Въпрос за еднократна помощ за ученик

• 18 735
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
  • Северо=Западналия край
Помощта за първокласници щяла да се изплаща през октомври, защото между 15 и 29- септември трябва да се представи бележка, че детето е тръгнало на училище.
Не е така, аз също вече изтеглих парите, който е подал през юли вече са му преведени, а за бележката - до 30 септември трябва да се занесе бележка че детето действително е тръгнало първи клас, защото иначе ако не занесете бележка може да се наложи да връщате помоща.

# 31
На мен така ми казаха като подавах документите за детски+помощ за първокласник. За да ги получа, трябва да представя бележката, че детето е тръгнало на училище. Така било по закон. Ако има значение- Варна.

# 32
  • Северо=Западналия край
На мен така ми казаха като подавах документите за детски+помощ за първокласник. За да ги получа, трябва да представя бележката, че детето е тръгнало на училище. Така било по закон. Ако има значение- Варна.
На тези които са ти го казали им кажи да си прочетат закона, не ми се рови сега да ти го копирам тук закона, но като си подала молбата си представила и бележка че детето е записано в първи клас, изплащат помощта следващия месец след подаването и след като детето тръгне вече действително в първи клас до края на септември се взема от училището втора бележка че детето действително е тръгнало в първи клас. Недопустимо е да ти кажат такова нещо, без значение в кой град! Втората бележка е гаранция че детето посещава училище, а не само е записано, същите бележки за посещаемост се подават и всяка учебна година ако получаваш детски.

# 33
OK, благодаря ти за отговора, така или иначе ще пращам бележката по пощата.

# 34
Не мога да разбера защо тези които не си вършат работата са още на работа.Само объркват хората и заради тяхното невежество не могат да си вземат помощта навреме.Разбира се виновни пак няма.Това,че са се намърдали из канцелариите не значи че са незаменими и ако не те да знаят реда то кои друг?Закона е един независимо в кои край на България се намираме.

# 35
Офффф, не ми се почва темата за компетентността.... Не случайно всичко в държавата е пред атомен разпад!

# 36
  • Северо=Западналия край
Не мога да разбера защо тези които не си вършат работата са още на работа.Само объркват хората и заради тяхното невежество не могат да си вземат помощта навреме.Разбира се виновни пак няма.Това,че са се намърдали из канцелариите не значи че са незаменими и ако не те да знаят реда то кои друг?Закона е един независимо в кои край на България се намираме.
Именно затова казвам че е недопустимо да и кажат такова нещо, още повече че тези които приемат молбите са социалните работници които ги обработват и трябва да са наясно със законите. Работя в сферата на соц. подпомагане и имам наблюдения че много хора са на работа просто да им мине времето, но това е др. тема на разговор, да не спамя повече. По въпроса - чакайте си парите на следващ месец след подаването и ако не ги получите търсете отговор от съответното ДСП.

# 37
Днес ми се обади татко да ме предупреди, че за Варна и Варна- област помощите за първокласници не се знае кога ще бъдат раздадени. Имало много желаещи, в пъти повече от предходни години, и общината не била подготвена. Нямало какво да се направи, освен евентуално- поетапно, но не можели да дадат конкретни дати. Говорело се, че може и през декември да е...

# 38
  • Mediterraneo
Че тези помощи от общините ли се отпускат?! Не мисля.

# 39
  • Северо=Западналия край
Днес ми се обади татко да ме предупреди, че за Варна и Варна- област помощите за първокласници не се знае кога ще бъдат раздадени. Имало много желаещи, в пъти повече от предходни години, и общината не била подготвена. Нямало какво да се направи, освен евентуално- поетапно, но не можели да дадат конкретни дати. Говорело се, че може и през декември да е...
Пълни глупости, не подвеждайте хората с невярна информация, помощите се отпускат от министерство на труда и соц. политика - агенция за социално подпомагане- дирекция социално подпомагане, това са звената подредени по важност, нямат нищо общо с общините, и пак казвам че който е подал молбата през юли вече трябва да има отпусната помощ независимо кой град е!

# 40
Именно затова казвам че е недопустимо да и кажат такова нещо, още повече че тези които приемат молбите са социалните работници които ги обработват и трябва да са наясно със законите. Работя в сферата на соц. подпомагане и имам наблюдения че много хора са на работа просто да им мине времето, но това е др. тема на разговор, да не спамя повече. По въпроса - чакайте си парите на следващ месец след подаването и ако не ги получите търсете отговор от съответното ДСП.
здравейте, понеже казвате, че работите в сферата на социалното подпомагане да питам дали не сте чули за промяна на тази наредба относно децата, които могат да я получат. Днес някой ми каза, че нямало значение от дохода, т.е. е отпадноло ограничението от 350лв на член от семейството и едва ли не всички деца имат право на тази помощ. Чудя се дали да не ида на място в социалното и да разбера...детски не взимам заради този доход

# 41
  • Северо=Западналия край
[color=][/color]
[/quote]
здравейте, понеже казвате, че работите в сферата на социалното подпомагане да питам дали не сте чули за промяна на тази наредба относно децата, които могат да я получат. Днес някой ми каза, че нямало значение от дохода, т.е. е отпадноло ограничението от 350лв на член от семейството и едва ли не всички деца имат право на тази помощ. Чудя се дали да не ида на място в социалното и да разбера...детски не взимам заради този доход
[/quote]
Това което упорито го тиражират по новините са бъдещи промени които на този етап са само думи, към момента няма промени в закона и си важи дохода от 350лв. На член от семейството, независимо дали ни харесва и е справедливо, за да се направят промени по закона трябва парламента да спре да ваканцува и да поработи за да озакони промените за които говорим

# 42
Да попитам, когато детето е над 18 год, но все още учи, не се ли води член на семейството?Съответно би трябвало да се полагат помощи?

# 43
  • Северо=Западналия край
Да попитам, когато детето е над 18 год, но все още учи, не се ли води член на семейството?Съответно би трябвало да се полагат помощи?
Ако става въпрос за детските от 35лв. закона гласи  - "месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст", ако питате за друг вид помощ се обърнете към съответното ДСП.

# 44
извинете ме, ама тотално се обърках; аз си подадох документите за детски юни месец, спомням си че ми казаха да занеса бележка когато детето реално тръгне на училище, а сега разбирам , че трябвало и такава, когато е записан в училището, което аз не съм направила; сега какво? да чакам 15 септ. и да взема само такава, че детето ходи или Thinking

Общи условия

Активация на акаунт