Слънце лятно все по-силно грее, а в корема СЕПТЕМВРИйчето щурее

• 23 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, аз имам сушилня. Когато купувахме и се чудихме дали да е  две в едно с пералнята или отдели, от всякъде ни посъветваха да са отделни машини, иначе не били добри. Така че, мамите с перални, няма нужда да се ядосвате. Та относно дали я ползвам - родила съм се зимата от както я имам. Наистина суши 3 часа и харчи бая ток, но пък къде ти зимата сухи дрехи за три часа. След пролетта вече не я ползвам, защото си простирам навън дрехите. Така миришат по хубаво. След сушилната се убиват всички приятни аромати, това ми е единственото разочарование. Иначе и аз съм чувала, че може да се избегне гладенето ако имаш сушилня, но незнам до колко е вярно.

# 316
  • Русе
Пак здравейте. Аз имам сушилня и миялна - мнооого съм доволна. Дори съм ги купила от магазините за втора употреба, така че не са зверски суми. Всичко си слагам в сушилнята и откакто следя материя и програма - няма проблем. Иначе доста вълнени дрехи отидоха при 5-годишни деца.  Joy Пералня и сушилня са отделни - една до друга. Но би могло да се сложат и вертикално - стига да сте високи, а не с моя ръст.  Joy За миенето на бебешки неща в миялна - дори се препоръчва - от високата температура се дезинфекцират. За лентичката - може и аз нещо да бъркам. Памперсче, видях, че и ти си на 101-ия ден - значи "повредата е в моя телевизор" - хихи! Да ви кажа днес как ми падна кръвното рязко.... Цялата плувнах във вода, изкарах акъла на колежките си, викаха лекарката... Когато ми го премериха - 90/55! А напоследък все държах 120/80. Та днес заради времето явно падна рязко. Пийте айрян със сол!
Оле чудесна идея ми даде за миялна за магазин от втора употреба  Peace Peace по тънко ще ми излезе уф,че не съм се сетила  Wink Wink Wink

# 317
Аз обмислях преди години дали да си взема сушилня,но една колежка ме отказа, като рече,че в нейната много се мачкат дрехите и после пак трябва да ги гладиш, ама е по-зор,щото вече са сухи и намачканото се е фиксирало.
Аз суша по много примитивен начин, сигурно ще паднете от смях - в тази стая, дето сега правим ремонт, тя е изцяло празна,но пък има климатик Simple Smile и зимно време там разпъвам сушилника, пред климатика, пускам го на 23 градуса + вентилатор и за три часа прането ми е сухо. Не сме забелязали да ни натоварва сметката за ток, а и в бонус, понеже същата стая няма врата, като се пусне климатика, се затопля коридора, който е доста голям и Ива там си кара колелото  Wink

# 318
  • София
То си има техника за сушенето в сушилня Wink  Не трябва да се препълва, освен това дрехите трябва да се извадят след прането и да се сгънат, за да не излизат толкова намачкани.  А и човек трябва да изпробва програмите и да види на коя ще му се получава най-добре.  За ароматизиране продават кърпички за сушилня, не действат кой знае колко, но вършат някаква работа.
Хубавото на сушилнята е, че не трябва да гладиш за дезинфекция дрехите на бебето, а освен това излизат едни мноооого мекички Crazy

Между другото, гладенето за дезинфекция по правило изключва парата.  Само да спомена за който не знае и го интересува Wink

# 319
Amelly, дрехите се мачкат, ако ги зарежеш вътре след като програмата е свършила. Иначе аз ги вадя веднага и мятам тениските по закачалки. А чаршафите не се налага да гладя после - много са си добре. Joy Хариклия, нашата е марка Miele - чисто нови са над 2000 лв, а втора употреба - 300-400 макс! Моята седи в антрето, което е част от хола - и как хубавичко топли зиматаа.... Ако някоя от вас има отдушник, може да си купи такава за свързване в комин. По-бързи са и по-мощни. Моята е с контейнерче и изхвърлям водата след всяко зареждане. По едно време я събирах и я използвах за ютията. Нинка, днес не съобразих ниското налягане. Вече съм добре и стискам палци на Puffy! Sealover, къде си?   bouquet

# 320
Леле леле, не може да насмогне човек с четенето  Laughing

Sleeping Beauty, стискаме палци да не се стигне до процедури. Посъветваха ли те да спазваш нещо или не зависи от теб?  Hug

Пуфи, да се оправяш, откъде се взе сега това кървене... Пази се и по-скоро вкъщи!

Кристиша, в лежащо положение това е - книжки, филми и игри  Simple Smile Още около три месеца ти остават, стискай зъби  Hug

Ушана, не оставай без течности и шоколадче в чантата. Особено течностите са много важни- пий вода, айрян, каквото и да е! На мен ми се случи това преди две седмици - след литър вода на малки глътки, но сравнително бързо изпит и един шоколад, дойдох на себе си за около половин час. Абе и ниското кръвно не си е шега работа.

За белия шум и аз да кажа - беше незаменим помощник с коликите  Laughing В началото пускаме сешоар или прахосмукачка, после намерихме в нета запис, но той не действаше така, както сешоара например.  Laughing Свекърва ми беше в този период вкъщи и беше смаяна, че действа  Joy Сега го разправя навсякъде като куриоз... А то си е вече неизменна част от цирковата програма на всеки родител  hahaha

Сушилня нямам, но за новата къща може и да се сдобия. Все пак мисля на бебето дрехите да си ги гладя... Повечето дрешки имат на етикета указание, че не са подходящи за сушилня и не ми се иска да ги развалям. И с гладенето се свиква, пък е само за 3-4 месеца.
И аз споделям абсолютно казаното от Красавицата за миялната. Все едно си ми написала мислите  Grinning Както и за омекотителя  Peace

Е, оставям ви, че пералнята ми изпра и сега ще се простира дъъъълго и протяжно, защото не мога да пренеса всичко наведнъж и простирането продължава "н" на брой часа  Joy А Стела ще се събуди скоро и ще се отправяме към парка за следобедна разходка (ако не ни подпука дъжд).

Hug

# 321
Sleeping Beauty , много неприятна ситуация, надявам се да се разминеш без такива"дренажи" Hug
Sealover се издирва  newsm78
Миалната и аз много си я обичам, ама сушилнята - не Embarassed
Пуфи, оздравявай и никви болници до раждането Hug

Ходи ми се на разходка до Дунав, ама много ми е далече, цели 400 метра  Joy то май проблема е че няма с кого, пък сега няма и комари, защото има вятър Twisted Evil ако навия някои да ме заведе ще ви щракна някоя снимка Party

# 322
Малииии,колко сте изписали от сутринта  #Crazy
Аз излязох рано днес уж да избегна жегите,ама се прибрах в в най-силния пек-към 15 ч.
Много зор с това слънце  newsm08
За сушилня и миялна и аз съм ЗА
След ремонта миналата година оставихме място и за двете,но още не сме ги взели  Embarassed
Иначе си мисля,че бая дрехи ще съсипя,докато се науча как да я ползвам  hahaha
Мамите с болежки да се оправят бързо  Peace
Аз да питам нещо- след изтичане на болничния до колко време ви ги превеждат  newsm78
Ние за бебо освен количката,нищо друго не сме взели,ама май изоставаме  Embarassed
Все още само се радвам на вашите покупки и идеи за изписването
Аааааа,мама ми е купила шише  Grinning
http://www.tupperware.bg/xchg/bg/hs.xsl/775.html
И разните там чинийки и чашки също,много са сладки и цветни Simple Smile

# 323
Тъй  Mr. Green чукча досега беше читател, ама всичко забравих...

Пуфи, бързо да се оправяш и да ви изписват  Hug Аз пък Седмаче я мисля, нали с подобна на мойта диагноза, пък влезе в болница. Дано всичко да е наред.

Аз гледам да си почивам между шофиранията. Няма кой да кара детето на училище, пък е задължително. Дано да се справим. Прегледът на 9 Юни ще покаже как се развиват нещата.

Днес гледах интересно предаване за възстановяването след раждане. Една лекарка и специалистка по йога обясняваше, че традиционното неизлизане по 40 дена от къщи си имало причина - било важно да лежиш колкото се може повече, за да не ти се смъкнат органи и кожи всякакви. Показа и упражнения за стягане и прибиране. Имаше женици, които бяха раждали нормално или секцио, или пък по двата начина, та сравняваха след кое раждане са по-леки последиците и за моя изненада излезе, че от секцио по-трудно се възстановяваш... А пък и казаха, че пред нормално раждалите жени се отваряли нови хоризонти в секса, защото придобивали повече контрол и усещане над перинеума... Аз не мога да кажа, защото бившият ми мъж тотално изкука след раждането, та никакви хоризонти нямах мерак да покорявам с него, но да си признаят другите нормално раждали  Joy

# 324
Привет, коремчета Hug не мога да ви изчета и затова не се включвам много адекватно по темата Crazy надявам се да не се включвам със стара информация hahaha от днес до 02.06 в НДК има изложение Светът на детето от 10-19 часа. След малко се отправям да видя как е положението и после ще пиша.

Veseloto ако все още не си се сдобила с количката, в магазин Dolce Vita е на промоция. Днес я капарирах - получаваш столче за кола, както в 9Plus или ползваш 15% отстъпка. Аз ще ползвам отстъпката, тъй като столче имам от племенника и така количката излиза с 300 и няколко лева по-евтина Crazy До 15 дни ще я получа.

# 325
  • Пловдив
Досега се чекнах пак да се обезкосмявам, ама по памет. Като проверих с огледалото излезе, че паметта силно ми изневерява.  Crazy
nenimira, зависи кога е подаден болничния лист в НОИ. Да 15 число на месеца, който следва болничния са длъжни счетоводителите да го предадат. Като отиде вече в НОИ до 15 дни работни го изплащат. Иди си извади един ПИК от НОИ и по интернет може да си го следиш. Става за 2 минути.  Peace
Шамс, никви хоризонти не съм открила след раждането на големия, ша знаиш!  Mr. Green Открих ги като смених таткото.  hahaha
Sleeping Beauty, дано се размине работата без интервенции.
Пуфи, какво стана? Бързо да се оправяш!  Hug
sealover  и soho doll наистина се губят нещо.
el 8004, не се преуморявай с чистенето. Виж някой да ти помага.

# 326
Здравейте мили мами, Hug всеки път  тъкмо ви изчета и да пиша и вече има нови публикации. И аз съм от групата на септемврийчетата. Термина ми е на 19.09, от Благоевград на 25 години, първо раждане. Засягате толкова интересни теми, но за съжаление аз ще си работя до 30.06. и то по 12 часа на ден, както и до сега. Но, се надявам да имам повече време да ви пиша, че вече работата намаля. Последно видях, че коментирате сушилните. Преди година си купихме и съм много доволна, не мога да кажа, че ми е качила много разхода за ток, а и ми спестява много време и усилия. Различните програми предлагат различен ефект има дори ютия, ако сте сгънали дрехите след прането и ги извадите веднага щом приключи сушилнята, всичко е ок няма нужда от гладене. Перфектна е.Мисля есента да се справя благодарение именно на нея, защото първоначалната ми идея е без памперси, пък да видим какво ще стане. Извинете за дългия пост.

# 327
Здравейте мацки   bouquet
най-после съм си в  къщи и спокойствие  Hug
Благодаря ви за подкрепата мили момичета  Hug Hug Hug
Връщам се да ви чета, вече спокойно   bouquet
Пуфи миличка, оправяй се бързо стискам ти палци  и на теб  Спяща красавице стискам палци всичко да е наред и с двама ви .

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 18:20 от RAQSVETLINA

# 328
Шамс, никви хоризонти не съм открила след раждането на големия, ша знаиш!  Mr. Green Открих ги като смених таткото.  hahaha

Петяяя, така изцвилих, като го прочетох това  Joy АбсолЮтно същото се канех да напиша, че след раждането кьорав хоризонт не открих, а после като ми дойде меракът, смених таткото, та не мога да съм обективна  Mr. Green От перинеума ще да е било, да знайш  Mr. Green

Сушилня имам и без нея съм заникъде. В таз държава нищо не съхне дори и през лятото, камо ли през зимата. Няма нужда от гладене, и кърпите стават едни мекички... Да не говоря, че откакто я ползвам, не слагам никакви омекотители, те и без това са голяма химия, та само печелим от това... Бях спряла да ги ползвам заради детето, пък покрай сушилнята открих, че нямаме нужда от тях.

# 329
 Не мога да ви изчета.
 Кикито , знам за промоцията, много отдавна споделих за нея. Еее изпревари ме. Какъв цвят е количката? Ще се възползвам от промоцията, но към средата на юли. Няма смисъл от сега да я купувам. Ще я взема с по-скъпото столче. За цвета съм се спряла на Black Melange, но ще видим накрая  Laughing Мисля да взема чантата, макар, че е грозна, но поне няма да се притеснявам за багажа и  поставка за чаша. Смятам да ги напъна за отстъпка, защото чух, че правели при покупка на повече неща. Смятам и преносимата кошарка да е от там. Става на въпрос за 9plus.
 Пуфи , Sleeping Beauty , да се оправяте бързо!
 Имам и миялна и мога да кажа, че е най-използваният уред вкъщи. Отхвърля много работа. Не мисля, че става за бебешки шишета и аксесоари и не бих я използвала.
 Взех си поръчката от Англия. Ще снимам когато имам време. Проблема е, че нямам къде да държа бебешките покупки. Трябва да купим скрин, но незнам кога ще е.
 Днес ми е особено лош ден.

Общи условия

Активация на акаунт