Отговори
# 105
В много редки случаи съм се намесвала с думите: "Той е по-малък от теб, не разбира и т.н." (когато беше малък) и децата винаги са ме разбирали. Не съм си и помисляла за физическа саморазправа  Naughty

Лелелеее, като прочетох това и се сетих за най-екстремната ми случка с друго дете. Момче на около 8-9 години, което си играеше да кара колело към малките деца, като уж ги блъска, и ги заобикаля в последния момент. Голям разбойник ви казвам! Беше с някакви приятелчета, без родители. Та както му направих забележка и след малко взе, че наистина бутна моето дете. Малката падна и се разпищя не от удара, а от уплаха по-скоро. Беше на около 2 и нещо годинки тогава тя. Аз му се скарвам вече по-сериозно, а той ми отговаря "Млъквай, ти си глупачка". Лелеееееей, как ме ядоса, казвам му "Ей сега ще ти покажа кой е глупачка". И като му хванах колелото на разбойника, сложих го до нашата пейка и му казах "Взимам го аз, ти нямаш вече колело. Извикай родителите си, да дойдат да си го вземат".  Тръгна момчето да се жалва на приятелите си, да му вземат колелото от мен, но те не смеят. И така повече от половин час, голяма драма беше. Иска си колелото, но отказва да се извини. Накрая склони, извини се УЖ - и на мен, и на дъщеря ми. И като обеща, че ще стои далеч от малките деца, си получи колелото. Яхна го и докато се отдалечаваше, се обърна и изкрещя "Глупачка сиии!!!"

И това момче има майка, която го обича и защитава, както е редно. Но нещичко е пропуснала в любовта си!

Сори за офф-а.  Embarassed

# 106
  • София

.....
Четейки темата се замислих, аз как бих реагирала, ако науча, че някое дете системно тормози моето дете. /за това и се намесих, ама ще ви оставя да нищите казуса/....

Аз бих говорила с учители, с директорката, директно с родителите, но да бия чуждите деца  Naughty Случвало се е други деца да блъскат сина ми на площадката. В много редки случаи съм се намесвала с думите: "Той е по-малък от теб, не разбира и т.н." (когато беше малък) и децата винаги са ме разбирали. Не съм си и помисляла за физическа саморазправа  Naughty
Аз писах, че се чудя какво бих направила, а не че ще бия нечие дете.  Tired
Знам, че тук всички са" идеални"  и те "такива неща не правят".

Ясно, че няма да го биеш. Аз се замислих над въпроса, който си задала на себе си и отговорих, какво аз бих направила  Peace

# 107
За пореден път ще кажа , че не защитавам или оправдавам постъпката на бащата. Но замислете се вашето дете е тормозено, говорите с учителката  след това с директорката , те говорят с родителите , но полза няма  . И това се повтаря , и пак и пак......  Дали само детето на госпожата в случая е жертва ? На това исках да ви обърна внимание! За това я попитах -  те какви мерки взеха за поведението на сина си? Той наистина е много умно дете, но също и едно от проблемните деца в групата. Виждала съм го и  как се държи в присъствието на родителите си . Тогава е много примерен и добър. Не исках да изпадам в подробности, но не можеш да твърдиш , че твоето дете е жертва и никъде да не споменеш , че и той е от палавите деца. Всички търсим вината в другите , но не се сещаме да я потърсим в себе си. Ако всеки път, когато взимате детето си ви казват , че е обидило друго дете, сбило се е и т. н. няма ли да вземете мерки и да се опитате да коригирате поведението му???

# 108
  • На земята, която е всъщност звезда.
За пореден път ще кажа , че не защитавам или оправдавам постъпката на бащата. Но замислете се вашето дете е тормозено, говорите с учителката  след това с директорката , те говорят с родителите , но полза няма  . И това се повтаря , и пак и пак......  Дали само детето на госпожата в случая е жертва ? На това исках да ви обърна внимание! За това я попитах -  те какви мерки взеха за поведението на сина си? Той наистина е много умно дете, но също и едно от проблемните деца в групата. Виждала съм го и  как се държи в присъствието на родителите си . Тогава е много примерен и добър. Не исках да изпадам в подробности, но не можеш да твърдиш , че твоето дете е жертва и никъде да не споменеш , че и той е от палавите деца. Всички търсим вината в другите , но не се сещаме да я потърсим в себе си. Ако всеки път, когато взимате детето си ви казват , че е обидило друго дете, сбило се е и т. н. няма ли да вземете мерки и да се опитате да коригирате поведението му???

И ако не е само то жертва какво променя това в конкретния случай с бащата?  newsm78
Ние да коригираме поведението на чуждо дете?   newsm78

# 109
А дали , ако беше обърнато внимание на поведението му , щеше да се стигне до тук???

# 110
А какво е поведението му?
И ако е толкова опасно, вие като родители, оплакахте ли се, поискахте ли среща и разговор с родителите му, с персонала и директорката, за да се опитат всички страни да работят заедно?
Или един възрастен човек/баща трябва да унижи едно дете пред очите на всички?

Направо е невероятно, че някой може да оправдава подобно нещо?

# 111
  • София
Дори да е поискана среща с родителите, учителите, директорите, това не оправдава агресивното поведение на бащата. Независимо кой е виновен, кой не. Недопустимо е подобно отношение към което и да било дете. Така на бащата солидна глоба, жалба в полицията и всичко останало

# 112
  • Куциндрел
Поредният пример как, като няма никакъв друг начин хората минават на саморазправа. Направо е тъжно.
Явно потърпевшото дете е ангелче при родителите му и те не могат да повярват на директорката, учителките и другите родители, че детето им тормози останалите деца. Това дете ще порасне и ако не се коригира това му поведение, ще има и други последствия.
Авторката на темата не каза дали има някакви наказателни мерки спрямо бащата.

# 113
  • София

Разбита с камък глава на момиченце от неговата група, опасно ли звучи.

И ако е толкова опасно, вие като родители, оплакахте ли се, поискахте ли среща и разговор с родителите му, с персонала и директорката, за да се опитат всички страни да работят заедно?

Многократно е говорено с родителите, но според тях тяхното дете няма проблем с поведението.

И аз да повтория Беборана във всеки пост е написала, че не оправдава постъпката на бащата. Опитва се да обясни, че крушата си има опашка.

Аз също не оправдавам подобно поведение.

# 114

Разбита с камък глава на момиченце от неговата група, опасно ли звучи.

Многократно е говорено с родителите, но според тях тяхното дете няма проблем с поведението.

И аз да повтория Беборана във всеки пост е написала, че не оправдава постъпката на бащата. Опитва се да обясни, че крушата си има опашка.

Аз също не оправдавам подобно поведение.

Явно не си обърнала внимание на следните й думи: ... няма ли да вземеТЕ мерки и да се опитаТЕ да коригирате поведението му??? Това не е обяснение на ситуацията, а оправдаване на поведение тип саморазправа. Отделно от това, ако Беборана искаше да обясни нещата, трябваше да спомене ролята на учителката и директорката, която е най- важна от самото начало, а не само да набляга на вината на детето и родителите му.

# 115

Явно не си обърнала внимание на следните й думи: ... няма ли да вземеТЕ мерки и да се опитаТЕ да коригирате поведението му???
Вселена, този въпрос беше зададен на всички четящи темата , а не като оправдание или препоръка към майката пуснала темата. Аз лично за себе си бих постъпила така.  Ако на мен учителките и директорката непрекъснато ми съобщават , че моето дете има агресивно поведение ще се постарая да го променя.
 И не знам, защо съм обвинена в това , че оправдавам поведението на бащата след като нееднократно споменах , че не е така.

# 116

Явно не си обърнала внимание на следните й думи: ... няма ли да вземеТЕ мерки и да се опитаТЕ да коригирате поведението му???
Вселена, този въпрос беше зададен на всички четящи темата , а не като оправдание или препоръка към майката пуснала темата. Аз лично за себе си бих постъпила така.  Ако на мен учителките и директорката непрекъснато ми съобщават , че моето дете има агресивно поведение ще се постарая да го променя.
 И не знам, защо съм обвинена в това , че оправдавам поведението на бащата след като нееднократно споменах , че не е така.

Аз те попитах нещо в преден пост, ти не ми отговори, сега пак ще попитам:

Ако обвиненото дете е агресивно какво променя това в конкретния случай с бащата?

# 117
Променя и то много. Ако се обръща малко повече внимание на детето как да се държи с другарчетата си  , че това което прави е лошо и т.н. едва ли щеше да се стигне до тук.
Причината да пиша в темата е твърдението на майката , че заради еднократен случай на сваляне на панталон детето и е малтретирано и набедено за лошо. За малтретирането смятам , че всички се съгласихме , че е факт. Но детето не е набедено за проблемно само от този случай.
На никой не му е приятно детето му да бъде тормозено и именно затова във всичките си постове апелирам за навременни мерки, за да не се стига до крайности.
Друг в въпросът, че възпитателката по никакъв начин не се е опитала да защити поверено и дете, както и не е успявала да предотврати това въпросно дете да упражнява насилие върху другите деца.

# 118
Променя и то много. Ако се обръща малко повече внимание на детето как да се държи с другарчетата си  , че това което прави е лошо и т.н. едва ли щеше да се стигне до тук.
Причината да пиша в темата е твърдението на майката , че заради еднократен случай на сваляне на панталон детето и е малтретирано и набедено за лошо. За малтретирането смятам , че всички се съгласихме , че е факт. Но детето не е набедено за проблемно само от този случай.
На никой не му е приятно детето му да бъде тормозено и именно затова във всичките си постове апелирам за навременни мерки, за да не се стига до крайности.
Друг в въпросът, че възпитателката по никакъв начин не се е опитала да защити поверено и дете, както и не е успявала да предотврати това въпросно дете да упражнява насилие върху другите деца.

Е, за мен не променя КОНКРЕТНИЯ случай, който е за поведението на възрастен към дете. Поведението на малкия, което го е провокирало, както и бездействието на учителката, са самостоятелна тема. Непрекъснатото повтаряне, че детето е агресивно е омаловажаване на постъпката на бащата.   

# 119
  • София
Дете от неговата група – Е., смъква бельото на друго дете – А. Поради факта, че синът ми е бил зад А., децата казват, че е бил той.
Защо почти никой не обръща внимание на факта, че детето не е виновно! Всички се възмущавате, че възрастен се е саморазправил с дете. За мен по-страшното е, че никой не си е дал труда да разбере какво се е случили, кой е виновен, не са били сигнализирани първо родителите.. Иначе честно казано има такива деца и такива незаинтересовани родители, че въпреки че не оправдавам подобна саморазправа с непознато дете, не бих я изключила. Но само след като съм убедена, че детето е виновно, че никой от отговарящите за него не е взел съответни мерки.
Barboranka, не съм чела цялата тема, но от къде съдиш, че детето е проблемно и че има и други провинения? за какво упражняване на насилие от страна на детето говориш? От първия пост на майката изобщо нещата не изглеждат така. аз ли съм пропуснала  нещо или в случая с пълна сила важи, че ако тръгне слух, че сестра ти е курва, ходи доказвай, че имаш брат!

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 17:08 от Лекси

Общи условия

Активация на акаунт