Въпрос за еднократна помощ за ученик

• 18 732
  • 77
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Да, днес им звънях и ми казаха, че така потвърждавам че ще е ученичка. Иначе се връщат средствата, но не е проблем, че закъснявам понеже няма срок отделен от детските.

Това не го разбирам. Срокът е до края на септември според цитираното от Ала- Бала. Докато срокът за бележката, но за детските, е до края на октомври.
Като се надявам за първокласниците да не се налага два пъти носене на бележка-веднъж за помощта и веднъж за детските.

# 76
  • Mediterraneo
Не, бележките не са две, една е, но срокът е до края на септември. Това само за първокласниците. Егати и държават дето сме- за една бележка не можем да разберем какво се прави; те и социалните толкова му разбират  Mr. Green

# 77
  • София
Цитираните чл. 17 и чл. 18 от Правилника за прилагане се отнасят за месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст.
Сега ще подавам документи за тях и ще трябва да нося отново удостоверение че детето посещава училище.
А документите, за еднократната помощ бях подала през юли и бях приложила удостоверение, че е записано детето в училище както е по изискване. Не ми беше ясно защо трябва да нося ново удостоверение, че посещава училището като го няма в набора от изискуемите документи и мислех, че като подавам октомври за детски ще е достатъчно, но не е. Да добавя само, че към момента не получавам детски, а тепърва ще подавам документи.

Общи условия

Активация на акаунт