Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 486
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
zvezdi4ka*, аз да се изкажа за помпите, че бях доволна от механичната на Авент, но все пак изисква усилие да се цедиш и време, а времето с кърмаче в ръце е доста оскъдно. Та сега гледам електрическите. Мини на Медела и новата на Кенгуру. Още не съм решила. Другите електрически ми се струва ,че са за бебета които не искат да сучат и трябва по-мощно цедене. Но пък хората като са измислили електрическите, а аз съм виден мързел, защо да не се възползвам?  Mr. Green

# 376
Аз щях да излизам, ама нъц - тук един дъжд, една буря... дано се пооправи малко, че поне следобяд да глътна въздух навън.

# 377
Привет бременелки и от мен

Аз да се оплача вече цяла седмица будувам до сутринта Shocked,голямо безсъние ме хвана.Ако имате някой полезен съвет ще го приема с радост.

По повод помпите за кърма всички ми казват да не избързвам с покупката.Мамите с опит дайте повече инфо за марка,наистина ли са по-добри електрическите,всяко инфо би било полезно.

_Ninka Наистина,живея почти до парка на Света Троица,страхотен е и ще бъде един голям плюс после за бебока.Бих се радвала да се видим и там Hug

Мислех да направя една разходка днес из магазините,но времето ме отказа,а и съм като парцал.
На всички мами с болежки и в болница им пожелавам бързо и безпроблемно излизане.Съчувствам ви и знам какво е.Наложи се да изкарам 1 седмица около Великден.Сестрите едва ме удържаха да не ставам от леглото.Добре че ММ ми донесе лаптопа,та що филми изгледах...

Хубав ден от мен на всички мамита  bouquet

# 378
Здравейте!

Ние с Мадлен поспахме малко през нощта и сутринта ходихме да си купим подарък на утрешния празник Simple Smile
Lulu25,  баща и наистина  и липсва. Обикаля стаите и повтаря: "Тата, тата ." Sad Хем ми е тъжно, хем ми е смешно, защото не очаквах, че толкова осъзнава нещата Simple Smile

Sleeping beuty,   в другата ми отчетна тема имаше мама с  проблем на бъбреците, но нещата се оправиха сами след раждането. По време на бременността не и правиха никакви процесури.

So Amazing, в Майчин дом много добър специалист е д-р Дяволов. Познавам няколко майки, родили при него. Много са доволни. Записваш си час, няколко месеца   по-рано, защото е много търсен и много зает. Разбирате се по телефона, прави се един преглед в началото на деветия месец и се избира дата.

Диадра, за коликите аз лек не намерих. По принцип не обичам да пия лекартва, убедена съм, че капките против колики не помагат, затова ги давах изклщчително рядко. При нас рабора вършеше  гушкането, спането върху мен, носенето в слинг и естествено кърменето Simple Smile За АМ не мога да дам съвет, никога не съм ползвала, но не знам дали ще ти трябва още в  болницата.  В началото коремчето на бебето е толкова малко, че няколкото капки коластра с аму напълно достатъчни. Ако се наложи да даваш АМ, в болницата имат.

Помпата за кърма-както казах веднъж, имам на Авент ръчна. На мен лично ми се наложи да я ползвам не повече от 10 пъти, но съм доволна, върши работа. Електрическа помпа винаги може да  купите. Моят опит показа-имайте някаква евтина помпа, ако ви потрябва, ще купите по-хубава. Ако не, един спестен разход Simple Smile

Хубав ден, коремчета!

# 379

So Amazing, в Майчин дом много добър специалист е д-р Дяволов. Познавам няколко майки, родили при него. Много са доволни. Записваш си час, няколко месеца   по-рано, защото е много търсен и много зает. Разбирате се по телефона, прави се един преглед в началото на деветия месец и се избира дата.

Raddiii, благодаря за съвета  Hug И моя кардиолог ми препоръча д-р Дяволов, но искам да посъбера мнения и повече информация.

# 380
Ninka, остави я на мира бебка, има време да се обърне  Mr. Green Аз пък не мога да си представя какво е да висиш с месеци с главата надолу hahaha

veselotof, много активно тренираш ти с твоите кирчовци Simple Smile Хем ще бъдеш подготвена и ако случайно се окаже, че в корема има скрито още едно бебе, което ехогафите не засичат hahaha

Diadra, присъединявам се към вече казаното за капките против колики. Както и преди съм казвала, аз и за себе си съм против взимането на каквито и да било хапове, пробвала съм няколко пъти да давам разни капки, ей имах чувството, че отрова му сипвам на това детенце, което друго освен кърма не хапва. Аз даже не приемам обяснението, че коликите са незрялост на храносмилателната система, бих казала, че са незрялост изобщо. Както са казали и другите мами, бебчето се успокоява като се гушне  в мама, като се носи (ако става въпрос за коремна болка, представи си ти ако те боли корем, дали ще ти мине от това, че ще те гушнат). Казват, че първите три месеца бебето все още е "част от майката" и то има нужда да се усеща така. Разбира се, зависи от детето, но в общи линии се примиряваш, че първите три месеца ще реве и ще е залепено за теб, пък капките са за успокоение на майките Simple Smile
За АМ си имат в болницата обикновено, в Шейново не са ми искали  newsm78

За секса след раждането и аз съм ги чувала тия слова за митичните далечни хоризонти, аз самата не съм ги разбрала  hahaha Непосредствено след раждането сексът определено не го препоръчвам Wink А всъщност, след като първите няколко месеца си беше почти мъчение, след това наистина ти се вижда особено хубав, но според мен идва от сравнението с веднага след раждането, а не от сравнението с преди раждането Simple Smile

# 381
Здравейте!

Тук цяла сутрин дъжд, а днес мислех да се разходя малко. Съответно от нямане какво да правя си направих един хубав предиобеден сън.
Миална машина и сушилня нямам, но досега не съм усещала липса на такъв уред вкъщи. Като чета почва да ми се иска да имам сушилня, но пък нямам място, тъй че ще си карам по старому. Лятото простирам на терасата, а зимата в една от стаите, които не ползваме и неотопляваме и там прането го суша като LemOn с електрически влагоуловител. Като простра дрехите в неотопляема стая съхнат за около 24часа, а в отопляема - за 12часа.
Помпа за кърма в края на миналата бременност взех най-обикновена на Бертони, която взех в родилното с идеята, ако започна да кърмя успешно да си взема някоя по-хубава. Да ама така свикнах с тази, че нямах потребност от друга в последствие. След няколко месеца ползване се прецака и реших да си купя същата, но този път случих на некачествена партида и не можах с нея дори една капка да изцедя нямаше никакъв вакум. Много се ядосах и отидох в една аптека и си взех най-обикновена ръчна помпа тип спринцовка за 4лв и така свикнах с нея че после 6 месеца си я ползвах без проблем. Сега не знам каква да взема. Искам наистина хубава този път, не че евтините преди не ми вършеха същата работа, но при положение, че я ползвах ужасно много не ми свиди да дам и повечко парички сега.
Петя и моя мъж така, като слага в мивката реди чиния, купа, чиния, съответно мястото свършва и почва да реди останалото по плота до мивката  Laughing

# 382
tania_tsvetanova, ваканциите при баба са прекрасни. Страхотен поарък й правиш като я пращаш там. Мисли го от тази гледана точка, а и ще имаш повече време за себе си и бебо Hug
права си, ще мисля позитивно.

За коликите - ние имахме 4 месеца, нищо не помага докато не отшумят сами.
veselotof много хубави покупки.

# 383
Здравейте  Wink Чета ви и като стара свекърва, гледам да не изпусна нещо  Laughing Просто тея дни нещо ми липсва настроение, а ММ се старае да ме дразни доста успешно. Ама то и времето не ми помага изобщо. Откривам за колко неща не съм помислила и вероятно първите седмици ще съм като в небрано лозе ....Звъняща на майка през 10мин с поредния въпрос .
  Реших да си сменя профилната снимка, смалих си една , но така и не мога да я сложа.Все ми дава грешка. Ако някой е по-наясно може да ме просветли. Ще съм благодарна,
  Пожелавам ви приятно мързелив ден!!!  bowuu

# 384
Лелее,тука валя,гърмя,ужас
Точно се гласих да излизам  smile3516
Сега намали,ама още вали
Изчетох ви,и аз имам такава линия,но не съм се замисляла защо е там  newsm78
Като гледам колко неща сте накупили,взе да ме хваща срам  Embarassed
Нашия бебо още нищо си няма  smile3506
Ще трябва да се мобилизираме с таткото  Grinning
Лек и усмихнат ден,въпреки дъжда  Hug

Петя тоз повивалник върху какво ще го сложите  newsm78
само така ли е,без стойка или нещо подобно
Питам,щото ще ми дадат подобен и не знам къде ще го сложа

# 385
Лелее колко сте изписали....връщам се да чета,но преди това:
Някои ще ходи ли от вас в НДК на 03.06.13г. щяло да има безплатна лекция за всичко нужно за бебето и мама, дали си заслужава ???

# 386

Raddiii, благодаря за съвета  Hug И моя кардиолог ми препоръча д-р Дяволов, но искам да посъбера мнения и повече информация.
Аз също ще раждам при него, но той ме проследява от преди да забременея. За сега съм много доволна, няколко мои близки родиха при него и нямат оплаквания. И моята кардиоложка го препоръчва Mr. Green

# 387

Аз също ще раждам при него, но той ме проследява от преди да забременея. За сега съм много доволна, няколко мои близки родиха при него и нямат оплаквания. И моята кардиоложка го препоръчва Mr. Green

Супер! Сега остава само да си запиша час и да  се видя с доктора Simple Smile

# 388
zvezdi4ka*,влагомера мисля че ще ти свърши много добра работа,ние  и сега много се консултираме с него особено зимата и  след като сменихме дограмата
Временцето тук се пооправи и мисля и аз да се възползвам.

# 389
  • Пловдив
zvezdi4ka* Има едни джаджи дето са по 10-ина лева, показват градусите в стаята, час, влагомер и там незнам си какво.
Айде сега като тъкмо си купих рокля да изкарам лятото, а от другите есенни дрехи нищо не ми става, освен ако не вървя с разкопчан цип, с какво да излезна в тоя дъжд и вятър вън. А трябва да излезна. М дам............ освен анцуга и айде....  Embarassed

P.S. В снимката може ли да се нагласи първата снимка да е последна входяща.
Много сладки нещица сте си накупили, да ги ползвате със здраве.
Чакаме снимка и на Кирчо братчето.

Общи условия

Активация на акаунт