Случи ми се нещо странно IX

• 94 806
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Брррр, звучи като от "Крал Лир" почти, толкова е драматично Laughing.

Ами и в един от предните животи приятелите /които очевидно ми липсват още :Р/ ми викаха:
- Уили, това дето си го написал ще остане емблематично за драматизъм! Вкарай малко хумор и сарказъм - наименовай го Крал Пир! - ама аз "Не" та "Не"  Mr. Green

# 331
Явно си си спомнила некой гаден живот...Сори, Дорис, да, разбирам те, трудно е да се изличи спомена...Всичко е сложно под небето... Hug

Пънки, доста четох по въпроса в търсене на отговори. Душата помни разтърсващи случки, събития които са оставили траен отпечатък. Тези емоции не се пораждат от хубави моменти. Всички, които намерих, всичко което прочетох е за хора, които страдат от спомените си.
Аз също помня огромна загуба! Бях дете страдащо от загубата на несъществуващ  в живота ми човек.

Ако искаш, може ли да разкажеш повече?

# 332

И аз си помня смъртта и гроба. Не ми е причинило нищо на душичката-точно обратното. Погребението си е един хубав спомен Simple Smile

Би ли разказала малко повече за това  Praynig? Как си спомни ? С регресивна хипноза ли ?
Добре ли е човек да си спомня такива неща ?

# 333
  • Варна
Аз пак да се си кажа, че дори нещата които децата разказват да са верни и да са съществували тези хора, които мислят че са били, не доказва нищо.
 Според мен "четат" чужди спомени и ги приемат за свои.

# 334

Че защо им е да го правят?

# 335
  • I want it all and I want it now.
Какво значи да  "четат" чужди спомени ?
Има ли някаква литература по въпроса да се образовам  Peace

# 336
  • Варна

Неволно. Просто го умеят.

Ще  потърся. Не знам дали си гледала сериала Медиум, филмът е направен за реален човек, който наистина работи за полицията в Аризона. Става въпрос за жена медиум, която може да общува с мъртвите, понякога обаче и се случва да преживява нещата все едно се случват на нея. Гледала съм и други подобни филми за медиуми, доста логично звучат (т.е. не по-малко логично от тезата с прераждането). Ще потърся конкретни заглавия.

# 337
  • I want it all and I want it now.
Да сега разбрах  Wink Благодаря.   bouquet
Имаш предвид ,че може да е медиум и да вижда един вид живота на др. хора .
Може но аз лично вярвам че има прераждане и че човек може да си спомни нещата от минал живот.

# 338

Неволно. Просто го умеят.

Ще  потърся. Не знам дали си гледала сериала Медиум, филмът е направен за реален човек, който наистина работи за полицията в Аризона. Става въпрос за жена медиум, която може да общува с мъртвите, понякога обаче и се случва да преживява нещата все едно се случват на нея. Гледала съм и други подобни филми за медиуми, доста логично звучат (т.е. не по-малко логично от тезата с прераждането). Ще потърся конкретни заглавия.

Laughing Хексе, твоето предположение би развенчало идеята за прераждането....Твърде много хора си спомнят обаче. Не всичко, разбира се, само отделни фрагменти, картини. Те не са медиуми и добре го съзнават.
Просто....има една много малка, но твърде съществена разлика-чувството, когато "познаеш" себе си и когато усетиш, че не си ти, а просто си участник в симулация. Медиумите сигурно го знаят. Може би тези деца още не могат да правят разликата, защото не са усвоили умението да "познават" себе си. Но пък наличието на чувство и оценка към хора и събития, за които разказват, е един добър признак. Разбираш ли мисълта ми?

# 339
  • Варна
Ън, снощи гледах филма "Зов за завръщане", не оня с Арнолд Шварценегер (който не разбрах  Laughing), а новата версия от 2012 г.
Там става дума за манипулиране на спомени, така че не приемам за чиста монета нищо.
Между другото филма е много хубаво направен, динамичен и си заслужава да го гледаш не само заради тази част.  Grinning

# 340
Хексе, ако става въпрос за този филм, наистина е интересен, но според мен няма общо с това, за което говорят дечицата. Дори да я някаква манипулация на ума, пак има причина и значение защо се свързват с тези хора от миналото.

# 341
  • Варна
Хексе, ако става въпрос за този филм, наистина е интересен, но според мен няма общо с това, за което говорят дечицата. Дори да я някаква манипулация на ума, пак има причина и значение защо се свързват с тези хора от миналото.

Не го споменах точно заради дечицата, а за методите за регресия чрез хипноза.
Но пак има връзка, аз си го представям като способност на мозъка да се включва на определена честота и да "чете" директно оттам. Но не да го чете като книга , а да го "вижда" като преживяно и да фабрикува чужди спомени като свои.
Ванга е имала способност да вижда чуждите спомени, за нея знам че е нямала вкостена фонтанела. Поради факта, че предимно децата си "спомнят" неща от отминали животи, възможно е включването на тази честота да е свързано с вкостяването на фонтанелата.

Това са си мои интерпретации, не претендирам за достоверност. Laughing

# 342
  • В Космоса

И аз си помня смъртта и гроба. Не ми е причинило нищо на душичката-точно обратното. Погребението си е един хубав спомен Simple Smile

Би ли разказала малко повече за това  Praynig? Как си спомни ? С регресивна хипноза ли ?
Добре ли е човек да си спомня такива неща ?

О! Не подканяй Лизет точно! Ще сгрешиш! Crazy

От такъв интерес взех и аз да виждам разни неща (просто не искам да повярвам, че са истина и си обяснявам с развинтена фантазия). Сенки, фигури, прехвърчащи, преминаваща, помръдващи, стрелкащи се. В този апартамент, в който съм в момента. Само един починал човек има тук, преди година и половина, ако е от значение. Но май си нямам работа и несъзнателно търся подобни изживявания. Я да съм заета, да видиш как нищичко няма да доловя.

# 343
И друг път съм го споменавала в друга тема, но и моето момиче говори такива неща. Не от минал живот, но от времето преди да се роди например. Казвала ми е без повод, че ме е избрала за майка, защото ми харесала сърцето. Че имаме бебче, но в момента Дядо Боже го пази и други. Аз й вярвам безрезервно Simple Smile Също така, че като ми е била в корема е чувала как ям  Laughing, но това вече е смешно, а не "странно"

# 344
При всички деца процесът на вкостяване на фонтанелата върви горе-долу еднакво, но малко от тях разказват такива спомени.
Не само деца имат такива спомени(тук не визирам Лизет Laughing), но възрастните имат задръжки за разлика от тях и не разказват.
За мен тези доводи издишат още "на първо четене".... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт