Натурална закваска за хляб или Хляб с квас - ВТОРА ТЕМА

• 78 600
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
дядо хаджия мерси за разяснението. Аз веднъж правих изцяло ръжен хляб с ръжена закваска и ми беше много странно тестото нямах да му добавям брашно и го оставих с идеята, че "тоз хляб даде фира", пък като се изпече беше приличен и даже бухнал Simple Smile От тогава си затрих ръжената закваска.

# 316
След час започва печенето! Ще споделя как се е получило този път!

# 317

Този: www.blizodobebeto.com - когато започвах да правя квас и хляб с него много четох и имаше страшно полеза информация тук. Wink

# 318
Този: www.blizodobebeto.com - когато започвах да правя квас и хляб с него много четох и имаше страшно полеза информация тук. Wink

На мен ми излиза всичко с йероглифи ...  Crazy

# 319
Опекох хляба на 180 градуса и стана превъзходен! Чак си се чудя на акъла, защо по- рано не опитах! Сега вече хляба ще е наистина това, което трябва да бъде Grinning Благодаря на всички!

# 320
  • София
Опекох хляба на 180 градуса и стана превъзходен! Чак си се чудя на акъла, защо по- рано не опитах! Сега вече хляба ще е наистина това, което трябва да бъде Grinning Благодаря на всички!

Моля със здраве да си го изядете. И експериментирайте. Аз например имам варианти с мед, моркови, ябалки, сварен картоф и дори и царевично пюре. Ръжения обича разнообразието иначе поне на мен ми идва много тежък.

# 321
.

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 10:31 от galina_deleva

# 322

Браво  smile3501

Това за чисто ръжен хляб ли става дума? За колко време се изпече, имаше ли съд с вода във фурната? Хлябът във форма ли е, или не? Нещо прави ли му се след като се изпече?

На мен втори хляб чисто ръжен не може да ми се опече добре. Добре втасва и се надига, но отвътре остава неизпечен, а отвън се препича. Лошото е, че на фурната не мога да задавам температура и всичко е на око.

# 323
  • София
Тези неща съм ги споделял и друг път но в другата тема за машината за хляб.

Може ли линк към тази тема, че искам да питам нещо?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741471.0

# 324

На мен ми излиза всичко с йероглифи ...  Crazy

Нали затова написах, че не е активен. Wink

диетичната, поздравления! Simple Smile

PishtaHufnagel, сменяй фурната  Mr. Green

# 325
  • София
Айде моля да споделите най-добрия начин за сърханение на квас. Успях да завъдя един и мисля тези дни да го съхраня за бъдещо време.

# 326
1. Ами в едно бурканче и всеки ден го храниш и месиш храниш или хвърляш част от квастта и храниш и пак.
2. Слагаш бурканчето в хладилника и не храниш вечерта преди да месиш ( 12 часа преди да месиш) изкарваш на топли храниш и после ( след 12 часа) месиш
3. Месиш хляб отделяш парче от хляба слагаш в кутийка ( палсмасова) в хладилника и като ще месиш 12 ч по-рано разтваряш в бурканче храниш и от следващия пак си взимаш парченце Simple Smile

Аз го правя по първия начин.

# 327
  • София
1. Ами в едно бурканче и всеки ден го храниш и месиш храниш или хвърляш част от квастта и храниш и пак.
2. Слагаш бурканчето в хладилника и не храниш вечерта преди да месиш ( 12 часа преди да месиш) изкарваш на топли храниш и после ( след 12 часа) месиш
3. Месиш хляб отделяш парче от хляба слагаш в кутийка ( палсмасова) в хладилника и като ще месиш 12 ч по-рано разтваряш в бурканче храниш и от следващия пак си взимаш парченце Simple Smile

Аз го правя по първия начин.

Първата точка не е ли самото захващане.
В хладилника при теб колко време издържа.

# 328
Айде моля да споделите най-добрия начин за сърханение на квас. Успях да завъдя един и мисля тези дни да го съхраня за бъдещо време.

Откакто пробвах сухото съхранение на диетичната не съхранявам по друг начин. Много лесно и бързо става. Peace Беше писала преди 2-3 страници точно как го прави. Аз по нейния начин действам. Само да кажа, че наистина е препоръчително да е много тънко нанесен слой върху хартията, за да изсъхне за около 10-15 часа, иначе на по-плътните части хваща нещо като мухал. И да, пробвах и върху домакинско фолио, но съхне по-бавно и трудно се отлепя от него - та най-добре е на оризова хартия, или хартия за пекане както тя беше писала. Wink

# 329
  • София

Откакто пробвах сухото съхранение на диетичната не съхранявам по друг начин. Много лесно и бързо става. Peace Беше писала преди 2-3 страници точно как го прави. Аз по нейния начин действам. Само да кажа, че наистина е препоръчително да е много тънко нанесен слой върху хартията, за да изсъхне за около 10-15 часа, иначе на по-плътните части хваща нещо като мухал. И да, пробвах и върху домакинско фолио, но съхне по-бавно и трудно се отлепя от него - та най-добре е на оризова хартия, или хартия за пекане както тя беше писала. Wink

За да не го търся назад освен разтилане върху хартия за печене после някаква термична обработка има ли ? И после в какво и къде го съхраняваш като изсъхне ?

Общи условия

Активация на акаунт