Имате ли потребност да превъзхождате други хора?

• 28 432
  • 918
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В какъв смисъл нужда да превъзхождаш? Като да се самоизтъкваш?
Тип омъжена съм за не знам си кой, половината време в годината живея не знам си къде, баща ми е не знам си кой, имам диплома, повече ги разбирам тия неща от вас, аз телевизионната водеща, аз, аз, аз...  Flutter
Или пък като една друга персона - Аз, най-прекрасната, имам най-пилешките крака, обувките ми са Джими Чу и имам къде да ги нося за разлика от вас, издънка съм на не знам си кой род!
 Laughing

И всичко това във форум бгмама?
Не бе, братче, ег*** простотията! Няма как да имам подобни потребности и гледам да не си въобразявам, че превъзхождам някого. Sunglasses

# 76
  • n/a
Именно, Касита. Темата е формулирана за
сравнението, а не за състезанието. А срав-
нението, принципно, е основен начин за
добиване на знание, а оттам (за някои хо-
ра) и на мотивация да сторят нещо.
За създаването на атомната бомба имаше
един игрален филм с потресаваща сцена,
в която единият от ръководителите на
проекта Манхатън каза, че най-голямата
тайна, която може да узнаят СССР е, че
такова оръжие може да бъде създадено,
и затова не бива да я гръмват. Това е от-
правната точка, която може да задейства.

# 77
абсолютно никаква Peace

# 78
  • Варна
Определено превъзходството дразни масите.

# 79
  То е ясно, че има предвид Димитър Рашев, но той, човека, беше гимназиален учител май, макар и в най добрите гимназии. Зачудих се над думата "студент".

Преподавал му е в полувисшето железничарско училище. Може и да е бил на хонорар, знам ли?
Това ми е най-малкия повод за гордост. Споменах го със закачка. Интересно, как пропуснахте по-горния параграф, където се самопохвалих, а се закачихте за една дреболия.
Това какво показва, Бояна? Не е ли отговор на твоя въпрос? Понеже не могат по друг начин да си покажат въображаемото превъзходство се заядоха за нещо съвсем незначително.  Joy

Касита, гледай да не се задавиш. Нещо много се запени.

# 80
Постиженията на другите никак не ми действат. Няма да подскоча и да настигна приятелка, която е направила забележителна кариера. Нито пък ще се зарадвам и тайно ще се ощипя от задоволство, защото С. си купи нов джип, който се оказа много дефектен. Сега някой ще си каже: ау, пък тази Шанел колко е прекрасна и добра и над нещата. Е, да, прекрасна съм, но точно в смисъла, в който съм писала, аз не се впечатлявам от другите, не защото съм адски благородна, а защото толкова се интересувам от себе си и така се пристрастявам да постигам моите мечти, че просто съм уморена да наблюдавам и другите какви ги вършат. Малко егоист си падам може би, но това е заради възпитанието ми, просто много хора се бяха съсредоточили върху мен, при липса на друг обект, който да изследват. Аз съм едно дете за много хора.

# 81
  • София

Как разбираш дали някой се самоизтъква? Някои неща са приети за знак на съревнование и превъзходство и за да не излезе, че се самоизтъкваш, вероятно единствения вариант е да ги криеш?

# 82
  • Варна

Как разбираш дали някой се самоизтъква? Някои неща са приети за знак на съревнование и превъзходство и за да не излезе, че се самоизтъкваш, вероятно единствения вариант е да ги криеш?
А пък аз дори и да искам пак не мога да скрия колко съм прекрасна.
Господи, колко се обичам!

# 83
Ох, не знам защо, ама "съревнование" винаги ми е звучало в един семантичен кюп с "ленински съботник" и "ударничка-многомашинничка". Наистина ли се ползва активно все още тази дума? Гледам, че доста хора я употребиха в темата.

# 84
  • София

sophiemmaspencer Ето Елица е дала есенцията на темата- едни хора живеят в съревнование и през тази призма тълкуват света. Сещам се за един готин лаф "Варварин е онзи, който смята, че обичаите и нравите на неговото племе са природните закони на неговия остров."

# 85

Не зная кой е учил дядо ти, но на теб някой е пропуснал да даде най-доброто през първите седем.

Повече от ясно е, че едни цъфтят, когато са в битка, други дори и не забелязват околните, камо ли техните постижения. Важното за мен е едно- всеки да е в мир със себе си.

# 86
  То е ясно, че има предвид Димитър Рашев, но той, човека, беше гимназиален учител май, макар и в най добрите гимназии. Зачудих се над думата "студент".

Преподавал му е в полувисшето железничарско училище. Може и да е бил на хонорар, знам ли?
Това ми е най-малкия повод за гордост. Споменах го със закачка. Интересно, как пропуснахте по-горния параграф, където се самопохвалих, а се закачихте за една дреболия.
Това какво показва, Бояна? Не е ли отговор на твоя въпрос? Понеже не могат по друг начин да си покажат въображаемото превъзходство се заядоха за нещо съвсем незначително.  Joy

Грешиш. На мен - а може би и на Параход - просто ми е по-интересно къде е преподавал на студенти Димитър Рашев, а не пилешките крака  на някоя съфорумка или заплатата и. Така и така съм виснала тука, поне да науча нещо любопитно.
 По принцип доброто образование ме респектира.

# 87
  • Варна
Е, пилешките крака са с 2 висши.

# 88
  • София

Не, не, например участва някой в дискусия, обаче не съумява да наложи тезата си, не му остава нищо друго освен да изплеска на масата дипломи, прибори за омари, кичозни сандалки или друг атрибут, нямащ много общо с разговора.  Sunglasses

# 89
Богиньо, количеството ясно, а качеството как е?
Щото познаваме сума ти висшисти с правописни грешки, но пък и - рядко, но факт - среднисти (или по-ниско) с изключителни познания и възможности...

Щото не броят сандали в гардероба е важен, а дали са Джими Чу, нали вече го изяснихме тоя въпрос миналата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт