Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 82 076
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Аз едно не разбирам, пращам основно в Джобса и виждам, че са изпратили още 50 човека примерно. Добре, на мен не са обадили. След седмица обявата пак виси. Какво търсят?

# 331
И колко много повтарящи се обяви има ...

# 332
Аз едно не разбирам, пращам основно в Джобса и виждам, че са изпратили още 50 човека примерно. Добре, на мен не са обадили. След седмица обявата пак виси. Какво търсят?

+1 и не само след седмица, има фирми и обекти непрекъснато пускат едни и същи обяви ...

# 333

+1 и не само след седмица, има фирми и обекти непрекъснато пускат едни и същи обяви ...

+още 1.За някои обяви дори не става ясно дали  са си намерили човек,защото същата виси по цяла година. ooooh!

# 334
  • Вече в моята си приказка...
Да, ето затова не работи jobs.bg.
Направих си експеримент - написах автобиография, която поукрасих, добавих още някое и друго висше, една-две специализации, др. подобни. Написах, че владея английски и румънски език, имам шофьорска книжка, "изпуснах" подробността, че съм с две деца, подмладих се с пет-шест годинки. Кандидатствах чрез формата в сайта. Автобиографията ми беше перфектна за позицията, но - познайте! Не ми се обадиха.

Но не спрях до тук - пуснах същата автобиография, но от формата в сайта на фирмата, в която кандидатствах. И тук вече късметът ми проработи. Бях поканена на интервю. Е, не отидох, но това е друга тема...

Това имам предвид, когато казвам/пиша, че jobs-а не работи.

# 335
Намират си Peace .... за по седмица.
След което дисбалансът между фирмени изисквания и дашност лъсва и кандидатът казва чао. Тъй ми се струва след среща с тях.

MiRa_55, значи карат през просото. Или по-точно през морето  help от обяви.

# 336
http://www.jobs.bg/f1857236
Някой питаше преди 2-3 страници за кол център. Жалко , че е за София, нищо , че е пусната за Варна.

# 337
Като Ви чета, смятам,че ползвам различен Джобс....

# 338
  • Бургас
Защото навремето автобиографиите пристигаха във фирмите по мейла. Сега го промениха и работодателя трябва да влезе в джобс за да ги види. А някои не се сещат да го направят.

# 339
Защото навремето автобиографиите пристигаха във фирмите по мейла. Сега го промениха и работодателя трябва да влезе в джобс за да ги види. А някои не се сещат да го направят.

Mr. Green Мхм... 

# 340

Crazy не се сеща, не се сеща, хоп изтече обявата и работодателят се удря по главата "Въх, пак няма кандидати".... smile3538
Така ли си го представяте  Crazy

MiRa_55 Изпратили сте два пъти кандидатура по различни канали за една и съща обява. Поканили са Ви на интервю веднъж. Съвсем логично.  Peace
И още нещо във връзка с проведения "експеримент" - ако не беше джобса, как щяхте да разберете за свободната позиция и да си изпратите кандидатурата директно през сайта на фирмата? Едва ли следите раздел Кариери в сайтовете на всички фирми в България  Wink

Нищо не пречи като видите коя фирма търси хора, да не кандидатствате през джобс, а да си изпратите директно документите на фирмения имейл. Ползвайте джобс само като информация за отворените позиции, след като не ви върши работа като канал за кандидатстване.

Сега ще кажете, че то хубавите позиции не се и обявяват или са "поверителни"......---...-----....

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 09:48 от Doro

# 341
Doro, ама разбира се, и са само за връзкари  Mr. Green Ти не знаеш ли?

# 342
Red velvet, имам конкретен въпрос към теб. Твоята агенция е пуснала тази обява http://www.jobs.bg/f1857455. Интересува ме работното място в Пловдив ли е, или търсите хора за работа в София, ако знаеш?

# 343
Doro, ама разбира се, и са само за връзкари  Mr. Green Ти не знаеш ли?

Абе да ти кажа, започнаха и на мен да ми намирисват нещата.... От февруари насам кандидатствам по обяви, и само за три места са ме канили на интервюта. Мноо ме съмняват останалите  Mr. Green
Я извадете от ръкава  ЧР мениджмънт позициите, стига сте ги раздавали на свои под масата  Laughing

# 344
... и все пак връзкарството в България въобще не е за подценяване  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт