Непрекъснато гадене без повръщане

• 21 925
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте мили майки, и бъдещи такива!
Извинявам се, ако темата е дискутирана много пъти, аз лично четох каквото можах по нея-но все пак реших да помоля за съвет, тъй като е нетърпимо... Sad
Бременна съм за първи път почти в 8-мата седмица и до 6-тата всичко беше Ок. След това обаче почна да ми се гади постоянно(няма сутрин, няма вечер-нон-стоп), без досега да съм повръщала и веднъж. Супер дискомфортно, да не говоря че пътувам до работа със страх да не повърна в претъпканото сутрин метро. На работа едвам стоя, чувствам се слаба и без желание за нищо..
Живея в Лондон и тук като цяло здравната им система не е от най-добрите; опитах да се посъветвам в аптека, откъдето ми отказаха каквото и да било(чувала съм,че в България поне хомеопатия е вариант? или капки/свещички). Уви, тук не предлагат нищо подобно. Щом си бременна, стой, мирувай и се мъчи.
Опитах да си запиша час при доктор,отказаха да ме приемат, тъй като нямаха свободни часове, а рецепционистката ми каза, че това било 'много нормално' и че доктора щял 'да ми се смее'. Аз знам,че сутрешно гадене е много нормално, но да е нон-стоп..и да откажат да ти дадат съвет..
Опитвам какво ли не(в момента избора ми на храна е много ограничен, от гаденето не ми се яде почти нищо)-препечени филийки, кисело мляко, газирана вода с лимон, плодови млекца, солети, плодове-минава ми или минимизира гаденето, но след кратък период -наново ме почва.. Страх ме е, че като не ям много, лишавам и бебето от важни за неговото развитие витамини.
Моля, дайте ми някакъв съвет.
Благодаря ви предварително.  Heart Eyes

# 1
  • София
4ела съм , 4е  някоИ мамИ прИемат таблеткИ за сму4ене ЕМИЛ мИсля 4е се казваха, ако не се лъжа , дано тИ помогнат! Hug

# 2
  • Варна
Ти имаш късмет че не повръщаш, аз от 6-та седмица до към 4-ти месец повръщах нон стоп и в болница влизах два пъти. Спасение няма, но поне тук в България има алтернативи, хапчета деган или инжекции, в краен случай в болница кадето наистина ме облекчиха доста. Лека бременност  Praynig

# 3
  • София
Няма да те успокоя много, но аз съм в средата на осмия месец и не е спирало да ми се гади. Ама така ми се гади, че чак се задушавам. Успокоителното е, че след 3-4 месец намаля, сега ми се случва от време на време, а не денонощно. Но наистина е нормално Wink

# 4
  • UK
Хубавото е, че не повръщаш, струва ми се, че Деганът е за доста по-сериозни случаи. Аз се спасявам с изцеден лимон, и сега и предния път, макар, че е малко агресивен към стомаха. Пробвай, газирана вода, лимонади, солети, и се запасявай да имаш винаги в теб, ще помогне, но изцяло надали ще реши проблема ти. Стискай зъби, дано скоро отмине.

# 5
  • София
Пробвай, когато ти се гади, да хапнеш някаква солена солета или солена бисквитка (от най-малките). Ако имаш откъде да купиш кисело мляко - леко подсолен айрян.
Ако си с намален апетит и хранене, няма нищо да му направиш на бебето. Бебетата си вземат, каквото им е необходимо от организма на майката и той отслабва, не бебешкия.

# 6
Абсолютно по същия начин бях и аз, нон стоп гадене без повръщане, обща отпадналост, нищо не ми се ядеше и това до 5-ти месец. Единственото което ме спасяваше беше яйрян със сол.

# 7
Във вторият месец и аз имах период около 1-2 седмици, в който ми се гадеше непрекъснато, особено при вида на храна. Не повръщах, но не можех да си намеря място и не ядях почти нищо. Единственото, което можех да ям беше таратор. Лекарката ми каза да не се притеснявам за бебето, макар че едва ли някоя бъдеща майка може да спре да си мисли всякакви неща.

# 8
ЕМИЛ-а, помага в много леки случай на гадене... на някои им е лошо до 4-5м. и минава. На мен освен, че ми беше лошо и повръщах, до раждането ми беше все така.

# 9
В момента съм в 14 седмица и продължава да ми се гади,но не повръщам.Единственото нещо ,което ми помага е да ям на често по малко.Дано скоро отмине,не искам да си представям,че може до края да е така.

# 10
Нормално е да ти се гади, не е задължително да повръщаш.Нормална "екстра" на бременността. На лекар няма смисъл да ходиш в момента според мен. Хапвай малки количества храна, нещо кисело и се надявай да отмине скоро. Ако повръщаше и имаше опасност от обезводняване, тогава вече щеше да е друга ситуация. В случая съм съгласна с рецепционистката, с която си говорила, в смисъл, че посещението при лекар е безмислено.
Не лишаваш бебето от нищо, спокойно, само прием на фолиева киселина трябва да добавиш, ако вече не си.

# 11
Здрасти,

и аз бях така. Направо се бях побъркала. Толкова беше силно гаденето, не отминаваше през целия ден, не се чувствах бременна, а болна. Всички ми казваха, радвай се, че не повръщаш, ама то не е баш така, направо си мечтаех да повърна, за да попремине гаденето. Пробвах какви ли не храни и напитки, но нищо не помагаше кой знае колко (все пак винаги имай газирана напитка, дъвки и бонбонки у себе си, това може би ми помагаше най-много). Бях си взела и етерично масло от лавандула и го миришех, също и насипно кафе в една чашка. Ядях само препечени филийки със сирене, картофи и кроасани. Много се притеснявах, че на бебето ще му липсва здравословната храна (оказа се, че хемоглобинът ми е паднал, защото не си набавях желязо по никакъв начин).

Лошата новина е, че действително няма много какво да се направи. На мен ми изписаха Деган, но така и не го пих, защото на листовката пишеше, че не се препоръчва на бременни. През първите месеци качих и повечко кила, примерно 5-6, именно защото карах само на филийки и кроасани.

Добрата новина е, че гаденето ще отмине някъде през четвъртия месец, като към края ти ще си посвикнала вече (изумително е как човек е способен да се справи). Може да ти изпишат желязо, при мен като отмина гаденето и почнах да си се храня нормално, хемоглобинът се вдигна. Бебето си се развива нормално, даже е много здрава, голяма и силна. По принцип твърдят, че гаденето е симптом за добре протичаща бременност (нещо ти се имплантира и започва да расте в корема, ако и това не е извънзенмна работа, здраве му кажи).

Мисли си хубави работи, ако можеш, вземи малко почивка от работа, докато се поосвестиш. Не се притеснявай, вероятно нито ще припаднеш, нито ще повърнеш. Най-хубавото нещо, което можеш да си кажеш, е "и това ще мине"

Успех и не се шашкай, после става по-хубаво Simple Smile

# 12
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бях така с първата ми бременност, с тази също. Нон-стоп гадене, дори и нощем съм се будила, но нищо не ми помагаше. Отмина си около началото на 4тия месец. Пиех повече течности, хапвах солети, бисквити, филийки, но определено нищо не ми действаше. Опитай с лукчета - с първата ми бременност се чувствах по-добре, макар и за малко. Дано бързо отмине неразположението ти.

# 13
  • Sofia
Добре дошла в клуба Sad Аз съм така от 6 седмица, сега съм в 14. От сутрин до вечер нищо не помага. Има и добри дни, но честно казано не знам на какво се дължи и как да ги постигам. Последнитге 3 дни уж бях по-добре, но днес припаднах в магазина и цял ден ми беше лошо, хубаво се наповръщах преди малко. Повръщам по някой път три поредни дни вечер , по някой път веднъж на 2 седмици. По принцип си ги предизвиквам, за да ми олекне що годе. Дръж се, аз съм почти в депресия, не ми се прави нищо, не мога да готвя, да си гледам детето и мъжа. Само броя дните и се моля да свърши.

# 14
Около 8ма седмица и на мен ми започна гаденето, но нито един път не съм повърнала. Не мога да ти помогна с лек, аз не открих. Просто чакаш да отмине и се молиш да е по-скоро  Rolling Eyes не се тревожи за бебето, нищо няма да му стане. Опитвай се когато имаш прояснения и не ти е толкова лошо да хапваш плодове и зеленчуци. Само това мога да дам като съвет и да ти пожелая по-скоро да преминат неразположенията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт