Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 884
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
Калалили, да се пазиш. Ако тук не не успеят да те погледнат, може би в БГ...въпреки че не съм сигурна дали е добра идея. Там май имат способностите да паникьосват бременните.
Люци, не може да се отрече, че Кайл има чудесен вкус за музика. Моят предимно на песните на безформени цветни герои ( някой с прекалено дълги ръце Wink ), и на "фреш" групи се друса Laughing Как издържат тези актьори направо не ми го побира главата Crazy Зъбаците- всеки път като му погледна устата на моя и се сещам още колко има до 20 Sad Дано бързо ги извади Кайл.
Ир, права си, че се връща  Laughing Цунки за "скитника" Ваньо. Дано и зъбките са излезли вече.
Брюкселина, ти щом със свекървата се понасяш така добре, едва ли ще имаш проблем с брата. Според мен тайната е в работата ти- прибираш се за малко, и не ти правят впечатление Joy
Дани, като прочетох, че си оставях цветята- в твоя чест си купих една малка орхидейка. Цветя не съм гледала от много отдавна- 1. з/о успях преди време да "убия" кактус, 2. защото има алергия към гъбите , които се образуват от влагата ( в почвата), и алерголожката ми каза да си спестя домашните растения 3. защото тук ни е  толкова малък апартамента, че буквално няма къде да го/ги сложа без да се спъвам в него/тях...а и с Вико- белята  Wink Така де, все тая- престраших се, и си купих малка орхидейка. Обещавам да оцелее Hug
Амбишъс, чакаме снимките Grinning

Ние още сме позапечени, но определено не като преди. Последните 2 дни прояде сливи- купих друг сорт, и явно му харесват тези. Вчера правих салата с аспержи, лук, чесън, царевица, червена чушка, кора лимон, лимонов сок и зехтин...това дете ми скри шапката- изяде многоооо.  Аз даже не мислех да му давам, но той я докопа. Взимам да си мисля,  дали манджите дотук не са му прекалено "леки". Ще пробвам и с други по- силни вкусове тези дни да го видим.

Хайде, изчезвам, че се събуди- един ден спи преди обяд, един ден не. Предполагам се опитва да си махне сутрешната дрямка newsm78

# 31
Зелче, виждаш ли че Дона му се хапва....я, запрятай ръкави във кухнята....

Това винаги съм го казвала: Ключът за дълготрайната връзка е различното работно време между двамата партнъори. Винаги сме работили много с моят мъж и нямаме време да се скараме. Със брат му мисля че няма да имаме проблеми защото едно време минахме през един такъв период на непоносимост, но сега е много по различно....

Калилили, радвам се че са те поуспокоили. Но определено, вземи си почивай повече...

Свеки ей сега ми писа за запека : маслодайна роза или корен от ревен.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 22:32 от bruxelles1

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

при нас днес грейна слънце, йееее, следващите 3-4 дена пак дъжд  Crazy
но, това е положението. скоро ще топлим кости в Бг  Mr. Green

Калалили, ходи ли на гинка? как си?  Simple Smile

аз да си кажа - Тим продължава с гладната стачка... супер жизнен е, незнам от какво, като на ден изяжда 1/2 банан, няколко бисквити и малко мюсли (сухо, от пакета си го вади ooooh!)

Зелче, завиждам ти за ящното дете Sunglasses
Тим само плюе или си обръща главата Rolling Eyes

# 33
Зелче, завиждам ти за ящното дете Sunglasses
хахаха, този моя един път яде, и вече съм за завиждане.  Joy Днес пак не ще. И аз се чудя откъде си набавя енергията това злоядо човече newsm78

И аз чакам новини от Калалилито.
И влизам с предложение към мамите без фейсбук. (може и да съм го правила вече) Що не вземете да си направите един общ профил? Не качвайте снимки, колкото да зяпате чуждите, ако коментирате ще пишете коя е, и те така.  Joy п.с. Люци и Ир, не змам дали споменах някъде назад, но в групата във фейса има една нова мама, живее на около 20 мили от Люци ( казва се като Калалили).

# 34
Цитат
Люци и Ир, не змам дали споменах някъде назад, но в групата във фейса има една нова мама, живее на около 20 мили от Люци ( казва се като Калалили).
брей 4е си шерлок ама:)4ак знаеш на коло мили е от мен Joy Joyкажи на новата мама да се весне тук 4е да разменим координати,пък и да се видим Winkи защо все тоя фейс?то по същия на4ин и гугъл+става,не ми се занимава с фейса,уж само замалкоапък видешли отиваш без да искаш въвводовъртежа и пак се хващаш 4е гледаш с 4асове снимки на хора които не познаваш Laughingне ми се занимава Зел4е,тука си ми е приятно и си ми е като вестник,сутеин като стана с кафенцето набързо преглеждам кой как е ипо зада4и:)
Моя маймун и той май отивакъм злоядите,много странно,в4ера равихме ббкюи той отказа пържолка,може и заради зъбите да е,щото на салам4е никога не отказва.
кайл е станалголямпобойник,незнам какво щего правя,бие се постоянно,бие кака си,опитва да бие мен,ако нещо нему се даде,вобщезапо4ва да се инати катомагаре....малееее как хи4 не ги оби4ам такива,ще имаскоро строй се преброй се.Мъжмипък твърди 4е много го гевезя,може и така да е,ама е толкова слади4ък Embarassed Embarassed Embarassed
ирка,дано на мен неми се върне за хайманенето и другите глупости,само се моля 4е на мамаи побелякосата с мен,надявам се 4едецата ми няма да са така,за туй и се опитваме да ги възпитаваме като американци,ама пуста му балканска4ерта ...ей го на мойта кака Мони има постоянни проблеми с у4ителката и и рефлектира на крайните резултати защото много говори,сто пъти и казваме,забрани на вси4ко,еми пуста усти4ка все говори,ама аз съм такава приказлива на кого друг да се метне детето,та сега се борим су4ителката и Моника,тук пък вобще няма разбиране,не си ли по правилата си отстран,за сметка на това,цялото у4илище я познава колко е ентартейнинг,оня ден ме спира замесник директорката да ми каже каква прекрасна дъщеря имам и как постоянно ходила и и пеела български песни Heart Eyes
хайде толкова от мен!
пп.калалили и аз 4акам резултата от гинка Praynig

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 23:48 от lyuckanova

# 35
  • USA
Тук съм добре съм Grinning Обадих се на гинка и ми каза,че често се случва,но не е страшно.По-хубавото е ,че е било чисто малко и бързо е спряло.Пак ми каза същото да не вдигам тежко и да пия повече вода.Каза ми да се раздвижвам ,но да не тичам и така.Каза,че щом усещам бебето и се чувствам добре няма смисъл да ходя и така събирам багажа с чисто сърце Simple Smile
ММ 3 дни по ред слага Лекси да заспива вечер сам в леглото му и няма мрънкане,но стои до него.Много ме радва,но сега като си идем дано не объркаме всичко със спането.Не всеки хотел има кошара за деца и май ще спи при нас ама ще му мисля като се върнем.
Друго исках да ви кажа,че лекси е станал много приказлив и повтаря много думички,че и предназначението им знае.Много е сладко да го чуваш как бърбори Simple Smile Исках да ви покажа творението му върху прозореца,но нямам време сега да качвам снимки.
Ир Люци дано изкарате зъбите по-бързо и леко.Разбирам ви напълно.Вчера видях ,че и 4-тия кучешки се е надул,та ще бъде забавна ваканция,но без това не може  Crazy
На лекар в БГ не ми се ходи и дано не се налага.
Брюкселина дано се разбирате с квартиранта-детегледач Simple Smile
Ася Зелче за яденето вече не знам какво да кажа.Ако един ден яде нещо на другия не иска да го помирише дори.Върти главата или ако му го набутам в устата до като зяпа някъде ,го плюе Rolling Eyes Яде хляб,мляко и плодове.
Сега се сетих за запек,киноа,ягоди и сусам.Не накуп де,но ако нещо от тези е ял Лекси на другия ден е мазало в памперса.Дано преодолеете запека!
Хайде лека от мен утре ще се опитам да се включа пак за малко Hug

# 36
  • Калифорния, САЩ
   Калалили, радвам се да чуя хубавите новини, лек полет утре и чакам пълен отчет след това за пътуването, искам го по часове и активитис  WinkHug Hug Hug
   Люци, не вярвам Кайл да е по-лош от Иван, нямате си напредстава какво е хапане, биене, драскане и прочие напоследък. И най-вече към мен е така агресивен, ММ вика, че така си показвал и изказвал радостта и любовта  ooooh!. Да, ама аз съм одрана, нахапана и посинена, ако щете вярвайте. И го пляскам през ръчичките, хапя го и аз и му обяснявам, че така не може, че както него го боли, така и мен, говоря, говоря, но файда никаква. Не знам какво да правя, казвайте, давайте съвети, като че ли все по-лошо става. Така май си "чеше" венците и зъбите, ама аз не съм опитно зайче. Най-лошото е, че го прави в моменти, в които най-малко очаквам - мия съдове и той бавно и тихомълком се приближава отзад и впива острите си зъбенца в бута ми (извинете) или в г.за.; гушкам го, а той ми хваща бузите и дере ли дере с усмивка на лицето, а понякога аз го целувам, а той ме захапва бързо за брадата или бузата. Ужас  ooooh! ooooh! ooooh!
   Дано всички хапват, че ми е жал като ви чета, не че и ние не обявяваме стачки, ама пък при някои от вас е направо мъчително.
  Хайде до скоро  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 37
  • София
Kalalily, и аз се радвам да прочета добри новини!
Лек полет и прекрасна ваканция-дано пробие бързо последното зъбче! Hug

Зелче, честита придобивка-да те радва дълги години!  bouquet
Аз имам само една орхидея (подарък от ММ за 8-и март), която ще си взема в БГ.
Предполагам, че ще почупя листата, но важното е да пренеса здрави корените.
Ако се справя и с адаптацията, надявам се напролет и цвят да има! Praynig
Тазгодишния цветонос оклюма, защото отоплявахме с газова печка всекидневната! Sad

Люци, Ирка, вие сте с диви момченца, а аз ...с "козичката"... #Crazy
Хапе, бие ме, както Ванката (в повечето случаи изненадващо) всичките емоции насочва към мама!
А вчера бяхме на плаж-толкова пясък изяде,
че днес имаше 3 пълни памперса с пясъчна каша! Sick
Иначе, много ѝ хареса-рови, хвърля, яде, зари се като прасе...
Joy

# 38

Тим никога не ме прегръща, но щом е за хапане - с 2те ръце и стиска, да не изпуске крайника, който е докопал за хапане  Rolling Eyes аз съм със синки, мъжът ми е до кръв захапан.

за яденето - тази нощ посред нощ ставах да правя каша, че беше гладен. изяде 5 лъжици и това беше, надупи се да спи. в 11ч. (10 часа след среднощното ядене!!!) изяде 5-6 крекера и едно плодово блокче (25гр. е, аз го доядах  Rolling Eyes)
давам му мляко, той остава чашата идва с друга празна и ми сочи чешмата  ooooh!
днес сме на плуване, не че плува де, ама ако огладнее пак вътре, незнам какво да му предлагам. отказва всичко!!! Confused

Калалили, радвам се, че всичко е наред. аз съм пропуснала - към Бг ли летите или на почивка? Blush

# 39
  • USA
Ir Лекси хапеше и ме удряше преди няколко месеца,но му обяснявах и показвах как да се радва нежно,ако продължи да хапе или удря го оставях без да го гушкам или виках силно ОХ.Още идва от време на време и ме захапва по коляното,но не стиска,а по-скоро за внимание.Но Лекси си е гушан и за него да не го гушкам или целувам е наказание.Знае си гушката и се наглася да го целувам.Той си знае всички части на лицето и тялото де Simple Smile Аз мисля,че така си изразяват радостта,но трябва търпение за да разбере как да го прави нежно.
Ася на БГ отиваме за 3 седмици,но сме решили да попътуваме из страната по някой забележителности.
Тим не обича ли печени картофи или чист ориз.Аз на Лекси му купих едни пластмасови плодове и зеленчуци и от както ги знае има желание и да пробва.Е много често ги плюе,но аз винаги преди да му предложа на него хапвам първа и другото е че ако аз се опитам да му дам почти винаги плюе,но ако му оставя всичко пред него проявява интерес особено ако има и лъжица и вилица,но се правя ,че не го гледам Whistling Дано проработи нещо и при вас.Тим изкара ли всички зъби?
Вчера дадох двете ми единствени цветя на една приятелка да ми ги гледа до като ме няма.Много обичам цветя,но и аз успях да уморя 7 кактуса тук ooooh!А в БГ имах страхотни цветя и жертви не съм имала никога.Не знам какво не е наред тук.Поне в градината живеят.

# 40
тук температурите вече почват от 28 градуса сутрин рано и стигат до 43. Трудно е с цветята, уж гледаме специални видове, но и те съхнат. Само големите растения, засадени близо едно до друго, се крепят. Голямо поливане пада.

Калалили, весело изкарване ви пожелавам, и без нежелани изненади Simple Smile

Андрей не хапе, а обратно - налита да прегръща и целува, най-вече братята си, най-вече по-малкия. Той му е удобен за хващане и най-търпелив, и често Андрей го яхва на земята и почва да го гушка и целува  hahaha много са смешни. Андрюшата има едни друг много гаден навик - като не му харесва яденето/а то повечето пъти не му харесва, или просто иска да яде по друг начин/, обръща си купичката и почва хапка по хапка да изхвърля храната навън, от столчето - на земята. Ей, ужас.
като каза Калалили за частите на тялото - бяхме го научили нашия да намига с едно око. И с две го прави. Обаче като опитахме да го научим къде са му ушите - и той вместо да се хване за ушите, той намига с всичка сила! Засега търпим провал.

ася , това с правенето на каша нощем нещо не ми звучи добре  Thinking не че имам добра идея, но даже не би ми хрумнало да го храня нощем с нещо, различно от мляко. Стискам палци Тим скоро да намери правилния път към яденето  Sunglasses

# 41
Kalalily, хубаво сте решили Peace
ако минавате през Пловдив, може да се видим  Heart Eyes

Тим в момента не иска нищо!!! каквото и да предложа или отказва, или опитва и повече не иска.

тити, той не иска мляко.  Rolling Eyes

# 42
Калалили, лек полет и весело изкарване по родните земи ! Simple Smile

Ася, никак не ти е леко с този капризен дегустатор. А как реагира, като види друго дете да яде, не се ли интересува от храната? Аз затова съм благодарна на детската градина, там катото че ли се съревновават кой повече ще изяде Simple Smile И дори вечерта да не искат да ядат, което често се случва с Виктор напоследък, знам че през деня си е взел дажбата.

Ох, и Стефан се опитва да приказва, много са сладки в този период Simple Smile Само дето преди няколко дни се събуди към 23ч, аз както обикновенно го взех при нас в леглото, а той вместо да се успокои започна да нарежда - мама, зак там, мама, тати там, мама ... и така около 10мин!

# 43
  • Немция
Ася, аз имам такова капризно на ядене дете(по4ти на 4 год.), дано при вас да е период, при нас не е. Rolling Eyes Има деца с по-4увствителни вкусови сензори, това е истината. Моят син е свръх 4увствителен на разли4ни констинтенции, не искаше да докосва с ръка"мокри" храни, камо ли да ги яде, менюто му е основно от хлебни, зърнени храни, семена, ядки- примерно харесва сухо мюсли, сухи оризови вафли, сухари, дори суха леща, ама такава давам много рядко и то не пове4е от 10 зърна. Яде крем-супи, но в блед цвят, специална мле4на каша покрай мле4ната алергия, с плодово пюре, но друго за момента не. и месото в 4ист вид дисквалифицира напоследък. На годинката беше по-добре, ядеше няколко плода, но сега това е мираж. И прясно изцедени сокове не желае ве4е. Rolling Eyes Много, много проблемна работа. Може би ве4е и да сме го разглезили, но просто на родителя писва това положение... При нас детската градина не върши работа, там също не яде нищо друго освен основния му хлебен репертоар. Но той е само до обед, не обядва там.

# 44
А как реагира, като види друго дете да яде, не се ли интересува от храната?

не се интересува.
единствено го дразни, ако давам на друго дете от неговата храна, тогава почва да се кара, но това не означава, че ще я изяде...затваря си кутията и си я стиска  Mr. Green

Бибит, и Тим е така - не иска да хваща мокри неща, все иска да му бърша ръката.
от 10 дена и хляб не яде, правих палачинки, катми - не иска.... оризовките вървяха, но не ги иска вече, смених с такива от царевица - 2 пъти яде и не иска повече...
днес огладня на басейна (очакваше се) и бях направила топчета от масло, овесени ядки и фурми. изяде всички. вечерта е ял с баща си мюсли с мляко. newsm78
една майка ми разказа, че и нейното бебе е било така и са открили нетолерантност към лактозата. ама нейното дете яде месо, зеленчуци, хляб и т.н., а Тим не иска нищо... ще изчакам до петък и ще звънна на педьо, макар да знам, че ще ме отсвири... Tired при нея са чакали 3 месеца, за да "отминел периода" и чак след като детето е започнало да слабее са ѝ дали направление, а детето беше 8кг на 18м.  Whistling

странното е, че Тим до скоро си ядеше плодове, зеленчуци и зърнени. даже едвам го изхранвах. от преди 2 седмици настана това неядене  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт