор..Не съобразих ,че е много шумен и би могъл да навреди на слуха на бебчето..Бебето е разположено седалищно..Може ли да му е повлиял-Държах го максимум 10 секунди-но все пак..

Не разбира се! Бебчето е в защитена среда, достатъчно звукоизолирана. Все пак всичко около него е вода, а тя малко или много "убива" звука. Може и да е чуло бръмченето, но не и като някакъв силен звук, спокойно!

# 262
Скарлатината не е шарка като Варицелата, а бактериална инфекция (стрептококова), която може да се кара повече от веднъж.
От Уикипедия:
"Скарлатината е заболяване, засягащо най-вече деца от 3- до 13 -годишна възраст (децата до 6 месечна възраст са предпазени от антителата, придобити от майката), предимно в зимния период на годината. Причинители са бактерии от рода на бета-хемолитичния стрептокок от група А, отделят токсини и алерген, който предизвиква късни усложнения. Заболяването се предава по въздушно-капков път, но е възможно заразяване чрез храна и замърсени предмети. Обикновено източник са болните от скарлатина, болни от стрептококови ангини и назофарингити. Инкубационният период е кратък — от 2 до 7 дни. Тъй като заболяването е следствие от бактериална инфекция, след оздравяване не се придобива траен имунитет и е възможно да се срещат повторни заболявания. Контакт с оздравелия след карантинния период не е опасен."

# 263
Да, всъщност не са хванали, защото са възрастни, а не защото са я карали вече. В този случай имам ли основания за притеснение? Все още нямам лекар и за това питам първо вас.

# 264
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Повярвай ми - ако беше изпитало дискомфорт, веднага щеше да те уведоми  Grinning

Иначе и аз потвърждавам, че нищо не му е станало  Peace

# 265
Момичета, кое и как е по-добре да пия - Фолиева киселина или Абовитамам витамини, в които по листовка пише, че има същото количество фолиева к-на? Така написано отговора изглежда елементарен, но някой пил ли е витамините? Просто се чудя дали е по-добре да ги редувам през ден или да пия само едното?

# 266
  • София
Момичета, кое и как е по-добре да пия - Фолиева киселина или Абовитамам витамини, в които по листовка пише, че има същото количество фолиева к-на? Така написано отговора изглежда елементарен, но някой пил ли е витамините? Просто се чудя дали е по-добре да ги редувам през ден или да пия само едното?
Каквото ти предпише лекарят. Аз пих само фолиева киселина, защото наблюдавах колко негативно се отразяват витамините на моя близка приятелка. Качи 25 кг през бременността си, при положение, че се е хранила отговорно и балансирано. Лято е, според мен можеш да си набавяш необходимите вещества и без да се тъпчеш с химии.

# 267
Аз пих само фолиева киселина, защото наблюдавах колко негативно се отразяват витамините на моя близка приятелка. Качи 25 кг през бременността си, при положение, че се е хранила отговорно и балансирано. Лято е, според мен можеш да си набавяш необходимите вещества и без да се тъпчеш с химии.
Аз пия витамини по-точно огестан, и няма никаква връзка с килограмите, първо качих 4 от спирането на цигарите, и от първата консултация до сега +14.

# 268
  • София
Аз пих само фолиева киселина, защото наблюдавах колко негативно се отразяват витамините на моя близка приятелка. Качи 25 кг през бременността си, при положение, че се е хранила отговорно и балансирано. Лято е, според мен можеш да си набавяш необходимите вещества и без да се тъпчеш с химии.
Аз пия витамини по-точно огестан, и няма никаква връзка с килограмите, първо качих 4 от спирането на цигарите, и от първата консултация до сега +14.
Разбира се, че не е задължително да има връзка с кг при всеки, но при нея определено имаше. След като спря да ги пие, качването на кг при нея се нормализира, но в крайна сметка вече си беше надебеляла доста. Затова и витамините е добре да бъдат изписани от лекар. За щастие, в унисон с моето решение, лекарят ми прецени, че не са ми необходими витамини.

# 269

В общия случай до края на 3-ти месец не се препоръчва употребата на витамини , а само фолиева киселина.

Да, всъщност не са хванали, защото са възрастни, а не защото са я карали вече. В този случай имам ли основания за притеснение? Все още нямам лекар и за това питам първо вас.

По скоро не са хванали , защото в момента имунитета им е бил висок или пък просто не са яли от една паничка с болния  Laughing
Не ,не можеш да се заразиш от някого ,който не е болен - съответно не е заразЕн.

Общи условия

Активация на акаунт