Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 441
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро мацки.
Вече почти две седмици съм вкъщи и изперквам. Скука, скука и пак скука. С предната бременност само последните три месеца седях вкъщи, но все си намирах някакво занимание, а сега нищо не ми се прави. Чувствам постоянна умора и мързел. Чак не мога да се позная.
Имам голямо желание за пролетно-лятно основно почистване, но мисълта за предстоящия ремонт ми секва желанието и за това нищо не бутвам. Така или инъче след ремонта ще трябва да се чисти пак и това ми е като оправдание сега нищо да не бутвам вкъщи. И по разходки не ходя понеже няма с кого, а сама без посока не ми се тръгва никъде.
Оплаках се, а сега да взема да събера от някъде сили поне за ежедневното почистване, че колкото повече нищо не правя, толкова по-уморена се чувствам.
За ритането и аз редовно усещам побутване от различни места. Някой път ме ритва ниско долу и след секунда пък от страни корема ми се издува. Явно като почнат да се движат и мятат едновременно и ръчички и крачета и за това чувстваме движението от различни страни едновременно.
Пък за раждането - веднага след първото ми раждане си казах повече никога нормално раждане. Ако ще има второ задължително ще е секцио. Не знам защо съм си мислила тогава, че секциото боли по малко. Сега след три години и половина отново имам желание за естествено раждане, пък и се надявам слуховете, че второто раждане е по-леко да са верни.

# 256
запис и се връщам да ви чета...ама дали ще успея  newsm78

# 257
  • Пловдив
Добро утрююю!
Добре дошли на новите мами!
Попишете всичко, което ви вълнува и вярвам, че няма да има проблем с даването на паролите.
Ще се радваме след време да видим и вашите тумбачета и покупки. На мен също ми трябваше известно време докато се включа в темата, въпреки че четях най-редовно. Дали от суеверие да не предизвикам съдбата, дали от това, че никой не познавах тук и незнаех как ще ме приемат. Изчаках да затупти сърчицето на бебчо, доктора да потвърди, че добре са нещата, изчаках и БХС-то второто да видим резултатите и чак тогава се престраших.

harikliq_222 - Аз съм на 37 години и четейки тук другите момичета май и аз ще съм секцио заради възрастта. Не се впрягам и не го мисля, но реших теоретично да се подготвя все пак - обичам да знам какво ме очаква - нали ми е за първи път. Та искам да кажа, че щеш нещеш си длъжна да издържиш психически, защото онова мъничко нещичко септември ще иска да се гушне в теб. И при двата вида раждания зависи от раждането, докторите, твоя организъм. Да за бебко е по добре нормално. Довери се на докторите и каквото и да е ще мине, важното е да гушкаме здраво сладко бебче. Както казват раждалите мами всичко друго ще се забрави.

mamarony - ама ти си 22 седмица досега не се ли е видяло на ехографа колко бебета имаш  newsm78 Нормално е сега да го усещаш едновременно и от двете страни - в едната те рита, в другата те боцка с ръчички. Те вече хич не са мънички. Гонят килцето вече.

Dund1chk4 - от къде да знае човек, че снимките ни в снимка бг ще ти помогнат да накараш мъжо да почнете с покупките.  Grinning

Пете - ние си търсим зет, щом е сладичко и умничко направо се кандидатираме  Party
Като гледам във фейсбука момченцата май водят засега.  Grinning

Пожелавам на всички, които имат дискомфорт да се оправят бързо. На всички, които ще пазарят да се накефят на сладките дрешки за дребльовците. Които празнуват хубав празник. На останалите Наздраве! за поредния хубав ден   bouquet Как да не съм в настроение като и бебка вече се събуди и ме подритва лекинко... толкова малко ми трябва  Wink

# 258
Добро утро  food010

ОСТАВЯТ МИ 100 дни до края - обратното броене започва

Кошчето за кола става за новородени, в корема да не е на равно легнало бебето, споко не се шашкайте излишно baby_neutral
Спящата красавица, да не забрави да каже днес какво стана при доктора Hug
Петя, ами те децата са си искали такова бебе, ти какви претенции имаш тогава newsm78 Mr. Green
Мисля да изгоня ММ от леглото, мене не стига чр ми е тясно и тегаво и не мога да спя, ами и той се завира отгоре ми и спя на 20 см от леглото Crossing Arms
А беба вчера ревнува, че го прегръщам, направо не ме остави на мира докато не спрях, що за чудо беше направо незнма hahaha

# 259
Добро утро! Че отадвна не съм се включвала  Joy

Да ви кажа, аз с първата бременност се престраших да пиша в отчетния форум, чак след като родих. Embarassed Какъв толкова ми е бил зорът, не знам, но през цялата бременност го четях (А сега не можеш да ми затвориш устата hahaha). И трябва да призная, че най-полезна ми беше информацията за различни болежки. Тъкмо се притесня за нещо и се почудя дали да се обаждам на лекар и хоп! - прочета, че при всички е така и се успокоявам и не занимавам лекарите с глупости  Mr. Green

sweetynel, и аз съм от суеверните - това от една страна - и преди да съм влязла в седми месец ми и криво да правя покупки Simple Smile Съответно не съм купила абсолютно нищо конкретно за бебето - подариха ми едни неща, и имаше няколко неуспешни покупки за баткото, които решихме, че ще останат за бебето, но това е. От друга страна, имаме си направо всичко от баткото, така че от нищо няма и нужда. От трета, нямам никаква страст за пазаруване на бебешки неща, даже не знам защо. За баткото почнах да пазарувамв края на осми месец, на практика всичко му купихме в девети и вече след като се роди.
Успех при запознаването на бебо с каката, да кажеш как го е приела Simple Smile

Пък за раждането - веднага след първото ми раждане си казах повече никога нормално раждане. ..
И аз така. Ама на, пак за нормално съм се нагласила Simple Smile

# 260
Дубрютрю и от нас двете! Simple Smile

Лулу, аз съм в Дианабад и предпочитам да намеря стъклар наоколо,че с тия моите двама услужливи мъже, накрая може да ми се наложи вратата на гръб да я нося за остъкляване. Ако супер закъсам, ще ти пиша да дадеш връзка с майстора.

Бабата с доматите я намерих под надлеза на метрото след спирка "Жолио Кюри".

За легналото положение на столчетата аз си спомням,че не е изискуемо да е изцяло легнало, а е допустим наклон до 30 грасуса. Столчето на Ива беше много солидно и от добра марка, имаше 4 нива на смъкване на гръбчето и нито едно не беше легнало на 90 градуса. Може би това е по-уместно при возенето в кола  newsm78

А моето дете като не е спало и два часа в легло, а все в ръцете ми или на корема ми до към десетия си месец, мислите ли,че съм можела да му предложа идеален матрак и изцяло легнало положение? Да чукам на дърво, няма изкривявания, ама пък аз какви бицепси бях направила!!!!!

За всички, които влизат в ремонт или пък просто им предстои основно почистване, искам да споделя,че познавам и ползвам фирма за почистване- за София говоря- които са супер страхотни и бият всякакви очаквания за старание! Аз, дето съм вманиачена на тема чистота, ахнах при тяхната работа, а цените са идеални, така че ако някой има нужда, може да ми пише да дам контакти.

# 261
Добро утро, момичета. От известно време ми липсва Soho Doll, или просто съм изпуснала включванията й. И аз отдавна не мога да седя сгъната - направо ми става лошо. Вчера минах през Манията в Дружба - имаше много дънки за бременни, плътни бяха. Когато търсех, нямаше нищо. Сега - куп!  Joy И аз съм чувала само хвалби за тензухените пелени - мисля да си купя плат и да ми ушият. Tanishte, ще вляза да видя твоите. Мислех, че са все едни и същи и ми стана любопитно. Amelly, страхотна идея за фирмата. Ако е на приемлива цена, ще взема да ти поискам координати на лични. За килограмите - точно се премерих - 61кг, т.е +6. Уффф.... Tanishte, уникални пеленки! Честито! Да ги ползвате със здраве! Хайде, аз да се оправям за работа. Хубав ден ви желая!
Май ми е блокирала лентичката. От няколко дни все съм на оставащи 101 дни, а няма начин. Някой да знае как да я оправя?

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 09:38 от ushana

# 262
  • София
Добро утро и от мен!
Прочетох ви докато си пия кафенцето Simple Smile

Добре дошли на новите мами!  bouquet

Тази нощ не стига, че ме гонеше и мен безсъние, но и като заспах се събуждах от гадните крампи TiredМного често взеха да ме спохождат и май ще си поискам магнезий, че до сега не съм го употребявала Thinking
Хемоглобина ми е 103, но все още се мотая да си взема желязо(оправдавам се пред себе си, че ще ми го изпишат искам не искам на следващата консултация на 03.06.), макар че вече едвам си поемам въздух като ходя или изкачвам стълби. Оплаках се Crossing Arms, иначе като цяло съм добре Mr. Green

Все още нищо не съм купила за бебо, основните ги имам, а за останалите има време Simple Smile

Пете, стисках и аз палци за розовите гащи,но както казаха някои момичета ще се радваме на внучки. Сигурна съм, че ще го обичаш не по-малко от другите си момчета. И аз като разбрах пола се бях леко сдухала, но малкия човек непрекъснато напомняше за себе си с ритници и побутвания, че се почувствах виновна за тези си мисли и спрях да се измъчвам с тях Hug

So Amazing, Кучо, много обичам да чета хубави отчети от прегледи.Браво на бебчовците Peace
Рая, дано вече си по-добре Hug
Йоанка, надявам се и твоя обрив бързо да изчезне Peace
Sleeping Beauty, стискам палци на прегледа всичко да е ОК Praynig

Хубав ден от мен!

# 263
  • Пловдив
Ми добър ден. Така се наплюсках. Грух-грух.  Animal Pig
Чакам сега да го видя тоз д-р Карп по БТВ, докато си пия кафето. Както всеки ден, много ме мързи...
ushana, цъкни си върху лентичката и си я направи на ново. Може и на някоя от на другите мами да цъкнеш и да си направиш друга, после трябва да си промениш подписа и в профила, разбира се. За друг вариант не се сещам.
Pinki_81, така си е. Сега му се радвам-бая си шава и в момента. През нощта спи, дано да продължи така и като се роди.  Heart Eyes
Soho Doll къде изчезна наистина? Ще видя назад, да не е казала че ще ходи някъде.  newsm78
В столчетата за кола нищо им няма на бебоците. Те и сега стоят с крака на главата, пък после дори и в кошарките не спят изпънати. Особено за кратко време, а и щом всички производители така ги правят, няма проблем. Представяте ли си, ако предизвикваха някакви изменения, какви дела и съдилища щеше да има от родители. Mr. Green

# 264
  • Варна
Добро утро Simple Smile

Добре дошли на новите бременелки.Подкрепям  veselotof относно паролите. Peace Аз самата съм страхотен индианец с  тия форуми (не знам дори как да удебеля имената на момичетата  ooooh!  ) ,но се старая да пиша и да се включвам  Wink

mamarony,как така няма да се знае дали носиш едно бебе или две? Shocked Виждам,че си от Варна и ако действително си ходила при "най-добрия" на фетална,по-добре го смени,че той щом не може да види колко бебета има в теб,какво остава за  подробностите относно органите му    Laughing

piet,най-вероятно няма да си очарована от лекциите в мол-а,но отиди да събереш лични впечатления .

maria_magdalenna,и моят корем почва да ми подпира,че го нося дребния и по-нискичко и съвсем ме затруднява.Но...току-що(вероятно за последен път) си лакирах ноктите на краката  Mr. Green .Вече трябва да обуча мъжа ми,че скоро той ще я върши тази задачка.

От вчера имам някакво неприятно чувство като  пробождане отдясно под гърдата и спането на дясната страна също отпада вече  CrazyЧетох,че може да е от това,че бебето притиска някой орган,но не е ли раничко още за това ?Някой друг с подобно нещо?

shirina,моите крака започнаха да се подуват,особено като попрекаля с работата.Ръцете засега са ок,но се опасявам,че няма да е за дълго .

-Petia-,новата снимка е трепач-"again"  Mr. Green .

# 265
  • София
Здравейте! 
Иках да вметна за кошниците за кола за бебета - на мен един от известните детски ортопеди преди ми каза, че това е най-естествената позиция на новородените бебета.  Те и в корема стоят по този начин, гръбчето им е извито на дъга.  В тази позиция и след това се чувстват удобно и изобщо не може да става дума да предизвиква проблеми.  Нали се шири мнение, че не бивало да се возят в такава кошница за повече от два часа без почивка.  Е, той смята, че това не е така.

Аз днес заведох детето на ясла след голяма пауза заради боледуване, все още ми иде да ревна като се сетя как я оставих.  Приготвям се да се помотая малко в мола и да се разсея, докато дойде време за прегледа.

Благодаря ви за стиснатите палци, после ще се отчета Hug

# 266
Добро утро на всички (то какво ти утро като всеки ден ставам в 6, ама... ).

Моята лентичка постоянно блокира, интересното е, че май по-скоро е някакъв кеш, защото на различните пц-та я виждам различно. Но вече не ми се сменя, че сменях няколко. За голямата си оставих просто текст.

Какво е това секцио заради възрастта бе? И чия възраст? На бременната или на лекаря  hahaha
Щото и аз съм "на възраст", ама никой нищо не ми е споменавал за секцио  Mr. Green Да не говорим, че повечето ни семейни познати си родиха децата на по 39-40 нормално.

Днес ще ми дойдат първите покупки за младежа, нямам търпение - поръчах само потници-бодита и гащеризончета с дълго ръкавче за отгоре. Останалото от каката засега, поне до 1годинка ще има какво да облича, че после почват розовите рокли  Mr. Green

Sleeping Beauty И мойта е 3 седмици вкъщи вече. Хич не ми се мисли в понеделник как ще я водя  Crazy

# 267
Добро утрооо! То..стана обяд докато се включа де. Ох, момичета вече започнах да ви завиждам НЕблагородно, задето си почивате, я с болнични, я с отпуски. Аз имам още 1 месец работа. Чудя се на акъла си, защо обещах, а не излязох по-рано ooooh!.  Сега броя дните до края на юни месец.
Толкова много пишете, че не мога да ви изчитам  Laughing
Mamarony, ти сериозно ли питаш нас дали не са две бебетата или се шегуваш? Звучи ми несериозно, честно! Нали си 22-23 седмица!Отдавна би следвало да са чули сърдечни тонове, да не говорим, че се вижда ясно колко на брой са и трудно могат да се скрият едно зад друго вече.
Смени лекаря, ако е толкова некомпетентен и не ти вдъхва доверие или ... подхода към нас Simple Smile Нищо лично! Не се сърди!
Аз още почти нищо не съм купувала за бебо! Имам 3 костюмчета, а другите се ползвани от племенника ми- сестра ми ми ги даде.  Каня се да ги наснимам, но... да видим кога. Дадох на майка ми фотото, да снимала внука, че той сега е на гости при баба и дядо за дълго.
С количката ми...голямо чудене пада. И тъкмо да реша и сменям марката Grinning Мъжа ми се вижда в чудо с мен Joy Последно се спрях на Mamas & papas - Sola. Дори мисля да се лиша от кош за новородено. Накрая...затварям очите и купувам една, че се изтормозих вече, а колко много неща имам до купувам ощее... ooooh!
Veselotof търсих Кирчо в албума, но...само аз ли не го виждам Sad Нали нямах комп. миналата седмица и го изпуснах май.

# 268
Но...току-що(вероятно за последен път) си лакирах ноктите на краката  Mr. Green .Вече трябва да обуча мъжа ми,че скоро той ще я върши тази задачка.

Муци, не че подценявам любимия ти, но дали ще се справи по-добре от една козметичка,която пили  и лакирва краци по цял ден? Я не го мъчи човека!
Аз си ходя на маникюр и педикюр и без да съм бременна, има вече достатъчно квалитетни салони и добре обучени служителки, кеф ми в София с ваучер от офертите, кеф ми в Ловеч, където по принцип е по-евтино  Laughing Като помисля колко пари съм давала преди само за лакове, кремчета за нокти и разни аксесоари, сигурно съм похарчила сума за процедури за две години напред  ooooh!

Аз казах ли,че една комшийка ще ми даде зимна количка Mag England? Нямам опит с тях, само знам,че като раждах Ива, бяха много модерни, но на нас ни бяха доооооста извън бюджета. Комшийката със зеленото Перего го държи за братовчедка си, която също скоро щяла да ражда.
Сега остава да си намеря стол за кола, но ако не намеря на заем, може и да купя, поне ще се ползва доста по-дълго от количката, а и ние често пътуваме.

# 269
Pampers, не съм ходила до сега на такава лекция ,за това помислих че може да е интересно

Да - може да са ти интересни, но въпросът е колко ще са ти полезни, защото дават много грешна информация Mr. Green По-скоро следи лекциите в Гранд Мол. Препоръчвам ти да посещаваш лекциите на ЛЛЛ или на дулите. Жалко, че чак сега пишеш - предната седмица беше Световна седмица на раждането и имаше програма с безплатни лекции и филми до вчера.

Стилияна Стеф, с какво се мажеш? Ако трябва го смени докато е време.

Мая 191, явно не гледаш "Столичани в повече" hahaha Иначе Lulu25 добре го е описала.

maria_magdalenna, и на мен ми подпира. Все по-странни пози правя докато извършвам ежедневните ис занимания.  hahaha

shirina, аз си взех депилатоар за тази цел  Mr. Green Все още мога и с други методи, ама защо да се мъча?!

kotkincho, още не съм се захранила напълно, но ягоди и череши не изпускам  hahaha

Anni0422, честита ти 100-дневка newsm32

ushana, май ще епо-добре да си направиш нова лентичка. Hug

Pinki_81, при нисък хемоглобим първо се правят изследвания за показателите на кръвта и тогава се изписва медикамент. Може да не трябва да пиеш желязо, а например вит В. Ако не са ти правили такова излседване, си поискай или си направи сама. Много мразя като на сляпо изписват какво ли не тея доктори ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт