Случи ми се нещо странно IX

• 94 759
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
При всички деца процесът на вкостяване на фонтанелата върви горе-долу еднакво, но малко от тях разказват такива спомени.
Не само деца имат такива спомени(тук не визирам Лизет Laughing), но възрастните имат задръжки за разлика от тях и не разказват.
За мен тези доводи издишат още "на първо четене".... Rolling Eyes

Така е.  Peace За мен и останалите доводи издишат. Нямаше ли наскоро случай със загинало дете блъснато от такси? Дали детето не е подочуло случая, да се е впечатлило и затова да говори тези неща?

Относно фонтанелата си доста права, всъщност тя се вкостява до 2 год възраст. Не ми издържа  хипотезата провокирана от състоянието на  Ванга. Laughing
Може би не всеки успява да включи на тази честота. Peace

# 346
  • Луната ни пази
По този повод бих искала да споделя, неща, които ми се случват с моята дъщеря. Баща и почина, когато тя беше на осем месеца. Тогава тя не можеше да говори, естетсвено, но си бърбореше. Оставяла съм я в кошарата сама в стаята и я чувам как си бърбори. Влизам и я закачам; " С кого си говориш, маме?", а тя отговаря: "Тата". Е, до тук да речем, нищо странно, но... детето порасна, знае за баща си, разказвала съм някои неща... Имам моменти, в които тя говори по същия начин като баща си. С негови специфични думи и изрази. У дома никой не използва повечето от тях. Свива ми се сърцето, защото навява спомени. Веднъж реших да попитам: "От къде си го чула това?, тя: "Ами от татко...". Е, умрях. КАк от татко? От дядо ти ли? Не, от моя си татко....Ние си говорим. Той много ни обича... Страх ме е да споделя с роднините си това...много.  Но и вярвам.

# 347
  • До морето :)
Запис да ви следя, че ми е интересна темата. За щастие или за съжаление, сега не се сещам за нищо което да напиша. Освен фантазии, разбира се.

# 348
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=301150 - тема виждат ли децата духове, на мен ми се случи с едно от децата, не ми се разказва.

# 349
И Germa не забравяй да споделиш с нас!  Hug
Само да споделя набързо, че опитът ми да разбера къде се намира къщата с бабата и черното куче приключи с признанието на дъщеря ми, че си е измислила всичко, за да ми бъде интересно  newsm78. Все още нямам обяснение за трите имена - Мария Атанасова Нанкова, които ми цитира, и ще продължавам да търся в тази насока. Интересно ми е, подобни признания децата в съвършено будно състояние ли дават, или преди заспиване - в така нареченото алфа-ниво (моята беше будна, по време на вечеря)? Доколко те самите са убедени в това, което говорят, или може да е донякъде неосъзнато, като бълнуване, например? Както и да е, радвам се, че отклоних темата в тази посока, защото подсетих други мами да споделят интересни случки. Лека нощ на всички  smile3524

# 350
Z, разкажи! Темата стана много интересна и заинтригуваща.... Peace

Би ми било интересно и Дорис да сподели...но....

....само, ако имате желание .... Вярвам в някакви неща, без да имам сблъсък с тях или доказателства...и наистина ми е заинтригуващо.....

# 351
Аз съм чувала, че за тези неща децата не се питат, защото нищо не казват.
А може и наистина да си е измислила.
Привърженичка съм и на двата варианта.  Peace

# 352
Доколко те самите са убедени в това, което говорят, или може да е донякъде неосъзнато, като бълнуване, например?

Цитирам този си пост от една друга тема преди години

"Преди повече от 20 години в сп.Паралели имаше статия за институт...., който се занимава точно с това "отвъд". Как е създаден? Индийско момче на около 4 години отказва да приеме името си и непрекъснато повтаря, че се казва еди как си, има жена и двама сина съответно с имена и е съдия. Родителите приемат това като детска игра и фантазия. Но тази игра продължава две - три години и тогава започват да го водят по лекари. Никой не го взема насериозно. Стигат до един професор. Той провежда разпит на детето, след което предлага на родителите да отидат заедно в града на адреса, посочен от малкия. Заминават в града. Приближавайки адреса, детето се развикало - ето я моята къща, но тази кола не е моята. Стопанката на къщата потвръждава, че е имала съпруг съдия с името, което посочва детето, двама сина със същите имена и съпруга й е бил застрелян на 40 годишна възраст в колата, която тя е продала. Въобще всичко което е говорило детето се потвърждава. Професорът докладва на някаква докторска конференция и понеже е имало и други случаи, се взема решение за основаване на институт за изследване на подобни случаи. След около 30 години работа, този институт достига до заключението, че колкото по-млад умре човек, толкова по бързо се преражда отново на земята. Дори описваха случая с прераждането на Грейс Кели. Преродила се в Австралия отново в момиче. Още на три годишна възраст тя е знаела ролите на всички филми, в които е играла Кели. И това са го проверили лекари, тъй като родителите са били озадачени от това, че детето им знае реплики на героиня от филм, но и идея са нямали за Грейс Кели."

Какво точно се случва в детските души малко трудно ще разберем.

# 353

Децата имат спомени от предишен живот до 3г,също така могат да виждат неща които за нас са невидими,бебетата понякога се смеят с глас когато са сами в стаята,и наблюдавани скришом се вижда следното-все едно някой си играе с него,гледа нагоре,следи с очи "някой" смее се с глас и плаче след като влезнете и гледа в дадена посока,все едно някой е излязъл току-що,друг път то "бърбори" и се залива в смях,(знаете как като му правите муцка и му кихате наужким,при всяко кихване се захласва в смях).Казват че до 1г детето вижда своя "ангел-пазител",аз му казвам наставник,и общува с него.Виждах някои от тези неща с второто,с малката ми.Също така една нощ без причина се събуди и започна да пищи зверски,гледаше през рамото ми и пищеше,зениците бяха огромни от ужас,не можеше да ме познае,хем ме гушка хем се отблъсква назад и пищи,изкарах си ангелите тогава,не беше болна,викнах на секундата Бърза помощ-нищо,здрава,просто нещо и изкара акъла,но не можех да го видя,беше 1 15 през нощта.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 06:18 от oponent

# 354
oponent това, което описваш , все едно за сина ми е писано. На около 5-6 месеца отказа да спи в леглото си. Дотогава нямаше проблем с това, но изведнъж започна много да плаче като е там - аз го вземах, приспивах и пак го връщах в леглото. След половин час най-много се буди и пак започва да реве. След няколко безсънни седмици реших да го оставя да спи в нашето легло. Но известно време след това отвереме -навреме гледаше в пространството над леглото си и се усмихваше, махаше за чао. Аз пък няколко пъти съм сънувала, че в леглото му седи момиченце - изглежда във всички сънища по един и същи начин  Crazy
Дълго време /даже до скоро/ се будеше с такива ревове нощем - не ме вижда, не ме чува, дълго не мога да го успокоя с нищо. Но аз си мисля, че сънува кошмари някакви. Педиатърката ми каза, че за по-емоционалните деца било нормални тези нощни ревове, били отражение на преживяното през деня.
Не знам - може всичко да си има рационално обяснение - децата имат развито въображение, но може и да са по-сензитивни за някои неща.  Thinking

# 355
  • До морето :)
Това с пищенето вечер, все едно е уплашено до немай и къде се случваше при дъщеря ми при почти всяко никнене за зъби. Както спи и зведнъж започва да пищи, спи с отворени очи и се дере. Ни приема, ни предава. Нямаше успокоение по 10-15 минути. Чак съм ходила в банята да я мия, за да се събуди. Ето какво четох тогава за това, което е за мен и логичното обяснение:
http://www.puls.bg/health/children/news_10979.html
Явно от никненето на зъб и нервната ѝ система е била по-"нежна", та от там идва всичко. Откакто ѝ излязоха всички зъби това не се е случвало.
Иначе като заспива и малко преди това си се усмихва самичка, сигурно си представя нещо хубаво.  Grinning

Иначе вярвам, че бебетата помнят някакви неща, но се забравя много по-рано от 3 годишна възраст. Още докато се очовечват и осъзнаят какво става и къде са, малко по малко забравят.  Grinning

# 356
  • на брега на реката
Заинтригувахте ме , потърсих в гугъл за прераждането и попаднах на интересен материал за случаи в България.
 http://psytherapy.blog.bg/drugi/2011/01/24/dokumentirani-sluchai … -bylgariia.673201

# 357
  • софия
Здравейте, нека се включа и аз с пресен сън от днес! Вчера 01.08.2013г. се навърши една година от смъртта на баба ми.. вечерта бях нощна смяна и попитах познах който беше дошъл да ме види какво да го почерпя за бог да прости, избра си шоколад Милка.. почерпихме се.. тук е момента да кажа, че в момента имам физиологичен проблем който лекувам от няколко дни, та лягам си и сънувам че с приятелка седим в една кола на морето, аз ни виждам отстрани и аз я питам " ще се оправи ли всичко? и тя ми казва " да" ... после сънувам че съм в училището, е което учих като малка и съм на входа на един много голям и дълъг коридох както в действителност има такъв там, и има много хора, които аз обаче не пускам да преминат през него, в един момент се обръщам назад към коридора и хвърлям шоколад Милка с всичка сила, падна в края на коридора и едно куче се затича сякаш да ми го донесе, но направи няколко крачки в галоп и падна и умря, отидох да го видя, а на земята видях картичка със снимка по средата на покойната ми баба, беше с тъжно изражение и насълзени очи, разплаках се, а хората започнаха да минават тихомълком покрай мен виждайки че плача и се събудих... тълкуванието за плача в съня ми значи че ме чака голям късмет, това, че кучето умря тълкувам като да ми умират проблемите, разговора с приятелката, която от нищото питам дали всичко ще се оправи и тя ми казва, че всичко ще е наред тълкувам като, че лечението ми ще мине бързо и безпроблемно, но това съвпадение с шоколада и снимката на баба ми на година от смъртта й не мога да си обясня, но мога да кажа, че определено ми дава знак, че е покрай мен, от всички в семейството само аз я сънувам, сънувала съм я няколко пъти, на рождения ден ми даде 50 лева да се почерпя Simple SmileSimple Smile

# 358
Ванга е имала способност да вижда чуждите спомени, за нея знам че е нямала вкостена фонтанела.

Впрочем, точно Ванга е твърдяла, че има прераждане, но не важало за всички Shocked . Тя самата е казвала, че в минал живот е живяла в Египет.

# 359
Та докато става въпрос за преражданията да кажа и аз . Laughing Blush
Та не знам от къде ми е във главата ,но пък е там от много години  Embarassed.Може някога да съм го сънувала ,но няма спомен и така да е останало подсъзнателно .Та винаги съм си мислила , 4е някога съм била принцеса във Англия (съдя по дрехите във който ми са във ума  Laughing Embarassed) ,та била съм принцеса изгоряла във пожар във който никой не ме спасил (не знам защо ) но така ми е 4уството , 4е е можело, но не са  Laughing..Интересното , 4е сега не ме е страх от огън имам 4уството , 4е мога да мина през него ,но пък изпитвам ужас от река,море ,басейн просто ме е страх  Rolling Eyes
Моля не ми се смейте малко налудне4иво е ,но пък и аз не съм сигурна от къде мие във главата това за принцесата просто е там  Hug Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт