Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 655
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
... и все пак връзкарството в България въобще не е за подценяване  Naughty

Защо пък връзкарство. Няма нищо лошо служител да препоръка свой познат, за позиция, за която се знае, че е отворена. Мениджмънтът решава дали препоръчания човек става или не става. Какво по-хубаво и за компанията от това - никакви разходи на ресурси за пускане на обяви, разглеждане на кандидатури, хиляда кандидата и т.н. Да, за мен и теб може да не е изгодно, но това не е връзкарство. Връзкарство е да назначат девера на кака Пена за счетоводител, примерно, въпреки, че човека хал хабер си няма от тая работа.

# 346
Връзкарство няма. Модерната дума е "РЕФЕРЕНЦИИ"  Laughing
Моят шеф не желае да назначаваме случайни, непознати и непрепоръчани хора, затова ползваме Джобс само в краен случай, ако не мога да осигуря хора "с референции"  Tired

Всъщност Ариана добре го е казала.

За съжаление и деверът на кака Пенка все още е вариант  #2gunfire

# 347

... Връзкарство е да назначат девера на кака Пена за счетоводител, примерно, въпреки, че човека хал хабер си няма от тая работа.

Ами аз точно това връзкарство визирам, доста често срещано явление е у нас на позиции да стоят хора, които са мързеливи и биват задЪржани и търпяни, само защото са на някого някакъв, ако не сте се сблъсквали с него, не означава, че не съществува  Peace

# 348
Връзкарството не  е само шуробаджанащината. Това ,че някой е препоръчан не означава, че е кадърен да се справи с работата, но ще го търпят и ще го носят на гръб онези, които не са препоръчани или са с по-малко връзки.

# 349
  • Бургас
Защото навремето автобиографиите пристигаха във фирмите по мейла. Сега го промениха и работодателя трябва да влезе в джобс за да ги види. А някои не се сещат да го направят.

Crazy не се сеща, не се сеща, хоп изтече обявата и работодателят се удря по главата "Въх, пак няма кандидати".... smile3538
Така ли си го представяте  Crazy

Ами може да ви е странно и да се смеете, но аз съм го виждала в действителност това. Чакат си да получат мейли и кандидати няма. Е, по едно време се усетиха де.

# 350
Doro, ама разбира се, и са само за връзкари  Mr. Green Ти не знаеш ли?

Абе да ти кажа, започнаха и на мен да ми намирисват нещата.... От февруари насам кандидатствам по обяви, и само за три места са ме канили на интервюта. Мноо ме съмняват останалите  Mr. Green
Я извадете от ръкава  ЧР мениджмънт позициите, стига сте ги раздавали на свои под масата  Laughing

A, аз ги пазя само за познати и приятели  Twisted Evil

Обявата ни за Пловдив е за Пловдив и София.

# 351
Благодаря, Red Simple Smile

# 352

Като съм почти сигурна, че за Пловдив е за КП, а за София за всички останали и тях.

# 353

Като съм почти сигурна, че за Пловдив е за КП, а за София за всички останали и тях.

ooooh! Офффф, кой точно ще провежда интервюто, Кол пойнт или колегите ти от Менпауър? Дано грешиш за КП.... Praynig

# 354

ooooh! Офффф, кой точно ще провежда интервюто, Кол пойнт или колегите ти от Менпауър? Дано грешиш за КП.... Praynig

Нямам идея. Най-вероятно КП в последствие. Всъщност си мисля,че позициите са по-скоро за кол центрове в София.

# 355
  • София
И аз все още търся момичета...почвам да се отчайвам. Нямам "референции" #Cussing out

# 356
deizy13 и аз търся но не за1-2 година ,  а за 6та и се отчайвам постоянно, незнам какв става ,при положение че имам сертификат за много добро владеене на английски език и 2 нива немски всеки ден подавам почти по 10на СВ-Та на различни места  , и мотивационни писма където се налага и нищо  Sad Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 13:18 от Анонимен

# 357
  • София /Абсурдистан

... Връзкарство е да назначат девера на кака Пена за счетоводител, примерно, въпреки, че човека хал хабер си няма от тая работа.

Ами аз точно това връзкарство визирам, доста често срещано явление е у нас на позиции да стоят хора, които са мързеливи и биват задЪржани и търпяни, само защото са на някого някакъв, ако не сте се сблъсквали с него, не означава, че не съществува  Peace
Връзкарството в БГ се шири в невероятни размери. Познавам шефка на голяма администрация, която не работи с компютър и изисква от подчинените си да и носят документите разпечатани. Пази Боже някой да се пробва да и пусне мейл, ще бере ядове после. Обаче е кума на важен фактор в същата администрация. Познавам и шефка на международен отдел, която не знае английски. Всъщност, тя не знае нито един чужд език,  изключвайки местния диалект на родното си село, от което я взеха и спуснаха с парашут. В замяна на това обаче е гадже на когото трябва. Колкото щеш имам такива примери през очите си. Даже чистачките са от фирмата за почистване на жената на главния секретар. Човекът е човек, когато е човек на голям човек.
Та такива работи.

# 358
    Здравейте.И аз се записвам във вашите редици.Тази година завърших  Техническия университет в София - телекомуникации.В момента търся подходяща позиция,за да започна от някъде и да видя нещата на практика,но е доста трудно,т.к повечето обяви изискват от 2-5 години опит.Голям проблем е също,че повечето фирми и компании не пускат обществени обяви,а трябва  някой работещ там да ти каже,че изобщо се търсят хора за дадена позиция.
     Т.к видях,че има хора занимаващи се с това, бихте ли ме посъветвали, дали е плюс да записвам в СВ-то,че съм била 2 години на бригада в САЩ и дали работодателите гледат с добро око на това,т.к аз стаж по спеациалността нямам и ако не пиша това, ще трябва да попълвам само образованието си.

# 359
    Здравейте.И аз се записвам във вашите редици.Тази година завърших  Техническия университет в София - телекомуникации.В момента търся подходяща позиция,за да започна от някъде и да видя нещата на практика,но е доста трудно,т.к повечето обяви изискват от 2-5 години опит.Голям проблем е също,че повечето фирми и компании не пускат обществени обяви,а трябва  някой работещ там да ти каже,че изобщо се търсят хора за дадена позиция.
     Т.к видях,че има хора занимаващи се с това, бихте ли ме посъветвали, дали е плюс да записвам в СВ-то,че съм била 2 години на бригада в САЩ и дали работодателите гледат с добро око на това,т.к аз стаж по спеациалността нямам и ако не пиша това, ще трябва да попълвам само образованието си.

Ако на бригадата в САЩ си работила нещо, което би могло да се приеме като опит в твоята специалонст, съветвам те да го пишеш. Но ако си била камериерка в някой хотел или си събирала реколта от полето, едва ли някой работодател от телекомуникациите ще обърне подобаващо внимание на този факт.
А защо сега не потърсиш някакъв стаж, докато чакаш? Едва ли веднага ще се нахвърлят с предложения, а така хем ще уплътниш времето, хем ще го запишеш в св-то си. Стажовете са по 2-3 месеца, не е кой знае колко време, а току-виж на стажа те харесали... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт