Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 636
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Eternal_flame стажовете са добра идея и може да ти отворят път към постоянна позиция.Вярно, заплащането им е ниско, но познавам хора, които така започнаха преди няколко години и това им прокара пътя в този бранш.Големите телекоми имат такива програми - Виваком и Мтел със сигурност, за Глобул не съм сигурна, погледни в сайтовете им.Успех! Peace

# 361
    Здравейте.И аз се записвам във вашите редици.Тази година завърших  Техническия университет в София - телекомуникации.В момента търся подходяща позиция,за да започна от някъде и да видя нещата на практика,но е доста трудно,т.к повечето обяви изискват от 2-5 години опит.Голям проблем е също,че повечето фирми и компании не пускат обществени обяви,а трябва  някой работещ там да ти каже,че изобщо се търсят хора за дадена позиция.
     Т.к видях,че има хора занимаващи се с това, бихте ли ме посъветвали, дали е плюс да записвам в СВ-то,че съм била 2 години на бригада в САЩ и дали работодателите гледат с добро око на това,т.к аз стаж по спеациалността нямам и ако не пиша това, ще трябва да попълвам само образованието си.

Ако на бригадата в САЩ си работила нещо, което би могло да се приеме като опит в твоята специалонст, съветвам те да го пишеш. Но ако си била камериерка в някой хотел или си събирала реколта от полето, едва ли някой работодател от телекомуникациите ще обърне подобаващо внимание на този факт.
А защо сега не потърсиш някакъв стаж, докато чакаш? Едва ли веднага ще се нахвърлят с предложения, а така хем ще уплътниш времето, хем ще го запишеш в св-то си. Стажовете са по 2-3 месеца, не е кой знае колко време, а току-виж на стажа те харесали... Simple Smile

Аз бих го писала, каквото и да е правила на бригадата, все може да каже, че се е научила да работи в екип, под напрежение, сред хора от друга култура, и т.н...може да не става за опит по специалността, но за някакви качества - да. Особено ако е работила с хора, например, сервитьорка. Такива обяснения не вървят в СВто, но в мотивационното писмо може.

# 362
Eternal_flame, бригадата едва ли има общо със сферата ти на текущи работни интереси. Сигурна съм, че ще си намериш работа, макар и на жените в тази област да гледат с подозрение (що се отнася до трхничарската част).

# 363
Момичета jobs наистина ли не работи чрез използване на бутона "кандидатствай по тази обява"? И за да ми получат автобиографията да трябва да се регистрирам и от там да пускам?

# 364
Момичета jobs наистина ли не работи чрез използване на бутона "кандидатствай по тази обява"? И за да ми получат автобиографията да трябва да се регистрирам и от там да пускам?

Това пък къде го разказват? Сайта си работи перфектно със и без регистрация  Peace

# 365
Аааа работи си сайта и без регистрация Peace Ако не вярваш питай ....въпросната, която ми звънна в 8ч. тази сутрин да ми каже "Ама вий сти кандидатсвали по наштъ обявъ, имати ли интирес"  Crazy hahaha Държа да отбележа, че аз самата съм от дълбоката провинция, и наистина нямам нищо против диалектите, ама за някой неща са недопустими, поне според мен Crossing Arms

# 366
Аааа работи си сайта и без регистрация Peace Ако не вярваш питай ....въпросната, която ми звънна в 8ч. тази сутрин да ми каже "Ама вий сти кандидатсвали по наштъ обявъ, имати ли интирес"  Crazy hahaha Държа да отбележа, че аз самата съм от дълбоката провинция, и наистина нямам нищо против диалектите, ама за някой неща са недопустими, поне според мен Crossing Arms

E, aко сте от един град какво пречи  Mr. Green То е същото като с кандидатите, да не мислиш,че ми е приятно да ми мякат (и аз съм от провинцията).  Joy

Ние просто отдавна се абстрахираме от говор, визия, снимки, сиви-та....само и само да намерим подходящия човек, защото той може да е скрит надълбоко.

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 09:34 от Red velvet

# 367
Ех, Ред, защо всички не се абстрахират като теб? Не ги разбирам, уж всички работят с хора, а нямат като че ли усещането как да го правят.

Имам питане- някои занимавал ли се е с надомна работа? Обаждах се на две фирми, но ми се сториха несигурни. За едната даже и в интернет намерих отрицателни отзиви.   

# 368
 Peace

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 17:19 от BlacknRed

# 369
Привет дами.
Аз пиша доста рядко и все пак.
Моля за малко повече информация за работа в Техномаркет за касиерка става въпрос.
Одеве четох ужасни коментари в бг работодател,а не искам да отида на интервю за работа с предразсъдъци относно фирмата.

# 370
  • Пловдив
Продължавам да Ви следя ,нищо че започвам работа !
Отказах се  от една ,която не я чувствах ,че е моята  Crossing ArmsОт към пари ,работно време и позиция всичко ,но не .Няма е тръпката и желанието .
Днес ми се обадиха за друга и приех с голямо удоволствие ,защото е моята  Praynig
Надявам се де !

# 371
Да се опла4а и аз. Мен пак ме разкатават в момента. Освен препитването в4ера днес ми се обадиха да правя и онлайн тест. Никой не ме попита имам ли ток и интернет..Е аз нямам, за това така пиша 4, 4е не го намирам тук в метрото. Та ходих на клуб за да си изпълня зада4ката, нали съм изпълнителна  Sad и какво се оказва по-късно, 4е това не е вси4ко и е за някаква позиция не знам кога си...Та много е зле положението, не знам как я мислят и как ще я караме. Не знам дали търсят прикрити таланти и на дълбоко, но със сигурност закопават явни специалисти - живи ни погребват с 4иста съвест..   

# 372
Цитат
   ЖЕЛЕЗАРИЯ ТЪРСИ ПРОДАВАЧИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ОПИТ В БРАНША И КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ. ШОФЬОРСКА КНИЖКА - НАЛОЖИТЕЛНА. ИЗПРАЩАЙТЕ СИ ДОСИЕТАТА С ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ.
http://www.jobs.bg/f1841844
 ooooh!

# 373
Искам да се посъветвам. Получих покана за интервю за понеделник ето тук:
http://www.60k.bg/en/

Имат организиран транспорт в 16:05 от паметника Левски, и става дума за едномесечна заетост, по проект , който не се знае дали ще продължи след това, или директно те изхвърлят да си търсиш нова работа.  Sad
Търся постoянна заетост, вече 6та година, но незнам тук вече съм шах и мат не мога да реша
да пробвам или не!  Confused

# 374
  • Sofia
Поствам тук една обява, компанията е нова и тепърва откриват офис в България - може да кандидатства някой ако знаете съответните езици http://www.jobs.bg/f1863102

Общи условия

Активация на акаунт