Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 877
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
4естит праьник и от мен на буквите!
зана Hug
по въпроса за гащите:Мон4ето от 6 месе4на я свикнах на гърне,после ве4е около 1.3м-1.4запо4нах да я свиквам без памперс,имала съм само 1-2 инцидента с напиканои гащи.Тук оба4е с Кайл ще имам проблем,незнам но гърнето наМон4ето което си го мъкнах от бг нещо нему е удобно,бутам 4ур4ето да не опикае,но нещо не му е удобно за седене,дали има разлика при мъжко и женско гърне,наменси ми изглежда удобно,той оба4е ми го носисамо ве4е като се е изакал в памперса и вика"ъъъъ".наколко пъти ме излъга като ми донесе гърнето 4е "уж искал да ака"и общо взето си"ъ-кахме"заедно LaughingМислех си дали не е по добра идея да из4акам още някой месец и направо да му купя една седалка за голямата тоалетна,вие как мислите newsm78
за яденето,напоследък и той станамного избирателен,но само ако види 4е някой яде 4ипс-което обикновенно е кака и тати с бири4ката,веднага залепва там.Кайл единствено банан,ягоди и боровинки оби4а,на 4ереши,манго се мръщи.Ина4е зелен4уци си хапва,нещо на последък го забелязвам 4е месяно не му се яде,пове4е набляга на кашкавал и хляб.Ама аз не си играя да му готвя ве4е отделно,каквото има за ядене у дома такова яде,ако не съм наготвила,малко препе4ена филийка,сиренце и домат и е готов,не знам за ваще деца но Кайл ОБОЖАВА домати,може постоянно това да яде:)

ето ви и виде как танцува и как вика баща си през дека:

https://plus.google.com/photos/101340862127211794406/albums/5881 … ey=CO3ikcKs7OHUHQ

приятен уикенд на вси4ки! Hug Hug Hug

# 16
  • UK
Добър вечер, в новата тема и от мен - Тити, благодаря и аз за нея   bouquet

Ася и Лумиа, завиждам за леснината с която децата заспиват. Засега особени трудности не срещам, щото се кърмим и аз обичам моментите, когато съм си само с него в края на деня и заспива. На гърда отдавна вече не заспива вечер- напоследък много обича да ме гушка през шията докато заспива. Много ми е скъпоценно това.

Тежко ни е зъбопоникването да му се не види. Винаги му потичат сополи, а тези дни и кашлица се появи. Днес направих от водата с лука, рецептата за която даде Дани и като му хареса бая лъжички си изпи - тази вечер кашлица нямаше. Дани, златна си  Hug - на лични ще разменим контакти като се върна в Бг и понеже сме съседни квартали /май спомена Красна поляна/ може и да сколасаме за някое рандеву на козлетата асторлни близначета.

Люци, мноооого сладък танцьор е Кайл, че и ритъм улавя  Simple Smile Аз на гърне не смятам да приучвам в близко бъдеще та засега не ми е тема, но знам че момченцата малко по-късно били готови за гърне от момиченцата.

Засега прехранването не е проблем с Давид. Само закуска му приготвям само за него иначе се храни, каквото и ние ядем - не съм му готвила отделно. Яде всичко. Набива и мното странни за мен храни, като например фъстъчено масло, масло от сливово семе и подобни. Баща му много здравословно го раздава и обича да си приготвя разни смеси от силни съставки и малчо налита много да яде подобни неща. Лимони много обича - хем му кисело, хем ръфа с удоволствие. Иди го разбери  Simple Smile

Време е за нанина при мен. До скоро   bouquet

# 17
  • Калифорния, САЩ
   Мили мами, влизам набързо и искам да ви поздравя с прекрасния за мен празник на буквите, на българското слово и азбука, на учителите, просветителите и учениците, на всички българи. Аз обичам този празник и на този ден се чувствам някак по-българка, ако ме разбирате какво искам да кажа.
   Дано всички болни дечица и мами по-бързо се оправят!
   По другите въпроси ще се включа скоро.
   Тити, благодаря ти от сърце за новата тема!!!

# 18
стига сте благодарили, голямо чудо станало Simple Smile
ние празинка го пропуснахме като такъв за отбелязване, но пък децата си четат на бг и аз съм повече не искам. да го докараме и дотам да пишат грамотно, това ще ми е повече от празник.

Перегрина, фъстъчено масло? Не е ли силен алерген и изобщо го имах за джънк?

а Андрей тази сутрин докопал кутията с АМ - бях я оставила на масата през нощта - отворил я, взел си лъжичката-дозатор и си хапнал сухо мляко направо от кутията  Joy добре, че вече инстинктивно реагирам на тишина и го хванах в крачка.

# 19
  • София
Днес направих от водата с лука, рецептата за която даде Дани и като му хареса бая лъжички си изпи - тази вечер кашлица нямаше. Дани, златна си  Hug - на лични ще разменим контакти като се върна в Бг и понеже сме съседни квартали /май спомена Красна поляна/ може и да сколасаме за някое рандеву на козлетата асторлни близначета.
Радвам се, да съм полезна!
За срещата-ще се организираме и ще съберем "козлетата", няма как!
Hug

# 20
  • UK
Перегрина, фъстъчено масло? Не е ли силен алерген и изобщо го имах за джънк?

Туй е органично. Не е джънк. Аз фъстъци не ям и също знаех, че може да провокира алергии, но Давид яде цели фъстъци отдавна и не съм забелязала никакви проблеми.  Peace
На патеричка честит Празник на славянската писменост - обичах ги шествията едно време, щото тогава не учехме  Simple Smile
Дани, супер  Peace

# 21
  • USA
Честит празник и от мен на патерица!И аз много го харесвам тоя празник и много ми липсва настроението и атмосферата в БГ.Честито и на именниците между които и моето братче.Да ми е жив и здрав!
Люци Кайл е страхотен танцьор браво!Танците на Лекси се свеждат до под клякане и въртене на главата  hahaha
Тити браво на твоите момчета за грамотността на БГ  на теб за търпението.Знам,че хич не е лесно Hug
Зана хич не ти е лесна с приспиването.Лекси е много бърз и няма значение дали е с мен или с тати,щом е гушнат отнася за секунди.Иначе и той има плюшки в леглото и слава богу не е истеричен за нито една,но обича да ги гуши и като се събуди все различно влачи с него.На биба така и не се научи,а миналата седмица беше много топло и не искаше да се гушка,но си иска някой да е до него,дори и да не го докосва.Лошото е ,че е 12 кг и ми тежи особено като се отпусне върху корема ми,а днес забелязах и съвсем слабо зацапване(кафеникаво),а съм средата на 4-тия месец.Естествено е събота и ако звъня трябва да е в спешното и не ми се иска да изпадам в паника.Гледам да не се натоварвам толкова,но с едногодишно как точно се почива всички знаете Tired ММ има хиляди на главата сега като се опитва да приключи всичко за да почива пълноценно и да не фалираме и не му и казах.
Айде и да се похваля,че много негативна станах.Лекси вчера направи съвсем сам кълбо на пред и много се смя  Grinning

# 22
И аз най после да се докопам до компа. Йоан не спира да хленчи от вече 2 седмици и не ни оставя и за секунда сами.

Кали, я вземи си почивай малко повече. За фалит не се коси, не се получава толкова лесно. Но си мисля че ще е добре да имаш малко повече време за себе си (тоест татето у вас). Недей вдига Лекси много много. Знам че не е лесно, но се опитай. Сядай долу и го гушвай вместо да го вдигаш. С две думи, премести се на земята при него.

Варна, и аз съм с проблемна щитовидна. Пиши ми ако искаш на лични да кажеш какво е при теб, да не спамим тук. Надявам се бързо да се оправиш.

Дани, ще трябва да я изнамеря и да си я запиша тази лучена вода. И аз благодаря за рецептата предварително.

Тити, едно голямо браво и от мен за това че си успяла да научиш децата на БГ. Изобщо не е лесно, предполагам. И аз ще запиша Йоан на БГ училище тук като му дойде времето и ще го уча да пише и чете. Имаме приятели дето си оставиха децата без да ги научат нито да четат нито да пишат. Направо не го доумявам, но всеки си избира.

Люци, Кайл е просто невероятен. Кога ли Йоан ще търчи така. Все още е много предпазлив като ходи.  Кайл на колко месеца проходи?

Лумия, добре си се завърнала. Как изкарахте ваканцията? На Ники как и се отрази БГ?

Зелче, направо не знам как ще му се карам вече на Вико. Да вземе да не те тормози поне с яденето. Как може да е такова магаре  Hug? И мързелче? Ах той.......!!!

Ася, дано и при вас храненето се оправи бързо бързо.

Перегрина, Зана, дано не съм забравила други, много целувки на децата и все така послушни.

Йоан заспива най-често като го сложа в леглото му и му дам бутилката с мляко. Като я изпие я мята някъде из леглото, надупва се и това е. Знае че над главата му има биба и отвреме на време си я взема. Ако е раздразнен и не иска да спи сам, се опъвам на дивана и го вземам отгоре ми да легне и го люлям....10 минути след това вече е откъртил и го слагам в леглото му.

За яденето....изобщо да говоря ли? Няма храна дето да не яде, пу, пу, дано не го урочасам.
Доматите и на нас са ни любима храна като при Кайл. Иначе яде всички плодове без проблем. Днес дори и диня яде с гарнитура от грозде. Сега яде банан....Не се спира това дете, нон стоп мели.
Много обича кюфтета, ориз, картофена яхния, зелен боб, абе....не се сещам за недолюбвана храна. Успях да му махна млякото в 18 часа и сега пие 210 мл като си ляга и 210 мл през ноща по някое време. Сутринта редовно закусва плодово кисело мляко с някакъв допълнителен плод.

Днес му купих сандалетки за лятото
http://www.amazon.fr/Sucre-dOrge-Aimable-Sandales-gar%C3%A7on/dp … 07160&sr=1-11

Искам вече да е топло, направо ми изгниха кокалите.....

# 23
  • В друго измерение
Здравейте, момичета!

Пак ви поизпуснах, покрай подготовката за пътуване, но попрочетох това-онова.

Брюксел - не знам как се справяш с всичко, работа, дете, мъж, готвене, чистене...аз едвам смогвам...а още не ходя на работа Rolling Eyes Много държа на бг език, но доколкото съм чувала тук бг у-ще е слаба работа, така че ако искаме писмено да се знае езика, се налагат занимавки вкъщи, което не виждам как ще стане като работя, след дълъг ден за мен и децата да седнем да учим отново....но поживём — увидим Simple Smile)))

Калалили - дано не е нещо обезпокояващо това кървене и вземи да почиваш повече. Аз забременях, когато Савана беше на година и 9 месеца, мъжът ми го нямаше непрекъснато, така че знам за какво ми говориш. Носех я (13-14 кг) до последно навсякъде, по стълби нагоре-надолу и ми беше притеснено. Вземете някаква помощ, ако можете, че то оттук насетне все по-тежко ще ти става, трудно да се навеждаш и т.н., знаеш как е.

Зелче - дано минава този пусти запек...
Люци - нещо не мога да отворя линка...
Локалгал - дано не е нещо сериозно, стискам палци!

Ир - и аз ще летя с КЛМ, но не съм им се обаждала още да ги питам за храната за Филип. Миналата година не носех нищо за Савана, но тя беше по-голяма. Летяли сме нея на 11 месеца, 6-часов полет, носехме храна в бурканчета, нямаше проблеми, само ги минават с едно, което наричат снифър (sniffer), уж проверявал съдържанието им отвън. Ако все още се позволява, аз определено възнамерявам да си нося храна за малкия, хич не съм фен на буламачите в самолета.

Като чета колко зъби имат децата ви...ние сме на шестия, като всеки зъб е съпроводен с хрема, лека темп, дори кашлица последните 2 пъти, явно вирусно нещо. Направо не знам, а не сме почнали още с проблемните зъби като кучешки и кътници.

Откакто не се кърмим, Филип заспива гушнат. Така и сестра му беше.

Тука валя 2 дни, направо ни удави. Днес е по-добре, но студенко, абе изобщо тъп климат, канадска му работа. Водих децата на фотосесия мин седмица, ще пуснат снимки като станат готови.

Изчезвам,  Hug на всички!

# 24
  • София
Kalalily, ще повторя мамите-пази се! Hug
Както те съветва Брюксел-премести се на земята, не се натоварвай!

Люци, вчера имах проблем с Нет-а и днес гледах клипчетата!
Ама, страхотни танци-и Йоана обича да дивее така!
На втория клип видях прекрасни цветя на терасата-завидях... Wink
с моите трябва да се разделя, подарявам на приятелки и страдам.
Ще успея да си взема само 2-3. Sad

Аз започвам с обратното броене от днес-още 30 дни и сме си в БГ!
Joy

# 25
Ambitious, няма да кажа че е лесно, но си е въпрос на разпределяне на времето. Справя се човек. А и яслата я има, и съм много много щастлива че Йоан му харесва там. Това си е голяма отмяна.

Зелче, много съм изпростяла от няколко дни....Как можах да забравя за запека....Свеки май ми беше споменяла за някаква бабина рецепта, ще я питам и пиша. Аз се шашкам ако поне 2 пъти на ден не си напълни памперса.

Брата на мъжо дойде да живее в апартамента и ще му намерим още един човек да си делят наема. Та и това е що годе уредено. А и на мен ще ми е от полза....ще се занимава с Йоан, ако ми се наложи нещо спешно. Сега ще е и по лесно разнасянето на манджи...И сега го правим, защотот той готви също и да не ядем едно и също, все разменяме ядене. Та и това ще ме улесни занапред.

Дано найстина има само авантажи и да не виждам недостатъците...

# 26
Привет и от още една недоспала мама ooooh!
Срашна работа са тия зъби,големи писъци ,голяма хистерия,амакакво да се прави ще ги преживеем.Много е смешно у нас-на Кайл му растат нови зъбки ,а на кака и падат и сега Мон4ето е като пират Laughing
Калалили,как си?Мина ли кървенето?Да се пазиш моми4е,с това шега не бива,гледай да лежиш колкото може пове4е!Зарвареяш се с Лекси и го оставяш той да вършее, а ти си полягваш на диван4ето.
Перегрина,може би вие оби4ате много фъстъци и фъстъ4ено масло,та за това и Давид го похапва.Ние у нас не ядем такова нещо,няколко пъти купувах и така и не се хареса отМони и по4ти пълни ги изхвърлях и ве4е не купувам.
Брюкселина,и аз съм като тебе мултитаскинг Mr. Greenорганизацията е клю4ът Mr. GreenКайл проходи на 10 месеца.ама все още ми е блейка,понякога като се заблее и все се удря,я в секция,я в маса,оня ден пък прегърна розовите храсти на вън,какво да се прави блейка,тя и каката не е по дале4 Mr. GreenНие Йоан4о-послушан4о ящния си го знаем,браво напослушко,все тъй да продължава.Сандалките изглеждат стабилни,и аз купих подобни на Кайл,и то пове4ето заради басейнада не се пързаля.Успх и с брата на мъж ти,ох трудно е да се живее с други хора били те от семейството,със сестра си съм живяла,мина се немина 2 месеца и запо4нахме да се дъв4им,колкото и да се оби4аме,с мама същата работа,ама си ги оби4ам де,не ме разбирайте погрешно,но си е друго като сме си сами.Успех Брюкселина,дано наистина има само позитивни неща!
Дани тая градина я имам благодарение на мама.Тя беше основоположниканапо4ти вси4ки цветя,100 пъти и повтарях да не късаот вън 4е ще я глобят,тя всеми се връщаше с някое клон4е да засеела Joyпалмите и  гарденията са ми купени,гарденията ми сега е прекрасно храс4е,най-много ме радва тя защото е полудяла отцъфтене и мирише божественно.
Амбишъс,може би трябва да имаш гугъл акаунт,не знам защо не ти се отваря линка newsm78.Питаш колко зъба ли-Кайл има 8-4горе-4 долу,сега виждам 4е излизат горни2 ку4ешки и кътниците на веднъж,венците самупобелели,много не дава даму бъркам в устата и катогопитам "зубките ли те болят мамо?" и той вади езика,мили4кия много се тормози.В4ера му взех Оражел и го намазах та сякъш се поуспокои.
Ир как сте? Hug
Зели как е пакостника?
Тити,тили у4иш децата на български-писане и 4етене?Намен никакво време не ми остава,имах едни тетрадки с 4енгел4ета и 4ерти4ки веднъжякарах дагипише тя за 10мин ми изписа цялата тетрадка и до там.Надявам секрая нагодината мамакатодойде да я запо4не да я у4и,тя по4ти я беше нау4ила да 4ете ама то постоянство се изисква.Все щях да ти казвам,говорихме за Фабер,и ми дойдоха 2 ма у4еника,които бяха запо4нали с Фабер и азгипродължих,кой знае каква разлика няма с Бастиен но  ми се вижда по забавно за децата.Юни имаме конференция на асоцияцията и те ще бъдат там,та ще ги видя и на живо.Много странно 4е ме пита за тях...замен това не са слу4айности де Grinning( сори мами за спама)

Хайде мами това е от мен за днес,приятна и спокойна седмица! Hug Hug Hug

# 27
  • Калифорния, САЩ
Привет и от още една недоспала мама ooooh!
Срашна работа са тия зъби,големи писъци ,голяма хистерия,амакакво да се прави ще ги преживеем.

+1  Cry
   И ние така, вчера и онази нощ Ваньо беше с температура, изби единия кучешки, сега другия е почти избил, а и един предкътник се е надул да излиза, страшна работа. Няма спане, няма почивка, мръ-мрън от него по цял ден, мрън набързо и от мене тука.
   Калалили, как си мила, пиши, дано зацапването е минало и вече си добре  Praynig. Драсни някой ред всички те мислим, мамче. Пази се и почивай повече!!!
   Тези дни нещо не можем да се спрем вкъщи - на пикници, тържества, бебешки партита, утринни кафета с приятели, а и тази вечер сме на гости, уморена съм от скитосване и приказки, а вкъщи е паднала бомба, всичко е с главата надолу  ooooh!. Ама на Иван така му е добре, като че ли не усеща толкова дискомфорта от зъбите, а и мре за компания, на майка си се е метнал по скитосване  hahaha. Аз като момиче имах един период на "неприбиране вкъщи" и моят баща сутрин ме чакаше на прозореца да се прибера. Майтапеше се с горчилка в гласа, че съм чакала да се съмне, за да се прибера, а аз с неговия тон все му виках "Ами страх ме е по тъмно бе, татко". Как са ме търпели милите, и до днес им се чудя. Ако Иван е един ден като мене, няма да съм за дълго читава психически. Оф, казват, че всичко се връщало, ама дано ми се спести, дано по на баща си да прилича в това отношение.
   Оставям ви, че ще трябва да доразтребя малко и после пак ще излизаме, да купя цветя за домакинята.
   Целувки на всички ви  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug .

П.П. Люци, Кайл е уникален, сложи набързо Иван в джобчето си, ние има бая хляб още да изядем, за да ви стигнем в тичането, танцуването и уменията. Целувки на беззъбатка и на мъничето.

# 28
  • USA
На бързо за да не ме мислите.Появи се още малко кафеникаво по късно и малко се притесних и звъннах в спешното,че беше събота.Дежурния лекар ми каза,че щом е кафяво не е от днес и каза,че трябва да си изтече.Да не вдигам тежко и да почивам.Аз знам ,че не е притеснително,но като ти дойде до главата и ти се свива сърцето.И днес сутринта имах малко,но вече спря.Ще звънна за всеки случай и на моята гинка утре ако може да ме погледнат преди да тръгнем в сряда или поне да чуем сърчицето,но нали от време на време помръдва,та не се паникьосвам толкова.Опитвам се и багажа да събера и така.Ще пиша утре повече.
Лека на всички!

# 29
Калалили Hug Hug Hugто4но така.лежи и по4ивай!

Общи условия

Активация на акаунт