Лятото на прага ни зове, Дюкан ни прави съвършени за море - 270

• 42 718
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
ArhMih, като казах по-вече сол в ПЗ дните имам впревид,че когато съм само на протеини, солта е само в приготвеното месо или риба, а когато е ПЗ си правя и салати, а това е допълнително сол. Тук има и едни пакетчета със пушена сьомга, които често купувам , но и те са соленички. Също много харесвам готвени скариди в пакети, саврени и очистени (мъъъм). Едно пакетче, 180 гр ги хапвам на веднъж...и така - струва ми се, че солени протеини + солени салати и по-вечко вода... и после ще се пръсна ooooh! .
А днес ходих да си правя кръвни изследвания, защото съм хипертоник и с висок холестерол. На 5-6 месеца си правя кръвни изследвания. Надявам се , че с този режим и със свалените килограми всички резултати ще са ОК.
Това е за мен, а сега ви желая лека режимна вечер!

# 406

Добро утро, Дами!
Ето и едно горещо кафе от мен. Лек и режимен ден на всички!

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 08:04 от staiko1

# 407
  • Плевен
Добро петъчно утро, дами и г-н Стайко!
Ама много добро, беее! Хем е петък, хем нашият кавалер ни е поднесъл снощи прекрасен букет, а тази сутрин - уханно горещо кафенце, хем кантара ми подскочи надолу с цели 400 грама - ура! Сега остава ninab да ни поднесе и петъчни протеинчета и съвсем ще стане пълно щастие за мен! Нинчеее, извади набързо по някое протеинчеее!!! Плииз!
Стайко, ще, ще - ще си свалиш и кръвното, няма страшно! Ти на медикаменти ли си за нормализирането му? Но пък сега при отслабването и стопяването на мазнинките, може да имаш завишен холестерол. Ще си позволя един цитат от книжката ...
"Да отслабваш, означава да се храниш с мазнини и холестерол.
   Накрая, и това е може би най-сериозното последствие, при всяка загуба на тегло организмът ви понася агресия, която малко от вас съзнават. При всеки опит за отслабване вие консумирате резервните си мазнини и когато свалите 10 или 20 килограма, то е все едно, че сте изконсумирани 10 или 20 кг масло или мас. През цялото време, докато отслабвате, в кръвта ви и следователно в артериите ви циркулира голямо количество холестерол и триглицериди. При всяко свиване на сърцето ви тази богата на токсични мазнини кръв нахлува в артериите ви и замърсява стените им. Отслабването е може би много важно за психическото или физическото ви благополучие и рискът, на който ви подлага циркулирането на тези мазнини, е компенсиран от извлечената полза. Но не бива да извършвате тази операция повече от веднъж или два пъти в живота си. Този, който неуспешно се опитва да отслабват веднъж или два пъти годишно, всеки път се озовава в ситуацията на човек, претоварен от холестерол.
   Това не е опит да ви сплаша, а предупреждение за една съвсем реална опасност, малко известна както на пациентите, така и на много лекари. Затова вие, които сте имали късмета да отслабнете, изберете единственото логично поведение - запазете скъпо струвалото ви тегло, преди да преминете към окончателната стабилизация."

Sarah Lou, привет!
Тумбее -   bouquet   bouquetHug Heart Eyes, къде остави разбивачката на мъжки сърца, дето кихаше????
Кеа, поздравления за чудесния резултат!!! Браво!
Тюри, конско само в Метро можеш да намериш, като не съм сигурна дали винаги има!?!

За разведряване и поради липса на протеини да ви напиша тогава един "петъчен" виц:
   Въпрос: Какво е общото между соята и вибратора?
   Отговор: И двете са заместител на месо.
Но вие си дръжте здраво на(за) истинските неща Peace - никакви заместители!
Ето и един "мъжкарски" за Стайко -
Мияч на прозорци на 14-тия етаж се подхлъзва и пада. На 10-тия етаж го хваща един и го пита:
- Ще духаш ли?
- За нищо на света!
Пуснал го да пада надолу. На 8-ия етаж го хваща друг и го пита:
- Отзад ще дадеш ли?
- За нищо на света!
Пуснал го да пада надолу. На 6-ия етаж го хваща трети и нашият, без да чака да го питат, казва:
- Ще духам и отзад ще дам!
Оня го пуска да пада, мърморейки:
- Няма с кого да си пийне човек, само педераси летят...

Таа, Стайко, не предавай мъжкото достойнство за нищо на света, както и дюканския режим!!!
Вещи, да ме извиниш за спама с вицовете, амъъ не се стърпях!
Момичета и момче, оставям ви до понеделник! Дръжте печено и не се предавайте! Резултати се постигат само със спазване стриктно на режима! (аз пък открих Америка?!?)Пийте водааа!

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 10:10 от ArhMih

# 408
  • Лутаща се
Честно казано няма нужда от повече отслабване, но имам сериозна нужда от стягане. След раждането и кожата и всичко ми е много отпуснато и естествено само с отслабване не може да се подобри. Ще съм много благодарна на тези, които правят някакви тренировки в домашни условия, да препоръчат нещо, защото с детето нямам никаква възможност да ходя във фитнеса.

Заповядай в темата на трениращите. Доста дюканки след отслабването се прехвърлихме там.

За да не е само спам. При мен нещата са добре. Няма промяна, така че няма и какво толкова да пиша. Много отдавна спрях да следя ежедневно кантара, но затова пък постоянно си меря обиколките - не са мръднали. Това ме удовлетворява.

Успех на всички!

# 409
Ето малко протеинчета от мен.

За непилите още кафе  Laughing да си изберат сервитьор по вкус: http://imageshack.us/a/img818/7972/40903310150635242470799.jpg
http://imageshack.us/a/img190/2025/376975350davidbecam.jpg

# 410
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ArhMih ша ма извиниш душа, но този петък просто ми е невъзможно да пусна протеинчетата, затова пък krasi_kyneva се е постарала.  Hug

Аааааааааааааа Стайко Ша видиш, че ще се нормализират нещата около кръвното и холестерола. Аз съм страхотен пример затова. Миналата година точно по това време горе-долу след поредното преседяване в болница и холестерол 10,8 реших да потретя Дюкан. Миналият месец е 6.2/без медикаменти/!!! Горда съм от себе си въпреки, че организма ми се съпротивлява страшно - за 11месеца - 7кг.  ooooh! Е имам и прекъсвания заради болниците, но е въпрос на 3-4такива за по 3-4дена /не, че това е оправдание/. За кръвното и пулсът намалихме дозите на хаповете на минимални, защото се смъкнаха и вече имам страхотното кръвно от 120-70 и пулс 90  Mr. Green
Е на похвалих се какви чудеса върши режимът със здравословните проблеми, пък нека ми казват неуките, как ще ме убие!

Айде хубав и отслабващ петък и уикенд от мен!

П.П. Днес ще заведа ММ на кино по случай отминалият му РД и съм се заредила с печени пилешки филенца вместо пуканки!  Joy Joy Joy

# 411
Запис. Интересно ми е да видя как ще е холестеролът. И аз с такъв проблем и затова се чудя дали да почвам вашата диета...

# 412
Здравейте,аз пак ще опитам да започна режима.Надявам се този път да успея,че положението е повече от плачевно!
Специални поздрави на всички,които ме помнят.
На останалите -приятно ми е да се запознаем!

# 413
Здравейте компания аз последните дни отчитам по -100гр,-200 гр вчера сутрин бях 75.600 и тази сътрин след подобаващото съботно наспиване Кантарев показа 74.900 малко се колебаеше м/у 74.900 и 75.000 но това не ме спря да си променя линийката на 75.000кг.  затвърдени цяла седмица го чакам този момент даже по едно време се бях отчаяла че ще променям тази седмица но всичко се горе долу нормализира много съм доволна още само 3 килца и ще съм преполвила килата за сваляне нямам търпение друго ще бъде да остават по малко отколкото си свалил  Laughing но има още време за това
това е за сега от мен лек и отслабващ режимен уикенд ви желая   bouquet

# 414
Здравейте, Дами!
ArhMih  ме питаше каква вода пия. На работа си имаме машина с тия големите бутилки -19 л. А вкъщи си купуваме трапезна вода 2л.
Относно хаповете за кръвно - пия ги от 10 г. и трябва да ги пия цял живот.
 Миналата есен ми откриха висок холестерол при кръвни изследвания и почнах да пия Симвастатин - по 1 хапче всяка вечер. От себе си добавям и по едно драже рибено масло всяка сутрин. Четох в интернет за повишения холестерол. Един от показателите са триглециридите. Нормално са под 150 mg/dL(децилитър). Гранични са между 150-199mg/dL, високи-от 200 до 499mg/dL и свръхвисоки са над 500 mg/dL. Моите изследваия бяха на 12.09.2012г. и на 12.11.2012г. Триглицеридите ми бяха съответно 346 mg/dL на 12.09  и 167 mg/dL на 12.11 т.е. първо били високи после гранични.
Общият холестерол е желателно да е под 5.2 mmol/L. От 5.2 mmol/L до 6.5 mmol/l е граничен, а над 6.5 mmol/L е висок.
При мен на 12.09 -5.9 mmol/L т.е. гранично ниво, а на 12.11 - 3.3 mmol/L, т.е. нормално ниво.
Също са важни добрия холестерол (HDL) , който трябва да е над 1.0 mmol/L и лошия холестерол (LDL) , който да е под 4.0 mmol/L. При мен на 12.09 HDL - 1.12 mmol/L i LDL - 3.9 mmol/L  (почити на границата). На 12.11 HDL-1.01 mmol/L  и LDL - 1.9 mmol/L.
След 2 седмици ще ходя пак при GP-то ми, тогава ще са готови изследванията ми и ще ви пиша какви са кръвните ми изследвания след 3.5 месеца на Дюкан.
Надявам се да съм бил полезен с обясненията за показателите на кръвните изследвания за висок холестерол.
Лека режимна вечер, Дами!

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 12:17 от staiko1

# 415
Тоест след 2 месеца на тези хапчета холестеролът ти е бил толкова нисък? И оттогава не ги пиеш и не си се изследвал, така ли? Моят от миналата година упорито нараства-4,5-5,8-6,3-6,8-през няколко месеца, последно март. А добрият намалява-от над 2-1,7. Триглицеридите бяха добре, но последния път не ги мериха. А на мен не ми изписаха нищо, въпреки че се тревожех от тази тенденция в развитието на нещата. Пих Омега 3 дълго време и въпреки това се влошава. Спрях от около 2 месеца, никаква полза нямаше, а пих сигурно половин година. Ще ми е интересно да споделиш резултатите след Дюкан.

# 416
Тоест след 2 месеца на тези хапчета холестеролът ти е бил толкова нисък? И оттогава не ги пиеш и не си се изследвал, така ли? Моят от миналата година упорито нараства-4,5-5,8-6,3-6,8-през няколко месеца, последно март. А добрият намалява-от над 2-1,7. Триглицеридите бяха добре, но последния път не ги мериха. А на мен не ми изписаха нищо, въпреки че се тревожех от тази тенденция в развитието на нещата. Пих Омега 3 дълго време и въпреки това се влошава. Спрях от около 2 месеца, никаква полза нямаше, а пих сигурно половин година. Ще ми е интересно да споделиш резултатите след Дюкан.
Да, вторите изследвания бяха след 2 месеца, но  Simvastatin пия от септември 2012г. , т.е. 9 месеца и не съм ги спирал.
Тук изследванията не се вземат лично като в БГ. Тук ги изпращат на GP- то до 2 седмици и след това си вземам час и отивам да говоря с него. Ще искам да ми ги разпечата и ще те информирам.
А като е толкова висок холестеролът ти, подложи ли се на някакъв хранителен режим? Избягвай БГ колбасите, особенно кремвишите. Също и маргарина и всичко с хидрогенирани мазнини.
Цитат:
 Дълбоко погрешно е да се заменят животинските мазнини в диетата с хидрогенирани (хидрирани) такива, заради това, че последните не съдържали холестерол!

Хидрогенираните мазнини съдържат високи нива наситени и транс-мастни киселини. Наситените мастни киселини увеличават размерите и намаляват плътността на LDL-C (добрия холестерол), което значително повишава риска от освобождаване на холестерола в кръвоносните съдове. Транс-мастните киселини блокират мембранните клетъчни рецептори за LDL-C, възпрепятстват неговото влизане в клетките и значително повишават риска за отлагане на холестерол по стените на кръвоносните съдове. Категорично е доказано, че транс-мастните киселини значително повишават риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания и диабет тип II.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 12:22 от staiko1

# 417
Правих диетата миналото лято и си запазих килограмите,но целулитът се върна. Sad Схемата 4/3 4П дни  ли е? Правила съм само 5/5 ,но схемата 4/3 ми изглежда ''по-бърза'',не от към сваляне на кг,а по-бързо идва ред на другото.  Simple Smile Чудя се дали да не направя няколко седмици по тази схема,но не знам дали не е крайна като дните на протеини до колкото разбирам са повече. Искам да сваля и 4-5 кг освен да махна целулита и не знам коя схема да си избера. 5/5 вече ми е скучна  Laughing

# 418
Правих диетата миналото лято и си запазих килограмите,но целулитът се върна. Sad Схемата 4/3 4П дни  ли е? Правила съм само 5/5 ,но схемата 4/3 ми изглежда ''по-бърза'',не от към сваляне на кг,а по-бързо идва ред на другото.  Simple Smile Чудя се дали да не направя няколко седмици по тази схема,но не знам дали не е крайна като дните на протеини до колкото разбирам са повече. Искам да сваля и 4-5 кг освен да махна целулита и не знам коя схема да си избера. 5/5 вече ми е скучна  Laughing
Някъде на предната 1 или 2 страници ArhMih казваше, че кара 3.5П/3.5ПЗ. И аз съм привърженик на тоя ритъм на режима. Вторник, сряда, четвъртък и петък до следобед съм на протеини. Петък вечер и уикенда включвам и зеленчуци, в понеделник си вземам нещо останало от уикенда за работа и до вечерта включвам последните ПЗ. Вторник почвам пак П ... и така.

# 419
Ами схемите 1/1 и 2/2 дали дават резултатите като 5/5? Някой от опит ще сподели ли:) Възможно най-бързо редуване искам (трудно издържам на 5/5 вече) и същевременно бързо сваляне като на 5/5. Направо 1/1 ми е идеално, не бях разбрала,че може и така, но ако се сваля по-бавно, няма да го бъде и с тази схема.

Общи условия

Активация на акаунт