Отговори
# 150
Йоана Данова, явно имате къса памет. В началото на родителска среща един татко стана и каза , че вашият син е отишъл при него и е нарекъл детето му тъпак , но вие се направихте , че не става въпрос за вашето дете. Учителките твърдят , че многократно са говорили със съпруга ви за поведението на сина ви, но не знам защо вие не сте уведомена. Явно трябва да изясним кой лъже.  И ако сте забелязали  аз казах едно от проблемните деца, не твърдя , че е само той. Както и вие знаете групата като цяло е проблемна. И това дали съм с истинското си име или не не смятам , че е от значение. Не сме в съда все пак.
 Като заключение ще кажа за пореден път , че в момента имаме две травмирани деца , които са жертва най-вече на своите родители. Децата са деца и не смятам , че те носят основната вина .
Смятам да приключа с коментарите си в тази тема , защото не виждам смисъл да продължаваме да дъвчем едно и също. Надявам се дечицата да успеят да се възстановят от преживяното и да не остане трайна следа в съзнанието им.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 08:43 от Barboranka

# 151
  • пак там
С други думи, имаме персонал (учителки и директорка), който не успява да се справят със служебните си задължения?
Както и вие знаете групата като цяло е проблемна.

# 152
  • София
С други думи, имаме персонал (учителки и директорка), който не успява да се справят със служебните си задължения?

И аз това си помислих. Даже бих казала: явно има симбиоза м/у учители, директор и родители, които не могат да се справят с проблемната група (каквото и да значи това)  Tired От една страна родителите не могат да се справят адекватно с децата си и затова прехвърлят топката на учителите, които от своя страна не могат явно да разрешат конфликтите и резултатът е налице  Rolling Eyes

Според мен дружно трябва да запретнат ръкави и да разрешат проблемите и то в полза на ВСИЧКИ деца  Peace

# 153

Явно и родители, които не могат (или не искат) да възпитат децата си добре  Peace

# 154
  • София
Ужас, в тази група май нищо не е наред - разбити глави с камъни, събути гащи, бащите раздават правосъдие....   #Crazy

# 155
  • София
Тая детска градина да не е от Зоната на здрача?!  Rolling Eyes

# 156
  • София

Явно и родители, които не могат (или не искат) да възпитат децата си добре  Peace

Според мен по-скоро въпросът е в това, че децата не са научени как да бъдат толерантни или поне как да общуват с други деца, които няма как да бъдат 1:1 като тях  newsm78

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 09:42 от missence

# 157
Според мен по-скоро въпросът е в това, че децата не са научени как да бъдат толерантни или поне как да общуват с други деца, които няма как да бъдат 1:1 като тях  newsm78

Идея си нямам на какво точно не са научени, но явно има проблеми. Та родителите да си захващат децата, а учителките да стягат дисциплината  Peace

# 158
  • Куциндрел
Ох, едно време ние гък не казвахме, щото като ти се скара учителката, после ти се карат 2-но у вас. Crazy Сега е така - учителката се кара, а родителите защитават детето.
Децата вече са 3-та група, нещата отдавна са изтървани, за да се определя групата като проблемна.
Дано попаднат в свестни училища и да не се превръщат в проблемни ученици.

Всъщност, на мен ми е все тая. Децата рано или късно порастват и ако е проблемно дете, вероятността да стане проблемен възрастен е голяма.

# 159
  • София
....
Децата вече са 3-та група, нещата отдавна са изтървани, за да се определя групата като проблемна.
...

Ааа, недей така! Ако родители и учители започнат да работят в една посока, нещата ще се получат  Peace

# 160
  • Куциндрел
....
...

Ааа, недей така! Ако родители и учители започнат да работят в една посока, нещата ще се получат  Peace

Те пък така са се заработили.... /поне с такова впечетление оставам от темата/.

# 161
Бърборана
В написаното от Вас в Ср., 29 Май 2013, 17:16 » пишете, че искате за разкажа за поведението на детето ми спрямо другите деца, както и че не е коректно да изкарвам моето дете жертва, защото „почти всички(да не кажа всички) деца са потърпевши от вашия син“.
Каквото и да разкажа, то не е относимо към първосигналната постъпка на възрастен. Твърдите, че почти или всички деца са потърпевши от моя син. Само че нито веднъж нито възпитателките, нито директорката, да не говорим за родители, не са поискали среща за да се обсъди поведението на детето ми. И как така става, че цялата група според думите ви е обречена на страдание и тормоз от детето ми, а никой нищо не е казал или поискал от неговите родители?
На 30 Май 2013, 19:13 пишете, че „не бих си позволила да коментирам ,ако не познавах детето ви“. Колко добре познавате детето ми? А другите деца. Защото ако имаше малко истина в думите ви, нямаше изобщо да пишете това. С повечето родители, с които сме разговаряли, изразяват мнението и убеждението си, че едно друго дете, още от яслата, е проблемно, но възпитателките не вземат мерки, защото родителите му били проблемни.    
На 01 Юни 2013, 15:13 пишете, че „Дали само детето на госпожата в случая е жертва ? На това исках да ви обърна внимание! ... Той наистина е много умно дете, но също и едно от проблемните деца в групата. Виждала съм го и  как се държи в присъствието на родителите си . Тогава е много примерен и добър. Не исках да изпадам в подробности, но не можеш да твърдиш , че твоето дете е жертва и никъде да не споменеш , че и той е от палавите деца.“ Ето как хубаво сте го написали – в мое и на баща му присъствие се държи примерно и добре. Което наистина е така. Добре и примерно се държи и когато другото проблемно дете не си играе с него. Многократно се заявявали и посочвали на възпитателките, че искаме нашето дете да бъде отделяно от другото (което всъщност е и смъкнало бельото на детето). Знаете ли какъв е бил отговорът на възпитателките – „Е, деца са, няма как да ги отделим, не можем само на тях да обръщаме внимание“. А виновната възпитателка стигна дотам в нахалството си, че да нарича една група от около 5 момчета „организирана престъпна банда“. Втората възпитателка пък нарича детето ми „хиперактивно“. Първото е термин от криминалистиката. Второто – от медицината. Когато сме ги питали да дадат определение за използваните от тях фрази, те или мълчат, или обясняват, че не могат да се справят с децата. Къде е опашката на крушката в случая? Никога не съм твърдяла, че детето ми не е палаво, но не е било нито агресивно, нито невъзпитано. Това, че две възрастни жени, назначени като възпитателки в ОДЗ нямат и понятие какво да правят, не е мой проблем. Виждате ли вече няколко опашки на няколко крушки? Мога напълно отговорно да напиша, че в семейството ми нито се говори по начина, каквито жаргонни и обидни думи използват децата, нито пък на детето се позволяват глезотии и вършене на безобразия. Само че когато едно дете е поверено на грижите в ОДЗ, не е нормално възпитателките да им пускат тъпи анимационни филми, а те самите да са на седянка някъде или да си четат вестник или книга. Каквито случаи съм виждала много често.
На 02 Юни 2013, 02:17 пишете, че „Ако на мен учителките и директорката непрекъснато ми съобщават , че моето дете има агресивно поведение ще се постарая да го променя . Причината да пиша в темата е твърдението на майката , че заради еднократен случай на сваляне на панталон детето и е малтретирано и набедено за лошо. За малтретирането смятам , че всички се съгласихме , че е факт. Но детето не е набедено за проблемно само от този случай“
Много правилно сте написали – ако ... и т.н. Само че нито на мен, нито на баща му учителките или директорката, както по-горе писах, не са говорили целенасочено за проблеми в поведението на детето. Единственото, което са правили е когато го вземаме, да се оплакват какво е направил. Но на въпроса ни „Вие какво предприехте в този случай“ ни се е отговаряло – е, деца са, е може ли да обърнем внимание на всички. Направихте ли си извода от това? Защото аз съм – регистрират се само негативни прояви, без да се вземе отношение, без да се предприемат мерки, а след това се обявява – еди кое си дете е много проблемно. Точно във ваш стил.

На 03 Юни 2013, 21:40 пишете, че имам къса памет и „ ... В началото на родителска среща един татко стана и каза , че вашият син е отишъл при него и е нарекъл детето му тъпак , но вие се направихте , че не става въпрос за вашето дете. Учителките твърдят , че многократно са говорили със съпруга ви за поведението на сина ви, но не знам защо вие не сте уведомена. Явно трябва да изясним кой лъже“. 
Ето сега да видим кой е с късата памет. От началото на участието ви в темата твърдяхте едни неща – колко добре познавате детето ми, как е тормозило едва ли не цялата група, как е бил проблемно дете. Изведнъж дългата ви памет ви подсказа какъв тормоз правело моето дете – обидило бащата на друго дете. Откъде мислите, че не сме взели мерки? Защо твърдите, че съм се направила, че не става дума за моето дете? Или трябваше като първосигналния родител на накажа пред всички детето ми ли? Това показва нивото на възприятията ви.
Учителките твърдят много неща, в повечето случаи напълно неверни и неточни. Факти ви дадох по-горе. Сама посочвате, че детето в мое присъствие се държи добре и възпитано. А след това задавате въпроса защо не съм била уведомена?!?!?!
Кой какво лъже не е мой проблем. Показах ви напълно ясно какво и как сте писали и от едни твърдения преминавате към други, а най-накрая дори ме обвинявате в лъжа.
Освен това с всичко написано от вас, както и други участнички в темата вече са ви посочили, напълно отклонявате акцента от основния проблем – напълно дебилната проява на един възрастен спрямо едно дете.
Пак ви пиша, дано имате възможност да го осмислите и разберете – първо: моето дете не е извършило постъпката, заради която е пострадало; второ: дори хипотетично да е то извършителят, нито поведението на възпитателката, нито на първосигналния могат да бъдат оправдани по някакъв начин. Така че всякакви ваши опити да обяснявате колко е проблемно детето ми, как тормози цялата група, са просто елементарно и плоско злословене. Което пък дава чудесна характеристика на вас като човек.

Амелия
На 01 Юни 2013, 20:40 пишете, че моето дете е разбило с камък глава на момиченце в групата. Лично не знаем като родители за този случай.
Но моето дете ежеседмично е с наранена глава от удар с камък, от блъскане в пейка, ограда и какво ли не от други деца, на което учителките вдигат рамене. Миналата година беше бутнато от вече споменатото проблемно дете от пързалката и беше с охлузвания, синини и натъртвания по цялото тяло, но пак нямаше никаква реакция на нашето желание за родителска среща. Вие чули ли сте за това? Или просто удобно вадите подходящи голословия срещу детето ми?
Пишете също и „Многократно е говорено с родителите, но според тях тяхното дете няма проблем с поведението“, което е пълна лъжа. Както вече по-горе обясних, не е необходимо да го пиша отново.

Написах темата не с цел да охулвам някого, а да посоча проблема, който повечето участнички в темата са откроили  – първо: некомпетентността на някои от възпитателките, второ: неадекватността им в критични ситуации, трето: напълно неприемливото и ненормално поведение на един възрастен спрямо дете.
А какво е моето дете, щом имате двете толкова претенции спрямо него, съгласна съм да се организира родителска среща и да си изложите проблемите, тогава ще се види какво и как.

# 162
  • София
Уау, нещата в тази градина са наистина много сериозни  newsm78 Тук според мен вече трябва да се намеси и инспекторатът  Tired Учители с/у родители, учители с/у деца, деца с/у деца, родители с/у родители......това е страшното!

......
.....че едно друго дете, още от яслата, е проблемно, но възпитателките не вземат мерки, защото родителите му били проблемни.    
........ Многократно се заявявали и посочвали на възпитателките, че искаме нашето дете да бъде отделяно от другото (което всъщност е и смъкнало бельото на детето). Знаете ли какъв е бил отговорът на възпитателките – „Е, деца са, няма как да ги отделим, не можем само на тях да обръщаме внимание“. А виновната възпитателка стигна дотам в нахалството си, че да нарича една група от около 5 момчета „организирана престъпна банда“. Втората възпитателка пък нарича детето ми „хиперактивно“. Първото е термин от криминалистиката. Второто – от медицината. Когато сме ги питали да дадат определение за използваните от тях фрази, те или мълчат, или обясняват, че не могат да се справят с децата. Къде е опашката на крушката в случая? Никога не съм твърдяла, че детето ми не е палаво, но не е било нито агресивно, нито невъзпитано. Това, че две възрастни жени, назначени като възпитателки в ОДЗ нямат и понятие какво да правят, не е мой проблем. Виждате ли вече няколко опашки на няколко крушки? ....
....... Само че нито на мен, нито на баща му учителките или директорката, както по-горе писах, не са говорили целенасочено за проблеми в поведението на детето. Единственото, което са правили е когато го вземаме, да се оплакват какво е направил. Но на въпроса ни „Вие какво предприехте в този случай“ ни се е отговаряло – е, деца са, е може ли да обърнем внимание на всички. .....

....
Учителките твърдят много неща, в повечето случаи напълно неверни и неточни.....
....

Проблемът с учителките, задълженията им и комуникацията им с родителите, явно също е голям  newsm78

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 10:38 от missence

# 163
Мисенце
именно затова сега както МВР, Столичен инспекторат и агенцията за закрила на детето от една седмица проверяват градината.
Както и в началото на темата бях посочила - изпратихме жалби до всички известни ни и възможни за реакция институции.
И тези проблеми не са от вчера, нито пък твърдя, че са само с моето дете.

# 164
Това не може да бъде детска градина Mr. Green! Тия инциденти на килограм - разбити с камък глави, падане от пързалка с телесни травми, блъскане в пейка и т.н., и т.н., тия ежедневни конфликти и проблеми, Йоана Данова, защо по-рано не сте потърсили отговорност от персонала, та детето Ви е в 3-та група вече?!
Аз недоумявам как е възможно синът Ви да е бил физически нараняван (ако е вярно!), а Вие да не сте предприели нищо в продължение на 3 години

Написах темата не с цел да охулвам някого, а да посоча проблема, който повечето участнички в темата са откроили  – първо: некомпетентността на някои от възпитателките, второ: неадекватността им в критични ситуации, трето: напълно неприемливото и ненормално поведение на един възрастен спрямо дете.А какво е моето дете, щом имате двете толкова претенции спрямо него, съгласна съм да се организира родителска среща и да си изложите проблемите, тогава ще се види какво и как.

Вие сериозно ли си вярвате, че с тази тема в Интернет форум сте посочили проблемите където трябва и на когото трябва?!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт