Имате ли потребност да превъзхождате други хора?

• 28 482
  • 918
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Елица, женица е майка ти. Покажи малко възпитание. Ако беше чела внимателно, щеше да разбереш, че това не са моите прибори, но пък спокойно могат да бъдат твоите.
Искаш ли да поговорим за това, защо чуждото превъзходство те дразни?

# 106
Добре де, какво дълбаете дали този или онзи се е взел на сериозно? Билетите за цирк са скъпо удоволствие, нека ССФ покаже как умее да пести и се забавлява безплатно!

# 107
  • София
Бояна, само ти смяташ, че Приятно ми е и Ази се майтапят. И в други теми си се оправдавала така.
Съвсем на сериозно са се взели жениците.
Ама пък, виж, изненада ме с какви евтини прибори яде омарите, които ѝ доставят от чужбина. Laughing

Скромните ти споделяния лични факти няма да коментирам повече. Пък и те хората нали в гугъл те намират... Sunglasses
Няма за какво да се оправдавам, просто обяснявам. Може и само аз да смятам, че те се майтапят, но ако за тях не знам и бъркам, позволи за себе си да знам кога се шегувам и кога не (независимо дали шегите ми са смешни и на другите или не). А лични факти, неизвестни на широката общественост тук не съм споделяла изключая тежкото заболяване на братовчед си. За останалото, поради естеството на професионалната ми история то е обществено достояние така или иначе, трудно мога да кажа новина на човек, който се интересува от мен, а останалите, когато очевидно не се интересуват от мен няма как тепърва да ги заинтригувам с такива неща, а и за какво би ми послужило?
Но в гугъл ме намират благодарение шегите на Цонна, за които ще съм и вечно благодарна, защото като погледна в опциите на блога и видя отново някой търсил "Бояна+дълги крака" и винаги ми става весело.

ПП За мен е изключително показателно как дори при моята логорея, безброй постове по разни теми винаги има потребители, които забелязват и запаметяват само определени неща присъстващи в минимален процент от милионите излишни думи, които съм публикувала тук.

# 108
  Оф, с това превъзходство работата е като в детската градина-  "Аз  съм най-хубава" , "Мойта кордела е най-голяма". Laughing

Това приказки на остроумни хора ли са? Можете повече.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 17:30 от Iris04

# 109
  • Варна
Ирис, дай тон. Обичам да си точа клавиатурата.

# 110
 Оф, с това превъзходство работата е като в детстата градина-  "Аз  съм най-хубава" , "Мойта кордела е най-голяма". Laughing

Това приказки на остроумни хора ли са? Можете повече.

Това ми зазвуча цинично!

Ей, какво да кажем ние, късокраките, баси!   Tired

# 111

Какво ми е на поста? Приканих ги да не ти правят дисекция, защото това, сама знаеш, тук владеят до съвършенство!

Ok.  Peace

Претръпнала съм, Каси, не могат ме уплаши с дисекции.

Богиньо, станахме три.

# 112
  • София
Във връзка с последните постове- тук психоаналитиците и профайлърите винаги са били повече от обикновените потребители. Те надуват ли ни се с уменията си, ама честно?

# 113

ПП За мен е изключително показателно как дори при моята логорея, безброй постове по разни теми винаги има потребители, които забелязват и запаметяват само определени неща присъстващи в минимален процент от милионите излишни думи, които съм публикувала тук.
И какво показва? Laughing

Този пример с доктора, може би не е чак толкова удачен, защото ако се дискутира дадена тема с дадено заболяване и кажеш професионалното си мнение по въпроса, не би се счело за демонстрация за превъзходство. Поне според мен. Също и по самият тон на отговора, както при мненията на юристите из форума, прозира една монотонност, професионална обремененост, автоматичност(дано се разбира, какво имам предвид) и не прави впечатление за опит за някакво превъзходство. Но ако се съобщи по-един друг начин, изглежда като самохвалство.  Границата е тънка, от едното до другото. Тип не я питат, но отговаря. И веднага се сещам за Антония Петрова. Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 17:39 от Katrine

# 114
  • София

И какво показва? Laughing
Отговора се съдържа в цитата- милиони излишни думи, нужните явно са били в съвсем друга посока  Wink

# 115
  • София
Добре де, какво дълбаете дали този или онзи се е взел на сериозно? Билетите за цирк са скъпо удоволствие, нека ССФ покаже как умее да пести и се забавлява безплатно!
Е, аз за общото благо - да се забавляваме повече. Виж как става все по-весело. Flutter

Не се прави, че и ти не се изкушаваш! Crossing Arms

# 116
  • София - Рим и обратно
Ами никога не съм имала енергия да се сравнявам, съпоставям, че да ми остане и за завиждане Laughing. По-скоро, без да искам, съм над тия неща, и смея да твърдя, че съм получавала доста неща в живота си без да се напъвам да изпреваря тоя или оня (от тези дето се скъсват да се сложат пред мен, незнайно защо), без да съм кой знае колко амбициозна и т.н. Бе да му се не види, дори никога не знам колко точно ми е кеша в портфейла Embarassed. Колкото - толкова. Повече няма да похарча....и готово. Без да искам също се добирам винаги и до подходящите хора, които да ми бъдат верни приятели или да ми помогнат... Вместо да им завиждам, предпочитам да съм близо до тях  Laughing. Благодарна съм за това си умение.
Аз завиждам за други неща. Ама те не са за положение - материално, йерархично или местожителствено, нито за външен вид.

# 117
Ще следя с любопитство (по) темата, защото "сравняването с другите" ми е безкрайно болно място и източник на дузина отвратителни комплекси Tired признавам без бой, не е неочаквано в контекста на заглавието, нали? Simple Smile Същевременно отлично осъзнавам колко безумно е това... как трябва да престана..., и въпреки това просто го правя, постоянно, като по навик. Сравнявам се. Confused

Важно уточнение: не говоря за кариерно развитие, успяваемост по популярни критерии, проимване, ако щете по заплати и пари. ("Забавното" е, че точно в това отношение съм по-'напред' от близките си приятели и познати, но никога, никога няма да тръгна да си мисля, че ги превъзхождам (да не говорим и че не ми 'личи' по никакъв начин). Дори вече се чувствам ужасно, задето го написах, защото просто е смешно!!! Кариера се гради; пари се правят; за успех се работи; а и нещата днес за мен може да не са същите утре. Защото дълбоко вярвам, че с труд, упорство и късмет всички "клишета на осъществяването" (образование и диплома, престижна или ръководна позиция, луксозни материални придобивки, имоти, почивки, определен жизнен стандарт и т.н. -- могат да се постигнат). Аз обаче се сравнявам с другите (и то с няколко определени личности, ако трябва да бъда по-конкретна) в една друга сфера, в която с труд, упорство и късмет колкото и да искам нищо не мога да постигна Mr. Green а именно -- природни дадености. Красота. Simple Smile

Имам приятелки, които ме превъзхождат десетократно, искат или не (а и вероятно без никакви усилия) по хубост. Вероятно не искахте да прочетете точно това, вероятно е посредствено тълкувание на темата, но от друга страна, съмнява ме да съм единствения човек на света, на когото това носи... болка и комплекси. Сравнявам се! Глупаво е -- и аз съм хубава Mr. Green имам любящ мъж и нищо друго не ми трябва, нищичко... И все пак, когато попадна в ситуация, в която (почти) не бивам отразявана било от общи познати или непознати, докато... други се къпят в комплименти, внимание и хорско обожание, защото са красиви като богини -- веднага ме жегва нещо в сърчицето, а от женското ми самочувствие не остава и помен. Ами, сравнявам се и направо си страдам, защото се чувствам като жаба сред лебеди...

Просто имах нужда до излея.

# 118

Но в гугъл ме намират благодарение шегите на Цонна, за които ще съм и вечно благодарна, защото като погледна в опциите на блога и видя отново някой търсил "Бояна+дълги крака" и винаги ми става весело.

Бояна, ти го напиши това за краката още веднъж, пък после се чуди защо те търсят така в Гугъл.  Joy
Аз го написах в Гугъл, BTW, но ти попаднах на блога. Това трик ли е?  Laughing

# 119

Отговора се съдържа в цитата- милиони излишни думи, нужните явно са били в съвсем друга посока  Wink
Ами някои от милионите думи, не се разбират и съответно не се запаметяват.  Laughing
В случая става едно впечатление среща друго впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт