Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Таман за това говорех. Иначе как пък няма на 40 дни сок да давам. То в нитратните ябълки и моркови има сигурно някакви чудни вещества, дето в кърмата ги няма. Но както и да е, дано се кърмим успешно. Аз съм за кърменето до годинката. Приблизително, разбира се. Не на първия РД-край! hahaha
ku4o, идеята ми е примерно дънково гащеризонче мекичко и боди с дълъг ръкав. Отгоре памучна пелена. Тя ще служи колкото да не се хлъзга като го вземе таткото.  Mr. Green Каквото и да е времето чак за къс ръкав новородено мисля, че не е подходящо. Нали чак след 5 кг си регулирали по-добре температурата сами. Ама мен не ме слушайте, защото аз и двамата и ги претоплих. Embarassed
Pampers, от подобен шум на резачка пък в моя случай бебето може и да е добре, ама майка му ще я вземат в психиатрията.
Аз няма да купувам повече шишета и залъгалки. Аптеката денонощната е на 200 м, ама дано не ми трябват. Само помпа, но изчаквам мнения за Cangaroo.
Сушилня нямам и много ме е яд, че преди 2 години взех пералня, ама защо без сушилня не знам.

# 286
Памперсита, добра идея!
Не знам как не ми е идвала на ума!
Мен баба ми така ме учеше - да люлея и да шъткам, обаче Ива слуша и се пули на шъткането ми 3 минути, след което пуска яко сирената и моето шъткането потъва в небитието  Twisted Evil Пусках й кротка класическа музика, но тя и нея се опитваше да надвика с рев и единствено, чат-пат, се приспиваше с радио Енджой.
А като беше на година и нещо- две, помня,че баща й се опитваше да я приспива с песен, човека като ученик е пял в хор, професионалист един вид, и тя, дреме, дреме, аха да заспи, пък изведнъж се обръща, поглежда го злобно и се разпорежда " Тати, ни пей!!!!!!  Joy

# 287
Белият шум  при баткото ми вършеше чудна работа Simple Smile Две неща основно влизаха в употреба - аспираторът или печка тип духалка, пусната на печка или вентилатор, в зависимост от сезона. И до ден днешен, ако спи на такъв шум, спи дълго и спокойно Peace Шъткането е за единични случаи, иначе наистина се побъркваш, както е писала Амели Simple Smile

А за изписването този път мисля да се подготвя с комплект тип "зелка" Mr. Green - боди с къс ръкав, блузка, лек гащеризон, лека пелена, одеяло. От тези неща вече ще комбинирам спрямо времето.
Баткото милият, видя голям зор на изписването, че бях взела един дебел гащеризон (хич не изглеждаше дебел, всъщност), с бодита и не знам какво още, а беше 40 градуса ooooh!Махнахме всичко друго, само по тоя гащеризон и пак. Като ревна милото, къде от стрес от непознатата обстановка, къде от жега, почервеня цялото...

# 288
 Пералнята я купихме септември или октомври месец. Избрах я със сушилня с мисълта за бебе.  Simple Smile Има и друго предимство- при използването на сушилня не са налага закупуването на голям брой дрешки.
 Ku40 , според мен не е уместно да пускам в сушилнята нашите и бебешките дрехи. Нали използваме различни прахове и омекотители.

# 289
Това за белия шум и аз го научих още в родилното. Първите два дена бебетата бяха отделно от нас и само в часовете за кърмене ни ги даваха. Но на третия ден ни изместиха в стая три майки и бебетата ни при нас. Едното заплакваше и тъкмо да млъкне и второто почва, после то млъква и иде ред на третото и така нямахме минутка тишина. Тогава една от мамите, дето и беше второ детенце  даде идеята да ги успокоим с бял шум и съответно веднага се снабдихме с един сешоар и оооооо чудо децата млъкнаха. Като се прибрахме с бебка вкъщи също доста често съм я приспивала с помоща на сешоара, но един ден и аз реших така да запиша шум и да и го пускам през компютъра, ама на малката не и действаше другия. Различаваше си истинския шум от записа.

# 290
Аз преди 2 седмици си купих на Карп - интересна е, пък дано не се налага да прилагам методите му за успокоение.  Ама гледам да не говоря много много по темата, че преди време покрай коментари за методите му се почувствах малко като чудовище, което още не е родило детето си, пък вече се чуди как да го изтезава  Mr. Green

Аз докато бях бременна с малката изчетох що книги и имах изградени едни методики за отглеждането ѝ. После тя се роди ... и не можах да приложа нито една от тях  Mr. Green

Тука из форума съм засичала една мама с 4 деца с аватар "преди имах много теории за отглеждането на децата и нито едно дете, сега имам 4 деца и нито една теория". Колко е вярно  Mr. Green

Бял шум на дребната ѝ помагаше 2-3 месеца. Имах си записан на мп3 плейър няколко вида - тя харесваше един който беше комбинация от сешоар+шум на сърце и закачах едни мини колонки до леглото  Simple Smile

За изписването на 30+градусова жега от неонантологията в Токуда ми искаха задължително боди с къс ръкав, отгоре цяло гащеризонче с дълъг ръкав и шапка. Казаха ми че бебето е седяло в майката на 37градуса температура и му трябва време за да се адаптира към по-ниската външна  Crazy Първите дни я обличах така (само че с потник отдолу), ама то и времето се поразвали.
Иначе на изписването също ревна, беше голям стрес докато я закараме вкъщи с колата, не знаех дали столчето ѝ е добре, пък моя много се притесни докато караше, хем ни е близо оттам.

# 291
Значи и вие мислите че ще избием микробите с един такъв уред ,а и ще си спестим гладене (изобщо не го обичам) така че се надявам до септември да се сдобием с такъв Wink
За дрехите благодарим на мамите с опит че аз съм си в голямо чудене как да го обличам какво да купя за изписване,купила съм  2е бодита с къс ръкав и едно мн сладко одеалце ,и се чудя жилетка ли боди ли ,колко дебели ?такива терзания имам Laughing

# 292
  • Gone with the wind
Малинке, точно щото нямам теории как се гледат деца си купувам книжки да чета чуждите теории  Mr. Green

Веселото, ама те нали са изпрани вече - какво значение има препаратът  newsm78 Това е все едно да не ги простираш едни до други, или пък да не събираш прането в 1 панер.
Не ми се връзвай на акъла де - мен от сега девойките в счетоводството ме обявиха за безотговорна и взеха да се притесняват дали ще разбера като тръгна да раждам   Mr. Green

Пете, аз си мисля, че мойто дете ще го правя морж - някак не си представям при 30 градуса да го облека с боди с дълъг ръкав и гащеризон - съдя по себе си, щом аз така ще умра от жега - очаквам и на него да му е топло. Въобще теорията за мойте дрехи + още един кат не ми се струва удачна в жегите  Crazy

# 293
Както писах, съветът ми за изписването е да предвидите нещо, което е от повечко независими части, така че да може спрямо температурата да се облече по-дебело и по-леко. А и с тоя септември, времето наистина може да варира от 5-6 градуса до 35 градукса....

# 294
piet и аз съмо  така и лошото е че всяка майка с бебе ми дава различен съвет...затова мисля да си приготвя по-тънък и по-дебел комплект за изписване  Wink
Имам две приятелки родили септември,едната ми казва вземи си само бодита с дълъг ръкав,другата само с къс,много се обърках затова реших да слушам моята интуиция  Grinning
Аз се чудя за шишетата какви да са /задължително искам първите да са ми стъклени/ но не мога да се спра на марка  ooooh!

# 295
  • Пловдив
Хайде сега послучай промоциите за първи юни да ви питам
Бях си харесала ето тази кошарка
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14303&cat=106
Но сега като пуснахте във фейса първоюнските промоции се чудя и за тази
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14693&cat=106
Дайте мнение коя от двете ви се струва по добре.

И аз се замислих за сушилня. Ние сме на парно, но не бих сложила в стаята където спим дрехите на бебко да съхнат. Другия вариант е в банята. Така, че първо ще стартираме без сушилня и ако започне много да се налага използването на такъв уред май ще се замислим сериозно. Но това за коледа чак живот и здраве.

За изписването ще нося боди и с дълго и с късо ръкавче, но ако е жега смятам да е леко облеченко и отгоре памучна пеленка. Ако нещо ще нося жилетчица или камизолка да дослагваме. По страшно е да го претоплиш отколкото да го простудиш - поне така съм чувала от бабите.

# 296
Здравейте и от мен днес.Най-накрая ви изчетох.
Говорихте за лентичките , аз от самото начало се мача да си направя , но с мойте компютърни умения не успях.Та някой може ли да ми обясни как става.Аз стигах до момента , в който я правя , но не мога да я публикувам.
За пазарене за малкия бебок още не съм мислила и нищичко не съм купила.Само разглеждам в сайтовете и магазините от време на време .Ние с ММ се спряхме на количка , но само в нета я има , а много ни се иска да я видим на  живо. http://www.valmax-bg.com/product/2578/romeybaby-bs818-2-in-1-green.html ето тази .Някой ако е имал такава нека да каже мнението си.Стерилизатор една приятелка ще ми даде , щезлонг сестра ми и дрешки до 1 година сасщо.Мисля кошарка другия месец да купим , за да ми отпадне поне един голям разход .
Забравих да кажа , че малкия акробат мерадва все по-често и все по- силно.
 Simple Smile

# 297
  • София

Pinki_81, при нисък хемоглобим първо се правят изследвания за показателите на кръвта и тогава се изписва медикамент. Може да не трябва да пиеш желязо, а например вит В. Ако не са ти правили такова излседване, си поискай или си направи сама. Много мразя като на сляпо изписват какво ли не тея доктори ooooh!

Много си права, Памперс. Ще си пусна едно желязо и ЖСК, пък тогава ще прибягвам до така гадното желязо Peace

Боян като бебе заспиваше винаги когато пусках прахосмукачката, действаше му толкова успокояващо Laughing

# 298
Диана, аз харесвам второто, даже съм се замислила да го купувам Peace
Кучо, и на мене са ми го казвали, то мойто дете горкото безотговорна майка, как ще го облича безвкусно  Stop който иска да си прави деца и да си ги гледа както иска, моето ще си го гледаме както ние решим Wink
Точно вчера четох за Керп и майак ми ги ползваше тези неща и без книга, аз имам по-голям проблем незнам как се захранва и ми е голям проблем, все едно се е родило вече Embarassed ама наистина чета,чета и пак нищо не ми се изяснява. само реших, че ще се захранваме от 6 месец живот и здраве Peace

Тука за сушилнята искам да кажа, че аз имам и я мразя Crossing Arms няма да си пусна дрехите на детето да се сушат вътре, предпочитам ютията, просто много съм разочарована от сушилнята и дрехите си губят красотата, разпъват се и стават като втора употреба. Има програма за детски дрехи един хубав прах и тов е.

И аз искам стъклени шишета много ми харесват Heart Eyes

Желязо над 100 е нормално за този етап на бременността baby_neutral

# 299
Здравейте пак!
На мен ми се размина разходката - събрали са ми се бая преводи на служебната поща и реших да ги метна да не ми се трупат повече.
Гледам коментирате сушилня - ние нямаме място да сложим, иначе с удоволствие, просто зимата висят по 100 дни да съхнат... Също сега кроим планове една съдомиялна да вземем, но и там мястото е под въпрос и ще има мерене и прекрояване  Mr. Green
DianaR, честити ти 100 оставащи дни до срещата   bouquet
Lulu25, това с комплекта с повече отделни части, мисля, че е доста добра идея, аз може би така ще направя.
silvi26, тази количка за първи път я виждам, може да питаш в темата за количките:) Но съветът ми е да видите количката задължително на живо  Peace
Преди една година може би си пуснах бял шум, да го чуя какво чудо е  Mr. Green и си казах, абе тия луди ли са, как ще си пусна на детето това, ама сега даже съм си ги изтеглила  Joy

Общи условия

Активация на акаунт