Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 797
  • 245
  •   1
Отговори
# 210
Ххех чети венецуелски вестници , не тия глупости. Как очакваш да разбереш нещо за дадена държава като разлистваш някакви писания на български. То в страната има такова затъмнение откъм инфомация по отношение на случващото се в латино страните , че не е истина.

Голямо затъмнение ще да е:

Във Венецуела хвърлят армията в борбата с престъпността

И само една извадка:

Указателната табела на влизане във Венецуела би трябвало да гласи: “Добре дошли в бензиновия рай!”. Прилича на рай наистина: безкрайни карибски плажове, щедро целогодишно слънце, палми и корали, злато и перли, красиви едрогърди креолки, мускулести атлети бейзболисти, пламенни латиноритми и, най-важното – за няма и долар зареждате с бензин не един, а цели два резервоара. Е, не ви ли се прииска веднага да запрашите натам?

Не е лошо да прочетете и дребния шрифт към рекламата обаче: тук опасности дебнат отвсякъде, затова раят се охранява строго под дулата на калашници. Сигурните места - плажове, хотелски и търговски комплекси, елитни квартали - са оградени като концлагери заради повсеместната престъпност и се пазят от жандармерия. Жилищните блокове и къщите приличат на гигантски кафези за птици, обримчени с решетки отвсякъде..........................

..............................Ако сте дошли като турист, местните гидове и домакини ще ви проглушат ушите да не излизате сами никъде и: никога, ама никога, да не се шляете по тъмно дори и в група. Накрая нивата на стрес и параноя ще ви дойдат сигурно в повече, но е хубаво да знаете, че го правят за ваше добро. Има зони в големите градове (особено в Каракас) и на остров Маргарита, където всичко изглежда измамно спокойно, ала е неподправено опасно, а туристите са ходещи мишени.
Почти всеки тук носи оръжие.
Стреля се с причина и без причина – по време на обири, битови свади, сблъсъци между криминални банди, запои...............................

.................. Това, което се казва официално, е, че от 1998 г. насам убийствата са се увеличили със 125%.  .

Ми, да ти кажа честно, не им щЪ нито "лап топите", нито "топ лаповете". Naughty
На драго сърце ще си купя учебници на децата, пък ти си живей във Венецуела - този рай на "лап топите".

# 211
Пепелянки , анаконди колкото щеш!

# 212
Аз пак да попитам - туй, безплатното, кой ще го плаща?
Не съм засичала досега някъде по света политическата и икономическата върхушка да яха колело, наместо кола. Нито пък като ходят на срещи на високо ниво, да отсядат в хостели.
Учебниците до шести клас са безплатни /сигурна съм в това, защото детето ми е в шести клас/, за седми още не знам как е. Но да кажа честно, за мен е по-важно тия учебници да имат подходящо съдържание и оформление, отколкото да ги дават без пари. Бих настоявала да се отделят ефективно повече средства в сферата на образованието, но в никакъв случай тези средства да не се влагат в благотворително раздаване на учебници. По-добре е да се ревизира учебният материал и учебните програми, да се инвестира в по-качествени и мотивирани преподаватели, системата да не принуждава масово децата да посещават допълнителни курсове и частни уроци, за да си изкарат матурите. Предпочитам да дам 200 лв. за учебници, отколкото 2000 за подготовка за изпитите.
Безплатни учебници за студентите ми звучи като оксиморон. Кой читав студент учи по учебник! Университетът не е прогимназия, все пак.
И в България е възможно да се подари на всеки първокласник лаптоп. Доколкото виждам става дума за елементарни мини лаптопи. Вместо еднократната помощ за първокласници да е пари, да се закупят тия пусти лаптопи. Пък с тях вече ще цъфнем и ще вържем.
Колкото по-безплатно е нещо, толкова по-скъпо излиза.

# 213
аз наскоро завърших и се е налагало да купувам учебници за гимназия,когато съм нямала никакви пари

# 214
аз наскоро завърших и се е налагало да купувам учебници за гимназия,когато съм нямала никакви пари
А аз като бях в техникума нямах и учебници. Диктуваха ни учителите. Защото беше точно хиперинфлацията. И завърших с отличие. Ако имах учебник беше поне 15та употреба. Но това не ми попречи да завърша.  

Много си мъничка за да разбираш до там нещата.  Peace  Утре ще си данъкоплатец. Ще ти отрежат за данъци 1/3 от заплатата. Ще имаш дете и ще мислиш по различен начин. Още повече, че ще разбереш, че закупуването на учебник е най-малкия проблем в образователната система.

# 215
Ххех чети венецуелски вестници , не тия глупости. Как очакваш да разбереш нещо за дадена държава като разлистваш някакви писания на български. То в страната има такова затъмнение откъм инфомация по отношение на случващото се в латино страните , че не е истина.

Голямо затъмнение ще да е:

Във Венецуела хвърлят армията в борбата с престъпността

И само една извадка:

Указателната табела на влизане във Венецуела би трябвало да гласи: “Добре дошли в бензиновия рай!”. Прилича на рай наистина: безкрайни карибски плажове, щедро целогодишно слънце, палми и корали, злато и перли, красиви едрогърди креолки, мускулести атлети бейзболисти, пламенни латиноритми и, най-важното – за няма и долар зареждате с бензин не един, а цели два резервоара. Е, не ви ли се прииска веднага да запрашите натам?

Не е лошо да прочетете и дребния шрифт към рекламата обаче: тук опасности дебнат отвсякъде, затова раят се охранява строго под дулата на калашници. Сигурните места - плажове, хотелски и търговски комплекси, елитни квартали - са оградени като концлагери заради повсеместната престъпност и се пазят от жандармерия. Жилищните блокове и къщите приличат на гигантски кафези за птици, обримчени с решетки отвсякъде..........................

..............................Ако сте дошли като турист, местните гидове и домакини ще ви проглушат ушите да не излизате сами никъде и: никога, ама никога, да не се шляете по тъмно дори и в група. Накрая нивата на стрес и параноя ще ви дойдат сигурно в повече, но е хубаво да знаете, че го правят за ваше добро. Има зони в големите градове (особено в Каракас) и на остров Маргарита, където всичко изглежда измамно спокойно, ала е неподправено опасно, а туристите са ходещи мишени.
Почти всеки тук носи оръжие.
Стреля се с причина и без причина – по време на обири, битови свади, сблъсъци между криминални банди, запои...............................

.................. Това, което се казва официално, е, че от 1998 г. насам убийствата са се увеличили със 125%.  .

Ми, да ти кажа честно, не им щЪ нито "лап топите", нито "топ лаповете". Naughty
На драго сърце ще си купя учебници на децата, пък ти си живей във Венецуела - този рай на "лап топите".

Много страшно звучи.
Дай на народа по един лаптоп и безплатен обяд. Снимай го и покажи на света колко си благодатен. А действителността друга. Тоталитаризъм му се казва. 

# 216
Може да съм мъничка , но това не пречи да си имам мнение. И за щастие на нас по-младите коренно се различава от това на вашето по-старо поколение.Спрете да обяснявате как никой нищо не разбирал тук , освен вас самите. И не ми обяснявайте как сте живели , защото ние сега не живеем по-добре. За младите хора няма никакви перспективи , но вас какво ли ви интересува. Всеки си гледа през неговия прозорец и като някой му обяснява , че положението му е лошо се хили присмехулно нали той е добре. Та и вашата работа е такава. Имаме мащеха , не държава ние младите хора благодарение на такива като вас незаинтересовани човечета.

# 217
  • London
Вече започнаха да изопачават и положението във Венецуела. Rolling Eyes Корина при тоталитарен режим умнице няма опозиция  Mr. Green, а във Венецуела има такава и то от онези , които правят преврати и имат частни телевизии и се финансират от евреи и американци. Но ти понеже си нямаш хабер от политика и терминология се изказваш неподготвена. Поредния зрител на БТВ НОВИНИТЕ и вестник Труд с капаци пред очите.

# 218
Поредния зрител на БТВ НОВИНИТЕ и вестник Труд с капаци пред очите.
Колкото естествено руса, толкова и природно ясновидски надарена.
Пак ще те разочаровам. Новини гледам един път на два месеца, а вестници не чета. Не ми трябва да гледам всеки ден БТВ, НТВ, че да разбирам от каквото и да е. Трябва комуникация с хора. Различни мнения...
Виж е-вестник Капитал ми е любим.

Може да съм мъничка , но това не пречи да си имам мнение. И за щастие на нас по-младите коренно се различава от това на вашето по-старо поколение.Спрете да обяснявате как никой нищо не разбирал тук , освен вас самите. И не ми обяснявайте как сте живели , защото ние сега не живеем по-добре. За младите хора няма никакви перспективи , но вас какво ли ви интересува. Всеки си гледа през неговия прозорец и като някой му обяснява , че положението му е лошо се хили присмехулно нали той е добре. Та и вашата работа е такава. Имаме мащеха , не държава ние младите хора благодарение на такива като вас незаинтересовани човечета.
Мъничка си още, пак ти казвам. Разсъждаваш като такава.  Peace

Но ти понеже си нямаш хабер от политика и терминология се изказваш неподготвена.
Душо, взимай си хапчето и си лягай.  Joy Нали нямаше да ме четеш.  Laughing Че и как ме четеш, по-добре вярно не чети.

# 219
Вече започнаха да изопачават и положението във Венецуела. Rolling Eyes Корина при тоталитарен режим умнице няма опозиция  Mr. Green, а във Венецуела има такава и то от онези , които правят преврати и имат частни телевизии и се финансират от евреи и американци. Но ти понеже си нямаш хабер от политика и терминология се изказваш неподготвена. Поредния зрител на БТВ НОВИНИТЕ и вестник Труд с капаци пред очите.

La Catrala, гледам, че нито в България, нито в Англия, нито във Венецуела са те научили да пишеш грамотно.
Знаеш толкова много и толкова желаеш да ни го предадеш, но не пишеш вярно-пунктуационно. Stop
За туй не те разбираме. Mr. Green

# 220

La Catrala, гледам, че нито в България, нито в Англия, нито във Венецуела са те научили да пишеш грамотно.

Три кърмачки, кьопаво дете.  Laughing

# 221

Ти сега й даваш идея от утре да почне да лъже, че има нещо общо и с Венецуела ли?  Mr. Green

# 222
Е, тя си има.
Ние от едната обща култура не знаехме/поне аз де/, че лаптопите там са безплатни. Crazy

# 223

Ние от едната обща култура не знаехме/поне аз де/, че лаптопите там са безплатни. Crazy

Казва се лап топи. Ама и ти си един латино-игнорамус.  Mr. Green

# 224

Казва се лап топи. Ама и ти си един латино-игнорамус.  Mr. Green

Признавам си без бой и гордост, че за първи път тук видях, че се пише така.
Не знам защо, или това си е правописно правилно на Карталчето?

Общи условия

Активация на акаунт