Отнемане на родителските права на бащата

• 5 678
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за отговорите.
Отидох в РПУ, говорихме с тези от ДПС. Тъй като на всички им е познат баща ми веднага се сетиха и казаха, че ще вземат незабавни мерки. От вчера се опитват да се свържат с него, но не успяват. Не могат да го намерят и на адреса му. Толкова е очевидно, че е направил глупост.. Той е освободен от затвора предсрочно и при най-малкото провинение пак влиза там. Явно се е усетил, че е направил глупост и сега се крие.
Бабата в случая не е могла да помогне, защото не е била с нас. След това отидохме заедно в полицията.
Защо го търся? Защото има задължения към мен, той е длъжен да ми дава издръжка.. аз реших да си я поискам..
А каква е идеята да се отнемат правата ли? Ами така и така не взимам издръжка, не се грижи за мен, не ме взима всяка втора и четвърта събота от месеца, няма желание да се вижда с мен, всеки път когато го направи ми храчи в лицето и ми казва че съм най-долният боклук, който познава.. за какво ми е да нося неговите две имена като опашка и табелка, че съм негово дете.. мен ме е срам да кажа чие дете съм, защото градът е малък, а баща ми има много лоша слава.. не виждам полза от него, защото той постоянно претендира, че има права над мен, но не претендира, че има задължения.. щом няма задължения, нека да няма и права Simple Smile

# 16
Предприеми мерки да не се виждаш повече с него и той да няма достъп до теб както са те посъветвали.
За дело - имаш още 3 години и няма да има никакви права над теб. Той и в момента няма особени права освен че може да те спре да излезеш в чужбина. Ако не живееш с него и не се виждаш няма нещо, което да те накара. Името можеш да си смениш и без да са му отнети правата. Просто тия дела се проточват обикновено, изискват време, средства...

# 17
Ако си от Варна, веднага ми се обади на 0897890339, за да ти помогна! Това не трябва да продължава! Адвокат съм от Варна!

# 18
Отидох в РПУ, говорихме с тези от ДПС. Тъй като на всички им е познат баща ми веднага се сетиха и казаха, че ще вземат незабавни мерки. От вчера се опитват да се свържат с него, но не успяват. Не могат да го намерят и на адреса му. Толкова е очевидно, че е направил глупост.. Той е освободен от затвора предсрочно и при най-малкото провинение пак влиза там. Явно се е усетил, че е направил глупост и сега се крие.
Бабата в случая не е могла да помогне, защото не е била с нас. След това отидохме заедно в полицията.
Защо го търся? Защото има задължения към мен, той е длъжен да ми дава издръжка.. аз реших да си я поискам..
А каква е идеята да се отнемат правата ли? Ами така и така не взимам издръжка, не се грижи за мен, не ме взима всяка втора и четвърта събота от месеца, няма желание да се вижда с мен, всеки път когато го направи ми храчи в лицето и ми казва че съм най-долният боклук, който познава.. за какво ми е да нося неговите две имена като опашка и табелка, че съм негово дете.. мен ме е срам да кажа чие дете съм, защото градът е малък, а баща ми има много лоша слава.. не виждам полза от него, защото той постоянно претендира, че има права над мен, но не претендира, че има задължения.. щом няма задължения, нека да няма и права Simple Smile

Пела ще ти обясни. Ако ти е спрян тела и не ми "сервираш шокираща сметка", а нещо разумно -  ще отида и ще ти я платя, за да можеш да и се обадиш.
И аз имам детенце и то иска Simple Smile  
Дори и да е лъжа - майната му.
Ако си на предплатена карта - кажи номера, че да го заредим.
Аз май съм само на Глобул, но ще намеря начин и от другите оператори.  Лошото е, че се иска име и т.н.
Т.е. не ми се ще да се обявяваш публично.
Ще прозвъниш и затвориш и Пела ще теи отговори, или смс.
Ако това е истина - не бива да продължава!
Нито Държавата, нито Обществото го позволява!
Има кой да те защити!
Въпроса е да се стигне до там.
А баща ти....мн бързо ще го изнамерят, ако трябва.
Ти още си "дете на Държавата"
Дето съм мъж и ми се доплака, ако това е истина.
Ама то такива майки има, че кво ли не и бащи.
Не си сама!
Само потърси правилната помощ.

Ще я получиш - гаранция!

п.п:Я чакай малко! Ти как /като непълнолетна или малолетна (незнам кога е било) / си сключило договор с мобилен оператор?!
Баба ти трябва ти е...../нарочно не казвам понятието/. Майка ти я няма, баща ти пройдоха.
Кой за Бога сключи договор с мобилен оператор?! Че и от твое име?! Та ти не можеш да сключваш договори!
Аз съм разведен и си гледам детето - без мой подпис - тц, ама нищо не става.
Много взе да ми намирисва.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 20:01 от sevus

# 19
Да, той е длъжен да ти дава издръжка, но като го знаеш какъв е защо се разправяш с него. Има си начини да си получиш парите изключващи директна разправия завършваща с побой. Допуснала си грешка, предложи ти се помощ, сега от теб зависи да не попадаш отново в подобни ситуации.

# 20
няма да имаш сили и средства да водиш дело за отнемане на родителски права. мисля, че делото трябва да се заведе от майка ти или от  държавата, която няма да го направи.
обади се на 116111 и говори с агенция за закрила на детето. те могат да предприемат действия. дори в полицията да отидеш можеш да се оплачеш и да направят нещо.
за да си извадиш медицинско, което да важи пред съд взимат 40 лв., а ти сама споделяш, че нямаш пари, което не е вариант. едиснтвено можеш да отидеш при личен лекар, за да констатира нараняванията, с което не знам какво ще постигнеш.

с 2 думи: закрила на детето чрез телефон 116111. те могат да се погрижат.

само за информация: ти защо се виждаш с него изобщо? вече си голяма, можеш да избягваш срещите или да ги минимизираш. знам, че ти е баща и сигурно го обичаш и звучи ужасно това, че и майка ти е далеч, но съдбата те е оставила сама и трябва да се съхраняваш.

успех и сили!

Що говорите глупости?
Начини има много.
От РПУ могат да идат да му поговорят и т.н.
Най-лесния начин.
Отива в спешното и казва :"Пребиха ме"
Кой?
-баща ми.
Веднага викат полицаи, после закрила на детето, социалните и още кой знае какво.
Ще им обясни вкупом, ще и назначат психолог.
Защитено жилище ако трябва.
Нищо няма да и струва НИКАКВИ пари.
На нея проблема и е да я защитят.
Има начини.
Най- бързо става така.
п.п:ест, че няма стане всичко накуп.
Бащата ще бъде привикан, прокуратурата ще се впусне.
Що за сеслки вечеринки - тоя тел е да си поговориш.
п.п:Закрила на детето може само да сигнализира и действа по заповед или нареждане....
ОТ СЪДА.
Или предписание...както там се казва....иначе само ще си поговорят.
Джаска се наобратно и те ще свършат всичко. Ще захапе "държавната машина" и тежко му, на който е под нея. 
Има и нет - медии бол - само за такива неща чакат.

Това което пишеш не е вярно. Когато се обади на посочения телефон 116111, ВЕДНАГА сигнала се предава на Закрила на детето. Момичето може да бъде настанено в Кризисен център, ще работят психолози и т.н. Може да се обърне към Полиция и бързо се издава ограничителна заповед по Закона за домашното насилие. Следва дело за насилника. Не разбрах бабата по майчина или бащина линия е ?

# 21
няма да имаш сили и средства да водиш дело за отнемане на родителски права. мисля, че делото трябва да се заведе от майка ти или от  държавата, която няма да го направи.
обади се на 116111 и говори с агенция за закрила на детето. те могат да предприемат действия. дори в полицията да отидеш можеш да се оплачеш и да направят нещо.
за да си извадиш медицинско, което да важи пред съд взимат 40 лв., а ти сама споделяш, че нямаш пари, което не е вариант. едиснтвено можеш да отидеш при личен лекар, за да констатира нараняванията, с което не знам какво ще постигнеш.

с 2 думи: закрила на детето чрез телефон 116111. те могат да се погрижат.

само за информация: ти защо се виждаш с него изобщо? вече си голяма, можеш да избягваш срещите или да ги минимизираш. знам, че ти е баща и сигурно го обичаш и звучи ужасно това, че и майка ти е далеч, но съдбата те е оставила сама и трябва да се съхраняваш.

успех и сили!

Що говорите глупости?
Начини има много.
От РПУ могат да идат да му поговорят и т.н.
Най-лесния начин.
Отива в спешното и казва :"Пребиха ме"
Кой?
-баща ми.
Веднага викат полицаи, после закрила на детето, социалните и още кой знае какво.
Ще им обясни вкупом, ще и назначат психолог.
Защитено жилище ако трябва.
Нищо няма да и струва НИКАКВИ пари.
На нея проблема и е да я защитят.
Има начини.
Най- бързо става така.
п.п:ест, че няма стане всичко накуп.
Бащата ще бъде привикан, прокуратурата ще се впусне.
Що за сеслки вечеринки - тоя тел е да си поговориш.
п.п:Закрила на детето може само да сигнализира и действа по заповед или нареждане....
ОТ СЪДА.
Или предписание...както там се казва....иначе само ще си поговорят.
Джаска се наобратно и те ще свършат всичко. Ще захапе "държавната машина" и тежко му, на който е под нея.  
Има и нет - медии бол - само за такива неща чакат.

Това което пишеш не е вярно. Когато се обади на посочения телефон 116111, ВЕДНАГА сигнала се предава на Закрила на детето. Момичето може да бъде настанено в Кризисен център, ще работят психолози и т.н. Може да се обърне към Полиция и бързо се издава ограничителна заповед по Закона за домашното насилие. Следва дело за насилника. Не разбрах бабата по майчина или бащина линия е ?
Твоята работа...Не така, ами онака.
И кат звънне на тоя тел и кво ще се случи?! Закрила на детето нито има правомощия, нито юрисдикция, ако не е разпоредено.
Как очакваш 15 годишно момиче да се занимава с тях?
Аз с кола ходих да ги вземам и връщам, че да ми оценяват родителския капацитет....2 моми на около 25.
А в спешното има дежурен полицай. Веднага ще извикат всички възможни - закрила на детето, щото е дете.
Ама "чичко полицай" ще ги викне.
И "чичко прокурор".
Закрила на детето кви се явяват, ако не им се разпореди?!
Или не знеш, че има дежурен по РПУ, дежурен прокурор, дознател /май сега се води "разследващ полицай"/. 
Да спре една патрулка и веднага ще има развитие.
Не да звъни на някакъв номер, че те евентуално да звъннат на едни, че те на други.....и пак туй....ама евентуално Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 03:16 от sevus

# 22

Пела ще ти обясни. Ако ти е спрян тела и не ми "сервираш шокираща сметка", а нещо разумно -  ще отида и ще ти я платя, за да можеш да и се обадиш.
И аз имам детенце и то иска Simple Smile 
Дори и да е лъжа - майната му.
Ако си на предплатена карта - кажи номера, че да го заредим.
Аз май съм само на Глобул, но ще намеря начин и от другите оператори.  Лошото е, че се иска име и т.н.
Т.е. не ми се ще да се обявяваш публично.
Ще прозвъниш и затвориш и Пела ще теи отговори, или смс.
Ако това е истина - не бива да продължава!
Нито Държавата, нито Обществото го позволява!
Има кой да те защити!
Въпроса е да се стигне до там.
А баща ти....мн бързо ще го изнамерят, ако трябва.
Ти още си "дете на Държавата"
Дето съм мъж и ми се доплака, ако това е истина.
Ама то такива майки има, че кво ли не и бащи.
Не си сама!
Само потърси правилната помощ.

Ще я получиш - гаранция!

п.п:Я чакай малко! Ти как /като непълнолетна или малолетна (незнам кога е било) / си сключило договор с мобилен оператор?!
Баба ти трябва ти е...../нарочно не казвам понятието/. Майка ти я няма, баща ти пройдоха.
Кой за Бога сключи договор с мобилен оператор?! Че и от твое име?! Та ти не можеш да сключваш договори!
Аз съм разведен и си гледам детето - без мой подпис - тц, ама нищо не става.
Много взе да ми намирисва.

НЕПЪЛНОЛЕТНА съм. Договор с мобилен оператор имам с ПОДПИС НА РОДИТЕЛ /МАЙКА МИ/. Не зная дали сте чували за тинейджърската тарифа за потребители над 14 годишна възраст/оператора е глобул/. Намирисвала работата.. АБЕ ВИЕ БОЛНИ ЛИ СТЕ БЕ??? БАЩИ ИЗНАСИЛВАТ ДЕЦАТА СИ!!! ГАВРЯТ СЕ С ТЯХ КАТО С БОКЛУЦИ! НАМИРИСВАЛО ИМ.. на какво ви намирисва? че имам извадено медицинско от синини, които след 40 дни избледняха? следите от насилие бяха видими! в училище идваха полицаи, психолози.. човека, който ми причини това си е получил заслуженото, било то баща.. И не съм писала тук, защото съм искала да ми плати някой сметката. Просто ИСКАМ веднъж в този живот и той да поеме инициативата за грижата за детето си, все пак в неговия живот аз присъствам значително малко, наркотиците са по-важни.. търсих съвет от хора, които знаят някакво адекватно решение на това.
Правата на този човек ще бъдат отнети. нещата вече са задействани. Благодаря на всички, които са ми дали адекватни съвети, благодаря на тези, които ми повярваха. А на тези, на които им ''намирисва'' едно ще кажа-познавам момиче, на което баща му беше най-идеалния и стабилен човек, тя живееше с него от малка, с майката са разведени, човека няма пороци-не пие, не пуши, не взима дрога.. Изнасили дъщеря си! собственото си дете! А моя баща е наркоман и към алкохол посяга.. това е болен мозък, какво да очакваш.. определено нищо хубаво..

# 23
Гери* възхищавам се на силата и борбеността ти, много жени по-зрели от теб не могат да намерят сили да направят това, което правиш ти. Ако всички жени и деца, попаднали в такава ситуация се борят като теб и мъжете, които се държат като баща ти ще бъдат по-малко  bouquet
Мисля, че няма нужда да искаш каквото й да е било от твоя така наречен баща. И без издръжката му ще се справиш. А освен другите правни последици, които ще търпи от поведението си, най-голямото наказание ще му е това, че ще загуби най-хубавото нещо в живота си - теб. Защото като гледам друго смислено не е постигнал. Аз лично бих забравила, че съществува, и дори и да се сети някой ден, че има дъщеря, нямаше да си припомня кой е той. Който не оценява нещо, което има, не го заслужава!
Успех и дано никога повече не ти се налага да се сблъскваш с подобни хора  Hug

# 24
  • София
Гери, сигурна съм, че адвокатите са ти дали всички нужни указания.
Все пак ще си позволя да ти дам допълнителен съвет.
Като дете на баща си, ти си негов наследник. Обикновено наркоманите имат дългове и в случай, че баща ти почине, всички негови задължения ще бъдат прехвърлени на теб.
Може кредити да е взимал, може да е подписвал документи без да знае какви са, може да е наранил някой и да дължи обезщетение и т.н.
За да не изпаднеш в положение на длъжник, в случай, че баща ти почине, веднага трябва да се откажеш от наследство. За подробности, попитай адвоката си.
Мисля, че трябва да си подготвена за подобна ситуация, за да реагираш навреме.
Успех!

# 25
Гери*
недей да ни крещиш и вземи под внимание, че присъстващите в този форум ( жени и мъже, много от които имат деца на твоя възраст ) си направиха труда да прочетат темата ти, да ти съчувстват и да ти дадат съвети как да се измъкнеш от ужаса в който живееш. Да, мнителни сме, понякога много мнителни, но това не ни прави болни ( както се изразяваш ), а и имайки предвид колко лъжи сме изчели тук и факта че нещата са анонимни е нормално да се съмняваме - не мислиш ли. Никой не иска от теб да си лепнеш снимката, ЕГН-то и трите имена тук за доказателство, но е редно да демонстрираш добро възпитание и да не "подскачаш" когато някоя публикация не ти хареса.

Поздравления за това, което правиш. Пожелавам ти това което искам за моите деца успех в училище и късмет в живота.

# 26
Според мен с такива деликатни теми шега не бива, не съм от хората, които си правят майтапи по форумите. Наистина няма как да го разберете веднага, но много обидно ми прозвуча това за сметката..

Общи условия

Активация на акаунт