Бургаски майчета - 15 тема

• 43 571
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Добър вечер мили мами и бебоци Simple Smile
Искам да ви питам с какви гелове мажехте (ако сте мазали де) венците на бебоците ?
Bonjela и Dntinox gel. И от двете съм много доволна - мажа и забравя за болката след 2-3мин. От Калгела и едни хомеопатични хапченца не съм доволна.

# 136
Може ли някоя мама да ми каже какво трябва да нося в билетния център за да извадя автобусна карта на детето,казаха ми че е безплатна и че се носи акт за раждане и снимка,става въпрос за 4 годишно детенце,вярна ли ми е информацията,да не ме разкарват и за нещо друго,че не сам точно от града  Simple Smile

# 137
  • Бургас
Това се носи. И май ми искаха личната карта,но не съм сигурна де.

# 138
  • където мечтите се сбъдват
Аз нямам такава карта  newsm78 Досега не са ми искали в автобусите.Билет за малката не плащам.На каква възраст трябва да се извади тази карта?

# 139
Не ние пътуваме от едно село до друго на градина сега 1 месец,и понеже шофъора се бавел докато пишел билетите,та затова ни искат карта и ние не плащаме за билет,но го дават като застраховка  Simple Smile

# 140
  • Бургас
Аз пък знам, че вече всяко дете/бебе трябва да има карта, без значение от възрастта. Безплатна е, но трябва да се извади. Това го четох в някаква наредба, докато бях бременна, ако има някакви промени от тогава, може и информацията ми да не е актуална  Peace

# 141
Здравейте момичета и аз се записвам ,макар и малко късно Simple Smile
За картите за автобуса ние вчера направихме на дребен и искаха само акта за раждане и личната карта,снимка няма.Тя е валидна за една година за цялата страна,не само за Бургас.

# 142
Продължавам да не разбирам защо трябва да си извадя такава карта  newsm78

# 143
Stefanel на нас кондукторката която ни каза,че и бебетата трябва да имат такива карти ни каза,че има излязла или съвсем скоро ще излезе(не можах да чуя) наредба за това и то не било изискване от тях,а за цялата страна.

# 144
И моята свекърва вчера ме светна по въпроса с картите. Ние още сме малки и не ни се е налагало да пътуваме с автобус, но до колкото разбрала това е един вид застраховка, каквото роля играе и билета при големите. Демек - ако стане нещо, то тази карта служи като застраховка за детето

# 145
  • Бургас
Когато си купуваш билет,ти получаваш застраховка, ако нещо се случи по време на пътуването. Същото е и за картата.

# 146
Когато си купуваш билет,ти получаваш застраховка, ако нещо се случи по време на пътуването. Същото е и за картата.
И ако се случи нещо,не дай си боже,какво пари ли ти изплащат?Простете,но не съм наясно.

# 147
Хубаво е това с картите,направено е умно даже и с цел да се спрат отвличанията..примерно ако някой циганка е с хубаво бялоо бебенце и не покаже такава карта,кондукторите или шофьора трябва да сигнализират органите на реда.Застраховка от всякакъв вид е тази карта,нека и ние станем европейци Simple Smile)))

# 148
  • До морето :)
Градски линии
Вашите права:
5. Деца на възраст до 7 навършени години да пътува безплатно в автобусите, извършващи градски превози.
http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=73

Междуселищни линии
Вашите права:
7. Децата на възраст до 7 навършени години пътуват безплатно, а от 7 до 10 навършени години с 50 % намаление.
http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=77

Нека някой да се опита да ми вземе пари за детето. Яд ме е, че има и такива контрольорки, които искат.  Crossing Arms

Картата наистина е застраховка, така че Доби, изкарай й карта на куклата.

# 149
Да ще трябва да изкарам,а я ми кажете утре работи ли билетния център  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт