Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 877
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
Калалили, лек полет и весело прекарване. И дано срещите от ..третия вид са за кратко  Wink
Люци, много ви е поетично името на местността затова знам къде живееш. Съвсем съм изкуфяла, че имаш гугъл + Laughing
Ася, и мен не ми се вижда добра идея това среднощно хранене с различно от мляко, но какво да го правиш- ти си знаеш най- добре. Съчувствам ти, че си има едно такова и у нас, но поне той мляко не отказва.
Бибитка, и ти ли със злоядо? Аз вече започвам да се изтощавам от това постоянно мислене какво, кога , как да наготвя, че да го изяде. Как се издържа 4 години? newsm78
Тити, тези вашите температури ме потрисат. Аз повече от 30 трудно търпя, а последните години имахме и случаи на 38-39...На 43 ме пиши отшелник наврял се в студен хладилник...
Ир, моят не се сеща да ме понатупва , но вчера така ме захапа за крака..от засада, че в момента имам синина с ясно очертани горна и долна челюст.

След като разбрах, че Калалилито ме води с цели 6 убити кактуса и се успокоих  Joy
Ние днес бяхме на доктор. Биха му ваксина, питаха ме "така, от любопитство" защо искам да им разреждам графика ...били сме 6 назад. На килата сме малко- 9 и съвсем малко, свалил е от последния път - март месец прегледа около 200 грама. На см. е 81 и половина. Дълъг клечо. Каза, че знае, че е трудно, но да намалям млякото максимално, та дано прояде. Каза, че не яденето може и да е свързано със запека. Да му давам Миралакс една седмица, и след като влезе пак в ритъм с изхожданията да го спра. Иначе Вико се опита да унищожи клиниката- пипа навсякъде, отвори всяко шкафче и чекмедже, катери се безобразно навсякъде, обходи да ми покаже и инспектира всички табелки, крещя в чакалнята, ходи да посреща хората на асансьора, и въобще показа, че Вико- Белята на едно място не седи , и е почти като оръжие за масово унищожение Laughing

Лека на всички, аз отивам да си отворя бира, и да му мисля как ще стане това с намалянето на млякото newsm78

# 46
  • София
Тим никога не ме прегръща, но щом е за хапане - с 2те ръце и стиска, да не изпуске крайника, който е докопал за хапане  Rolling Eyes аз съм със синки, мъжът ми е до кръв захапан.
Вероятно всички минават този период или са се наговорили!  Wink
Опитвам се да показвам на Йоана как да се гушкаме и тя се справя прекрасно, но ...
само когато тя иска!
Когато е във възторг, случва се и ако търси внимание или е възбудена от игра-налита като животинче!
Както пише Kalalily:
Цитат
Аз мисля,че така си изразяват радостта,но трябва търпение за да разбере как да го прави нежно.
Дано преминем бързо през тази фаза, че само аз го отнасям! ooooh!

Ася, дано скоро Тим открие какво му се хапва!
Йоана не се хранеше добре до преди няколко месеца и не искаше мляко.
Постепенно създадох някакъв режим-храним се в приблизително едни и същи часове,
като храненията са сходни за всяка закуска, обяд или вечеря.
Получиха се "ритуали", ако мога така да кажа.
Сутрин гледа "Маша и мечока", а Маша яде каша-давам и аз (в редки случаи попара).  Wink
На обед задължително има супа и се храни на голямата маса в трапезарията.
Следобед съм по-либерална - предлагам кремче или сухи храни (кексче, бисквити, плод), които да държи сама.
Вечерята е с мама и тати-каквото си хареса от масата, не предлагам-тя си избира. Mr. Green
После пие мляко преди заспиване.
Проблема с млякото ни се разреши, след като предложих прясно краве мляко.
С АМ не съм имала никога успех-след 8-я месец едвам пробутвах 100-ина мл сутрин и вечер.
Отказваше всички видове АМ-с малко повече внимание удостои само това след 1годинка,
но аз започнах да предлагам по малко прясното (сварено първия месец) и сега ѝ е любимо! Heart Eyes
Дано и Тим скоро си хареса нещо и те насочи към любимите си храни!

# 47
  • Немция
Ася, а слу4айно зъби да никнат на малкия? Сигурно е злояд период, докато преоткрие отново какво му се услажда, но сигурно неяденето ще се повтаря отвреме-навреме .
А на бебето с проблемното хранене направление за какъв лекар са му дали? Не вярвам детския да те препрати при друг специалист, трябва да са налице сериозни при4ини(като слабеене например), поне аз така си мисля.

Зел4е, дошло ми е до гуша с това хранене, това е резултата след толкова години. Mr. Green Поне второто ни дете, бебето(10-месе4но) изглежда , 4е ще е по-ящно, има желание вси4ко да си напъха в устата, съвсем друго дете е.

# 48
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, всички зъби му излезнаха.

бебето на позната ми са я пратили в детската клиника и там са го изследвали. получила е направление точно, защото е започнал да отслабва... Rolling Eyes

утре ще звъня на педьо.

# 49
Малко ви изтървах - тази седмица активно търсих билети за лятото, че ще си ходим фамилно и в high-season хич не се майтапят с цените Simple Smile Накрая решихме да пътуваме от Будапеща и ще сме си в БГ в средата на август за две седмици и половина Peace
Темата за яденето не искам да я захващам, обикновено като похваля Ники как яде всичко и нон-стоп, ме награждава с гладна стачка ooooh! Радвам и се, че яде сама, има неща които и харесват, има неща които аз упорито предлагам и о, чудо - след петнайстия път с удоволствие ги изяжда (или вече аз се предавам). На тази възраст трудно се въвеждат нови вкусове, но като знам аз как ненавиждах джинджифил, пък сега по малко се излъгвам..всяко нещо си иска време.
Дани, допадна ми вашето хранене с ритуали Simple Smile По принцип за деца повтарящите се неща са често гаранция за успех.
Зели, аз имма ФБ, но групата не я знам, а и на мен тук също си ми е ок. ФБ както казва Люци е като въртележка влезеш ли вътре и те завърта Mr. Green
Тити, завиждам за топлото. Верно, че е малко екстремно, но по-добре от потопите които настанаха тук - вече не знам кой ден поред вали, главата ме боли, детето полудява... Tired
Калалили, радвам се, че си ок, почивай и дано няма повече проблеми.
Съчувствам ви за хапането и побойническите изблици..моята маймунка рядко налага и обикновено баща и го отнася. Аз получавам повечето гушкане и целуване. Heart Eyes
Ами това засега, мен ме депресира това време и не съм в настроение. А трябва да забавлявам и диването, че има енергия за трима Mr. Green
Ето тук някоя и друга снимка от пребиваването ни в БГ

# 50
  • USA
Привет на всички от Българска земя Grinning
Бързам да се похваля,че този път пътувахме много добре с малки изключения,но без тях не може.
За Ир подробно
Скрит текст:
Облякох Лекси с пижама с къси панталони и боди с къс ръкав,че беше топло и му взех с дълги за по-късно,че в презокеанските е хладилник.Взех му и едно одеяло.В началото пообиколи нялко пъти самолета до като тръгнем,но като литнахме го нахраних и почти веднага след това се гушна и заспа.Бях му сложила един от тези памперс крузърс,че те са по-дебели и събират повече.Да предупредя,че с бебешката храна и по-точно течностите ми дойде лекичко до гуша.И на двете летища отваряха млеката и водата и ни бавиха допълнително,а на Лондоското,чак и манджите искаха да опитам Sick Добре ,че Лекси си изяде всичките млека.Странното е ,че снадвичите,бонбоните и шоколада изобщо и не погледнаха,а само бебешката храна Rolling EyesКакто и да е добре ,че ги носих,че както обикновено,веге менюто беше  SickЛекси спа почти през цялото време в баща си и малко в мен.В Лондон се събуди ,смених го като кацнахме и яде там.Качихме се на метрото за да стигнем до центъра.Времето беше много студено,но пък не валя за наш късмет.Установих,че моя танк(количката ми) изобщо не е за Европейските стандарти.Трудно минава в теснотията и ме гледаха странно.Лекси пак заспа в метрото и се събуди чак пред Бъкингамския дворец.Потича после в парка,но там имаше страшно много туристи и ми беше много притеснено да не го изгубя в тълпата.Хубаво се поразходихме,но като че ли тълпите туристи и лошото време и липсата на кошове за боклук,повлияха много за впечатленията ми и обективната оценка на забележителностите.После пак трябваше да минем митницата и пак манджите на бебо ни мотаха половин час. ooooh!Лекси се наразхожда на широко в летището изрови всички камъни от саксиите и успя да напълни още 3 памперса за норматив.Там поне има удобни места за преобличане и кърмене.
На втория полет Лекси пак заспа и то много дълбоко и се събуди 10 мин преди да кацнем.Спахме в една приятелка ,която ни чакаше с мъжа и с една типична българска софра.Те също чакат бебе и Лекси им показа какво не е на ред в обзавеждането им и кое да разчистят  Mr. GreenПосле до 3 часа през нощта не успях да го сложа да легне.То беше скачане в леглото премятане абе лудница.Заспа и сутринта не можехме да го събудим в 10 за да ходим в града на мм.Днес го водихме в един детски център и поти не яде от вълнения.Легна си гладен и да видим до кога ще спи.
Времето е студено и сега купувам дрехи щото бяхме готови за лято Crossing Arms
Утре е първи юни и ще водим Лекси на зу и ще му купим един балон Simple Smile
Ася кога ще сте в Пловдив? Ние мислим тази седмица да минем от там.Много ще се радвам да се видим Heart Eyes
Лумия чудно сте си изкарали в БГ и дано намериш изгодна оферта.
Зелче миралакс не е ли за възрастни ThinkingВаксините и аз много ги протаках,но нашата педка май е свикнала ,защото изобщо не задава въпроси защо.Въпреки,че реакции до сега не е имал от никоя до сега.
Хайде весел празник на всички дечица утре и пак ще се включа като имам време и нет.

# 51

Ася кога ще сте в Пловдив?

след две седмици!

радвам се, че полетите са минали успешно.
за количката и мащабите -  Mr. Green мда, Европа е малка Heart Eyes

чудя се и аз какви дрехи да взимам за нас и за Тим... аз бг детските дрехи не ги харесвам, а и няма да имам място за допълнителен багаж... Confused

# 52
  • Калифорния, САЩ
  КалалилиHug Hug Hug Hug Hug, безкрайно ти благодаря за "отчета", писала си толкова подробно, а колко ли време ти е отнело, само ти си знаеш. Благородно ти завиждам за спящото дете, де такъв късмет и у нас. Много целувки на всички ви, весело, спокойно и здраво пребиваване в родината и чакаме пак да пишеш. Ти си добре, надявам се, лека бременност отново!  Hug
  Ася, ходихте ли на доктор днес, какво става с яденето на Тими, има ли промяна?
   Лумиа, страхотни снимки, ама малко, дай още някоя да се порадваме на тази прелест, не я крий.
   Зелче, я дай някое клипче и ти на малкото ти оръжие за масово унищожение  Heart Eyes. Скоро не сме го виждали този сладък вагабонтин.
   Дани, а Иван прясно мляко да не види, това е и една от причините да не искам да го отбивам скоро. Незнам как ще му давам полагащите се на ден 20 унции (около 600гр.) - според педиатъра толкова трябва да пие на ден.
   Ох, представям си Стефко как нарежда и бърбори, а Андрюшата как целува батко си намигайки - да ги нагушкате от мен  Heart Eyes Heart Eyes.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 23:36 от ir74

# 53

Ася, ходихте ли на доктор днес, какво става с яденето на Тими, има ли промяна?

не съм го водила, защото педьо днес не работеше (вчера тук се почиваше и са си дали 4 дена почивка). в понеделник ще се обадя пак.
от вчера пие козе мляко. основно на това кара. Thinking днес хапна и половин филия хляб.

Тим също до сега не пиеше мляко. млечни продукти консумира много малко, в момента никакви. Rolling Eyes

# 54
Мили деца (и техните прекрасни майки Simple Smile ), честит 1ви юни! Желая ви прекрасно и безгрижно детство и да растете обградени с любов и щастие Hug
Ирка, обещавам да кача още снимчици на малката маймунка Simple Smile
Калалили, приятно прекарване в БГ!! Радвам се, че сте се справили толкова добре с пътуването! Успех с количката, аз там бях с една Бертони ама голям зор беше с нея по прелестните тротоари и все ми захождаше надясно hahaha
Ася, и козето мляко е добро начало. Чудя се какви дяволи са го хванали, че толкова дълго стачкува.. newsm78
Аз пак се хващам да готвя, ние бяхме навън до преди малко - за момента не вали, да видим докога.. ММ е на работа и сме си самички.

# 55
  • София
 baloniЧестит празник на всички малки и пораснали дечица! baloni
Прекрасен ден желая и много положителни емоции!

Kalalily, и аз благодаря за подробния разказ! Hug
Мечтая за спокойно дете в самолета, а ако дремне ще съм повече от доволна! Mr. Green

Лумия, много време се изгуби-няма да ти се размине само с 5снимки!
Чакаме още фотоси на сладката Ники!
Heart Eyes

Дани, а Иван прясно мляко да не види, това е и една от причините да не искам да го отбивам скоро. Незнам как ще му давам полагащите се на ден 20 унции (около 600гр.) - според педиатъра толкова трябва да пие на ден.

При нас отбиването не беше по мое желание (може би помните)
и имахме много проблеми при намиране на подходящото мляко.
Добре, че плавно се захранихме и пробутвах нужното мляко под формата на сиренце или извара.
Преди време някоя мама беше споделила-40гр сирене (около кибр.кутийка се равнява на 100 или 150мл мляко)
Слагах в зеленчуковите пюрета малко АМ или извара (сирене), Wink
а АМ приемаше едва по 100-ина мл сутрин и вечер.
Сега млечните са на особена почит-обожава млечни кремчета, мляко с ориз,
кисело мляко и плодови млека, сиренце и кашкавал,
а от скоро прие и вкуса на прясното мляко (пие 180-200мл преди нощния сън).
За мен това е супер-АМ мирише ужасно и винаги съм се чудела как го пият децата!? newsm78
Ако Ванката яде и други млечни-не е нужно да изпива 600мл, ще си ги набави под друга форма...
но ако си се кърмите-няма друга близост (радост) като тази!
Hug

Айде, скоро и Ася да се похвали, че Тим има любими храни! Party

# 56
  • Калифорния, САЩ

# 57
Привет,

Набързо да ви пусна малко снимчици с новата прическа на Йоан.

https://plus.google.com/photos/106308176840621836714/albums/5884 … y=CLT2mdOgt-G6iQE

Ще пиша тези дни по подробно.

# 58
Привет и от невер-слееп-ланд:)
Калалили,добре сте си се приземили!да си искарате прекрасно тия 3 седмици!И аз не харесвам Лондон(много ми е мра4ен,забързан и огромна тълпа),прекарала съм там една година и така и не ми хареса,виж кънтри сайта на Англия ми даопада много(тамкъдето прекарах още еднагодина),много колоритен,богата история  и китен.Мисля 4е там където живее Перегрина май трябваше да посетите Peace(знам 4е нямахре много верем,друг път)
Бибита,много неприятно със злоядо 4ове4е,радвам се 4е бебока е по разли4но нещо.
Зелито,азмисля 4е срещнах на едно сабиране на българи новата мама от фейса,тя не е много на ясно с имената защото била от 2 седмици в бременелките и никога не е ползвала форума-ако може да дадеш подробности за нея ще емногоблагодарско,ако искаш на ли4ни пиши. Как сте вие?Как е кака?
Дани,ох аз не знам с какво ще заместя кърмата,имам 4уство 4е товадете наистина както казва сестра ми ще отиде от цицонка на цицонка Mr. Green,уфффмного е адиктед,става все по нахален и безцеремонен,няма зна4ение къде сме,само дърпа и вика"да папа тци" Mr. Greenве4е и изре4ения ми прави Mr. Greenнякакси не мога да издържам,вси4кото това натоварване,безсъние,домашни смоника,плуване смоника,уроци и домашна работа,иа аз съм се разшетъла като Брюксел,станала съм абсолютен хамелеон Mr. Green
Лумиа,много сте хубави!И аз да с енаредя,дай ощемалко сним4ици,не са ни достатъ4ни!
тити не ми отговори на въпросите по-горе  ама хайде няма нищо,заети хора сме. Wink
Ася дано товазлоядо 4ове4е се оправи,и му дойде музата за ядене,и аз не знам ве4е какъ съвет да дам,имала съм избирателност в храните ноникога такива ста4ки.дано се оправите бързо с проблема,4е си е наистина проблем Hug Peace
хайде мами,щепиша пак 4е времето ми пак изте4е!много Hug Hug Hugна вси4ки вас и бебоци!

# 59
  • Калифорния, САЩ
  Брюксел, не мога да отворя линка  Cry.

Общи условия

Активация на акаунт