Въпрос за еднократна помощ за ученик

• 18 749
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Много се извинявам за вероятно тъпия въпрос.
Когато попълвам молба-декларацията за еднократната помощ,трябва ли да вписвам съществуването и на второто дете или ги интересува само първолака?
Попълва се и се носи и копие и от неговия акт за раждане.

# 61
# 62
Ако си безработен, не представяш бележка за доход, но сигурно ще искат регистрация в бюрото, не знам.
Бащата не е записван в бюрото по труда  newsm78

В молбата се пише 0 или "не" на всеки месец (12 назад) -

Но това се доказва с удостоверение за приходите  от НАП.

От тук     http://nap.bg/page?id=6               виждам че НАП не издават такова удостоверение  newsm78

# 63
  • Sofia
От тук     http://nap.bg/page?id=6               виждам че НАП не издават такова удостоверение  newsm78
Не знам защо го няма там, но е факт, че съм взела такива удостоверения.

# 64
Ако може да попитам че нещо не ми е много ясно,предвид това че ме осигуряват на 450лв,и отглеждам детето си сама,т.е с бащата сме разделени,нямахме и брак незнам доколко е важно това,но предвид сумата на която ме осигуряват ме притеснява дали ще ме одобрят,имам ли право на помощта или не?

# 65
  • Mediterraneo
Ако 450 лв е брутният ти доход и нямаш брак, би трябвало да те одобрят за помощта.

# 66
Да брутния ми доход е 450лв и нямам брак с бащата на детето,днес ходих да си подавам документите и разпитах на место всичко което не ми беше ясно,бяха много мили и отзивчиви,обясниха ми че дохода ми не трябва да надвишава 700лв,както и сумата от всички 12месеца се сумира дели се на 12месеца и след това на 2,т.е за двама души в случая мен и детето,споделям всичко това като се надявам да съм полезна с информацията на други хора.и в крайна сметка след многото калкулации ме одобриха за помощта.остана само след 15.09 да си взема втората бележка от училището че детето наистина посещава учебното заведение,доколкото разбрах изисква се в нея да се впише номера на детето в класа,незнам кому е нужно но това е всичко.Благодаря и на вас за помощта.

# 67
  • Mediterraneo
...,доколкото разбрах изисква се в нея да се впише номера на детето в класа,незнам кому е нужно но това е всичко...

Не се вписва номера на детето в класа, в канцеларията на училището знаят какво да впишат.

# 68
  • София-Младост
...,доколкото разбрах изисква се в нея да се впише номера на детето в класа,незнам кому е нужно но това е всичко...

Не се вписва номера на детето в класа, в канцеларията на училището знаят какво да впишат.
Номерът под който е записано в книгата на училището, а не номера в класа.
И дано вече знаят наистина какви бележки да издават, за да не се налага това ходене насам-натам м/у училище и АСП.

# 69
  • София
Когато подадох за помощта през юли ми казаха като подавам септември за детски да нося и удостоверение от у-ще. Междувременносъм надвишила с десет лева прага и ще подавам по натам. Трябва ли въпреки това да взема удостоверение и да им нося на социалните или то е само за детските. Юли им носих само че е записана в у-щето

# 70
  • София-Младост
Когато подадох за помощта през юли ми казаха като подавам септември за детски да нося и удостоверение от у-ще. Междувременносъм надвишила с десет лева прага и ще подавам по натам. Трябва ли въпреки това да взема удостоверение и да им нося на социалните или то е само за детските. Юли им носих само че е записана в у-щето
Не, чак когато решиш че ти е време да подаваш тогава.
Трябва.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 10:01 от Ала-Бала

# 71
  • Mediterraneo
Е, как?! Ако е получила помощ за първокласник, трябва( ше) до края на септември да се представи бележка, че детето посещава училище.

# 72
  • София
Да, днес им звънях и ми казаха, че така потвърждавам че ще е ученичка. Иначе се връщат средствата, но не е проблем, че закъснявам понеже няма срок отделен от детските.

# 73
  • София-Младост
Е, как?! Ако е получила помощ за първокласник, трябва( ше) до края на септември да се представи бележка, че детето посещава училище.
Редактирах се, моя грешка
ППЗСПД чл.18, ал.3
За децата, които постъпват за първи път в училище, удостоверението по чл. 17, ал. 3, т. 4 се представя в 14-дневен срок от започване на учебните занятия.

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 10:08 от Ала-Бала

# 74
  • Mediterraneo
Да, днес им звънях и ми казаха, че така потвърждавам че ще е ученичка. Иначе се връщат средствата, но не е проблем, че закъснявам понеже няма срок отделен от детските.

Това не го разбирам. Срокът е до края на септември според цитираното от Ала- Бала. Докато срокът за бележката, но за детските, е до края на октомври.

Общи условия

Активация на акаунт