Въпрос за еднократна помощ за ученик

• 18 734
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
За пореден път държавата е мащеха за децата на средностатистическия българин-коректен данъкоплатец!!! Детски не получавам, помощ няма да получа за първокласник, затова пък си плащам вече 15 г. данъците и в замяна ми остава да продължавам да плащам... Гледам си сама детето и понякога ми идва в повече тази несправедливост...

# 16
Да попитам и аз- при условие,че единият родител е в чужбина  и двамата работят " на парче" , т. е. ,могат да минат за безработни,полага ли се тази еднократна помощ ?

# 17
  • Mediterraneo
Аз не получавам детски и си подадох документите за помощ, но ако искате да получавате детски също може да подадете молба за тях.Само, че са повече разправии.
 Младеж навършил 18г. е самостоятелно домакинство и не е към вашето семейство

Искаш да кажеш, че заради "повечето разправии" не получаваш детски? А ти се полагат?

Да попитам и аз- при условие,че единият родител е в чужбина  и двамата работят " на парче" , т. е. ,могат да минат за безработни,полага ли се тази еднократна помощ ?

Личната му карта в теб ли е на единия родител? Искат я за сверка при подаването на молбата. Иначе може и да ти мине номерът, няма да си първата, прецакала държавата. Не, че съм против, де  Laughing

# 18
А кога ги изплащат, преди уч.година ли?

# 19
Що се отнася до детските, държавата е тази, която прецаква собствените си деца. И изобщо какво общо има къде е родителят?!!! Нали помощта е за детето, което е в България!

Извинете за офф-а, но много се нервя на държавата по тази тема.  Crossing Arms

# 20
Ако е подадена молбата през юли-изплащат се август.

# 21
  • Mediterraneo
Ако е подадена молбата през юли-изплащат се август.

Съответно, ако е подадена през август, се изплащат след началото на учебната година през септември.

# 22
Zdraveite.Iskam da popitam znae li nqkoi koi masec ste se izplastat parite za parvoklasnici

# 23
  • Северо=Западналия край
Zdraveite.Iskam da popitam znae li nqkoi koi masec ste se izplastat parite za parvoklasnici
Точно предните два поста са отговор на въпроса ти, дори на доста области вече са превели първите помощи

# 24
Не са много тези пари които отпуска държавата,но на фона нищожния доход на българина си е помощ,която се полага на семейства с ниски доходи.Така се стимулират и тези,които не са си пускали децата на у4илище сега да го правят,макар помоща да е само първата година.

# 25
  • Пловдив
Не са много тези пари които отпуска държавата,но на фона нищожния доход на българина си е помощ,която се полага на семейства с ниски доходи.Така се стимулират и тези,които не са си пускали децата на у4илище сега да го правят,макар помоща да е само първата година.
Тази помощ се полага на семействата с ниски доходи по документи. Има голям процент хора, които се осигуряват на МРЗ и ще вземат тази помощ. Ние с мъжа ми сме на държавна работа... заплатите, на които ни осигуряват, са реални и нямаме шанс да се класираме. Същото разбира се е и за детските...

# 26
  • София
Аз също няма да получа такава помощ. Колежката, обаче, ще вземе. Мъжът й взема доста голяма заплата, но не са женени и на нея й е удобно да се пише за самотен родител. Така взима и детски. Аз, естествено, не.  Rolling Eyes

# 27
Помощта за първокласници щяла да се изплаща през октомври, защото между 15 и 29- септември трябва да се представи бележка, че детето е тръгнало на училище.

# 28
Здравейте! Днес изтеглих парите за ученика+детските,документите ги подадох миналия месец.Аз живея в Ловеч и тук е така.Незнам кои ви е казал ,че трябва да се  вземе бележка ,че детето е тръгнало на училище и после се дават парите.Та нали трябва да се подготвят децата,за училище после защо са ни.Подайте си документите и следващия месец ще ви ги изплатят заедно със семейните.

# 29
За съжаление нямате право. Взема се предвид дохода на двамата родители.щом не вземате детски значи надвишавате 350лв на член от семейството.

Общи условия

Активация на акаунт