Отговори
# 90
  • до една звездичка

no
Aми, да, подобни изображения, мисля, биха ме отказали.
Аз и без друго сега пуша по към две кутии месечно, надявам се нововъведението да ме откаже напълно и безболезнено.

П.С. А какви сюжети имаше навремето по кутиите, ееех.... то камили, каубои... Wink

# 91

Престраших се да отворя линка на Не се сърди, човече и се ужасих.
Не е нормално да слагат това на кутиите.
Защо  не опаковат храната с ГМО по този начин или да нашарят пътищата със снимки от катастрофи, а?

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 20:20 от Чудо на чудесата

# 92
  • Ямбол
....
Защо  не опаковат храната с ГМО по този начин или да нашарят пътищата със снимки от катастрофи, а?

Защото вредата на пушенето е доказана, за разлика от ГМО.

# 93
Аз пък се изненадвам от това, че не сте виждали подобни снимки в нета Simple Smile
И за да се "успокоите", много хора умират от същото и без да са пипали цигара, така че... божа работа...

# 94
  • София
Да не забравяме, че има заболявания, които са доказано свързани с тютюнопушенето.

# 95
Има и много, които не са свързани с него.
Все от нещо ще се мре, спокойно, няма да се разминем  Simple Smile

# 96
  • София
Е, има естествено, но не виждам защо трябва да се неглижира рискът. Все пак е редно хората да бъдат информирани, пък всеки да си решава какъв риск да поема. Затова споменах вчера и за пушещите бременни. Peace

Пък от друга страна тенденцията е към намаляване броя на пушачите, явно тия мерки имат някакъв ефект.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 21:48 от Елица

# 97
Пушачите (следя за България конкретно), намаляват и без забрана.
2007-ма = 52.4%
2011-та =  39%
Това са 13.4% за 4 г. без никакви ограничения, съвсем доброволно Simple Smile

Обратното - Франция нямат никакъв успех, дори със забрана.

# 98
  • София
Мерките не са само забрана.
Акцизите, съответно цените, се вдигат от няколко години, текат разни кампании, надписите по кутиите, разпространява информация за вредата и заболяванията, рекламата е ограничена, във филмите се спазва някаква етика и т.н., и т.н. Всяка стъпка има значение.
В крайна сметка мерките се очаква да имат и дълготраен ефект, да не започват младежите да пушат, не е въпросът само да се развали рахатът на пушачите.

# 99
Възможно е, не споря.
Моите наблюдения са, че младите се забавляват с надписите и пафкат яко, а старите ги отказват, защото са си изпушили пушенето. Остават някакъв %, които си пушат, но са съвсем малък  Peace всяко нещо с времето си...

# 100
  • # супернатурална #
....
Защо  не опаковат храната с ГМО по този начин или да нашарят пътищата със снимки от катастрофи, а?

Защото вредата на пушенето е доказана, за разлика от ГМО.

По-скоро вредата от пушенето е преекспонирана, за да се замаже вредата от ГМО  Laughing

Човече, моята дъщеря има същата снимка  Grinning

# 101
  • България-Швейцария
В крайна сметка мерките се очаква да имат и дълготраен ефект, да не започват младежите да пушат, не е въпросът само да се развали рахатът на пушачите.
Те младежите може и да загубят интерес към пушенето, но в скоро време ще започнат да правят секс от първи клас сигурно Laughing
Не, че е много смешно, но се сетих за оня изтъркан виц, в който баща заварва дъщеря си на калъп в къщи, извинява се и казва 'Само да не пушите!'. Сега вариантът е 'Мамо, не се прибирай още, че съм с гадже и ще ни сецнеш'.
За екстазита, амфетамини и други подобни боклуци директно увреждащи здравето няма да отварям дума, че темата е гадна.

Общи условия

Активация на акаунт