НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава! Тема №7

• 23 507
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро Simple Smile
Плодче, аз все още се надявам да се включи още някоя мама с близнаци в темата  Peace
И в близнашката тема, която също следя, няма мама ноемврийка, но пък си имаме 2 септемврийки и една декемврийка Simple Smile
Дени, честита ти 6-ца   Peace
Поздрави на всички и усмихнат ден  Hug

# 361
  • Стара Загора
Е Жани, значи утре ще те чакам с хубави новини, аз писах за 6-тото чувство. Още като забременях и бях сигурна, че е момче и снощи док. като каза, че му клони към момче вече бях сигурна. Май, май наистина е голямо, имам една приятелка в 5-ти месе, нейната принцеса е 15 см. Ама то и моя мъж не е малък, така че Simple Smile
Благодаря Зверче Simple Smile

# 362
janet бъди сигурна, че ще разбереш за напъните, но трябва да слушаш акушерката/лекаря. Понеже силните напъните започват по-рано, от времето когато наистина трябва да напъваш. Поне при мен беше така. Тогава лекарката каза, че трябва да ги обдишвам и наистина стана малко по-лесно така да ги сдържам, докато наистина дойде времето за напъването. Просто слушай екипа. Те знаят най-добре.

# 363
  • София
rainbowgirl  и аз съм си харесала тази количка и цената е и за трите части.

Момичета, и аз да се отчета вчера бях на УЗ, бебо е порастнал много, вече е 12 см и тежи 180гр., хемоглобина ми отива към долните граници -113 и ми дадоха да пия Малтофер Фол. За съжаление беше седнало в идеална поза, но с гръб и не се видя какво е.

# 364
Дени, FL е дължината на бедрото на бебчо, а не дължината на бебето. На този етап вече се мери главичката и по този размер се определя колко е голямо бебето.  Hug

# 365
  • Стара Загора
Олееее, вече много се обърках. В края на краищата колко е голямо тогава?
В този случай тогава HC ли е височината, тя е 10.41 см.

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 12:06 от denica_todinova

# 366
Дени да ти кажа не ти е премерено CRL-дължина от главичкара до таза мисля, сега търся и аз в гоогъла че ми стана интересно и на мене как може да се измери цялата дължина спрямо тези данни...
виж това http://ladypill.com/advice.php?cat_id=87

# 367
Копирам малко инфо за хемоглобина
Нормалното количество е 120-140 г/л. Обаче по време на бременността към края на втория триместър при някои жени драстично намалява и това може да доведе до анемия.
Крайно нежелано състояние, особено по време на бременност.
Причината е недостатък на желязо, фолиева киселина, мед и цинк.

Продуктите, които се препоръчват за повишаване на хемоглобина основно са:
Месни продукти: бяло птиче месо, риба, говежди език, черен дроб, сърце;
Зърнени храни: фасул, царевица, грах, елда, леща;
Зеленчуци: пресни печени картофи (добре измити, но небелени), тиква, цвекло, всякакви зеленилки: лапад, киселец и разбира се най-много коприва;
Плодове: червени и зелени ябълки, сливи, банани, нар, праскови, круши, кайсии, земни ябълки, ягоди, дюля;
Сокове: прясно изцедени от нар (дори само по две глътки дневно), цвекло, моркови, сок от червени плодове;
Полезни са още: морските продукти, жълтък, черен шоколад, сушени гъби.

Добре е да се знае също така, че желязото най-добре се усвоява чрез течности и най-вече, ако са комбинирани с продукти с голямо съдържание на витамин C.
Например ако за обяд хапвате черен дроб с коприва е добре да го комбинирате с домати като гарнитура или сок от праскови.

Аз с първата бременност бях с нисък хемоглобин и през цялото време пиех желязо. С втората бях в перфектни граници и не съм пила никакви лекарства. С тази бременност отново съм нисък хемоглобин (към 95- 98) и ниско серумно желязо (3,2 мисля че беше, при долна граница 9). Изписаха ми Ферофолгама, но имам чувството че от нея ми се гади, затова я пия вечер преди лягане. Иначе докторът каза, че не бива да се приема заедно с млечни продукти, кафе и чай, а е хубаво да минат поне 2-3 часа време между приемите.
Спомням си, че с първата бременност също имах подобни проблеми с първото лекарство, което ми бяха изписали за повишаване стойностите на желязо и хемоглобин (за съжаление не помня как се казваше, помня само че бяха един големи ампули, които се пиеха в чаша с вода или сок и имаха адски силен аромат на тути-фрути и само докато си доближах чашата до лицето и ме лъхнеше този аромат, направо откачах...) . Впоследствие докторката го смени с Малтофер Фол. Та се замислям като ми свърши опаковката да мина на него.

# 368
  • Стара Загора
Жани и аз чета и виждам, че това наистина не е измерено и не намирам какво значи ХЦ
Оф намерих и него, било е обиколка на главата

# 369
BPD 3.08 cm=15седмица5ден- диаметър на главапредставлява разстоянието от външната страна на едната париетална кост (странична на черепа) до външната страна на другата париетална кост.
OFD 3.53 cm=14седмица4ден диаметър на глава обратно се мери на BPD
HC 10.41cm=14седмица6ден- Главична обиколка
AC 9.08cm=15седмица2ден- обиколка на корема
FL 1.63cm=14седмица6ден-  дължина на бедрото

За обиколката на главата явно има доста начини на мерене понеже бебето е свито и сигурно не е успяла да ти примери CRL поне разбрах че с напредването не бремеността тези измервания стават все по неточни така че е нормално да има разминаване с термина и да  напредва или изостава постоянно плода според лекарите и да ни шашкат

# 370
Здравейте, да разкажа и аз днес за прегледа ми.. Сутринта дадох кръв и урина - изследванията са добри...после ходих при аг-то към което ме насочи акушерката дето ми води ЖК... Повече там няма да стъпи кракът ми! Първо ми се развика как така не съм си носела салфетки за да се избърша след като мине прегледа. После ми се развика- какво щяла пра прави сестра ми с нас в стаята, какво толко имала да му гледа на това бебе?!?! После докато ме гледаше нищо не ми каза. Попитах я поне дали вижда пол- "Е как да видя нещо, то не спира да се върти". Написа ми там на бележка какво е видяла и като отидох с нея при личната, тя ми ги разчете- плацентата вече била задна, а не предна, 16г.с а не 14... и термин на 13.11... Ама въобще не вярвам.. то екрана на УЗ-то беше колкото на някой Iphone..  ooooh!

# 371
  • Стара Загора
Жане, мнооого благодаря пак и аз такова намерих и смятам другата седмица на Ж.К. ако ме гледат, задължително да питам.
Габа, аз както са ми наскачали нервите такива майни щях  да и тегля Simple Smile)

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 13:42 от denica_todinova

# 372
gabbbba каква салфетка да си носиш да не влизаш да пикаеш, и какво и пречи сестра ти, тя само теб ще преглежда, а тоя израз какво имала да му гледа на това бебе чак заболя, да не е хлебарка че да няма какво да гледа.  #2gunfire  и аз не бих стъпила там повече

# 373
салфетката е за да се избърша от гела, както и тя да си избърше апарата, че там нямат... мизерия пълна е в нашата болница... Добре че ми е близо София или Самоков, че... #2gunfire

# 374
да, да, аз знам за какво и трябват салфетки, но е длъжна да има,а ти не си длъжна да носиш. Като те преглежда с вагинален и презерватив сигурно ще си иска.

Общи условия

Активация на акаунт