Да бъдат ли учебниците безплатни в учебните заведения ?

• 8 805
  • 245
  •   1
Отговори
# 225
  • out of space

La Catrala, гледам, че нито в България, нито в Англия, нито във Венецуела са те научили да пишеш грамотно.

Три кърмачки, кьопаво дете.  Laughing

Разлисти се гората, време е да хванем шумата  Laughing

# 226
Катралче се пише!  Crossing Arms

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=597497453617317&set= … 987198&type=1
Ха сега кажете.  Laughing Отварям Фейса и хоп - държава без И. Веднага се сетих. Венецуела.

# 227

Мойта работа стана присмял се хърбел на щърбел.
Пръстите ми са виновни, много са бързи.

# 228
  • London
La Catrala , не била грамотна , ама иначе обвиняващия пише ( лаптопи ) слято.Тук действително има 2-3 ма , които пишат перфектно , но за сметка на това още 20 освен тях обясняват на другите колко са прости , пък те самите...

Никога не лъжа , това го оставям на хората , които са в този форум да се надлъгват , надцакват и броят апартаменти и телевизори. Аз се регистрирах за да прокламирам идеите си и да видя как мисли обществото по някои въпроси , не да се изпоизяждам със скучаещи форумци.

# 229

Мойта работа стана присмял се хърбел на щърбел.
Пръстите ми са виновни, много са бързи.
Ааа не. Аз това име направо си го преписах на кирилица. Не мога да го запомня ама изобщо. Авторката ми е по-лесно.
La Catrala , не била грамотна , ама иначе обвиняващия пише ( лаптопи ) слято.
Ти да не получи раздвоение на личността. Хем се обръщаш към себе си, хем говориш за себе си в трето лице.
Запетаята след име в изречението се слага, когатооо...
Ама ти наистина ли си студент в български ВУЗ?

# 230
Обясни ми защо лаптоп се пише лап топ, моля!

# 231
  • London
Хайде да си правите обясненията в някоя темичка ''Правопис''.Стига с тоя спам!

# 232
La Catrala , не била грамотна , ама иначе обвиняващия пише ( лаптопи ) слято.

Shocked ooooh!  doh

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Абе, ей, девойко, осъзнай се, че се излагаш като кифладжия!

# 233
  • London
Ами лап топ се пише разделено тя бе написала лаптопи. Кое е излагация ???

А ти Джуличка също си от тези , които върви и поправя , но в същото време е хипер неграмотна. Но най-лошото е , че не само правописа ти е зле , ами и идеи и понятие нямаш за темите в които влизаш. Ако човек се разрови в коментарите ти ще забележи , че не си прочела и една книга. Хайде със здраве и ти и твоите малоумни коментари във всички теми. ooooh!

# 234
Но защо се пише разделено, аз не знам и не ме е срам да си го призная, нито да попитам.
Аз колко книги съм прочела? Joy

# 235

На венецуелски ли?!  hahaha Joy

# 236
  • London
Но защо се пише разделено, аз не знам и не ме е срам да си го призная, нито да попитам.

Ще ти обясня лап ( идва от скут на английски ) и съответно топ ( на върха на нещо в случая на скута). Тоест лап топ - две отделни думи. Така аз си го обяснявам ! И да подчертая , че аз нямаше да ти направя забележка , защото не определям човек по запетайките , а по това което ми говори. Peace

# 237
Аз пак да попитам - туй, безплатното, кой ще го плаща?
Не съм засичала досега някъде по света политическата и икономическата върхушка да яха колело, наместо кола. Нито пък като ходят на срещи на високо ниво, да отсядат в хостели.
Учебниците до шести клас са безплатни /сигурна съм в това, защото детето ми е в шести клас/, за седми още не знам как е. Но да кажа честно, за мен е по-важно тия учебници да имат подходящо съдържание и оформление, отколкото да ги дават без пари. Бих настоявала да се отделят ефективно повече средства в сферата на образованието, но в никакъв случай тези средства да не се влагат в благотворително раздаване на учебници. По-добре е да се ревизира учебният материал и учебните програми, да се инвестира в по-качествени и мотивирани преподаватели, системата да не принуждава масово децата да посещават допълнителни курсове и частни уроци, за да си изкарат матурите. Предпочитам да дам 200 лв. за учебници, отколкото 2000 за подготовка за изпитите.
Безплатни учебници за студентите ми звучи като оксиморон. Кой читав студент учи по учебник! Университетът не е прогимназия, все пак.
И в България е възможно да се подари на всеки първокласник лаптоп. Доколкото виждам става дума за елементарни мини лаптопи. Вместо еднократната помощ за първокласници да е пари, да се закупят тия пусти лаптопи. Пък с тях вече ще цъфнем и ще вържем.
Колкото по-безплатно е нещо, толкова по-скъпо излиза.

202uu  202uu

# 238
  • London

Джули пак се изложи , няма венецуелски !!! ИМА ИСПАНСКИ !!!

# 239

Ще ти обясня лап ( идва от скут на английски ) и съответно топ ( на върха на нещо в случая на скута). Тоест лап топ - две отделни думи. Така аз си го обяснявам !

Аааа, ти ще ми го обясниш?!
Ясно! Joy Joy Joy

Джули пак се изложи , няма венецуелски !!! ИМА ИСПАНСКИ !!!

Това беше ирония и тонът е подигравателен!
Но явно в книжките, които си чела, не е било написано нищо по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт