Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 874
  • 726
  •   1
Отговори

ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ ЧУЖБИНСКИ МАМИ И ТЕХНИТЕ ПРОПЪЛЗЯВАЩИ, ПРОХОЖДАЩИ, ПРОГОВАРЯЩИ ДЕЧИЦА!!!

Ако очаквате бебе, голям отбор весели шкембета ви чакат в
Бременни майки в чужбина

A ако детенцето ви е над 2 годинки, заповядайте в
Деца отглеждани в чужбина

Ето и нашите българчета,
родени в чужбина през последната една година.

2012

Александър на мама MilaB - 22.07.2012 - Швейцария

Aприл :

Джорджи на мама Eli-I-Djodji - 22.04.2012 - Швейцария
Виктория Елизабет на мама varnagirl - 22.04.2012 - Англия
София на мама megipo - 14.04.2012 - САЩ
Доминик на мама localgal - 03.04.2012 - САЩ

Март :

Петър на мама Jvd - 30.03.2012 - САЩ
Йоан на мама Bruxelles1 - 04.03.2012 - Белгия
Виктор на мама Zelkata - 03.03.2012 - САЩ

Февруари :

Емануел на мама ЕМА ES - 27.02.2012 - Испания
Емма-Никол на мама bibilyana - 22.02.2012 - Испания
Кайл на мама lyuckanova - 22.02.2012 - САЩ
Марти на мама geryto_vlc - 22.02.2012 - Испания
Моника на мама SUNDAE - 19.02.2012 - Германия
Красимира на мама vasiliika - 13.02.2012 - Испания
Ивет на мама buci - 05.02.2012 - САЩ
Филип на мама • Ambitious • - 03.02.2012 - Канада

Януари :

Моника на мама Чебурашка - 31.01.2012 - САЩ
Самюел на мама Rapuntzel - 19.01.2012 - САЩ
Иван на мама ir74 - 19.01.2012 - САЩ
Андрей на мама тити - 15.01.2012 - ОАЕ
Александра на мама Blueberry. - 11.01.2012 - Англия
Давид на мама Peregrina - 09.01.2012 - Англия
Йоана на мама Danny Milanova - 09.01.2012 - Кипър
Тим Матиа на мама asyalein - 07.01.2012 - Германия
Николета на мама Lumia - 05.01.2012 - Словакия
Петър на мама Григ - 04.01.2012 - САЩ
Фредерик Николай на мама Кора - 01.01.2012 - Холандия

2011

Декември :

Азиз на мама Lily Trifonova - 27.12.2011 - UK
Лаура на мама Lara8 - 24.12.2011 - Испания
Стефан на мама zana333 - 17.12.2011 - Канада
Емили на мама Мимето* - 13.12.2011 - САЩ
Стоян на мама mars 82 - 10.12.2011 - Франция
Алексей на мама Kalalily - 09.12.2011 - САЩ

предишната тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699462.0

# 1
ихаа пу първа:)Тити много благодаря за темата  bouquet Hug
аз пак на бързо записвам:)
Ася 7Т според мен е Тейбъл спуун(горе доулу половин 4аеналъжи4ка)защото обикновенно тия рецептипонякога са 2С със 2-3Т от нещо си,а С е къпс(около 200 гр-една 4аена 4аша,аз съм мерила),тук си иматспециални мерилки на вързоп4етаи навсяка показвакоеколко е,акоправите по западна рецептанещо, безотказно са то4ни Peace
Приятна седмица мами! Hug

# 2
# 3
  • USA
TИТИ благодаря за темичката  bouquet
И Лекси в групата на отказващите манджа и вече съм вдигнала ръце.ММ ми вика защо му готвиш специално? Ако иска да яде каквото си сготвила за нас ок ако не една филия с нещо и това е.Омръзна ми да хвърлям храна, а купувам органик и хич не е евтино Rolling Eyes.Започна се от кучешките и продължава.Преди не беше такъв.Каквото му сложех ядеше и много му се радвах сега ooooh!
Ир сок му правя в къщи от грозде и моркови или ябълка и грозде,каквото имам.Той още зимата хареса грейпфрута и сега така му правя.На последък беше доста топло и не ми хареса ,че пишка по-малко ,а уж пие доста вода и реших ,че от това може да си пийне повече.На рождения ден имаше такива сокчета
Скрит текст:

И аз съм против захари,соли и джънк фуд ,но съм чувала за много кофти случаи с ограничавани деца и се старая да му давам да опитва.Все пак не мога да го ограничавам за винаги ,а и като идем някъде на парти,не мога да му кажа ела тука мама ти е донесла манджа ,а всички нагъват пица.Той яде между другото много ягоди и малини и едно парченце баница което за мен е чудесно.Не че не му предложих и други неща,даже го заведох да си избере.
Зелче Дани май не съм обяснила изтръпването.Не е болезнено (имах такива с Лекси),а е почти постоянно при всяко клякане и ставане и дори като натискам газта като карам.Изчезва много бързо и е доста повърхностно без да правя нищо и не боли.Както и да е купих си детски витами калция и наблягам на жълтите плодове.Тъкмо сега са излезли кайсийките.

# 4
Записче. отчета по късно Rolling Eyes

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако иска да яде каквото си сготвила за нас ок ако не една филия с нещо и това е.

представи си и аз съм така, както мъжът ти те съветва и въпреки всичко не става!!!
Тим не яде ягоди, малини и прочие, яде много малко неща. като не му хареса готвеното и стои гладен.
днес отказа и вечерята. значи за цял ден е изял 1/3 банан, няколко солети, няколко солени бисквити и няколкото лъжици яхния.
направих ето това като дебел панкейк със стафиди вътре и изяде 1 порция  Shocked т.е. 1 тиган.
явно е гладен, но иска да яде само това, което му се яде. ама аз откъде да знам какво му се яде?
до скоро изяждаше по 10-15бр. кашу. сега яде суха гранола - взима си сам от опаковката Whistling
да не говорим, че като ида да пазарувам и сам си взима 1 опаковка гофрети и тръгва към касата  ooooh!
пробвах да храня навън, на люлката, да си играе с нещо и да давам с лъжицата, да го оставям да върви и да идва да си хапва - успехът е една лъжица и повече не иска  Twisted Evil

благодаря за отговорите за мерилката  Mr. Green

тити, благодаря за темата  Simple Smile

# 6
  • София
Тити, благодаря за темата!   bouquet

Kalalily, дано с витаминките се почувстваш по-добре!  Hug

Йоана от скоро хапва повече, не че ѝ личи-не се спира!
За сметка на това, мрънкането се удвои и палеца рядко излиза от устата!
Да излизат тия кучешки, че ...
  ooooh!

# 7
Много набързо се включвам да не ми избягате. Тити, благодаря за темата, аз имах един подготвен шаблон ама не съм била наоколо като е станало време за тема. Другия път ще гледам да те отменя  Mr. Green
Аз все още влизам в ритъм тук - вече цяла седмица, ама то като оставиш сам мъж вкъщи и всички домакински задължения минават на пауза - пуснал пералня щото вече му се опразнил шкафа и после преди да дойдем пуснал прахосмукачка и минал с мопа. Е няма кво да ви обяснявам какво ме чакаше и все още е недовършено, тъй като почивните дни бяха слънчеви и не се заседяхме вкъщи, та използвам единствено двучасовия обеден сън да свърша нещо вкъщи, пък то извира ли извира..
Прочетох ви много диагонално и затова по актуалните теми ще се включвам постепенно, но само да кажа, че много се радвам пак да ви почета тук.
Времето при нас е много променливо, под 20 градуса (къде са жегите от бг???), но пък слънчево и прекарваме дните си навън. Ники вече чак подтичва, крещи, ломоти на другите деца по площадките на неин си език. Задобряла е с вкарването на фигурки, доста нови думи се научи, открихме, че вече умее да пие от сламка, когато отпи от колата на баща си #Crazy е изплю я, друго не съм чакала Simple Smile А и се храни сама, понякога и омръзва, връща ми лъжицата и ми сочи с пръст какво иска от купичката..всичко си изяжда де, но си има ред Laughing
Няма да ви досаждам повече, много целувки от нас и ще влизам в час тези дни да се надяваме Hug

# 8
Тити, благодаря за новата темичка. Златна си  bouquet

Калалили, Ася и при нас е същото с (не)яденето. Свръх се натоварвам последно време да му мисля какво да яде. Не обичам да планирам манджи, менюта и подобни, и направо ми идва в повече. Днес от сутринта е ял грозде, хляб и кашкавал. Направо съм супер доволна Laughing
Дани, дано бързо излизат кучешките зъбки на козичката Laughing
Лумия, направо ти съчувствам за къщата. Някой път така им завиждам на мъжете за спокойствието с което обитават, и се затрупват с боклук Laughing Дано поне цветята не е убил.  Wink

Най- обичам да си изгубя час- два от сутринта чистейки бели които е могло да предотвратя Laughing Слушам детето беля се киска с все гърло, отивам- влязъл в банята, намерил нощния памперс който аз съм забравила да хвърля, и го размахва с все сила, а от него, явно от пукнат шев отстрани лети това желатинестото. Едвам го събрах това чудо. А памперсът беше огромен. Предпочитам да беше омазал с ако hahaha

Благодаря ви за идеите, но вече всичко съм пробвала- пюретата и плодовете ( сливи/круши/ киви) и тях ги разреждам и пъхам в бутилката, или му правя смутита, че иначе не ги ще. Като че ли единствено резултат дава чай от лайка и новите пробиотици 2 пъти на ден. Снощи установи, че имаме още 2 нови зъба. Стават 3 за седмица и нещо и две. Даже не съм разбрала кога са излезли- дано туй запичане да има общо с тях.
Лумия като каза за сламката- моят само сламки признава, така и не се научи, и не ще и не ще сега като му показвам, да вдигне бутилката. Егати мързела, никога не се е хранил сам с бутилка. Joy Като му дам обикновена чаша, и се опитва да си завре цялото лице вътре, а езика неистово се опитва да докопа течността. Друг такъв не схващащ? Laughing п.с. Иначе знае как да включи таблета ми, да отключи екрана ( става с задържането и плъзгането извън един кръг на едно катинарче), да си намери иконата на играта на екрана, и после с завидни движения да сменя картинките...обаче за шишето и чашата не схваща Joy

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 04:55 от Zelkata

# 9
  • USA
Лумия добре завърнали се липсвахте  Hug
Аз днес в този прекрасен студен дъждовен ден реших да направя основно чистене в къщи,че и мм отиде на работа с моята кола,че неговата е на ремонт.Аз чистя Лекси след мене разхвърля Rolling Eyes Иска ми се да оставя къщата в ред ,че съм сигурна,че след нашата ваканция ще искам почивка hahahaАз все такива почивки планирам.Както и да е после се стреснах малко защото корема ми се стегна много здраво и не може да се успокои.Май трябва да започна да се съобразявам от време на време.
Зелче все забравям да ти кажа за седалката.Та купих и я пробвахме,но е интересна до като трябва да седне на нея по гол задник.Тогава се надава един боен вик и скача като ужилен,а и другото което не съобразих е ,че и мъжкото му достойнство някой трябва да натиска на долу за разлика от гърнето.Не е готов моя син за гащи,той даже във ваната като се изпишка не реагира и да е мокър не му пречи ,редовно се полива с вода,а №2 няма как да го хвана въобще.Той го върши по 4 пъти на ден и не издава и звук.Иначе като го питам дали се е напупал се хваща за памперса  Laughing
Дани дано изкарате зъбите по-бързо!
Ася хич на ти е лесно  Rolling Eyes и аз понякога решавам , като не иска нещо да го оставя и като огладнее,ще яде ,ама не реве и се държи за панталоните ми.Отваряме хладилника,долапа да си избере нещо,но това което си избира пак не го иска и го плюе.Откачам понякога,но определено е по-добре от Тим по отношение на храните.Слагам му за гарнитура,авокадо,краставици,печени червени чушки,домати и ги яде,не винаги изяжда всичко,понякога даже и не ги поглежда,но определено пробва и плюе ако не му хареса CrazyПлодове също яде всякакви,само грозде не иска.Дави се от ципите нещо,но пък мен ме мързи да го беля и за това му го правя на сок.
Моя човек чашата и шишето си държи,но баща му обича да го глезоти и да го гушка до като си пие млякото и му помага,което не ман не ми харесва,защото той се справя по-добре сам.Ако аз му държа шишето не иска да му го дърпам ,че и въздух не си поема дори,а ако сам си пие си прави паузи.Лекси много си обича млякото след вечеря и като свърши винаги реве,а ако му сложа още не иска.
Я кажете бебетата дето не са на кърма как заспиват? Лекси заспива гушнат обикновенно,но започва да ми тежи на корема като се обляга.Вечер ако го сложа в нашето легло и легна до него заспива бързо,но после трябва да го местя,а на няколко пъти го слагам в неговото легло и лягам до него отнася за секунди ,а дори не го докосвам,но ако не съм до него реве.Да прескачам оградата обаче също не е опция за дълго Confused

# 10
Здравейте мами и бебковци! Привет от нас...само наминаваме да кажем, че сме добре - растем, говорим, пеем, опитваме се да се храним с прибори... Нямам време да ви чета или да пиша, защото го закъсах много с щитовидната жлеза и ходя по доктори. Друг път ще ви разправям по подробно, че утре пак съм на доктор рано, рано. Честит празник на просветата от нас! Целувки  Heart Eyes

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Я кажете бебетата дето не са на кърма как заспиват?

тоалет, казва лека нощ на животните на стената (залепени такива, едно по едно ги поздравяваме Crazy), слагам в леглото. понякога му чета нещо, баща му не му чете. даваме му плюшената играчка, биберона сам си го пъха и се надупва и заспива. денем по същия начин, ама без животните и четене. денем му пускам музика, на която заспива.
сега е на фаза да се гушка с плюшени играчки и съм му направила ъгъл за гушкане - матрак, много възглавници и плюшките. ходи и се дупи там... в мен отдавна не иска да се гушка, само като се удари.

Нямам време да ви чета или да пиша, защото го закъсах много с щитовидната жлеза и ходя по доктори.

дано се оправиш бързо  Hug

Zelkata, вчера яде останалата палачинка и това беше за целия ден. какво ли не предлагах. даже риба му сготвих, мляко 2 вида купих - не Crossing Arms
мъжът ми каза да го сложа гладен да спи. заспа. в 1ч през нощта се събуди гладен и се почна театъра. 2 хапки банан и не иска повече, в 3ч му направих каша, защото не издържах да ми се хвърля отгоре и да мрънка, изяде я и заспа. сутринта си изяде мюслито, сега ще видим как ще е наобяд... Praynig

# 12
Зелче, цветята (две на брой Laughing ) оцеляха, дори орхидеята ми се кани да цъфти. Но останалото - бомба паднала. А децата имат талант да надушват кога мама не е в състояние да дойде достатъчно бързо, че да предотврати поредната беля. Ники направо я усещам как ме гледа и преценява ситуацията, после целеустремено се запътва да свърши някоя простотия ooooh!
Калалили!!! Да се пазиш и да си даваш почивка. Да не се караме Naughty А заспиването - на обяд я мятам в чувала, тя вече си знае и почва да реве за биберон и слончето-кърпа за гушкане. Като ги получи, се обръща на една страна и заспива. Вечер първо има миене на зъби докато сме на гърнето, после се облича, изпива си млякото, давам и глътка вода, биберона, кърпата и ако всичко е наред - директно се обръща в леглото и заспива. Понякога иска да се гушка с мен и лягаме на леглото в нейната стая, после я местя. 10 кг стана и вече ми е тежичка, ама засега се ядва.
Локалгал, и от нас бързо оздравяване, дано не е сериозно!
Ася, съчуствам ти, че пак имате проблем с яденето.. Аз едва успявам да я изхраня моята гладница, трябва по повече да взема да готвя (пу-пу да не и е уроки). Сега съм купила карфиол и ще и правя запеканка Simple Smile
Отивам аз да гладя, че ме чака цяла планина от дрехи. Доскоро!

# 13
  • София
Цитат
Не е готов моя син за гащи,той даже във ваната като се изпишка не реагира и да е мокър не му пречи ,редовно се полива с вода,а №2 няма как да го хвана въобще.Той го върши по 4 пъти на ден и не издава и звук.
Мдааа, и аз си имам същото у дома! Mr. Green
Обожава да е мокра и пишкането не ѝ пречи-пак си търчи, а за другото...
не съм я хващала никога-само миризмата в последствие ме ориентира! Sick

Шишето за вода си държи, а за млякото-никога, това е работа на мама. Naughty
Пие от сламка, но от бутилка или чаша още не се справя сама.
Опитите на Вико наподобяват Йоана от преди 1-2 месеца.
Сега се опитва да надигне чашата, но ако аз не помагам всичко излива наведнъж! Joy

Приспиването ми една от болните теми-само аз извършвам ритуала! ooooh!
В много редки случаи ММ я е приспивал, но обикновено си търси мен.
Гушкам, подрусквам и полюшквам, докато тя смуче палеца на лявата си ръка, а с дясната си рови в косата.
Не сменя ръцете никога, дори в просъница. #Crazy
Малко след като се унесе, я оставям в креватчето, където ако се събуди се приспива с шише вода (самичка).
Mr. Green

# 14
Здравейте, мами и пораснали дечица!

Честит празник на буквите! Специални поздрави към учителките, Ир, Люцканова, калалили (ако има други които пропускам, моля да ме извините, поздравите за и за вас! )   bouquet Това е едно от малкото неща които ми липсват тук - пъстротата и веселието на този празник. Винаги съм го свързвала с началото на лятото, с безгрижието, с промяната.
А при нас отново трябва да пускаме парното  #Cussing out цяла седмица вали и е мрачно, ужас...

лумия, добре си си дошла!

Локалгърл, надявам се нещата при теб да са по-добре и да вървиш към оздравяване!

Заспиването при нас е болна тема. И двамата искат да са гушнати в мен. През седмицата работя до 10,30-11 вечерта, и Стефко успява да заспи на люлката си, но само като ми чуе гласа се пробужда и нищо не го успокоява. Снощи по изключение не бях на работа, т.е. работих през деня и вечерта ми остана свободна, та реших към 9ч да ги сложа и двамата в леглото на Виктор. е да ама малкият не се спря, постоянно става и ляга, ни приказки слуша ни песни, гушна го успокоява се, оставя го и започва да плаче. Баткото и той неспокоен, приказва, приказва и току стане да ми покаже как скачало някое дете в градината. Да се чудиш да се смеешли, да плачеш ли  #Crazy Накрая, към 10,30, Стефко явно вече много се умори, надупи се и заспа. Той все още се буди по няколко пъти вечер, надявам се скоро да избие и последния зъб и да се приключва с тези циркове!

Общи условия

Активация на акаунт