Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 86

• 25 341
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Зиз  Heart Eyes Отивам да се наспя бърЖе, както казваш, за да съм готова за пияния Кузей и прекрасната Джемре Simple Smile Лека нощ на всички!
Лека мило... Hug
И аз отивам да спим бърже...още малко и ще ударя чело в клавиатурата.  Joy
А, мислех да кажа нещо за Зейно...ама утре Laughing

# 46
Обаче защо когато в последната серия Симай му каза почти същото за Кузей и Гюней я прекъсна ядосано newsm78

Припомни ми момента, моля те! За 74 еп. ли говориш? Ако е в този еп. не мога да ти отговоря, защото не съм гледала с превод. Английският ми е слаб.
[/quot Ох, чакай малко да видя.

Не се рови. Вече е късно. Друг път.

Лека нощ!
В 72. еп. - 0.43 или 0.34 Grinning Нямам отношение към цифрите и ги обръщам

# 47
  • Варна
Добро утро!  Nature Sun With Face  loveuuu Най-хубавата сряда Heart Eyes newsm76 Heart Eyes

# 48
Добро утроооо, днес е сряда  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm47

Кампанулка, мерси за пожеланията  Hug

Зиз, кат' се наспиш бърже да се разберем за довечера  - кой кога и как  Joy Mr. Green Тря' се стегна, да превеждам възможно най-точно...
Даже още сега захващам пак турския речник  smile3529

# 49

Честита сряда. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хел, Heart Eyes довечера ще правим както се разбрахме. Ти почваш...аз втората част. Peace
Само дано не секат сайтовете... Rolling Eyes

# 50
Добре, разбрахме се  newsm10

Аз ще се опитам да напиша ако детето случайно се събуди.

# 51
  • Варна
Сряда-Ден на целувката!  loveuuu

# 52
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
..."любовта ще спаси света", както някой днес, не помня кой точно беше казал. Добре, може и така да е . Ама кой свят? Нали в този свят живеят и такива като Г. Според мен, ако любовта във филма е така чиста, дълбока и т.н., както смятате, то тази любов ще трябва да окаже своето благотворно влияние върху околните. Включая Гюней....

Лагунка, мила, това твое разсъждение ме накара много да се замисля.
Любовта наистина ще  спаси света, аз съм убедена в това. Няма какво друго да го спаси. Само че колко време още ще мине, докато хората се заобичат и проумеят, че е много по-хубаво и приятно някой да ти е приятел или съюзник, отколкото  враг и опонент. Че много по-добре се чувстваш, когато обичаш и си обичан, отколкото когато мразиш и си мразен.

Конкретно за нашия филм - да, щеше и трябваше да е чудесно, Гюней да каже:" Братле, вие се обичате, бъдете щастливи заедно, аз няма да ви преча, ще се радвам на вашето щастие. Обичам ви и двамата, искам да сте щастливи". И тогава какво следва? Лавина от "бла-бла-бла", "сладникаво", "блудкаво", "боза", "мазньоч","захаросано", "сиропирано"...сигурно има и още.

От много време разсъждавам над това, че чувствителността, изразите на любов, приятелство, нежност и всякакви добри чувства не са на мода. Не е cool да си добър, мил, нежен, добронамерен, услужлив, отзивчив, да помагаш на по-слабите, да се разплачеш на чуждо нещастие. Всичко това се счита за израз на слабост, недостатъчна самоувереност и пр. кофти неща, даже "лиготии". А всички трябва да сме силни, самоуверени, да не ни пука за никого(а бе да се оправя, кво ме интересува?), да се стремим да сме №1 на всяка цена, да прегазим по пътя си някого, ако ни пречи, не трябва да си признаваме, ако обичаме или сме трогнати, за да не изглеждаме слаби.

Във филмите и книгите главният герой вече не е смел, храбър хубавец, който спасява някого или всички. Не, той е обирджия - спомнете си в колко филми сте му стискали палци да не го хванат,
вампир, върколак, зомби, чудовище и пр. нещо, което не бихте искали да имате вкъщи, но го гледате на екрана. Или е обикновен мошеник, но мнооого чаровен.

Няма да прекалявам, ще спра тук.
Мисля, че точно заради невинното и леко наивно представяне на любовта, заради "сълзливата" и "сополива" романтика (за която, обаче, дълбоко в душите си много хора копнеят), заради ясно разграничените представи за добро и зло,  се запалихме по турските сериали. Поне аз.  

Няма да се извинявам, защото знам, че имате избор - да четете или не.

# 53
Зизунка, а бе гледам ги тия дечица в подписа ти и всеки път се усмихвам неволно(умирам за деца)и изведнъж се запитах - това твоите ли са? Досега си мислех, че са на любимите ти артисти като малки, но сега изведнъж забелязах първо, че артистът е един, и второ, че децата са момче и момиче, при това вече знам, че си светла, и те светлички..(Не се гордея много с наблюдателността си).
И да не са твои, много са сладкички и всеки път ме карат да се усмихвам. Май трябва да благодаря за това, не е малко. newsm51

# 54
  • Варна
Цитат
Красотата и любовта ще спасят света
В4ера това аз го написах, по повод именния ден на Хел! Peace
Ами аз специално, не намирам никакъв смисъл в живота без любов Heart Eyes
Странното е, 4е познавам хора които никога не са се влюбвали и се 4удя, как живеят, как може да не познават най-великото 4увство newsm78 Гюню е от тези, той не познава това 4увство, любов, оби4, дори не оби4а себе си...

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 10:03 от didi_spain

# 55
Дидко, така сме ние, морските! Влюбени в любовта.  love001
Татяна Лолова обича да казва:
"Най обичам да обичам и най мразя да мразя?"
И аз съм така.

# 56
Светалчо,
Скрит текст:
подкрепям напълно написаното от теб!
Но...Винаги има едно "но"-нали знаете..
Аз лично точно преди една година разсъждавах и виждах нещата така,по този начин,докато не изпаднах в беда-голяма,трудна,мъчителна и себеунищожителна!
И тогава се намериха хора,които много бегло,или почти не ме познаваха,хора като Вас,с които само си пишехме и се "познавахме" виртуално!Те си знаят кои са!Та,тези хора,за разлика от роднини и лъжеприятели ми помогнаха,без оглед на това,че не ме познават-ей така от сърце,от душа и защото са ЧОВЕЦИ,с главно Ч!
Моля се на Господ някой ден да мога да им се отблагодаря по начина,по който те го направиха!
И за това казвам,че ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА!!!
Любовта към ближния,състраданието и съпричастността не са изгубени,те съществуват,стига да намериш подходящите хора,които ги носят в сърцата си
Благодаря Ви,момичета-цял живот ще Ви бъда признателна и никога няма да забравя това,което направихте за мен!Горда съм,че Ви познавам и благодарна,че сте мои приятелки!!!

# 57
Роминка,благодаря за неуморния труд,който полагаш заради нас!  bouquetПрекрасна тема,както винаги! smile3525 smile3525 smile3525

# 58
Светленце, чудесен пост като за добро утро  Hug

Има голяма доза истина в думите ти и за това са виновни сериалите в голяма степен. По точно латино - американските сериали, в които задължително има много сълзи, главните герои, въпреки, че са ужасно красиви и богати, страдат много, задължително поне единият има амнезия за кратко, но пак се влюбва в голямата си любов. Задължително има поне един малоумен идиот, когото всички обичат, щото е много миличък и обикновено се оказва, че сестрата на братовчеда на майката е мащеха на брата на баща му  Crazy  #Crazy  hahaha И хората изопачават любовта, гледайки такива глупости... Защото тия сериали завършват винаги щастливо, влюбените са обикновено на някой плаж прегърнати и гледат залеза  Sick Идеята ми беше, че наистина по изкривен начин е показана любовта - аз лично не я приемам като цветя и рози цял живот, не приемам, че само красивите външно хора могат да се обичат безумно и че проблемите в една връзка се заключават само в ред сълзи и сополи на някое диванче, щото любимия е отпрашил някъде на бял кон  #Crazy

От друга страна пък турските сериали представят любовта в другата крайност - аз лично не се сещам в някоя тяхна продукция да няма голяма драма, ама наистина огромна, залага се на тъжните протяжни мелодии, докато не стиснат зрителя за гърлото...  Confused Признавам, че аз съм от тези хора... Но държа да отбележа, че драмата при мен трябва да е в умерени количества, за да определя един филм за страхотен. И сега можете да ме убиете с камъни  Mr. Green, но ЗП наистина ми дойде в повече и не бих го гледала втори път  Crossing Arms не отричам играта на Берен и Къванч, има велики сцени с тях двамата, аз също бях ЗА тяхната любов, въпреки всичко, въпреки всички... Обаче смъртта на Бихтер ме покърти, не исках изобщо да вниквам в никакъв подтекст или какво са искали да кажат сценаристките... За мен показаха, че догмите и правилата са над всичко, дори над живота, а такова нещо аз не мога да приема по никакъв начин  Peace

Спирам за ЗП, че да не ме биете. Но казаното от мен има връзка с нашата тема, така, че моля да ме извините  Peace За тези, които ме четат.

И сега ми изскочи един въпрос в главата, макар че може и да е разискван. Но който има желание нека се включи с отговор, ще ми е интересно да прочета - Ако вие попаднете в подобна ситуация, в реалния живот, как бихте постъпили ако сте на мястото на Джемре? Ама наистина си го представете, това искам да знам, а не хипотетично... Предствете си, че наистина това ви се случва  Flutter

Толкова ми хареса поста на Светлето, че изписах света  Crazy  Mr. Green

# 59
..."любовта ще спаси света", както някой днес, не помня кой точно беше казал. Добре, може и така да е . Ама кой свят? Нали в този свят живеят и такива като Г. Според мен, ако любовта във филма е така чиста, дълбока и т.н., както смятате, то тази любов ще трябва да окаже своето благотворно влияние върху околните. Включая Гюней....

Лагунка, мила, това твое разсъждение ме накара много да се замисля.
Любовта наистина ще  спаси света, аз съм убедена в това. Няма какво друго да го спаси. Само че колко време още ще мине, докато хората се заобичат и проумеят, че е много по-хубаво и приятно някой да ти е приятел или съюзник, отколкото  враг и опонент. Че много по-добре се чувстваш, когато обичаш и си обичан, отколкото когато мразиш и си мразен.

Конкретно за нашия филм - да, щеше и трябваше да е чудесно, Гюней да каже:" Братле, вие се обичате, бъдете щастливи заедно, аз няма да ви преча, ще се радвам на вашето щастие. Обичам ви и двамата, искам да сте щастливи". И тогава какво следва? Лавина от "бла-бла-бла", "сладникаво", "блудкаво", "боза", "мазньоч","захаросано", "сиропирано"...сигурно има и още.

От много време разсъждавам над това, че чувствителността, изразите на любов, приятелство, нежност и всякакви добри чувства не са на мода. Не е cool да си добър, мил, нежен, добронамерен, услужлив, отзивчив, да помагаш на по-слабите, да се разплачеш на чуждо нещастие. Всичко това се счита за израз на слабост, недостатъчна самоувереност и пр. кофти неща, даже "лиготии". А всички трябва да сме силни, самоуверени, да не ни пука за никого(а бе да се оправя, кво ме интересува?), да се стремим да сме №1 на всяка цена, да прегазим по пътя си някого, ако ни пречи, не трябва да си признаваме, ако обичаме или сме трогнати, за да не изглеждаме слаби.

Във филмите и книгите главният герой вече не е смел, храбър хубавец, който спасява някого или всички. Не, той е обирджия - спомнете си в колко филми сте му стискали палци да не го хванат,
вампир, върколак, зомби, чудовище и пр. нещо, което не бихте искали да имате вкъщи, но го гледате на екрана. Или е обикновен мошеник, но мнооого чаровен.

Няма да прекалявам, ще спра тук.
Мисля, че точно заради невинното и леко наивно представяне на любовта, заради "сълзливата" и "сополива" романтика (за която, обаче, дълбоко в душите си много хора копнеят), заради ясно разграничените представи за добро и зло,  се запалихме по турските сериали. Поне аз.  

Няма да се извинявам, защото знам, че имате избор - да четете или не.
Светленце, Heart Eyes размаза ме... newsm51  love001 newsm51  love001

Общи условия

Активация на акаунт