Отговори
# 60
Рися, по никакъв начин не оправдавам постъпката на бащата. Но съгласи се , че за всичко си има причина и повярвай ми не е само свалянето на гащите на сина му . Написах поста си просто защото от твърдението на госпожата излиза , че таткото едва ли не заради еднократен случай се саморазправа с детето и.  Според мен се е получило едно натрупване на негативи , ненавременна намеса и безразличие. И пак повтарям , че не го оправдавам . Недопустимо е по този начин да  дете.

# 61
За информация на всички участнички в темата искам с притеснение да ви споделя, че днес саморазправилия се баща пак е заплашвал детето ми, без никаква реакция от страна на персонала.

Бърборана
изключително обидно е да поставяте на детето ми етикети, да му приписвате действия, които не са верни и въобще да влизате в косвена защита на един неуравновесен възрастен.
Преди да хвърляте кал срещу детето ми се поинтересувайте от самите възпитателки как са се развивали нещата в групата от 3 години насам, кои са проблемните деца, защо не са взети мерки спрямо тях и как възпитателките си гледат работата през пръстите.

# 62
  • На земята, която е всъщност звезда.
Рися, по никакъв начин не оправдавам постъпката на бащата. Но съгласи се , че за всичко си има причина и повярвай ми не е само свалянето на гащите на сина му . Написах поста си просто защото от твърдението на госпожата излиза , че таткото едва ли не заради еднократен случай се саморазправа с детето и.  Според мен се е получило едно натрупване на негативи , ненавременна намеса и безразличие. И пак повтарям , че не го оправдавам . Недопустимо е по този начин да  дете.

Да, но той реагира с агресия, което не го прави по- различен от другите. А ако има негативи, първо трябва да търси учителката и директорката. Да ви кажа, аз не бих искала моето дете да посещава група, където има подобен родител. С децата може да се говори, но с възрастни примати-не. Утре ще реши, че моето дете е взело нещо на детето му и ще го накаже по свое усмотрение.

# 63
  • София
Учителката е виновна,че се е стъписала,а нейните колежки защо не са и подали рамо-а само злорадстват.Родителите станали свидетели също са били публика,а пък охранителя сигурно е спал.
Тук има доста съучастници.Смятам,че не само учителката е виновна.Вина имат всички присъстващи на събитието.
Децата са огледалото на семейството и пресъздават всичко,което са чули и видели у дома.Така ,че госпожата как може да предвиди в кой момент какво могат да ти поднесат децата.Лесно се не гледат 30 различно възпитани деца.Жалкото е само ,че възпитаните дечица трябва да растат в такава агресивна среда.

Peace

# 64
  • пак там

Дали е един случай или много, дали детето е виновно или не - няма значение! Малтретирането на дете - свое или чуждо - е наказуемо според нашите закони. Точка. Оправдание за това не намирам.

А ако утре е Вашето дете? Или чуждите кучета ги яли, докато яйцето не опре до нашия ...?

# 65
  • София
Продължава да ми е непонятно, при положение, че драмата се разиграва в двора на детската градина, в присъствието на толкова хора наоколо, как един не се намеси да дръпне детето от ненормалника, който тръгнал да раздава правосъдие. Честно ви казвам, ако аз бях там, щях да полудея, та ако ще да си получа тупаник от въпросния мъжкар, дръзнал да се гаври с чуждите деца.
Скапана държава сме, с много скапани хора.

Големите баровци сте в Драгалевци, ей! Водите децата с джиповете на градина, а един родител не е имал смелостта и доблестта да защити детето. Госпожите според мен до една са за уволнение. Егати и педагожките - мърли.

# 66
  • София
Продължава да ми е непонятно, при положение, че драмата се разиграва в двора на детската градина, в присъствието на толкова хора наоколо, как един не се намеси да дръпне детето от ненормалника, който тръгнал да раздава правосъдие. Честно ви казвам, ако аз бях там, щях да полудея, та ако ще да си получа тупаник от въпросния мъжкар, дръзнал да се гаври с чуждите деца.

Ей това не мога да разбера и аз, много много ми е странно, защото все пак там са били родители, а по мои впечатления хората, които имат деца са доста по-склонни да се намесват в такива ситуации, да не говорим че става въпрос за дете, което те познават... Толкова ли сме оскотяли вече, страх ли ги е било ( ако познават въпросния родител и знаят колко е агресивен), сеирджии ли са.... Не разбирам.

# 67
Не съм чела правилата на дет.градини,но би трябвало да е така:
Когато родител отиде да си вземе детето,то му се предава лично от учителката и въпросния родител няма право и не трябва да има възможност изобщо да контактува с другите деца,да разговаря с тях,а камо ли да раздава правосъдие.
За организацията по предаване и приемане на децата носят отговорност,както директорката,така и учителката.

# 68
  • София
Когато родител отиде да си вземе детето,то му се предава лично от учителката и въпросния родител няма право и не трябва да има възможност изобщо да контактува с другите деца,да разговаря с тях,а камо ли да раздава правосъдие.
За организацията по предаване и приемане на децата носят отговорност,както директорката,така и учителката.
rumi, как, според теб, може да се ограничи контакта на родител с чуждите деца, при положение, че те са на двора. Аз, когато взимам дъщеря си от градината, поне 5-6 дечица се скупчват около мен, аз ги поздравявам, подхвърлям им по някоя смешка, погалвам ги по главичките, щипвам леко някое по бузката... Даже на някои от тях им е навик да идват при мен, защото знаят, че им се радвам и им обръщам внимание. Навсякъде търчат деца по двора и ние, родителите, си ги прибираме направо от там. (Като, разбира се, поздравяваме госпожата, казваме си довиждане и така.)

# 69
При мен никога не се случвало това.Учителката,като ме види,че идвам,  става отива при детето и заедно идват при мен.Пресрещат ме,на малко разстояние от групата играещи деца и учит. не си тръгва и стои плътно до мен до момента в който не си тръгнем .

# 70
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За информация на всички участнички в темата искам с притеснение да ви споделя, че днес саморазправилия се баща пак е заплашвал детето ми, без никаква реакция от страна на персонала.

....

разговорът с директорката май няма ефект, полицията също не го спира, а от цялата тази простотия страда детето ви.

има ли начин да поискате ограничителна заповед?

# 71
rumi, как, според теб, може да се ограничи контакта на родител с чуждите деца, при положение, че те са на двора. Аз, когато взимам дъщеря си от градината, поне 5-6 дечица се скупчват около мен, аз ги поздравявам, подхвърлям им по някоя смешка, погалвам ги по главичките, щипвам леко някое по бузката... Даже на някои от тях им е навик да идват при мен, защото знаят, че им се радвам и им обръщам внимание. Навсякъде търчат деца по двора и ние, родителите, си ги прибираме направо от там. (Като, разбира се, поздравяваме госпожата, казваме си довиждане и така.)

Особено когато детето ходи от месеци в същото заведение, то вече познава всички родители и трудно могат да го спрат да общува с тях. Не знам доколко задължават персонала да не допуска такъв контакт. Аз дори и в яслата не съм забелязала да се ограничава общуването с чуждите деца, пък за градина съвсем не вярвам.

# 72
  • Шумен
Хвана ме яд, че тормоза продължава а учителката на групата стои и гледа безучастно #Cussing out
То е политика на детското заведение дали ще се ограничи общуването между родител и децата от групата. В яслата нямахме контакт, там всички бяха строени на едно място на двора или на люлката или в беседката седнали а сестрата на входа и, та само визуално се знаехме горе-долу. Сега в градината ограничения няма, децата свободно играят и говорят с родителите на групата. А при нас и площадките на отделните групи са на различни места в двора всяка за себе си, като сложим и живия плет на оградата нещо да стане няма да има и свидетели.

# 73
  • пак там
При нас също е ограничен контактът с децата. Нямаш особен шанс да комуникираш с чуждо дете, без родителят му да е наблизо. Децата се предават на входа от учител/лелка, а когато са на двора - на портичката на дворчето. Тоест родител навътре не влиза, а дете се извежда само със служител на градината.

Обаче, какъв е този отворко, който след всичкия вдигнат шум, продължава да се ежи на дете? Дали ще е толкова смел, ако името му бъде изнесено публично, а не бъде толкова анонимен?

# 74
  • София

....

разговорът с директорката май няма ефект, полицията също не го спира, а от цялата тази простотия страда детето ви.

има ли начин да поискате ограничителна заповед?

И според мен това би било решение  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт