Отговори
# 75
  • На земята, която е всъщност звезда.
При нас също е ограничен контактът с децата. Нямаш особен шанс да комуникираш с чуждо дете, без родителят му да е наблизо. Децата се предават на входа от учител/лелка, а когато са на двора - на портичката на дворчето. Тоест родител навътре не влиза, а дете се извежда само със служител на градината.

Peace Така би трябвало да бъде навсякъде.

Големите баровци сте в Драгалевци, ей! Водите децата с джиповете на градина, а един родител не е имал смелостта и доблестта да защити детето. Госпожите според мен до една са за уволнение. Егати и педагожките - мърли.
.

tonkabonka, тези с големите джипове не водят децата си в кварталната градина. Близо до нас има една частна, реномирана градина и не можеш да си представиш какви коли спират там, предполагам повечето са само милионерски дечица. Естествено, от квартала ни няма, возят ги от цяла София тук да попиват ум и знания. Забелязала съм, че дворчето за игра е отзад на къщата и може би там не се допускат родители,  а децата се предават в предния двор.  newsm78 Също така съм виждала само млади жени вътре. Някак си ми се струва невъзможно подобен скандал да се разрази тук.

# 76
  • София
tonkabonka, тези с големите джипове не водят децата си в кварталната градина. Близо до нас има една частна, реномирана градина и не можеш да си представиш какви коли спират там, предполагам повечето са само милионерски дечица...
Вселена, извинявам се, аз малко и спонтанно реагирах! Изхождах от впечатленията си от държавната детска градина в Симеоново.  Peace Нищо, че е държавна, но там са баровец до баровец. Сутрин задръстването от джипове пред градината е страхотия.

Дворът на нашата детска градина, а виждам, че и на много други, е такъв, че директно влизаш в него и навсякъде около теб играят деца. Не виждам как може да стане така, че да се ограничи достъпът до чуждите деца.

# 77
За информация на всички участнички в темата искам с притеснение да ви споделя, че днес саморазправилия се баща пак е заплашвал детето ми, без никаква реакция от страна на персонала.....
разговорът с директорката май няма ефект, полицията също не го спира, а от цялата тази простотия страда детето ви.
има ли начин да поискате ограничителна заповед?
И според мен това би било решение  Thinking

"Ограничителна заповед за даден човек" - мисля,че няма такава норма по българското право .  Laughing
Има подобна норма по Семейния кодекс - "заповед за защита от домашно насилие", но само във връзка с домашно насилие, т.е. за човек от домакинството. Домашното насилие се доказва пред съда, за което се дължат такси.
Не мисля, че обсъжданият тук казус има нещо общо с това.  Да се направи консултация с адвокат е абсолютно задължително в случая.

# 78
  • На земята, която е всъщност звезда.

Дворът на нашата детска градина, а виждам, че и на много други, е такъв, че директно влизаш в него и навсякъде около теб играят деца. Не виждам как може да стане така, че да се ограничи достъпът до чуждите деца.

Да, това е външната организация на държавните градини още от соц. времето. И моята детска беше точно такава, даже и съвсем външни хора можеха лесно да проникнат вътре. Но си мисля, че при желание от страна на ръководството и, ако е необходима, консултация с архитект от общината, пространството може да се организира по друг начин.  Thinking

# 79

"Ограничителна заповед за даден човек" - мисля,че няма такава норма по българското право . 

Аз съм била заплашвана и съм подавала жалба към човек извън семейството и съответно извън "семейния кодекс". Обясниха ми, че се изпраща предупреждение в писмен вид на индивида да не се доближава до жалбоподателя и да не влиза в нежелан контакт с него/нея (в случая ще бъде до детенцето), но не се арестува. Ако наруши това предупреждение следва 24 арест, през които отново се подава жалба и прокурора оттам нататък се заема със случая...в моя случай предупреждението подейства като магия и нямам практика с втората част, така че някой да ме коригира ако греша. Peace

# 80
Свидетели искаха ли ти да потвърдят написаното от теб в жалбата?

Относно втората част: нямам личен опит, но предполагам, че трябват свидетели да докажат пред полицията, че индивидът е нарушил предупреждението и едва след това може да го арестуват.

# 81
Йоана Данова не бих си позволила да коментирам ,ако не познавах детето ви. Но няма смисъл да обсъждаме това сега. Ще кажа само , че аз съм на страната на децата и твърде много нередности има в този случай . Защо трябваше да се стигне до тук , за да се вземат мерки ???

# 82
  • София
Направо не е за вярване-какви са тези родители #Cussing out #Cussing out, как е възможна подобна саморазправа, на това ли учат децата си #2gunfire
Много мъчна ми стана за детенцето, защото това е нещо, което може да помни дълго време Sad
Ужасна история, потресена съм Sick
Много кураж Hug Hug Hug Hug

# 83
  • Куциндрел
Йоана Данова не бих си позволила да коментирам ,ако не познавах детето ви. Но няма смисъл да обсъждаме това сега. Ще кажа само , че аз съм на страната на децата и твърде много нередности има в този случай . Защо трябваше да се стигне до тук , за да се вземат мерки ???

С една дума, въпросното потърпевшо дете тормози другите деца в детската градина ли?
Ако е така, то майката (авторката на темата) или не знае, или не иска да признае, че детето й е извън контрол.
Така поне разбирам от коментарите ти.

# 84
  • София
От кога се приравнява едно дете към кретенската постъпка на един възрастен зрял индивид?
Има деца и деца - едни са по-кротки, други - по-буйни, меко казано. Това не дава право на един родител да посяга физически на чуждо дете, при никакви обстоятелства!

# 85
  • Куциндрел
От кога се приравнява едно дете към кретенската постъпка на един възрастен зрял индивид?
Има деца и деца - едни са по-кротки, други - по-буйни, меко казано. Това не дава право на един родител да посяга физически на чуждо дете, при никакви обстоятелства!

Никой нищо не приравнява, просто попитах Барборанка нещо.

# 86

Има и деца, които освен по-буйни по характер, са разглезени/недостатъчно възпитани  Peace
Забележката на Barboranka ми говори, че това е случая с пострадалото дете и ако е така, не прави чест на Йоана Данова ако не е реагирала при получени оплаквания и сигнали от други родители. Нали всеки гледа от собствената си камбанария и неговото си гардже е най-най....

Иначе всички се обединяваме около недопустимостта на поведението на бащата и както казах и преди, никой от нас няма да го оправдае, независимо дали синът е или не е извършителя на закачката преди сън.

# 87
  • София
Нали точно тази постъпка НЕ е извършена от детето на авторката т.е. то е наказано за нещо, което не е извълшило? А и да го беше извършило, това ли е начинът  Tired

# 88
  • пак там
Доро, а дали е така? Извинявай, но в случая имаме думата на една съфорумка срещу думата на друга съфорумка.

Едната твърди, че детето й е било малтретирано, другата не го отрича, но твърди, че това няма значение, защото било виновно многократно.

Някак ми бяга логиката на втората. На оправдаване нещо ми прилича.

# 89
missence Да, НЕ Е това начина - но това ясно и категорично го казват всички дотук.

Единствения неизяснен момент е, дали постъпката е извършена или не от детето. Не защото има отношение към оправдаване на бащата. А защото като ровим истината, нека изровим цялата.  Peace

Рися Не знам как е. Другите деца, възпитателката, медиите и единия родител са срещу думите на авторката на темата и детето й...

Не познавам децата в групата и няма как да знам. Просто си говорим.
На теб ти прилича на оправдание, ок, разбирам те.
Погледни от другата гл. т. - не ти прилича на умишлено оневиняване на лоша постъпка, за да се избегнат първосигнални реакции като "каквото повикало - такова се обадило"?

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 16:25 от Doro

Общи условия

Активация на акаунт