Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 376
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Аз доскоро проблеми с навеждането нямах, педикЮр без зор и т.н. Обаче  Naughty от седмица като фръкна напред тоз ми ти корем, днес гимнастики правих, докато си лакирам краката, взех и да пуфтя, пък при нас е студено, и ми и подпира. Имам близо 4 месеца (да мисля за три, че е по-оптимистично  Mr. Green А като клекна, ставането е трудна работа  Mr. Green На всичкото отгоре, бебка е звяр просто - ритници страшни раздава и не ме оставя да спя надясно, както си обичам, само наляво до пълно схващане...

# 241
да ви попитам вас болят ли ви вече краката?мен от време на време да дори и да не се разхождам много много Thinking

# 242
  • велико търново
ахахахах познато ми е не само от корем немога да си срежа ноктите ами и от цици направо е ужасно,а за обезкосмяването  на триъгалника да не говорим,се още се справям но ми е зор ама сигорно след месец ще викам таткото да помага....малко със страх ама...аз няма да мога же4ее Simple Smile Grinning Grinning Grinning Grinning

# 243
  • велико търново
iliqna89 не ама миналата нощ ми се схвана десния крак Simple Smile а на вас отти4ат ли ви краката и ръцете  на мен за сега само ръцете особено ве4ер стават като кебаб4ета  Grinning Grinning Grinning Grinning

# 244
Не ме болят краката, нито се надуват. Но почна да ме понаболява кръста при по-къса разходка от преди. Като седна за кратка почивка обаче, отминава, затова го отдавам на наедрелия корем. Като цело се чувствам доста тромава.
За разкрачването при навеждане, отдавна съм така. Педикюра не го лакирвам, само почиствам и полирам ноктите, ами зор си е вече.
А, да, и на мене ми се схванаха прасците на няколко пъти. Имаше 2 дни, в които постоянно ги чувствах стегнати и изпъването на краката беше болезнено.  Но това някак си отмина, беше за малко.

# 245
Добра вечер, красавици   bouquet

Добре дошли на новите мами   bouquet

Днес успявам да се включа чаааак сега - много се разхождахме, много се мотахме и както винаги нищо особено не съм свършила  Mr. Green Всичко си отглагам за края на седмицата и като дойде - ще ми се отели вола  Whistling

След като вчера се оплаках от разните му болежки, днес се събудих свежарка  Laughing Да взема по-често да се оплаквам ли  newsm78  hahaha Вярно, че тази нощ Стела ни събуди с рев (което не се беше случвало вече доста време) и ходих до тоалетна. Танче, ще излезе, че и моят случай е като твоя с тоалетната... След като бях пишкала нощес, сутринта се събудих с нормален корем.

А при мен миналата бременност вдигането на килограмите протече съвсем различно. Тогава качвах много бързо още от самото начало - едва ли не по килограм на седмица. И то при положение, че първия триместър ми беше адски зле и ядях само кисело мляко и банан,щото друго не можех да гледам. Последните два или три месеца спря качването на килограми, въпреки че растях на корем. Общо бях качила 20, ако не и отгоре. В болницата хвърлих 7, от които прибл. 3,500  бяха бебе. После много бързо (в рамките на месец- два) свалих още 7-8 и бяха останали едни, дето не успях да ги сваля обаче. Тъкмо бях решила да яхвам колелото, даже си направих една-две подготвителни тренировки и хайде ново бебе  Laughing 
С тази бременност обаче качвам доста бавно - от два месеца си седя на едни мерки и теглилки, а интересното е, че коремът изглежда по-изпъкнал.

Майче, къде ще я дириш тая нива сега  hahaha  Гледай поне да е нещо мекичко, не някоя царевица жилава например.  Joy

Памперсче, все се каня да те питам дали успя да се захраниш, че дойдоха ягодите и черешите. Аз пълня тумбачето с черешки ежедневно - поне по килце  Whistling

Sleeping Beauty, как мина при нефролога? Мина ли вече или предстои?

Аз нищо не съм качвала в снимката, защото май не се очертава скоро да купуваме нещо  Laughing Всичко си имаме от "каката"... Е, рокли няма да му обличаме на човека, но общо взето другите неща са ни универсални. Но ако падне нещо интересно ще се поглезя и аз  Mr. Green

Лека и спокойна нощ, мамчета!

# 246
Аз нямам проблем с краката,кръста,навеждането и т.н,обаче имам постоянна болка в гърдите и зърната ми са раздразнени,не се търпи понякога.  Whistling
Дано поне да има доста материал за сукане Laughing да знам за какво е било.

По въпроса за пазаруването аз си закупих много неща от към дрехи

# 247
harikliq_222, ако е удобно, да питам защо ти е казал, че си за секцио?
ами защото напрежението било голяма пък той не каза със сигурно каза,,ще видим как върви детето ''
 newsm78 newsm78 newsm78 не мисли,че ще издържа психически
знам ли и аз се учудих

Божее, за пръв път чувам толкова идиотско обяснение защо трябва да се ражда секцио. Как пък те прецени, че не можеш да понесеш психически раждането на едно дете? #CrazyНе обясни ли случайно, че му е по-удобно да му е сигурен ангажиментът като ден и час, вместо да те дебне кога ще решиш да раждаш и да му нарушиш евентуално спокойния сън или планираната почивка? Shocked

Да на ехограф ме гледа и то всеки месец..но в началото нещо се чудеше...както и да е явно не е само при мен...просто момченцето ми е по-палаво Laughing
Да ходила съм на фетална при уж най-добрия в нашия град...той нищо не ми каза....ритниците са едновременни

Бебето те побутва с всички части на тялото си - с крачета, с ръчички, с дупе, с коленца, понякога и главички бие Simple Smile Колкото по-голямо става, толкова повече побутва. Няма начин, ако са две, до момента да не са ги видяли. А и ти, не гледаш ли ехографа, то се вижда колко се децата  Mr. Green

newsm10

# 248
  • София
коткинчо, много мило, че помниш и питаш Hug  Утре съм на преглед, да видим какво ще ми кажат.  Но ми излезе резултатът от стерилната урина и се оказва, че е чиста.  Надявам се да няма нищо в крайна сметка.

И аз засега нищо няма да купувам за бебето.  Евентуално август като прегледам и изпера дрешките от Лора, ако нещо липсва или трябва да се поднови...  Със сигурност дрешки за изписването ще купя, но ще е по-натам.  Засега само ще се радвам на вашите покупки Mr. Green

И сега ми простете, сигурно е от бременността, ама...  Вече поне два пъти обръщах внимание как се редактира пост, за да може да допълните нещо, което сте пропуснали.  Не е нужно да пускате 2 последователни поста от по 1 изречение.  Прочетете правилата и указанията на форума, подробно е описано всичко.

# 249
  • Пловдив
Петя, ти не само снимката си сменила, ами и домочадието си прекръстила  hahaha
Ми смених го.Таласъми ООД. Ей сега пак разправии един час да лягат. Всеки ден. Одеве са караха нещо, ама аз в общи линии спазвам неутралитет, ако се трепят чак се намесвам, та ММ вика-представяш ли си още едно?  #Crazy Ми не само си го представям, ми го и усещам бая мощно вече.  Crazy
Да ва дупредъ- ни си гу давъм Кипърчо вече за нищо на света. Мой си е-с дръжка, без дръжка това е положението. Че щом и на мен прилича, хем красив, хем умен! Добре, че ме осветлихте кой е Кипър. Mr. Green Много ми шарели очите и за туй нямало да родя момиче. Те тогава моите очи не само шарят, ми направо хоро играят. Blush Пък каква свекърва ще съм- дето викат хората:"Да не дава Господ!". Anni0422, момче искаха говедцата мои, за да ме дразнят.
Здравейте на новите мами.   bouquet Пишете по-честичко и ще се опознаем. mamarony, то се усеща с какво те бута бебчо. С глава е по-осезаемо, а ръчички, краченца повече боцкат. И аз го усещам едновременно и над пъпа и ниско долу.
harikliq_222, секциото може да ти докара доста трайни психически проблеми също. Не разбрах кое няма да издържиш психически? Раждането е съвършен механизъм, измислен от природата с чисто хормонални промени, които бавно се случват и те подготвят за появата на бебо. Имаш контракции, които се редуват с почивка. Внезапната болка от операцията, на която си се подложил без никаква подготовка, хич не е за подценяване. Лягаш на масата без нищо да ти има, а се събуждаш с болка и празна. Периодът на адаптация е по-дълъг и за теб и за бебо, така че подобни решения, без абсолютна медицинска причина не са желателни според мен поне. Не искам да те стряскам или нещо подобно, но все пак съм минала и през двата варианта.  Peace
veselotof, и аз съм съгласна с теб. Има хора, които дзак и повече никакви ги няма. След 10 теми, дай парола.
 Взех си повивалник днес, но утре ще го снимам, заедно с още няколко по-дребни неща.

# 250
  • София
Здравейте!
Аз да ви пиша преди да съм заспала и преди да съм забравила пак. Днес бях за втори път на курса за бременни, организиран от Център Съвременни родители, и съм много доволна.
В понеделник и сряда е, започва в 18:00 с 1 час гимнастика и след това има лекция на една от 10-те теми, включение в курса, която лекция се води от различен лектор с практически опит. Днес например темата беше Физиология на раждането и лекторката беше опитна акушерка. На гимнастиката бяхме 3 мами, а на лекцията бях само аз както и предния път. Много са внимателни, отговарят на всякакви въпроси, направо си е като индивидуална сесия специално за теб Simple Smile

Всяко едно посещение се заплаща отделно по 26 лв. Отнема около 3 часа. Бащата също може да идва на лекцията без да се заплащат допълнително пари. Също така голям плюс е, че можеш да посещаваш гимнастиката за бременни, когато си поискаш. Щом като караш курса, тя ти е безплатна. Дори и след като курсът свърши, можеш да си ходиш колкото пъти искаш до самото раждане.

Центърът се намира в кв. Хладилника. Ако решите да ходите на курс, ви препоръчвам този.

На нас ни дадоха едно кошче за кола, обаче то няма изцяло легнала позиция и се чудя дали може с него да се вземе бебето при изписването и съответно да се използва от самото начало първите месеци. Кошчето се води за новородено, но не е в изцяло легнала позиция. Всъщност прилича на кошницата на Анни0422 в Снимка-та.

Лека нощ!

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 07:40 от андреа77

# 251
Да се разпиша и аз днес тумбачета.Мен ме е хванало едно сериозно безсъние вечер и си будувам до ранни зори.Направо не е за вярване,такава съм си поспалива...А пък сутрин бебо ме събужда за поздрав и така по цял ден.Започнах да го усещам все по-сериозно,прави си лупинги и се радва,пък мама да му мисли.Никога не съм си представяла колко уникално е това усещане.И моето тумбаче започна да расте с дни.Вчера си направих една разходка из магазините и не се харесах в нищо,което пробвах.Като гледах вашите снимки ми се струва,че см едно голямо хипопотамче в сравнение с вас.Иначе добре разгледах разни бебешки нещица,ама не смея да купувам все още нищо-това мое суеверие EmbarassedМного ви се радвам като ви чета,давате полезни идеи,сладурковци Simple SmileТози уикенд ще взимаме каката при нас-тя все още не знае,че ще си има братче.Само се моля да реагира добре.Стискайте палци.Иначе с нея сме си приятелки и мисля,че се досеща,ама таткото предпочита той да я подготви.Все пак я познава по-добре от мен.Хайде лека от мен.

# 252
 Добро утро поспаланки!  Пу първа smile3533 smile3534

# 253
Здравейте мамчета,по въпроса с покупките аз още не бързам а и имам доста неща от баткото.Тази седмица разбрахме,че няма да имаме късмета да се радваме и на момиченце,но това няма значение,важното е да е живо и здраво малкото човече Simple Smile
При мен се появи малък проблем,оказа се че този път раждането ще е секцио защото имам херния и вече двама лекари ме посъветваха да не рискувам с нормално раждане.Стана ми много гадно когато разбрах,но щом има риск не ми се ще да го поемам.Никога не съм предпочитала секцио пред нормално раждане,но явно ще пробвам и от двете  Cry

# 254
Добро утро!

raq2 , важното е ти и бебчо да сте добре. И аз държа на естествено раждане, но ако се наложи секцио, няма да го правя трагедия. Не се тормози  Hug

Аз се разкрачвам не твърде прилично, ако трябва да се приведа напред, за да освободя място за корема. А колко има да расте тепърва...  Mr. Green
Много добре описваш ситуацията и при мен hahaha

Аз убедих мъжО днес да ходим за покупки. Не беше склонен, защото ни предстоят харчове по обзавеждането, но сутрнта му показах няколко снимки от снимка.бг и видя, че сме поизостанали в покупките Mr. Green До скоро купувах безразборно, но вече започвам да карам по списъка, за да не се презапася с излишни неща.
Вчера се образовах по темата за коликите, чувствам се подготвена, ако се случи бебка да има. Запазих клипове как се къпе бебе и как да се уригне. Съвсем скоро започвам да нищя кърменето, че много държа да кърмя, а си нямам и грам понятие от поне елементарните неща  Mr. Green
А днес си имам приятна задача - ще рисувам мебелите за новия апартамент, понеже ще са по поръчка  Crazy

Пожелавам ви много хубав ден, без болежки   Flutter

Общи условия

Активация на акаунт