КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 28

• 58 877
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Вадили са ми кърлеж в лекарски кабинет, да ви кажа, нямаше ни въртеливи движения, ни нищо, взе една пинсета и го изскубна.

# 586
SinioNebe, не разбрах защо са ти се смяли в болницата. Ама след всеки кърлеж ли пиете лекарство? Това информативно само питам ..... макар да знам, че е индивидуално Simple Smile

(а на всичко отгоре като ни полазиха аз не знаех какво е това дето ни е полазило и упорито ги бутах от дрехата и те упорито не падаха ....... добре, че бяхме с дълги ръкави и крачоли и добре, че все пак след 20 минути упорито тръскане на гадините се сетих да питам какво е това упорито животно)

# 587
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дарина, и бебето беше с дълги дрехи, но го е полазило и се беше забил във вратлето. Rolling Eyes в Бг няма толкова кърлежи, колкото при нас, защото тук не пръскат против тях. въпреки, че разнасят какви ли не зарази Sick ваденето не е проблем, проблем е, че разнасят зарази.

обадих се на хомеопата и каза, ако искам да дам ледум д30, 1 път. каза, че борлеоза може и хомеопатично да се лекува, затова се притеснявам, че излиза месец в отпуска...

# 588
Дарина, Синьо небе, тръпки ме полазиха. Къде сте били, че толкова много е имало?

Аз изобщо не мисля да го вадя сама, ако стане. Надявам се никога да не ми се случва де.

Ася, нашият и повече е излизал, но за остри звъня/смс, като гледам и да опазвам детето в тоя период. Ако е у теб кърлежа, дали не става да го пратиш в писмо до БГ и някой тук да го занесе в Института за излседване? По-добре отколкото да трепериш.

Има огромен напредък със самочувствието и себеизразяването и отстояването, беше едно чувствително смачкано дете като мъничка. Не питайте от кого смачкано, то е ясно...
Дано и аз се похваля някога с това. От септември тръгва на училище и ми е толкова свито сърцето. Дали пак ще ни залеят болести  Sad

# 589
Няма причина да ви залеят. Детето е сравнително голямо вече, щом ще е ученик.
С повечко разбиране и всичко ще е наред Peace

# 590
asyalein, и сега при спешен случай съм сигурна, че няма да имате проблем. Редно е да имате някаква уговорка кое е спешен случай и кое не ...... това не само за времето на отпуските важи, а и за почивни дни, нощи, празници ...... Все пак хомеопатите няма как да бъдат 24/7 на линия. И те са хора.

А кърлежите са на една прекрасна поляна на село и за там естествено също никой не пръска .... как до сега не се е случило да ги видя за толкова време, просто не мога да си представя. Има доста животни и предполагам заради това толкова е увеличена и популацията им.

# 591
Скърца още, не е постоянно, но не е и рядко... И особено когато през деня нещо се е случило в училище и въпреки разговорите ни явно продължава да я терзае нещо, или съм прекалила с отговорностите към нея Tired Впрочем не съм го споменавала и на хомеопата, но и отдавна не са били децата на проследяване, та ни е време. Има огромен напредък със самочувствието и себеизразяването и отстояването, беше едно чувствително смачкано дете като мъничка. Не питайте от кого смачкано, то е ясно...

Мече, как го смачка детето? Винаги съм се чудела как да се намери границата между свободата на едно дете и лигавенето.
Сега навсякъде се прокламира да оставим децата да се гневят и да изразяват емоциите си, но резултатът от това в един момент е абсолютно неконтролируеми и изпуснати деца.

# 592
 offtopic
Скрит текст:
Като се намери относителен баланс и няма противоречиви сигнали от родителите към детето (майката дава, бащата не дава, бабата мисли, дядото не му пука и т.н и това всичкото по конкретен казус. Като пример.Ааааа, да не забравя, и на фона на целия пейзаж майката и бащата вземат, че се сдърпат пред детето защо единият давал, другия не давал Crazy)
Или днес давам едно, утре забранявам същото, после пак разрешавам и т.н. Децата са импулсивни като цяло, обичат забавленията и разнообразието (пак като цяло), но имат нужда от правила, които им дават предсказуемост, от там сигурност, от там спокойствие.
Иначе въпросът "как" предполага един дъъъъълъг и интимен отговор от десет години назад, който някой ден като пием кафе ще ти разкажа Simple Smile
Силно се надявам, че никой не си мисли, че аз не "раздавам правосъдие" вкъщи Crazy
Например много се дразня, когато чуя, че детето нямало право да се осамотява в стаята си. То има нужда от лично пространство и ако ме помоли да не влизам без предупреждение, няма да влизам. От друга страна ако в семейната спалня се влиза след дискретно почукване на вратата, защо и в детската стая да не е същото, когато детето има желание. И т.н., и т.н. милион примери

# 593
  • София
Пинсетата за кърлежи е специална, не се опитвайте да го правите с обикновенна пинсета. Аз търсих такава по аптеките, но няма, нашето Джи П ще ми поръча. В окръжна болница минах курс как се вади и вече имам извадени няколко. Наистина максимално бързо трябва да се махне, колкото повече стои, толкова повече се увеличава риска от обмяна на зараза. При домашни условия най-добре вземете игла с по-голямо ухо и след като я дезинфекцирате с огън, ако нямате друго, изчакайте иглата да изстине, след това с ухото се опитайте да накарате тялото на гадината да се върти около оста си с побутвания, ако успеете да го завъртите в кръг на 360 градуса крачетата му застават противоположно и вече не са заключени и сам се пуска, но не го натискайте камо ли с пинсета, не го захващайте за тялото за да дърпате, ще повърне и ще зарази приемателя. Само го подбутвайте в кръг. След това можете да го сложите в шишенце и право в лабораторията, а мястото намажете с йодасепт, а ако нямате със спирт ракия или каквото имате под ръка, може и антибиотичен прах.
Това лято са ужасно много!

# 594
Привет от мене! Съжалявам, че измествам темата, но съм изпаднала в истинска беда!
От известно време страдам от генитален херпес и в момента е някакъв пик-излизат едни след друг... Twisted Evil Вече се чувствам ужасно-като прокажена.
Aleksander, моля за кординати на класически хомеопат в София Praynig

# 595
Благодаря Ви за писмата на Лични   bouquet И докато стане време да се върна в милата Родина, ако има мами с опит в борбата с гениталния херпес, моля за съвети и препоръки Sad

# 596
  • София - Варна - Бургас
asyalein, и сега при спешен случай съм сигурна, че няма да имате проблем. Редно е да имате някаква уговорка кое е спешен случай и кое не ...... това не само за времето на отпуските важи, а и за почивни дни, нощи, празници ...... Все пак хомеопатите няма как да бъдат 24/7 на линия. И те са хора.

А кърлежите са на една прекрасна поляна на село и за там естествено също никой не пръска .... как до сега не се е случило да ги видя за толкова време, просто не мога да си представя. Има доста животни и предполагам заради това толкова е увеличена и популацията им.
  В Бг болниците проникнал дълбоко кърлеж НЕ е спешен случай!?... пращат те при Джи-пито да ти го вади...
    Ledum действа добре редуцирайки възпалението и контрахирайки кръвоносните съдове и така намалява вероятността от разпространенето на заразата, но няма как да спре причинителя на Лаймската болест и Марсилска треска.

# 597
  • Обетованата земя
Аз се чудя защо когато те ухапе кърлеж взимаш Ледум, а когато ти бият ваксина не взимаш ХЛ подобно на ваксината, а чакаш картина?  newsm78

# 598
 Ако се развие инфекция  от кърлежа , е нужно да се назначи съответното медикаментозно лечение, с оглед на опасността от усложнения.

# 599
Аз се чудя защо когато те ухапе кърлеж взимаш Ледум, а когато ти бият ваксина не взимаш ХЛ подобно на ваксината, а чакаш картина?  newsm78
Когато те ухапе кърлеж, вече имаш картина - прободна рана.

Кърлежът отделя патогени до около 24 часа след "впиването", затова не се води спешен случай. Да, колкото по-бързо се махне, толкова по-добре.
Имам прекрасна аудио лекция от конференция на лекари-хомеопати специално за кърлежите, видовете болести, които пренасят, вероятността от зараза на всяка една болест (е, все пак е статистика за тези, които са скептични към статистиките). Най-интересното е, че една от болестите се третира стандартно главно с антибиотици, просто нямало с какво друго. А когато е напреднал стадий, антибиотиците вредят и най-общо казано лекарката - вирусолог каза: "Слава богу, че тук имаме хомеопатията, защото стандартната медицина е почти безсилна срещу заболяването".
Току-що я чух, другата седмица ще я и напечатам (така процедирам аз), защото трябва да се справя и с терминологията Wink макар че обясняват прекрасно. И ще ви напиша тук това-онова за кърлежите

Общи условия

Активация на акаунт