Идеи за забавление, рожден ден 6г

• 7 082
  • 15
  •   1
Отговори
  • FRANCE
Здравейте,

Дъщеря ми скоро ще навърши 6г и иска да организира голям купон . Децата вече са поканени. Но аз нямам никаква идея с какво може да забавляваме гостенчетата. Предполагам те ще си поиграят сами, после почерпката, ще има "пинята", но ми се иска да имам идеи в запас особено ако нещо не потръгнат нещата или на някое дете му е скучно. Купона ще е в къщи (така или иначе клуб наоколо няма. Имаме двор с пързалка, но ако времето е лошо (във Франция сме а зимата още не си е отишла  Sad и не спира да вали) десетина деца вътре ще е доста пренаселено. Ще съм ви много благодарна за всякакви идеи и предложения  bouquet

# 1
  • в здрача
Играта търсене на съкровище винаги е актуална, но иска малко предварителна подготовка - закупуване на някакви "съкровища" във вид на дребна играчка, фиби, колички и прочие, които да са опаковани като подаръче /може и надписани с имената на всяко детенце/ и скрити на различни места из къщата предварително. Преди събитието се начертават и карти със мястото за всяко съкровище.

# 2
  • FRANCE
Благодаря за идеята  bouquet

# 3
Мадам, дано се оправи времето наистина, че навън е по-добре Simple Smile

Миналата седмица бяхме на рожден ден - на по-малко дете, но имаше и по-големи.
Имаше една игра - да целиш нещо като кегли с топка (всичко това меко), имаше чували за скачане (по-удобно в градината разбира се) и някакви неща за рисуване - да си правят маски май беше Simple Smile
Всичко това гарнирано с костюми - темата беше супергерои Simple Smile

# 4
  • Финландия

Игра "отгатни по вкуса" (ама трябва възрастен за ръководител). детето затваря очи и му се дава да опита морков, чушка, ябълка....да познае по вкуса какво е това.

Същото мoже да отгатва формата на предмета (кръгло, триъгълно....

# 5
  • FRANCE
Благодаря Viiviia  bouquet, записвам идейно е с вкуса и предметите. Може да взема формичките на малката и да ги сложа в една торбичка да познават какво е:)
Ивенце благодаря и на теб. Обадих се на майките да се облекат в костюми децата и ще правим и маски.

# 6
   В тази тема съм споделила игри ,за рожден ден . Беше подобно питане .Може да погледнеш и да харесаш нещо  Hug   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620677.45

# 7
Ако си сръчна - можеш да предложиш да им нарисуваш личицата със специални боички (тук съм ги виждала в orange, за Франция нямам идея). В пинятата пък не пречи да се пуснат и разни предизвикателства и инструкции за търсене на съкровища - така да се свърже тематично с нея и „ловът“. Личното ми впечатление е, че ако обвържеш игрите една с друга децата по-лесно „сработват“ и съответно ще имаш по-малко притеснения от типа „Ами ако не им хареса?“.
Измислила ли си нещо за майките? Нищо не пречи и те да се включат във веселбата.

# 8
  • FRANCE
Roo Roo благодаря ще разгледам.

DennieP и аз мислех за боичките, само се притесних ако искат точно определен тип на гримиране децата и моят не им хареса newsm78 Дъщеря ми веднага предложи тя да гримира всички Wink или пък да им дам боички и да ги оставя да се гримират както намерят за добре Grinning За съжаление майките не присъстват. От децата познавам 2-3 другите не и бих била по-спокойна ако някоя майка остане, но системата е обикновенно ги оставят и питат в колко часа да дойдат да ги приберат и евентуално тогава ако не бързат много остават да се почерпят.

# 9
И аз се запознах с тази система в събота, на мен като неорганизатор много ми хареса Simple Smile

Майката беше купила бели тениски и децата ги нарисуваха.
Много се бяха забавлявали. Ама сигурно трябва тема някаква.

# 10
Roo Roo благодаря ще разгледам.

DennieP и аз мислех за боичките, само се притесних ако искат точно определен тип на гримиране децата и моят не им хареса newsm78 Дъщеря ми веднага предложи тя да гримира всички Wink или пък да им дам боички и да ги оставя да се гримират както намерят за добре Grinning За съжаление майките не присъстват. От децата познавам 2-3 другите не и бих била по-спокойна ако някоя майка остане, но системата е обикновенно ги оставят и питат в колко часа да дойдат да ги приберат и евентуално тогава ако не бързат много остават да се почерпят.

Ти си знаеш за рисуването - много готино ми звучи, но пък зависи колко добре се познават децата. За да няма после „ама аз му казах това, пък той нарисува онова“ и сърдене  Laughing Така де, шестгодишни са. От друга страна пък как ще се научат на търпимост и работа в екип иначе ... Само да не си избодат очите. Буквално И в преносен смисъл. Laughing
Иначе е жалко, че родителите няма да присъстват. Вярно, за тях е удобство от време на време да „се отървават“ от отрочето, но все си мисля, че такива детски празненства са добра възможност да се сближиш с детето си и да опознаеш приятелчетата му.

# 11
  • Финландия

Аааа, родителите нямат защо да присъстват. Eдин-двама възрастни са напълно достатъчни. Иначе се превръчта в забавление на майките....

# 12
  • Варна
Виждам като че ли, че рожденният ден вече е минал, освен ако не сте го оставили за събота и неделя. Но информативно ще споделя моите идеи като направя една вметка, че не е изключено да има недоволни деца. Важно е всички да се забавляват заедно, но понякога се случва така, че се разделят на лагери, особено на тази възраст.
I. Идеи без предварителна подготовка:
1. Мократа гъба - кофа с вода, гъба, мишена (може да е какъвто и да е съд или мишена, нарисувана с тебешир на стена). Правила: Децата, мокрейки стабилно гъбата, се опитват да улучат мишената. Може да се предвиди награден фонд - един бонбон за уцелване.
2. Садже (оказва се, че всички деца имат различно мнение за името на тази игра) - топка. Правила: един е саджето, другите са наредени на столчета срещу него. Започваме с "Как ще се казваш?". Подавайки топката, саджето измисля смешни имена. Ао отсрещният хване топката, така ще се казва, ако не я хване играта продължава с него. Когато подаващият каже "садже" и отсрещният хване топката, последният има право сам да си избере името, ако не я хване, ще се казва както последното предложение, което не е хванал. Като се изредят всички с името, второ ниво - "Каква ще е булчинската ти рокля?" /от водорасли, от коприва, от рециклирани бутилки и т.н./, "Как ще се казва мъжът ти?" - пак смешни имена и ако се хареса каквото друго си измислите като въпрос. Лошото е, че всички искат да са садже, така че моето предложение е играта да се изиграе само веднъж като водещият на партито е саджето.
3. Сляпа баба - няма да я обяснявам
4. Капитане, капитане, какво е морето - няма да го обяснявам
5. Обущар - тук подробни обяснения http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649572.15
(всъщност в темата, която съм посочила по-горе има и други подходящи за това парти игри. Препоръчвам ти да я разгледаш)
Продължавам с тези, които не са посочени в тази тема /поне не си спомням/ :
6. Прави като мен! или небезизвестната "Саймън каза!"
7. "Кученце, къде ти е кокалът" (Дай Ходжис, 501 занимания за деца, с. 410), ако не я знаете ще я сканирам.
8. Замръзванка
9. Кралю-порталю
10. Червено, зелено - състезание. Водещият повтаря "червено", зелено, а участниците трябва да спрират и бягат към целта. Хубаво е да има награда за победителя.

II. Игри с подготовка
Игрите с подготовка са много. Ще напиша тези, които подготвям за нашия рожден ден. Надявам се да ви харесат:
1. Търсене на съкровище. Необходимо: Карта, насочващи бележки, съкровище. Насочващите бележки са необходими за да се удължи продължителността на играта. Хубаво е съкровището да може да се дели и децата да бъдат насочени към "подялба на плячката" Mr. Green
2. Подарък. Необходимо: малко подаръче, много кутии и кашони, опаковъчна хартия, тиксо. Участниците са наредени в кръг и си подават опакования подарък, докато водещият каже "стоп". Тогава в когото е кашона започва да разопакова, докато всички други броят "едно, две,три", докъдето стигне. Играта продължава по същия начин, докато на яве не излезе подаръчето. Удачно е да остане в този, който е разопаковал последен.
3. Ако много се разбеснеят и желаете да ги укротите - Бинго /буквено, цифрено/. Ние по 24-ти играхме "буквеното". Много добре ни се получи. Необходимо: всички букви, написани на отделни листчета, сгънати и пуснати в купа. Билети 3*3 с различни комбинации на букви/цифри. Няма да обяснявам как се игра, само да припомня, че в играта има и линия... и печалба.
4. Цифри (тази е леко дидектическа по Монтесори). Необходимо: Написани и сгънати листчета с цифрите от 1 до 10 + нулата /ако децата са повече от 10, цифрите може да се повтарят/. Правила: Всяко дете тегли от купа и тайно вижда коя цифра му се е падна. След това целта е да събере толкова еднакви/подобни предмети, колкото показва цифрата на листчето му. Водещият проверява!
5. Топло - студено /по-скоро е в точка 1 римско, но сега се сетих за нея/
6. У дома можете да играете и "дама", ако сте на паркет или ламинат. Необходимо: хартиено тиксо. С него се начертава дамата. Пластмасова чинийка - това е камъка.
7. Лимбо - колан, въже.
8. Чашко състезание - отборно. Необходимо: балон /за всеки участник/, по 6 чашки, маса или друга повърхност, която има край. Балонът се надува без да се вързва. Чашките са наредени в редичка. Целта е да се издухат с балона всички чашки така че да паднат на земята.
9. Състезание с щипки за простиране (Дай Ходжис, 501 занимания за деца), Необходимо: За всеки участник  по 10 щипки в кутия, въже. Идеята е да се закачат възможно най-бързо щипките на въжето с една ръка. Другата държи кутията. Победителят може да се възползва от "Иръпшън прическа с щипки" Grinning
10. Куклен театър. Необходимо: параван, завеса, кукли, артисти.

Всякаквъ щафетни и отборни игри
Пусни си в You tube "Win it for minute" Там има много идеи за забавни игри и състезания.

Родителите нямат място на детския рожден ден, освен ако не са родители на детет- рожденик или на такова, чието състояние изисква придружител  Naughty

# 13
  • FRANCE
Супер, благодаря. И предложенията са тъкмо навреме. Купона ще е събота

# 14
  • Финландия

Сподели после как мина рожденния ден и какви игри и занимания предложи.

Общи условия

Активация на акаунт