Отговори
# 75
# 76
http://www.bnews.bg/article-65685

Ето първия ми попаднал линк. Доколкото се разбира от него, това ще бъде подложено на гласуване в края на годината, а не е решено със сигурност, така че може и да се размине.

# 77
Сега намерих и аз разни ...Ама гледам, че се говори за това от миналата година, та дано се размине.

# 78
  • София
И не пише нищо за грозни картинки  Peace

# 79

Проект е все още, 2014 планират да го приемат.

http://www.mignews.info/bryuksel-odobri-shokirashti-snimki-va-rh … cigarenite-kutii/

То все едно някой седи и зяпа кутията, докато пуши, ама щом ги влече, да го рисуват  Laughing

# 80
  • София

Проект е все още, 2014 планират да го приемат.

http://www.mignews.info/bryuksel-odobri-shokirashti-snimki-va-rh … cigarenite-kutii/

То все едно някой седи и зяпа кутията, докато пуши, ама щом ги влече, да го рисуват  Laughing

Мерси  Hug Само окото е гадно, другите две не ме впечатлиха изобщо Simple Smile

# 81
  • out of space
От няколко години пуша тънки обаче. Мога да мина пак на дебели, не е кой знае какво. Но това е ограничение на личния избор и не е правилно да се прави.

Тиквичке, аз съм пушач. Надявам се, че не си бъркаме в кутиите.

Идеята ми е ако се забранява водката- да се забрани и джина.

# 82
Ха, като турят картините, ще бъркам в тая, дето най-малко ме стряска. В магазина ще има: "Може ли да не е тая със зъбите, ми оная със спаруженото дробче?"

А за джина и водката съм на същото мнение - затова казах, че не е честно да се ограничава личния избор.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 01:09 от Helloweenka

# 83
  • out of space
Ха, като турят картините, ще бъркам в тая, дето най-малко ме стряска. В магазина ще има: "Може ли да не е тая със зъбите, ми оная със спаруженото дробче?"

А за джина и водката съм на същото мнение - затова казах, че не е честно да се ограничава личния избор.

Вярваш ли си, че ще имаш избор? Риторично.

# 84
Не, ясно ми е, че нямам. Затова догодина ще смуча дебели цигари без ароматизатори от кутия с картинка на полуразложен дроб. Ама ще пуша. Това е мой избор и мое право. Пушенето не е незаконно. Ако го направят незаконно, тогава ще му мисля. Ама така е тъпо - хем е легално да пушиш, хем няма къде, а пък и от догодина ще решават вместо мен и какво точно ще пуша. За картинките не ми дреме, ама какво им пречи тънката цигара?!

# 85
  • София
Не, ясно ми е, че нямам. Затова догодина ще смуча дебели цигари без ароматизатори от кутия с картинка на полуразложен дроб. Ама ще пуша. Това е мой избор и мое право. Пушенето не е незаконно. Ако го направят незаконно, тогава ще му мисля. Ама така е тъпо - хем е легално да пушиш, хем няма къде, а пък и от догодина ще решават вместо мен и какво точно ще пуша. За картинките не ми дреме, ама какво им пречи тънката цигара?!

202uu
Написаното отговаря на 100% на моето мнение!!!

# 86
С органите нямам проблем, обаче наистина - кво им пречат тънките? По- скоро не бих пушила други, не искам да свиквам.

# 87
  • София
Сега като се замислих, аз ще съм яко прецакана, защото пуша "супер слим"  Crossing Arms

# 88
Лигави пушачки. Сега е времето да видим кои са истинските пушачки. По Европата си има картинки, пак пушат хората. Става като с надписите, в началото малко шокират, после почваш да не ги забелязваш.

# 89
От известно време се говори, че ще спират производството на тънките дамски цигари.Не мислех, че ще е толкова скоро, но сега прочетох, че следващата седмица се очаква да бъде прието от ЕК.
Освен това, трябвало да се сменят опаковките на кутиите, като на новите ще има  ужасяващи картинки с увредени органи, зъби, венци и т.н., които ще заемат 2/3 от площта на кутията.
Четейки още, си помислих, че този път ще ме накарат да ги откажа и дано успея.
Първо, защото пуша само тънки и не знам дали ще свикна с другите.
И второ- едва ли бих посегнала към кутия, предвещаваща не розовия ми финал.
Това и целта на заложените промени-по- малко хора да посягат към цигарите.
Бихте ли ги отказали, заради това?
Или какво би ви мотивирало да продължите, или как няма да обръщате внимание на опаковката.
Моля, нека в темата пишат само пушачи, или толерантни непушачи.
Плюс това всеки ден ми четат лекции за цигарите, достатъчно ми е.

Успевоемостта на подобни методи е доста ниска.
В Англия например, много трудно се намират тънки цигари(предимно дебели с жълт филтър) + това и слабите не са много популярни. Има ужасяващи картинки и надписи, тотална забрана за пушене на обществени места и все пак който иска да пуши - пуши, който иска да ги спре - ги спира. Всяичко зависи от това колко ти е силна волята, какви са мотивите и до колко си пристрастен.

Аз например припалвам от около 4-5 години, изобщо не се считам за пушач. Има периоди, в които си купувам цигари, има и такива в които не запалвам с месеци. Оказа се обаче, че от както пуша едни определени цигари, искам да пуша само тях и всички други са ми адски неприятни - така че муфтаджийството също е изключено. Не мисля да се тормозя с всички закони, които приемат, но искрено се надявам, ако не оставят действащия закон за забрана на тютюнопушенето, то поне да е задължително да има разделение за пушачи и непушачи, а не заведението да решава дали вътре ще се пуши или не, защото е ясно какво ще решат.

Общи условия

Активация на акаунт