Малката скумрийка Сийка през Юли ще роди хамсийка - тема 26

• 23 690
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Пеперудке, честито и от мен   bouquet Желая ви много любов и щастие  Hug Hug Hug
Магнезия моята лекарка ми каза,че като вляза в деветия ще го спирам ( а това е идната седмица )

Роси, размечтах се и аз ... завидях .. най-добре се чувствам около морето , най-себе си, най-щастлива. Мога с часове да стоя на някоя скала и просто да си гледам водата ...ех, мечти, спомени ..

Много беше хубаво днес у нас- млади хора, щури, викат  Simple Smile Исках и до училището да ходя ,ама Дари нещо се спече и не пожела да отидем .А щеше да ми е много хубаво, защото аз съм учила там, познавам учителите и ми е свидно .

# 511
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Пеперудке, честито  Hug

Момичета, бихте ли споделили отново с какво мислите да изписвате бебчовците? Комплектите ви какво съдържат?

# 512
Бели ританки, бяло боди, бяла камизолка с меченце и бяла пелена със същия мечок. Семпло и напълно достатъчно според мен

# 513
Обсъдих го с акушерката и тя каза, че шапка е излишна, понеже е много топло, но ако искам и ръкавички да приготвя

# 514
Момичета, четох по-напред, че някои се бяха оплаквали от запушен нос. Как се оправяте с това досадно нещо?

# 515
  • София
Направих си мой албум в снимка.бг, но не го виждам. Направих втори път, пак не го виждам. Ако случайно вие виждате нещо и ако това нещо е клонирано десет пъти, извинете ме и затрийте клонингите, моля  Crazy
Килцата вече са +15(33г.с.), но силно се надявам да не мина границата от предишните бременности (22кг)

Luisa Kaestner, аз съм прала с какво ли не. Новите дрешки и тези, които се нуждаят само от преплакване едва ли не, съм прала със  сапунени ядки. Тези, които имат петна, с бебешки органичен препарат. Не помня марката, но съм взимала от биомагазините нещо. После почнах всичко наред да пера с Фрош. Сега понякога пера с който и да е на пазара или с Фрош. За това бебе  мисля да е някой органичен пак за началото, а после Фрош. ( а първото чаве беше с Тео бебе. Той има лека форма на АД, но се съмнявам да е от прахта, защото факторите са много при него).
gift, доставка с куриер или поща на цяла спалня излиза соленко. Ние бихме потърсили вариант познат с бусче да ни го докара или най-малко да поделим разходите с продавача.
Глупи, преди седмица бях в Надежда. Като база изглежда доста добре, но нищо не знам как са с раждане и обгрижване след това.

# 516
Оффф,таман се връщам от сбирката на класа,капнала съм направо Simple Smile
Всички много ми се радваха ,но аз не се забавлявах особено.Шумно ми беше ,топло ми беше ....мнгоо чалга,малко приказки ,утре сигурно няма да мога да говоря и то от напъване да ме чуят  Confused
Кате ,аз ще купя боди потник,отгоре боди с дълъг ръкав и бяла памучна пелена.Щапки и ръкавици няма да купувам.Не знам под бодито ,то нали е като ританка,дали трябва да има чорап като е лято  newsm78
ДНес купих едно боди с овчици и панталонче,ей така ,да не съм валат Mr. Green

# 517
Зравейте, мили мами!

Аз се завърнах, но нали нямате изчитане и не мога да се включа, а държа да подчертая за всички, които мислят, че постовете им никой не ги чете, АЗ ГИ ЧЕТА! Благодаря на всички, които се присетиха за мен!  Hug

Бемол, да са ви живи и здрави юначетата, да ви носят много радост! Бъдете и вие живи и здрави, за да си ги отгледате! Надявам се всички да сте добре!   bouquet

Пеперудке, честито и на вас! Много здраве, щастие, любов и разбирателство ви желая!   bouquet

Мъхче, да не остана по назад, и аз купих течен препарат за пране на Бочко преди време, понеже беше на промоция  Wink Друг е въпроса, че все още нямам какво да изпера с него. Все се каня да те питам от къде купи този комплект чаршафчета за мъхитата с мечките? Никъде из нета не го срещнах  Sad

Честито на всички мами с абитуриенти! Да са ви живи и здрави, да ги приемат където желаят и дано имат късмета да използват дипломите си по предназначение!   bouquet

Веси, аз си мислех, че съм Плюшкин, че баща ми е, ама твоята бивша свекърва разцепи мрака  ooooh! По повод настройването на детето и пълненето на главата му с глупости... нямам думи. Много се забавлявах обаче с дъгата над леглото му, представях си го мъника как търка пети по стената  Whistling

Жалинка, работила съм в златарско ателие, виждала съм много грозни гледки на подути пръсти и заседнали пръстени. Съвета ми към теб, а и към всички, които носят пръстени е да ги сваляте вечер, не спете с тях. А по време на бременност е нормално да оттекат пръстите. Аз моята халка сега на лявата ръка я слагам, макар, че ми става на дясната все още, но не рискувам. Това си е право на личен избор, не налагам мнение, само давам приятелски съвет =)

Да се отчета и аз сега. На 23.05 влязох в 45 дневния, в понеделник сутрин съм на ЖК да си го взема. Паниката, която ме е обхванала хич не е "тиха", а си крещи в мен  #Crazy
Пазара за мъничо отвори, само дето нищо не е при мен все още, очаквам да ми доставят нещата, които включват - количка (оказа се, че върви с кош за кола), кошара (подарък от кумовете), матраче, протектор, комарник, дъждобран, комплект чаршафи, ограничителна възглавница за бебо, комплект за количката (взех го, за да не убиват коланите на детето), пеленка, хавлийка, 3-4 дрешки, козметика, помпа за кърма, комплект шишета за новородено, корито + анатомична стойка (даже не знам как изглеждат  Laughing ), столче за хранене (брат ми и семейство искаха да ми купят нещо "голямо", а то на този етап не знаех какво, та хайде това), дадоха ми и памперси на Памперс - 1 размер. Имам от белия и от зеления, мисля. Но май трябва да купя по-малък пакет от белия за АГ, че искат неотворен да е. Ще ми дадат и малка разфасовка на козметика пак за АГ.
За мен, пак ме снабдиха с 2 бр. нощници, само дето са с дълъг ръкав, еднократни гащи, купих и "бабешки" памучни, доста симпатични даже  Wink
Мислим със свеки да купим плат за още някой комплект чаршафи, както и бархет и тензух за пеленки.

Стана ферман, но аз докато се събудя, може вече в новата тема да сте, а и нали и аз трябва да кажа нещо хубаво, не само да ви натоварвам. Благодаря ви, че ви има момичета!  Hug

# 518
  • София
Добро утро!  Hug

Луизерл, от "Двойната Лотхен", разбира се, Луиза Палфи! Simple Smile Това ми е любимата книжка, дори снощи бяхме при нашите и си измъкнах от библиотеката, сега ще си я припомня с кеф. Помня, че за пръв път я четох на 9 години- бях на гости на баба, тя ми я даде и аз зачетох- и четох, и четох и дойдоха вечерта да ме вземат, а аз не я пусках. Докато не я прочетох не си тръгнахме от баба. Любима! Hug Дано успееш с Антон, много хубаво име според мен Simple Smile

Жалина, благодаря ти! Ако събера сили ще се разходя до там, много ми се занимава! Освен това ми хрумна, че мога да си направя чаршафче за количка сама- в черно и бяло като количката, да й отива Simple Smile А би ли казала на коя улица е магазинът за пелени? Аз съм малко неориентирана там, ще ми е от полза името Simple Smile

Глупи, (да не стане каша с другата Веси), аз също се надявам на по-ранно бебе. Хич не ми се чака до край, а накрая сигурно ще пренося. Леле, аз също много се нервирам, все съм на контра, все викам. Иска ми се да приключвам вече с хормоналните истерии.... За носа- физиологичен разтвор или когато изобщо не мога да дишам си слагам един мехлем- Низита. Не знам дали става за бременни, но не го ползвам често, тоест едва ли е драма. Подходящ е за много запушен нос, разбива сухите секрети и продишвам.

Роси, Росиииии, недей така! Знаеш ли как ми идва да се кача в колата, да зарежа всичко и да дойда за 10 дена при теб!

Пеперудке, вляза ли в 36-37 седмица и ще спирам всякакви лекарства. Във вторник съм на лекар, ще се консултирам, разбира се, но предния път се наложи в 9 месец да пия магнезий, родих 5-6 дни преди термин, сега мисля да оставя нещата на самотек, без лекарства, без витамини.

Гърл ин Блу, радвам се, че се появи и си добре! Като те слушам направо си готова с нещата за бебо, колко хубаво!

Катенце, засега мисля за боди и 7/8 панталони, чорапки и пелена. Възможно е да сменя концепцията на боди, т.н. all-in-one с дълги ръкави и затворено на крачета, ако не е много голяма жегата.

Килата- ах, драмата ми! Ми не знам колко са, много са. От януари не съм се качвала на кантар, ще го направя на тръгване за родилното. С доктора от ЖК съм се спазарила да прави каквото иска, стига да не стъпвам на кантара, защото се разстройвам и рева после 2 дни и той се съгласи. Ми как да не рева- ям салати и кисело мляко и дебелея, б**и! Утеха и надежда ми е, че щом преди свалих 30+ килограма след раждане, значи и сега сигурно ще се справя, а вероятно дори ще са по-малко. Пък и тичането по 2 деца не е шега работа....

Мен нещо почва много да ме хваща шубе- постоянно премислям какво не съм си купила- имам нощници, сутиени, не много гащи за болницата. Нямам превръзки, нямам еднократни чаршафи, нямам памперси... Нямам и готовност за изписване на бебе - нямам подходяща пелена.... Много искам да идва моментът, но едновременно се панирам от идеята...

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 07:50 от terpsyhora

# 519
  • София
Добро утро!  Hug

Ние днес ще имаме гости - майка ми и приятелят й и толкова се вълнувам! Не съм се виждала с никого от цял месец! Те бяха под карантина, че имаха контакт с варицелно дете. Днеска ще им се фукам с покупките! Хи-хи Simple Smile

girlinblue182, чарафчетата са от онлайн магазина на пакостник, на фирма Тед са, ама да си кажа че малко ми се свиха при прането и сега като ги сгъвам, краищата не са равни. На мен много не ми пука, ама ако си някой перфекционист...  Hug Ето линк: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9642&cat=29

За изписването, мисля да си поръчам да ми купят дрешки от органичен памук (че нали е по-специален, празничен повод) - боди с дълъг ръкав, ританки, чорапки и пеленка, може би ръкавички и шапчица, но за тях не съм решила още. Ето тук съм си харесала модели: http://www.bebelandia.bg/category/124/drehi-ot-organichen-pamuk.html

Терп, аз още съм далече от 45-дневния, обаче постоянно редувам някакво бясно спокойствие (щото нали уж всичко ми е готово вече), с периоди на силно изнервяне и страх!

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 08:43 от Мъхчето

# 520
Добро утро!
Така от вчера, Татяна тук е сложно, ама пусни една абитуриентска снимка в снимка.бг
Нашата мома е днес, а аз нали съм си завеяна снощи по никое време Калин ми вика, кога трябва да взема букета, викам какъв букет  #Crazy забравила съм изобщо, че абитуриентките ходят с букет, та като се надигне ще ходи по спешност да търси нещо.
За бебето изобщо съм оставила всичко за другия месец, ни памперси, ни до болница съм се обаждала да питам какво искат, за мен също нищо не съм взела, добре си ми беше без цикъл 8-ми месец вече, сега да се чудя какви превръзки да взема.
Кате за изписване имам боди с къс ръкав, тениска или как се казва май камизолка с дълъг ръкав и ританки, и пелена стига толкова.
Глупи и аз имам запушен нос, ама нищо не правя, като ставам до ВЦ-то го чистя в банята и така.
Пеперудке не съм питала до кога да пия витамините и магнезия, ама от витамините имам още 5 хапчета, а от магнезия за още 2 седмици, и мисля да не купувам повече, самосиндикално си го спирам.
Обаче чух за някакви хомеопатични - арника, и колкото и да не вярвам в хомеопатията ми е на акъла да ги пробвам, били за по-лесно раждане, и възстановяването после.
Гърл ин блу радвам се, че с теб всичко е наред, пиши отвреме на време да знаем, че си 2 в 1 все още  Grinning Иначе повечето неща гледам си ги взела, браво на теб.
terpsyhora ако ти си админ все още на профила във ФБ тук питат напоследък ама не знам към кого да ги насоча момичетата. А за килограмите вече ми се реве, само дебелея мисля, че разбрах от какво - от плодове, преди това почти не ядях плодове, а сега само дини и череши са ми в главата, и си качвам бавно но упорито, но ще ги свалям после, вече не ми се ядосва и заради тях.

# 521
  • София
Добро утро и от мен!

Писах, писах мъжът ми ме викна за нещо и то се изтри. Ядосах се и не ми се пише.

Само на кратко да кажа.

Дени та ти си готова с покупките.

Ани ако не бях отговорна (на моменти се мразя за това), бих тръгнала веднага с теб към Роси.

Кате смятам да го изпишем принца с боди потник, гащеризонче (мнооого тънко) с дълъг ръкав и крачол и едно рехаво памучно одеяло. Без чорапи и шапка.

Мъхче весело изкарване!

Мисти успех на Ивета днес. Да си изкара прекрасно.

# 522
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Момичета, благодаря на всички за отговорите.   bouquet Разглеждах комплектите за изписване и бях пред голяма дилема какво да съдържа, но ми помогнахте много, та реших и този въпрос  Hug

# 523
Весеблагодаря, аз отивам да правя десерта за днес  Laughing ако стане успешен ще давам рецептата

# 524
  • София
Мисти, прекрасен ден днес, да ги разбиеш с десерта, а Ивета да изкара страхотно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт