Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 365
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • велико търново
памперс благодаря ти много Simple Smile преди малко усетих едно малко ритни4е слаби4ко Simple Smile стискайте ми палци вс да е наред 4е секи път преди преглед съм шаш паника Simple Smile

# 526
_Ninka,Pampers,  знам че съм за лекар  Cry Вярно се побърквам  #Crazy Но проблемът е, че личният ми лекар е в родния ми град , а ние живеем в родния град на ММ... има - няма 600 км  Confused
Заради това се надявах, че в аптеката ще ми дадат нещо хомеопатично, което да ми отпуши носа.

Та в този ред на мисли, някоя от вас знае ли как мога да си сменя личния лекар? Помня , че юни и декември се сменяваха, ама не знам как става  newsm78 И според вас , дали е удачно точно сега да го сменям, все пак ми предстои раждане и т.н.

Името Валентин, не че не ми харесва, а не ми се връзва да наричам бебето си с това име  Embarassed Някак си ми е много по-подходящо за възрастен мъж  Blush  Както и да е. Свикнах, а и мъжът ми за тези 9,5 години , през  които сме заедно  винаги се е съобразявал с мен, така че този път аз ще се съобразя , дори и да е за нещо толкова сериозно. Все пак това е нашето първо дете и той се вълнува не по-малко от мен  Heart Eyes

# 527
Добро утро мамета Simple Smile
Честито на влезлите в 7-мия месец.
Косата ми расте по-бързо,и не се омъзнява толкова много. Кожата на лицето ми се изчисти от пъпки,за което съм много щастлива. Ноктите винаги са ми били тварди и са си растяли бързо. Течение си имам от доста време.За името и ние милсим с К за момче , пир нас с ММ няма спор просто сме харесали няколко и не можем да изберем кое точно да е .Но Петя много ми харесва изборът ви.Може би и ние с листчета  ще теглим да го изберем.Утре сум на преглед да стискате палци ,всичко да е наред с Бебо.Нямам търпение да кажат колко сме пораснали  Praynig .
Ей и още щях да пиша , ама забравих.Като се сетя ще пиша пак. Shocked

# 528
Tanishte - Ти на какъв модел количка си се спряла. Извинявам се ако някъде си го написала по напред, но от скоро гледам и аз за колички, понеже щяха да ни дават, но няма да е. Та сега и аз съм в чуденка каква да е.

Anni0422 - Ани аз съм за платнени щори или най вече за пердета. Алуминиевите ми са трудни за почистване, но пък от слънце най вече те пазят. Зависи и колко напича все пак и по кое време. Аз съм фен на пердета - едно плътно и едно тъничко което да пропуска светлината и да не с вижда от комшиите все пак (понеже сме в къща)

# 529
  Памперс, мерси за съвета, смятам да се възползвам от него.
 А само как ви завиждам , че сте влизате в 7ми месец  Embarassed Иска ми се времето да течеше по-бързо.
 Веселото аз имам кафе машина Саеко- беше около 180лв. Тогава се колебаех и между едно Делонги. Е.... много съм доволна. Даже и моите родители си взема, прави кафе със супер каймак и е безпроблемна. От майстори съм чувала , че я позлват и в някой по-малки заведения. Но както ти си решиш. В голяма степен зависи и с парите, които смяташ да отделиш.
  Ох... изпитвам неконтролируем мързел.  Mr. Green

# 530
Здравейте!

ние от четвъртък си заминахме на село, три дена там жега, ама мор, и снощи тук пак вятър, дъжд  Sad и аз днес съм разсополивена! Само да мине юни и си отиваме с Ива на Ловеч за постоянно,че ми омръзна тая студена София.

Ние изпратихме Ива на лагера преди час, въобще нямах време нито да й подредя хубаво багажа, нито да й дам някакви ценни указания, истината е,че съм толкова изморена с ремонта и други дребни ангажименти,че само исках да я отпратя по-бързо и да си почина.

В този смисъл аз в очите на мои приятелки минавам за една доста безотговорна майка, която слабо я е грижа за детето. Дали щото съм по-мързелива или защото и мен са ме гледали отвързана от въже, някак си не мога да се накарам да бъда майка-орлица. Действам първосигнално. Не чета книги за възпитание, не търся чужди мнения, само от време на време ми се събужда едно съмнение дали съм добър родител, но като питам детето дали е доволна от мен и тя каже "да", се успокоявам  Laughing Имаме уговорка винаги когато нещо "сгазя лука" в нейните очи, да ми казва директно.

Въпросът за вида кошара действително стана досаден напоследък, но пък трябва да проявим и разбиране към мамите, които се измъчват от тази тема  Simple Smile Аз съм пак наопаки на общото схващане и бих казала " никаква кошара". Както казва баба ми, ти да си видяла овцата като роди, да си избута бебето в другия обор? Ляга и го обгръща с тялото си. Та и аз с какво съм по-долу от една овца  Mr. Green Да, шегата настрана, за мен бебето трябва да си спи до майка си и да се кърми на поискване, докато само не реши да си ходи. С Ива това се случи на 11-тия месец. Само 11 месеца от живота ми! После не ти дава нито да го гушкаш, нито да го цункаш и ако не си го правила преди това.... Sad

Вана - само с Памперсита май се дублираме по този въпрос. С Ива ми беше мъка да ползвам ваната - пълниш, влачиш, изливаш, миеш я, пфуууу! То ти отнема повече време отколкото да изкъпеш бебето! И така набързо се научих да я къпя в мивката, та се оказа и по-удобно. Мисля,че почнах да я къпя във ваната някъде към 5-6ти месец, а на 11 месеца тя проходи и вече си стоеше стабилно на краката, та тогава ни подариха първите джапанки за баня и започна веселото къпане под душа  Laughing

Дрехите за изписване - на Ива й бях взела един класически комплект, щото така пишеше в списъка от родилното, а аз нямах още мозък да разсъдя. Сега за новото бебе ще наглася хубав мадамски тоалет и ще викна една приятелка фотограф да ни направи хубави снимки за спомен. истината е,че няма никакво значение как ще си изпишеш бебето. Ива на снимките от изписването въобще не се вижда, защото е увита в пелена, а ето вижте племенника ми - ясно се вижда,че акушерката подава на таткото бебе, а не просто някакъв си вързоп! Този път аз лично ще акцентирам на спомените, а на бебето ако му е некомфортно половин час в пола или рокля, ще изтрае малко. После като порасне, поне ще се радва на снимките си, а не като Ива да ми мрънка,че навсякъде само аз се виждам, а тя не.

# 531
_Ninka,Pampers,.

Та в този ред на мисли, някоя от вас знае ли как мога да си сменя личния лекар? Помня , че юни и декември се сменяваха, ама не знам как става  newsm78 И според вас , дали е удачно точно сега да го сменям, все пак ми предстои раждане и т.н.

Здравей, според мен е удачно да го смениш, след като не си в същият град. Аз също ще сменям моят понеже е на другият край на града и не ми е удобен,а и много се чака. До колкото ми е известно само отиваш с картона си при  новият лекар и той те записва. А за това за алергията можеш да се консултираш с АГ което ти следи бременността. Аз за всякакви проблеми си питам АГ-то.

# 532
So^Amazing аз сега мисля да сменям ЛЛ на малкия, че сега юни месец нали се сменят, но чакам свеки да проучи въпроса как точно става. Беше споменала преди, че трябва само да попълниш едно заявление, че искаш да семниш лекаря и да се даде на новия лекар. Не е било нужно да се ходи до стария да с е отписва. Но не съм много сигурно все пак де, сега ни предстои това упражнение. А за смяната, по-добре да смениш, че да имаш лекар на разположение, а този които ти следи бремеността, защо не питаш?

Аз профилактично или при пристъпи /той има и ларингитни такива/ на Боби давам ПОУМОН ХИСТАМИН 15 СН, НО това все пак си е мое решение и когато е зле съчетавам с други неща, но специално за противоалергично хомеопатично използвам това.

# 533
  • София
Това с килограмите не знам доколко има общо с храненето, защото аз хранителните навици и обеми не съм ги променяла, сладко и боклуци не ям, тестени - изключително рядко, наблягам на плодове, салати, много вода и ето че съм 6 кг отгоре за един месец  ooooh!

Ама +6 кг. за един месец ли  те измериха?! Shocked  Аз мислех, че става въпрос от началото до сега ooooh!  Ааа, за един месец определено едва ли си качила толкова, и аз не мога да се съглася Laughing  Има някаква грешка тук...

# 534
Благодаря за информацията, момичета   bouquet

Миналия път, като бях при АГ-то забравих да питам  Rolling Eyes Не знам как може да съм толкова разсеяна , но ето че може.
Май е най-добре да отида при доки да я питам за алергията , и да питам как става смяната на ЛЛ. Така и ще направя!
Хич не ми се ще да си сменям ЛЛ, защото е страхотен специалист, ама нямам друг избор. Ще ми се налага  да посещавам ЛЛ все по- често, така че най-разумно е да си намеря лекар тук, където живеем за момента.

# 535
Това с килограмите не знам доколко има общо с храненето, защото аз хранителните навици и обеми не съм ги променяла, сладко и боклуци не ям, тестени - изключително рядко, наблягам на плодове, салати, много вода и ето че съм 6 кг отгоре за един месец  ooooh!

Ама +6 кг. за един месец ли  те измериха?! Shocked  Аз мислех, че става въпрос от началото до сега ooooh!  Ааа, за един месец определено едва ли си качила толкова, и аз не мога да се съглася Laughing  Има някаква грешка тук...

Ааааа и аз мислех, че са +6, но от началото до сега, а не за 1 месец, не съм съгласна и аз  Mr. Green Не ги виждам по теб  Laughing

# 536
Здравейте и от мен Simple Smile
ani_zdr, ние се спряхме на Maclaren Techno XT: http://cybex.rayatoys.com/baby/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0 … ampagne-2012-9868 - даже точно този цвят Simple Smile Но е без кош за новородено, а с пълно легнало положение. Ще ползвам зимно чувалче за през зимата. Аз и по-назад съм казвала, че ми се промениха критериите, повечето мами предпочитат комбинираните големи колички.
Amelly, въпреки че взехме кошарка, нашият бебок ще спи при нас, кърмене също на поискване и много гушкане  Mr. Green
Иначе за ваната - на нас ще ни се наложи да си вземем, тъй като нашата мивка е толкова малка, че не си представям да къпем бебенце там. Мисля да разгледам все пак и тези кофи, за които говорите, не съм ги виждала честно казано досега.
So^Amazing, юни и декември се сменя личен лекар - ето тук има инфо и рег. формуляр, с който се отива при новоизбрания личен лекар http://www.nhif.bg/web/guest/news;jsessionid=pTXcPGJB5Hgn1jWxD21 … hwQyKrWjmyx311LQv!2022237024!1338378657370?p_p_id=newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_6Zik&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_6Zik_action=view_single_announcement&_newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_6Zik_entryId=230955&_newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_6Zik_redirect=%2Fweb%2Fguest%2Fnews
Оставям ви засега Simple Smile Хубав ден! Simple Smile

# 537
  • Пловдив
Здравейте мами, не съм писала отдавна защото бях на почивка 4 дни. И сега сигурно се питате на балкан или на море. Еми не...почти като на палатки. В едни бунгала, на един язовир...без обхват, без телевизор, без микровълнова или печка или.....абе чудо беше. Е, ама беше забавно...50 човека в тази почивна станция и по цял ден на язовира се печем, а мъжете уж ловят риба (казвам уж, защото имаше трапези като за сватба). Та след тия 4 дни съм жива и здрава и беболина си ритка здраво. Даже може да й е по- добре от преди, защото бяхме в подножието на Стара Планина и въздуха беше невероятно чист. Та така за мойте походи по горите и водите Simple Smile))
Прибрах се аз снощи и си викам хайде утре ще пера багажа, а вечерта ще чета форума и ще си почивам. Ееее не очаквах за 4 дена 30 страници. Надминали сте себе си, което ме радва. Стигнах до 23-тата и реших да се включа, че иначе трябваше да пиша в другата тема. Та ще си дочитам следобед. Е изпих си тази сутрин кафето и викам хайде да пускам пералнята(че ще са 3-4 на брой днес) и да сядам да ви допрочитам. Е да ама познайте....Спряха ни тока. Някаква профилактика до 16:00ч днес няма да имаме ток. Тцтц тъкмо се зарадвах, че се върнах в обществото, то какво стана ток нямаме пък сега. Та добре, че имам малко батерия на компа и една флашка интернет на глобул, че да се разпиша малко и аз Simple Smile
Гледах към 23-та страница обсъждате сушилните. Леле откога съм я замислила таз сушилня. Вече съм прочела всичко за тях и май съм на мнение, че на ГОРЕНИЕ са най - добрия избор.
За линея негра - ми имам си я доста отдавна, че мойта продължава и е над пъпа до гърдите.
Спрях се на количка - CAM...мн ми допадна и май нея ще си вземем. Някой мнение за тази марка има ли???
Иначе за дрешки и такива неща още не мисля. Мисля като влеза в 8-ми месец да започвам голямото пазаруване за беболинка.
Мойто бебе много почна да ме подритва, чудя се колко ли е станала тежка. На 17.06 съм чак на ЖК, а до тогава ще се побъркам от чакане Simple Smile
Искам да попитам има ли някоя от вас, която си има кученце вкъщи и какво мисли да прави с него след като се появи бебето??? Имам една малка фръцла около 2кг е и ми е като бебе. Няма на кого да я оставя да я гледа за някой месец, а й ще откача от притеснение. Категорично с ММ сме решили кучето в едната стая, бебето в другата и да не пренебрегваме малката чихуана Simple Smile Мисля, че ще пада всекидневно чистене, но ще се жертваме заради кученцето ни.
Оххх олях се, а искам да пиша и пиша ... като не съм писала отдавна и сега ми е мерак. Ама айде като ви допрочета ще се включа, че може да сте на други теми (и най - вероятно де)
Сега ще влизам да се изчипкам и ще излизам да си поръчвам гардероб...Simple Smile и без това няма какво да правя удома (нямам ток)  #Cussing out
1 ден няма ток, на другия няма вода, на третия няма интернет....направо  #2gunfire .... еми понякога прекаляват. Ами ако беше зима и се отопляваме на ток. Цял ден на студено ли ще стоим?!? Хайде стига съм се оплаквала, ами да изчезвам да се оправя. Лек ден от мен за сега  Hug   bouquet

# 538
Здравейте мами  Hug
Личния лекар - аз го сменях преди време , не трябва да се отписваш, само отиваш при новия с попълнено заявление, това е

За ваксините- аз съм против, ще направя само задължителните, щото нямам избор
Таз нощ хич не спах, тазобедрените стави направоооо  ooooh!
Като спя само на страни така ме болят  Sad
Ставах, разхождах се, възглавници слагах, но... нищо  Cry
Днес ми е едно скапано
Сега ще се разходим с милото до село, да заредим провизии  Wink
За името - и аз отстъпих на ММ , той иска да е на баща му, но бъдещите дядовци са адаши, та ще е Иван, само да е живо и здраво, пък все тая как ще се казва ( в рамките на нормалното де  hahaha )
Айде, аз отивам на разходка
Локресия къде ходихте на язовир ?
И аз обичам да ходя на такива места, ММ и той ходи уж за риба, с такива трапези  Mr. Green
Лек и усмихнат ден  Hug

# 539
Sonderzeichen, темите за ваксинациите: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=708900.480

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623538.90

https://www.facebook.com/groups/161283897242551/?fref=ts

Аз имам колебания за ваксината за ротавирус. Племенницата ми лежа 1 седмица в болница тази година - в частна, защото в ОБ нямаше места (всичко беше пламнало от ротавирус). След като се прибраха, още 5-ма възрастни покрай нея се заразиха.

nads3, тези комплекси са за бременни. Правила съм ги в началото, но все пак не забравяй, при йогата е важно правилното изпълнение на асаните (т.е най-добре е да те наблюдава инструктор)
http://www.youtube.com/watch?v=UpJ6QdwyURk
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=PNmqbKyLtNg

So^Amazing, бързо оздравяване! За подобни болежки ми бяха препоръчвали шуслеровите соли (хомеопатични са), но така и не ги взех. Личният лекар сменяш като попълниш една бланка и я занесеш при този, когото си избрала. Не е нужно отписване от предишния. Ако сменяш адресната регистрация, може да направиш новия избор по всяко време. Иначе е два пъти годишно.

Нашият татко е болен и сменяме ролите Sad Сега аз ще го обгрижвам.

Общи условия

Активация на акаунт