Въпрос за еднократна помощ за ученик

• 18 730
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
  • Северо=Западналия край
извинете ме, ама тотално се обърках; аз си подадох документите за детски юни месец, спомням си че ми казаха да занеса бележка когато детето реално тръгне на училище, а сега разбирам , че трябвало и такава, когато е записан в училището, което аз не съм направила; сега какво? да чакам 15 септ. и да взема само такава, че детето ходи или Thinking
Тук говорим за две различни помощи - за детските се носи бележка от училище след 15 септамври като започнат а не когато подавате документи,  а за еднократна помощ за първокласници се носи бележка когато се подават документите че е записано и още една бележка че детето е тръгнало действително на училище

# 46
да, това казвам- подала съм за еднократната за първокласник, но юни като се записахме в училище, не съм занесла в социалните записната бележка, а сега след 16ти ще взема само такава, че е тръгнал newsm78

# 47
  • Северо=Западналия край
да, това казвам- подала съм за еднократната за първокласник, но юни като се записахме в училище, не съм занесла в социалните записната бележка, а сега след 16ти ще взема само такава, че е тръгнал newsm78
Бележката че детето е записано в първи клас се подава заедно с молба декларацията - „Необходимите документи за подаването на тази помощ са молба-декларация по образец, удостоверение, че детето е записано в училище, акт за раждане, както и брутни доходи за 12 месеца назад. Доходи не са необходими за семейства, които са с деца с трайни увреждания, деца с един родител и деца настанени в приемни семейства или в семейство на близки и роднини по Закона за закрила на детето,” незнам защо социалните отново на са си свършили работата още при приемането на документите........

# 48
Миналата година подавах документи за еднократна помощ през август,  изрично до края на септември искаха бележка от училище ( а не както е до края на октомври) само за 1 клас.Лично се обадиха по телефона да напомнят , и искаха ксерокопие да го приложат в документите за детските.

# 49
  • Северо=Западналия край
Точно това исках да допиша ама изчезна нета... втората бележката която се дава след 15 септември  си важи и за другите деца които са ученици и получават детски - тя си се подава задължително за да се приложи към молбата за детски и към молбата за еднократна за първокласник. Ако някой пропусне да подаде такава бележка да не се чуди защо са му спряни  детските.

# 50
Точно това исках да допиша ама изчезна нета... втората бележката която се дава след 15 септември  си важи и за другите деца които са ученици и получават детски - тя си се подава задължително за да се приложи към молбата за детски и към молбата за еднократна за първокласник. Ако някой пропусне да подаде такава бележка да не се чуди защо са му спряни  детските.
Blagodrq!

Взе забравям покрай лудницата в началото на уч. година и това!

# 51
Тези бележки и изисквания са абсолютно малоумни, да не говорим, че уж най-обикновената бележка - че детето е записано в първи клас (за получаване на еднократната помощ - 250 лв) - на едно място искат да съдържат еди какъв си текст, а сега най-новото е, че трябвало да пише не просто че детето е записано в първи клас, но и КОЙ НОМЕР е детето в класа?!?!? На въпроса ми, че то все още номера няма, защото не е почнало училището лелката в социалното се трогна много...
Наистина - какво точно дава като информация кой номер си в класа!?!?!
И съответните училища явно издават въпросните бележки кой както си ги измисли...

А можеше къде-къде да е по-лесно, по-европейски дето се казва:
1.Училище Х подготвя списък с всички деца, записани в 1 клас и го изпраща на съответната служба
-ползва - спестява се посещението на десетки родители, писането на бележчици и т.н

2. Съответната соц.служба като подаде родител искане за въпросната еднократна помощ просто виждат дали детето ги има в списъка и готово.

Дали е много трудно за реализиране?!? По-малко бумащина, по-бързо, по-качествено...НО...в БГ сме все пак... #2gunfire Rolling Eyes Shocked Close Twisted Evil

# 52
Цитат
удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца

Откъде се взима това удостоверение ?   newsm78 newsm78 бащата е безработен

# 53
  • Mediterraneo
От местоработата, разбира се. Ако си безработен, не представяш бележка за доход, но сигурно ще искат регистрация в бюрото, не знам.

# 54
  • Sofia
Цитат
удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца

Откъде се взима това удостоверение ?   newsm78 newsm78 бащата е безработен
В молбата се пише 0 или "не" на всеки месец (12 назад) -

Но това се доказва с удостоверение за приходите  от НАП.

# 55
  • София
Много се извинявам за вероятно тъпия въпрос.
Когато попълвам молба-декларацията за еднократната помощ,трябва ли да вписвам съществуването и на второто дете или ги интересува само първолака?

# 56
  • Sofia
Диди, размишлявам си просто...
Условията нали не включват броя на децата в семейството, нито се променя ътна помощта от това, та... само първолакът се пише. Остави го това да го попълниш на място, за твое спокойствие.

# 57
  • София
Така и ще направя  Heart Eyes

# 58
  • Mediterraneo
Нали е обвързана с доход на член от семейството тази помощ? Няма как да не впишеш и другото дете.

# 59
  • София
Попълних я декларацията,само имената остана да впиша,ще го направя на място  Peace

Общи условия

Активация на акаунт