Непрекъснато гадене без повръщане

• 21 934
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Не се тревожи, като не ядеш на този етап не лишаваш бебето от нищо. Опитай с чай от мента, ментови бонбони и или газирана вода. На мен това ми помагаше. Още малко и ще мине.

# 31
Аз пробвах всичко - мляко, ментови бонбони, солети, ядки, коричка хляб, газирана вода и НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА, даже от млякото киселините ми станаха много по-силни. Обаче си намерих за мене лек - много като количество леко физическо натоварване....имам куче и на ден му удрям по 1 час сутрин и вечер ходене по паркове и градинки. Докато ходя всичко е ОК, после като се прибера след час-два пак се започва гаденето и киселините.

# 32
Аз на моменти имам зверски киселини, но разбрах от какво са - пържено и тесто,
ако не мога да издържа си взимам по едно Рени, много ми помага.

# 33
  • Някъде по Дунава
И с двете си бремнности бях така-много силно гадене без повръщане до 4-я месец. Пих по препоръка на личната и на гинеколога Церукал, но нямаше ефект, а за хомеопатия съм чувала за Нукс Вомика, но незнам в каква потенция и доза.

# 34
  • Близо до морето (200 м)
Трета бременност ми е и изобщо не се чувствам така добре както първите две.
Не ми се гади, но имам някакъв отвратителен постоянен привкус в устата. Само когато ям не го усещам, съответно...сещате се, често ям, което никак не е добре.
Предпочитам да ми се гадеше и да не ми се ядеше  Outta Joint

# 35
Мен както само ми се гадеше в началото, сега почнах и да повръщам, и то последните 3-4 дни - по 3 пъти на ден  ooooh! ужасно е.. ако продължи, ще потърся лекарска помощ..

Здравей Ив,

При мен ситуацията се влоши- от известно време повръщам по 3-4 пъти на ден..А последните няколко дни повръщам почти всичко, което съм погълнала след 5мин...ужасно е. Съответно ми се губи и апетита, който така или иначе беше слаб..от всичко ми се гади, от всякакви миризми тичам към тоалетната..не мога да си понасям състоянието. Пробвах и капки Вомитусхил, които ми пратиха от България - до момента не са ми помогнали, но чух, че отнемало време, тъй като са хомеопатични. Направо незнам какво да правя вече, не мога да си намеря място..

Моля се скоро да мине.  Praynig

Поздрави и дано теб те е облекчило..

insven1404, аз съм в същата ситуация - от сутрин до вечер нон стоп само гадене, без повръщане, ужасно преживяване.
Аз също съм в Лондон, трябва да ти кажа, че изобщо не ходих до джипито да питам и да моля за помощ да ме облекчат, защото знам, че нищо няма да ми дадат, тука са така... бременна ли си оправяй се сама, не дават НИЩО!
Аз сега съм в 8г.с и ми поотмина малко, основно се справях с проблема със препечена филия със сирене и нарязано на ситно лимонче, само това ме спасява и газирана вода с лимон.
А при мен екстрата са и киселини. Помага много (в Теско има) пакети с комбинирани сушени плодове и ядки, ама сурови. Като мехлем е за стомаха Simple Smile
Сега се насилвам  да хапвам по често, ям повече плодове, банани, салати и си правя сокове - портокал, грейпфрут и ябълка. Свалила съм 2 кг  Sick
Не се притеснявай, че не ядеш здравословни неща, на този етап не е страшно.

И това пробвах, въпреки че по принцип мразя джинджифил..честно казано не ми помогна, а ми се стори, че ми предизвика и още повече киселини. Напоследък вече и повръщам по 3-4 пъти на ден, или каквото хапна, след 5 мин. е в тоалетната..ужасно. Пробвах какво ли не, но и апетит нямам никакъв вече, още повече след като повръщам всичко..

Поздрави от мен, дано скоро се оправим.. Praynig

Аз вече съм в 15 г.с. но нямам признаци за минаване на гаденето. Днес си купих джинджифил, четох, ,че добре действа. Ще кажа по-късно.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 00:26 от Botten Mary

# 36
Навремето моя близка хомеопат(ка) ми предписа Sepia, направо все едно с нож отряза и гадене и всичко.

# 37
  • Шоколандия
Не знам дали е подходящо за бременни, на дъщеря ми, когато повръщаше й изписаха Вомитусхил супозитори. След една свещичка и  всичко утихна. Като слагам вметка, че не е повръщала от рефлукс, просто явно я беше хванал някакъв стомашен вирус. На опаковката пишеше, че са Хомеопатични, а това намерих в интернет за тях: Препаратът не е противопоказан при бременни, кърмачки и шофьори.

# 38
Здравейте - аз съм новобранка и моля за помощ, знам всичко за проблемното забременяване, инвитрото, пункции, стимулации и т.н и когато чудото се случи.....не е такова каквото си представях, тоест не знам нищо са самата бременност, от момента на положителния тест зверски ми се гади, Whistling но не сутрин, а 24 часа - четох доста и тук и другаде пробвах илачите, лимоните, солетите, метовите бонбони и нищо....от гаденето и главата почва да ме боли.
Ако някой е пропуснал някой трик, моля споделете, колко ще продължи това.
Иначе съм адски щастлива, защото са и  twin_neutral  moresmile

# 39
Здравейте - аз съм новобранка и моля за помощ, знам всичко за проблемното забременяване, инвитрото, пункции, стимулации и т.н и когато чудото се случи.....не е такова каквото си представях, тоест не знам нищо са самата бременност, от момента на положителния тест зверски ми се гади, Whistling но не сутрин, а 24 часа - четох доста и тук и другаде пробвах илачите, лимоните, солетите, метовите бонбони и нищо....от гаденето и главата почва да ме боли.
Ако някой е пропуснал някой трик, моля споделете, колко ще продължи това.
Иначе съм адски щастлива, защото са и  twin_neutral  moresmile

Здравей, поздравления за чудесното двойно очакване   bouquet   за съжаление при мен беше почти същото в началото, много гадене без повръщане, което после премина и в повръщане. Понякога ми се случваше да повърна 2 мин.след като съм яла и почти да не задържам храна..беше ужасно. Преди няколко дни навлязох в 4 месец и като че ли нещата се укротиха. За трикове-аз също пробвах много неща, но като че ли нищо не ми помогна.. Надявам се при теб да отшуми скоро без да се усложнява, все пак е строго индивидуално за всяка бременна. Бих те посъветвала да си почиваш при всяка възможност, да се зареждаш с положителни мисли, да се резсейваш с телевизия, книги и т.н. Гледай да пиеш течности, ако вземаш витамини, провери дали съдържат Омега 3, за която съм чувала,че 'спомага' за гадене. Пожелавам ти успех!

# 40
притеснявам се, че за 3 седмици съм свалила 3 кг. от неядене, не че нямам нужда, но след като съм бременна не е ли опасно?! Казваш 4 месеца  #Crazy  Sick

# 41
притеснявам се, че за 3 седмици съм свалила 3 кг. от неядене, не че нямам нужда, но след като съм бременна не е ли опасно?! Казваш 4 месеца  #Crazy  Sick

И мен това ме притесняваше много, тъй като и аз свалих 3-4 кг, а и без това съм слаба, и най-вече се притеснявах за бебето, но всички уверяват, че бебето си взема каквото му е нужно, най-много майката да 'страда'. Другото беше, че яз и не ядях много, от всичко ми се гадеше, почти и от всички миризми, страх ме беше да отворя хладилника като ме лъхне миризмата Sick  така че не се притеснявай за бебето, то си взема каквото му е нужно, опитвай да хапваш начесто по малко, защото ако не ядеш, става още по лошо. Знам, че понякога няма да ти се яде, но просто нещо малко, което да ти обере киселините, които също водят до гадене-плод, който ти се яде, или солетки, препечен хляб, нещо, което ти понася. А аз съм в 12 седмица(края на 3 месец и нач.на 4).

# 42
[    Blagodaria shte probvam. Yspex

[/quote] Izviniavai, zabravih da spomena, che moje da si vzemesh hapcheta Emil. Men mi gi pratiha ot Bulgaria malko sled dyjd kachulka, tyi kato kakto spomenah, mi pootminava, no mislia, che i te pomagat. Glavnata im systavka e vit. B6, t.e. bezobidni sa za bremenni. Smuchat se i se raztvariat mnogo lesno v ustata, vkusa im e limoneno priaten. Uspeh!

--------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 10:25 от Botten Mary

# 43
Insven, на мен ми отмина гаденето остана само вечер по рядко.  Сега си похапвам хубаво Simple Smile Честичко и по малко, че детето много огладнява ММ му вика дяволчето Фют, че много тормозело мама Simple Smile
Аз преди две седмици получих едно кървене и шаш и паника, midwife ме прати на спешен - отношението беше страхотно и съм много доволна.  Ти в коя болница си за следене и раждане?

# 44
  • Sofia
Здравейте отново в тази отвратителна тема, която мислех че отдавна съм напуснала.  Sick Веч есъм почти в 19 г.с и продължава да ми се повдига  #Crazy Не е толкова зле като в началото, мога вече да готвя без да повръщам, но уви, не се чувствам добре и  направо психически не издържам. Естествено не приемам намеците, че може да продължи до края......

Общи условия

Активация на акаунт