Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 362
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Gone with the wind
Искам да попитам има ли някоя от вас, която си има кученце вкъщи и какво мисли да прави с него след като се появи бебето???

Аз си имам една въшка, която дори за миг не съм си помисляла да отделям дори в друга стая. Ако щеш ми вярвай, но вечер не мога да заспя ако тя не е при мен, пък и смятам, че появата на нов член от семейството ще си е достатъчен стрес за нея, за да й променям средата допълнително. Въпреки очакванията ми Боян да се противи на този ми план, се оказа, че е на същото мнение като мен  Simple Smile

# 541
Здравейте момичета най-накрая приключих с  newsm79 wash hang 1dishes Искам да попитам мамите от Варна дали са се спрели на педиатър (как се казва и къде се намира) имам няколко приятелки който са в градска болница и не са особено доволни.... Thinking
Чудя се на къде да се насоча  newsm78

Лек ден ви желая Wink

# 542
Понеже няколко пъти споменахте обръщането на бебетата, ето какво намерих:

"Вашето бебе през седмия лунарен месец на бременността достига дължина около 35 см и тежи около 1 кг. Около 28-мата седмица бебето започва  да се преобръща с главата надолу. Това става автоматично при повечето бебета и те застават в тази позиция. За разлика от шестия месец, в седмия месец на бременността, движенията на бебето ще станат по-бавни, тъй като той или тя се чувства ограничен от размера на матката, въпреки че матката е разширена до над пъпа. "

Въпреки че чета за бавните движения, и аз постоянно се тревожа напоследък. От около седмица се движи по-рядко и по-бавно Sad Не рита като преди с бясна сила. Другата седмциа чак съм на ЖК.

# 543
Здравейте красавици,

вчера не се разписах, но хич не бях в настроение. Ходихме в Икеа да поръчваме окончателно кухнята за новата къща, уж за половин час, откарахме 4 часа близо. Те надумкали климатика, който духаше точно над детското ъгълче за занимавка на скучаещи бебета и накрая Стела със сополи. Отгоре на това, вечерта се покачила на един от фотьойлите вкъщи и пада като талпа - главата в масата... След това хич не бях в настроение за писане  Sad Цяла нощ съм я мислила, не съм спала. Иначе пред нея не съм изпадала в паника, веднага я разтрих, студенко на удареното и нямаме цицини. Следя я днес, като че ли нормално е всичко, не повръща, не е сънлива и унесена, играе си, маже сополи по ръкавите и реве порядъчно докато ги изсмукваме, както си му е редът  Mr. Green

Локресия, тъкмо се чудех къде се загуби. Чудесна почивка - без телефони, без интернет и телевизия, мисля, че добре се отдъхва така  Peace

Со Амейзинг, за смяна на ЛЛ ти трябва само здравната книжка - отиваш при новия, който си харесала и той оправя всичко, само някакво заявление при него се попълва. Мъжа ми наскоро си смени лекаря, така че е сравнително прясна информацията.

За ваксините, споменавала съм, аз съм "за" и разбира се задължителните, не в излишък да се товарим. Вярно, че по принцип могат да ги разредят в годините, не така да ги нагъчкат в първата, но от друга страна приключват наведнъж.
Звездичка, Ротарикс сложих на Стела, препоръча ми свекървата (тя е лекар епидемиолог), защото ходихме на море и там вируси всякакви. По принцип ми обясни, че рота вирусът не бил разпространен особено в България и е основно болничен вирус, но ако повече пътувате, имате контакти с чужденци или някакъв конкретен повод би могло да се сложи. Ние се решихме. Сега ни предлага педиатърката за хепатит А, но свеки каза, че няма нужда.

Танище, много добър избор на количка според мен.  Peace Много исках и аз последно Макларън да взема за лятна, ама се отказахме, много скъпо като за втора количка ни се стори. Иначе Стела цяла зима си изкара в летния кош с чувал. Отдолу с космонавт и никакви грижи.

Веселото, този схванат прасец да са крампи? Взимаш ли магнезий под някаква форма? За кафе-машина - бих препоръчала Саеко. На нас ни подариха Делонги за сватбата - ОТВРАТ, разваля вкуса на кафето само, нищо, че прави дебел каймак. То аз не обичам и много каймак да има кафето де... За новата къща сменям еспресо машината с такава за шварц кафе. Абе дето вика Памперс - с джезвенцето най-добре, ама ме мързи дори това да правя вече  Laughing

Спяща красавице,
благодаря, че пак си се погрижила за темата за срещите! Вече се разписах и аз там.

А за себе си нищо особено не мога да споделя - качила съм един килограм от миналата седмица, най-после някакво движение нагоре. На корем - не мърдам от 100-те засега. Но скоро вероятно и аз ще почна да нараствам.

Хубав ден от мен!   bouquet

# 544
Локресия, аз така обичам без телефон и телевизия и без такива глупости.Heart Eyes
Амели, никой не може да те съди ква майка си, щом е нахранено облечено и може да разсъждава значи се справяш(ако може въобще да има някакъв критерии) Mr. Green
И аз котката никаде няма да я нося, тука вкъщи с бебето, хич не ми пука, че аз ако трябва да махна котката, трябва и всичко да изхвърля Naughty
за алергиите мога да погледна кво пише в книгата за алтернативна медицина, ама по-късно че сега ме мързи Mr. Green
На делонги само старите кафе машини са хубави, иначе бриела лесно се поддържа и резервоара може да си го миеш всеки ден, имаш пълен достъп до него Peace
За ЛЛ заявление за смяна на ЛЛ от здравната каса и после при новоизбрания да се запишеш и тва е Sunglasses

# 545
  • Пловдив
Добър ден и то мен. Много писане е паднало. Ама ви прочетох, де.
За ваксините и двете ми деца са ваксинирани с всички задължителни ваксини. Допълнителни не правя. Но пък за всички детски заведения и училища се изискват, а аз не мога да лиша децата си от контакт с околните и образование. Трябва да сме информирани по въпроса с възможните странични ефекти. Аз не бих рискувала с непоставянето им.
So^Amazing, попълваш заявлението и при новия доктор. Нищо не правиш при стария. Аз сменях моята и на децата, че беше на село, пък не ми беше удобно. Отделно, че не искам нищо общо със селото вече.  Mr. Green Валентин е много хубаво име. Следващият път ти ще избираш.
Много се радвам, че купихме количка бързо след като я избрах, защото досега щях да се побъркам от мислене. В началото и аз исках комбинирана, голяма с големи гуми, ама не влиза в асансьора и тежи по 15 кг. Така, че страшно се радвам на 8 кг количка с всички екстри.
Sleeping Beauty, ние сме с един термин горе-долу и аз забелязах, че от няколко дни апетитът ми е направо чуовищен и все на глупости налитам. Ако си споделя от онзи ден менюто, сигурно ще припаднете. Ям по-малко, обаче пък през 3 часа съм гладна. Blush
Утре съм на консултация и дано вече ми даде направления за кръв и урина, че моите станаха исторически.
Вана със стойка най-обикновена, която няма анатомични приставки ще взема. Мивките са ми плитки и не се знае дали бебо няма да бутне някое кранче и да промени температурата на водата. После се поставя на пода в банята и се плацика сам докато изстине водата или не прекали с яденето на пяна. Mr. Green Присъстват разни купичики и патета и е много забавно. А и имам помощници в къпането и хвърлянето на водата. Особено най-големия батко. Утре му излизат резултатите от външното оценяване и се вълнувам какво е изкарал. Дано ги бива оценките, че да влезе някъде.  Praynig

# 546
Здравейте мацки   bouquet
Аз от сутринта  чистене, пране , готвене  направо изкуках Embarassed, сега ми остава само да нахраня малкия и да се изкъпем и малко сън  Blush
Иначе Коткинчо напълно те разбирам, за какво говориш, само че аз за разлика от теб съм страшна паника   Crazy и моето  синче е с хрема и само мрънка.........
Благодаря за информацията и за смяна на ЛЛ и аз съм решила да сменям педиатъра ми - ми не съм доволна от нея  Crossing Arms
Лек и усмихнат ден ви пожелавам мацки  Hug Hug Hug

# 547
Здравейте момичета,
Да ви кажа и аз от няколко дни не усещам бебо както преди. Няма ги ония ритничета и побутвания. По- скоро усещам нещо като гъделичкане само. Чудя се какво става  newsm78 Даже ми е притеснено.
И аз вече имам коластра, но не е ли много рано още  newsm78

# 548
Момичета , много ви благодаря , че сте толкова отзивчиви  Hug Hug Hug
Много сте готини, да знаете Simple Smile
Още утре ще отида при лекарката, която съм избрала,  радвам се че е толкова лесно !

-Petia-, успех утре на прегледа! Стискам палци на баткото , дано се похвалите с хубава оценка от външното!

За ваксините - не съм голям разбирач, те първа чета мнения, но определено не съм против. Задължителните ваксини ще правим, допълнителните - едва ли!

# 549
 Момичета, благодаря за отговорите. Засега се насочих към Саеко. Ще изчакам да продадем нашата машина и после ще вземем нова.
 Коткинчо , на майка и подарих за РД преди 3 години машина на Делонги, която прави отвратително кафе. Ужасна е. Тогава бързах да я купя и не се информирах и сгреших в избора.
 Може и крампи да са. Не пия магнезий, пия си само Огестан-а. Магнерот ли да купя? АГ не ми е изписвала нищо.

# 550
Здравейте, коремчета Hug вчера се убих от готвене, а след това и оправяне на кухнята, цяла нощ се въртях от болки в кръста и гърба, но сега вече съм добре. Май ще се хвана да пооправя малко целия апартамент, че с тия покупки, хола ни прилича на склад hahaha

За личния лекар - аз преди 2 година го сменях, направо при новия нещо се попълваше и не е нужно да се отписваш при стария.

За ваксините - мисля само задължителните да направим.

За името - още преди да забременея предложих името Никол /тъй като бях сигурна, че живот и здраве като забременея, ще си имам момиченце/ и ММ се съгласи. Бяхме го решили, но сега аз малко съм разколебана, а ММ не дава да се говори за други имена. Иначе много ми харесват още Адриана /на таткото/ или Кристиана /на мен/ hahaha Естествено ММ не харесва последните две имена и не иска дори да ги чуе, но аз съм му казала, че като дойде в родилното, може вече да съм кръстила бебето Joy

За апетита - от няколко дни и аз умирам от глад. Тъкмо се нахраня и пак съм гладна. Снощи например вечерях, а за десерт половин шоколад мушнах. Иначе не мисля, че съм качила много - сутрин съм +3, а вечер +5. Голямо ядене...голямо нещо hahaha

Вана взехме обикновена /не е анатомична/, с тапа за изтичане на водата. Стойка няма да ползвам - струва ми се нестабилно. Взех и една хавлиена поставка, на която се слага бебето, за да не се пързаля, но не знам дали ще я ползвам Crazy

Tanishte за количката искам да те попитам, дали през зимата няма да ти е трудно бутането в снега с двойни колела newsm78 Признавам нямам опит, може и да греша, но ми стана интересно Wink

Това е май от мен за сега...или поне за това се сетих. Хайде сега да папкаме малко, че ще вземе да ми прилошее или ще заслабна hahaha и после да яхвам метлата hahaha

# 551
Стилияна Стеф, преди малко една позната точно това ми каза: Голямото дивичко ще дивее още малко и ще му стане тясно, тогава само гъделичкат с малките пръстчета, като гъдел от вътре. Така че не се притеснявай Simple Smile
Като си говорим за ванички, кофи и мивки, вижте на какво попаднах, супер практично, аз съм фен на подобни изобретения  Mr. Green http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xu6cukzUbZY, този блог е много интересен също http://modernimaiki.blogspot.com/2011/03/blog-post_04.html
Kikito86, аз имах същите опасения, както и таткото, но говорих с няколко мами, които са я бутали със зимни бебета, и те ми казаха, че не са имали особени проблеми.
И така, аз пак ви остявам до следващото ми включване  Mr. Green

# 552
Веселото,  дали е магнерич или магнерот, все тая според мен - разликата е в пълнежа,  не активното вещество. Едното май беше с лактозата, а другото - не. Най-добре се консултирай с лекаря, за да ти каже и как да ти е приема, аз пия по едно сутрин и вечер магнерот. За спешни случаи ми е изписала прахче Диаспорал, макар да съм чувала, че магнезият върви с натрупване...

Кикито,
вана с тапичка - добре звучи!  Peace За стойката си права - ползвали сме я около месец, после се преместихме директно в банята. И сега, дето вика Петя - ядем пяна, пляскаме с патета и други глупости и е много гот. В началото само беше в стаята на бебето, защото затопляхме помещението. А сега стойката я ползвам за закачалка  Laughing Суша хавлиите на малката на нея.

А за бутането в снега - и с единични гуми си изисква усилие, така че няма значение май Simple Smile Мисля, че само мамите дето ще са с грамадни гуми ще са рахат.

# 553
Здравейте, коремчета Simple Smile
Много ми се спи, но малката не ме оставя Simple SmileПрез тази  бременност постоянно ми се спи, малката не ме оствя да се наспя. Минала бременност пък през цялото време ме мъчеше безсъние . Не е никак справедливо  Laughing

За обилното потене-ужасно е, за съжаление при мен си остана след миналата бременост. Дано след тази да се нормализират нещата Simple Smile

Ани, за щорите да ти дам идея.Ние взехме от Солис едни вертикални, все едно са от плат, но са от пластмаса, не задържат прах, не се перат, не се почистват. Имаме ги няколко години, не са мръднали Simple Smile

Локресия, имаме прекрасен 40-килограмов ретривър. Дори и за миг не сме си помисляли да се разделим с него. Сега с малката са голяма любов. С него и без него, чистенето си е все чистене Simple Smile

Костите болят засега поносимо, киселини от време на време, но ужасните пъпки по лицето не искат да се махнат Sad

И искам да питам нещо. На 19.06 отиваме на море. Мислех да си взема цял бански, но засега не съм си намерила наистина "цял". Според вас , много ли ще е странно ако се пека с половинки?

# 554
И на Ива ваната беше с тапичка и маркуч за източване, ама пак ми беше разправия, щото като се източи водата, пак трябва да измиеш хубаво цялата вана от пяна, аки (някои обичат да акат докато се къпят Simple Smile и т.н. Подмяташ я тая ми ти вана голяма из банята, докато измиеш и изплакнеш  Tired
По сходна причина не съм взимала и гърне на Ива. От както се заседя на дупе, директно на седалка на тоалетната. Тая работа да ми ходи насред хола, пък да стане и да ритне гърнето, пък да има да бърша пода по 30 пъти на ден, отделно от това да дезинфекцирам гърнето след всяко акане - не е за мен. Имаше в Джъмбо едни седалки за много малки дупета по 10лв и с тях- чисто,бързо и на точното място  Laughing

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 18:36 от Amelly

Общи условия

Активация на акаунт