ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 27 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Мъхче,не се самообвинявай,че не си се мазала,то е до кожа,и да се беше мазала,пак щеше да се нацепиш,коремът ти е огромен,а ти си с грацилна структура,просто нямаш толкова много кожа.
Полямитко,вярно ли е от Шабла мъжът ти,ние имаме къща в едно селце наблизо и от 20 години всяко лято сме там по 3 седмици.Ако вие си ходите лятото,задължително трябва да се срещнем.А до Вама Веке сме ходили няколко пъти с колелета,невероятно живописно селце,мирише навсякъде на трева,а на плажа е пълно с разпънати хипарски палатки.Мислим след някоя година да заведем децата до един огромен аквапарк до Констанца,Мамая се казва и е само на 50 км от границата.Аз не можах да кача тук снимка,затова я сложих в Снимка.бг

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 20:05 от fly2

# 391
  • varna
Флай, не съжалявай, Пърпъл вече далеч не са това, което бяха. Целия концерт уж бил 21 песни, ама аз чух главно китарни, барабанени и кейборд сола, плюс отвреме навреме вокала - само смоук он дъ уотър, пърфект стрейнджърс и хъш разпознах, честна дума...
За гърлинблу, не се чудете, то не е задължително - това е същото като да питаш защо повечето варненци не обичат да ходят на плаж Laughing
Браво за армаганите от Англия! И аз получих ненадейно два чувала дрехи за беба, та сега поне до 2г е уредена. Много стара приятелка на баба ми, познава ме от дете, ги даде, защото нейната снаха е луда на тема мода и сипе всеки месец по 200 лв в магазините за детски дрехи  Shocked Честно ви казвам всичкото е Н и М, САТ и прочие марки, почти нови и необличани - горката женица отива й пенсията зарад таз жена... Не че не се радвам за дрешките, ама така ми домъчня за нея, тя е с операция на крака, трудно ходи, седи много вкъщи, а тая вместо да помага, само й пречи. Един синът остана да носи всичко на гърба си  Close

# 392
Fly, хич не съм морско чедо, по мъж станах варнИЕнка, иначе съм от североизтока, къмто Дунав. А сега не знам каква се водя.
Скрит текст:
Сещам се за 2 песни по повода: http://www.youtube.com/watch?v=0eLfvdeInFg и http://www.youtube.com/watch?v=3RaHTDNude4
Мамите с близнаци, отчитайте се редовно, че да не ви мислим!
Бихайнд не се появи.  Confused
Малеее, вече сглобени кошари и чудеса, аз моите неща още ги чакам, ама ще го преслушам моя познат да видим кога ще ги носи, да не е да се спичам в последния момент  Sad
Агнес, Мисти, кажете как ги печелите тея неща от 3 в 1. То бива бива, ама нищо не ми излиза на мен.

# 393
jalina, разкошна пеперуда - браво!

Поздравления за покупките и подаръците от Англия - изгелждат страхотни.

Sandalke, благодаря за рецептата - ще я тестваме скоро. Само ти се чудя как с един пакет скариди изхранваш толкова хора, защото ние с моя мъж 1.5кг не ни стигат newsm78 Embarassed Laughing Laughing Laughing

Hug Благодаря за отговорите за кремчетата за зърна, дано да нямаме проблеми. Аз за стрии не ползвам нищо, тъй като стрии получих още през пубертета като бях на 13г. и тогава ми обясниха, че  с каквото и да се мажеш не помага, стриите се получават въз основа на въздействието на хормоните, а след 30-та година жените са по-малко предразположени. Та като се пооглеждам, нови не виждам за момента   Blush

Количката, която взехме, аз я бях публикувала преди, но хайде и сега  Grinning - ссветло сиво-синя, гледам че в този сайт дават 10% отстъпка http://moedete.com/product/745/kolichka-apollo-all-in-one-2013.html

Аз още съм в процес на събиране на багажа, днес говорих с една позната, която ражда пролетта, та тя ми разби илюзиите - поне 3-4 нощници, еднократни пелени/чаршафи за възрастни, дамски превръзки за родилки и еднократни гащи, помпа за кърма, тоалетни принадлежности, чехли и дрехи за малчо за изписване  newsm78 друго не искали и не позволявали внасяне на биберони и шишета... аз още не съм говорила с докторите на място newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy

# 394
Не разбирам за какво са ви термометри в болницата.
Купих дигитален термометър, който измерва Т в ухото и го намирам за много удобен, тъй като измервам Т през нощта с минимум усилия за мен и съвсем незабележимо за детето.
(знам, че за бебета най- добре е да се измерва ректално, но под 6 месеца сме инструктирани от педиатрите да заминаваме за спешно отделение веднага. Дано не се налага на никого. Температурата ми е #1 в списъка с най- неприятните преживявания).

Изтичането на водите е толкова обилно, че няма начин да се сбърка с каквото и да е друго.

# 395
M-tina- ха, честито прибиране вкъщи! Бебоците и те да се прибират скоро  Hug
Siqnababy - аз съм още седалищно също. В сряда ще говорим даже за дата за секцио. Да си призная не ме е страх- каквото ще да става, само бебето да е живо и здраво Simple Smile Иначе моят доктор каза, че бебетата можело да се обърнат и в деня на насроченото секцио. Имало хиляди такива случай, тъй че не се притеснявай  Peace
Wwwaz - аз се мажа с Гармастан подготвително (акушерката ми даде две рекламни тубички)
Фроузън - завид, завид Simple Smile Страхотни са нещата и са на Primark май, една жестока за мен марка. Има при ММ, но той не иска да купува нищо още. Ще го видим като се роди бебето какво ще донесе:)
pina - и моята количка е черно-бяла, но ние си я избрахме точно такава - да има и за следващото дете (ами ако е момче) Честно казано ми харесва много този вариант за цвят - много е практично, плюс не си личи като се цапа
Мъхче - как така ти излязоха тия стрии, те за един ден ли излизат  newsm78 Извинявай за тъпият въпрос, ама още не съм наясно с това чудо и се надявам и да не се запознаваме де, но не си представям, че изведнъж се появяват - ей така събуждаш се и ги имаш. Иначе хич не се притеснявай, има толкова много мазила после дасе мажем, не е болка за умиране.
Благодаря ви много на всички, че се радвате с мен на творенията ми Simple Smile Какво да ви кажа - няма такова вдъхновение като тия дни - само нещо си трябва да си цъкам, да майсторя - явно гнезденето ме избива в тази страна Simple Smile

# 396
То и ние сглобихме креватчето и матрачето дойде.Сега остава да изпера чаршафчетата и да го застеля.Та бебето е уредено.Ама дали няма мама да спи на табуретка до него. Rolling Eyes ,че нашето легло ще дойде чак на 20-ти(ако от фирмата си спазят обещанието).

А сега като казахте за плацента.Моя нищо не ми каза нейното състояние.Дали е узряла newsm78
Вика ме чак след 15 дена,изследвания да сме правели и после сме щели да чакаме.Аз от сега си чакам.Ей не ми вярва този док,че аз бебето го усещам м/у краката си.Сцепват ме контракции и май скоро ще го раждам.

Дамите с мидите.Ай спрете да дразните!.Аз докато бях в Гърция морската храна ми беше основна.Имам приятел,който има рибни магазини и постоянно ми даваше.То октоподи,то скариди,риби,калмари..Но миди,не съм яла от миналото лято.Моя мъж се гмурка и ги вади.Приготвяме ги по различен начин.Мммм..Има едни дето и сурови ги ядем.Само си лимонче.Ох спирам,че лигите ми потекоха.

За количките,аз тотално се обърках.Нали си бях избрала http://www.detski-magazin.com/detski-kolichki/2056-victoria-cangaroo-.html,пък като се прибрах сега в Бг,врътнах по магазините и намерих разни и по-евтини и с кош за кола и с други екстри и сега се чудя.То нали така и така година и половина ще го ползвам.Ще взема нещо да ми върши работа и хич няма да се ръководя от марки.

За изписването съм взела комплект,но той не включва пелена.Тя ще ми е подарък.Но искам да питам.Колко дебела да е тя? Тази : не е ли дебела?

# 397
  • София
bibanka, на мен водите ми изтекоха точно като по филмите. Не можеш да се объркаш! Седях си в кухнята, усетих някакво "пук" вътрешно, не се усетих. След няколко минути станах и като рукнаха едни води..... Стана локва, ама локва ти казвам. В първия миг реших, че се напишквам, в следващия се усетих, че не е точно така. Пак ти казвам- не може да има грешка!

Честито за подаръците от Англия, много са красиви!

Хера, аз също получавам така дрехи за детето-позната в Щатите,която купува с голям мерак явно и праща нон-стоп разни хубости. Има не една и две дрешки Келвин Клайн, Ралф Лорън, Армани, D&G, Бърбъри и т.н. Голям кеф е, аз никога няма да имам такива дънки, но детето ми е издокарано. При това дамата няма малко дете от което да ги наследяваме, синът й е на 20, просто й кеф и купува Simple Smile

Мартина, честито изписване! Дано успееш да си отспиш хубаво в твоето си легло!  Hug

Niki1, от болниците изискват термометри.

Скреч, благодаря за подкрепата. Надявам се, че ще бъда приятно изненадана от детето и отношението му към бебето.

Кой провокатор започна с мидите и скаридите? Така ми се дояде мидена салата и октопод!!!

# 398
  • София
Жалина, ми до вчера не ги бях виждала, явно са се крили. Днес обаче много ме опъва и сърби корема и отивам на огледалото - оттам "ПА!" и ми махат едни лилави къдрави линии около пъпа. Може нощес мъхчетата да са декорирали квартирата, ама да им е пуснала боята нещо... newsm78  Mr. Green

Мартииии, честито ти прибиране! Нааай-после да си си у вас! Нищо не разбирам от ушни инфекции, но дано се справи бързо малчото! Скоро-скоро да се присъединят към мама!  Hug

Сандалке, какъв плод си носиш вече? Пъпешче ли е това?

За водите знам, че може и двата варианта - и като водопад да плиснат, и да изтичат малко по малко - зависи къде се е пукнал мехура. Мойте по-добре да не се пукат, че както са два, ще наводним съседите.

# 399
  • София
Здравейте и от мен, аз като излязох сутринта, та чак сега сварих да ви дочета и да пиша, докато дяволчето е навън с баща си Simple Smile

Ей, това с болничните не било лесна работа, не стига, че чаках пред кабинета почти час ми накрая ми казаха, че имали много работа и чак другата седмица ще ми е готов, със задна дата и дата на издаване тогава когато ще го взема, че да не ми направят проблем в офиса, абе...тази болница още повече ми падна в очите, така ли само 1 човек им пише болничните...

После хапнах с колежка и отидох за количката, за съжаление се оказа, че Вулкано на Бебетто нямало повече да го внасят в България, а имаше само черно със сиво и черно с бяло, та се отказах, сетих се, че някоя от нас тук си беше купила Нико Плюс и че я беше похвалила, че е сравнително по-лека от другите, цената също не е от най-високите на Бебетто, та...в крайна сметка си поръчах количка:

http://www.dundio.com/Bebeshki-kolichki/Bebetto/Nico-Plus/Bebett … ico-Plus-259.html - цикламеният цвят

Поръчах си и сгъваема кошарка: http://www.dundio.com/Sgavaemi-legla-kosharki/Cangaroo/Koshara-C … Dreams-Koral.html

Избрах си и още някакви неща, които ще взема от там с отстъпката, но след 2-3 дни когато пристигне количката, видях цвета на мостра, много е готин, дано и на количката изглежда така Simple Smile

Жалина, пеперудата е перфектна, браво!!! Спокойно можеш да се преквалифицираш Simple Smile

Аз също не обичам морски неща, даже риба не ям, всъщност ям само калмари и тази бременност се убих да ям калмари, пък...единственото ми морско прегрешение Simple Smile

Фроузън, браво за подаръците, супер са Simple Smile)))

Марти, честито изписване, скоро и младежите да си ги приберете вкъщи!

Моята плацента пише 2-ра към 3-та, което ме притесни, било нормално, ама 2-ра е ОК, ама към 3-та, малко се спекох...

Мъхче, стрида, а, и в нещастието пак намираш с какво да се пошегуваш, много ценно качество Simple SmileРРРРР Споко, после като избледнеят и направиш малко тен ще са почти незабележими Simple Smile

Близначе, появи се, как са контракциите, лекарството още ли ти действа гадно?

# 400
Сандалке, мерси за рецептата. Непременно ще се пробва ! Ох, че и винце има, едно розе е точно каквото трябва в случая  Simple Smile
Жалина, браво ! Ти си имаш талант Hug
За водите- и на мен изтекоха като по филмите при първата ми бременост. Както лежах на леглото и се изсипа огромно количество вода, което продължи да излиза и малко по-късно в колата(омокрих на комшията колата Embarassed), след 10 минути, когато пристигнах в болницата имах 7 см разкритие , без да съм имала преди това болки.
 За шийката- и на мен не са ми правили вагинален преглед, нито вагинален ехограф ( не, че държа много де, и на мен лекарят ми е мъж, и то приятел на моя, така, че нещо не се виждам да си показвам прелестите пред него Embarassed)
Мартина, честито изписване и бързо възстановяване Hug
 Мъхче, при мен положението е същото, адски много ми тежи, боли ме много често и май вече ми е време, ама ми се иска да изкарам до края на 36 седмица, макар да не ми се вярва Praynig

# 401
  • София
Не разбирам за какво са ви термометри в болницата.

Ники, там, където аз ще раждам не изискват термометри, но си спомням, че с първото раждане ми мереха температурата всеки ден по два пъти и може за това да искат термометри. Въпреки, че е тъпо болница да не разполага с термометър, ама знам ли newsm78
Жалина, ти си творец! Поздравления!
Това е нашият хол:
http://july2013.snimka.bg/maternity/gina-l.740365.30659530.big
По думите на мъжа ми, до утре вечер е готов. Глупости Close
Иве, а HRите нямат ли някакъв срок, в който да ги подават в НОИ? В смисъл, те дори и да го издадат със задна дата, на теб няма ли да ти се отрази?

# 402
Момичета, на мен ми изтекоха водите с Марти. То е като напишкване, започна от 5 след обяд ние тръгнахме към болницата и по пътя така текна, че спирахме по пътя и вадих кърпа от багажа да си я сложа между краката  Embarassed
Наистина няма как да се обърка.

Бени, много ми хареса и твоята количка.

Трепсихора
и според мен всичко зависи от нас как голямото дете ще приеме бебето. Марти както говореше че ще го бие и ще го хвърля на боклука, вече само казва хайде да го вадят вече, ще порасне, ще си играем и ще си говорим.

И аз предпочитам този път да не ми се пукат водите, за да мога да стоя максимално дълго в къщи. Някак си не ми хареса да отивам със спукани води и да чакам като луда да се появи разкритие Sad

Иве
, съжалявам за чакането ти. Аз съм в сряда за болничен и запис на тонове, дано да успеят за 20 мин да ми го напишат. Със сигурност обаче ако го дадеш по-късно ще ти се забави и плащането по него.
И аз за пръв път чувам в болницата да искат термометър.

Мъхче, аз с първата бременност имах стрии и после изведнъж изчезнаха след като родих. Не знам как се получи. За сега още нямам нищо, не се мажа и редовно, но не мисля че това има значение Simple Smile

Ники, как така като вдигне температура преди 6 месеца ще ходиш в болницата? Някак си ми се струва пресилено

# 403
Ники, в БГ болниците всичко искат. В списъка на АГ Варна са включени освен термометри, ръкавици, абукат, иригатор за клизма, инфузионни системи ли бяха, конци, левкопласт, памук... И аз се чудя дали Айшето, която идва да ражда 7-мото подред си носи нещата, ма на... Че си вързаха и гащите, като написали отгоре: При желание на пациента. Но ако отидеш без консумативите, пращат някой роднина да ги купи...  Crossing Arms
Ивка, и аз взех същата кошарка, но в цвят тюркоаз.  Peace
Джина, ще успеете, щом е мотивиран мъжа ти. Виж, за утре не знам  newsm78

Аз днес следобяд бях на кафе с бивши колеги, колежката е бременна, термина й е месец след мен. Лежала за задържане, ядосала се на половинката си и го изгонила за 1 седмица. Сега пък му казала: Дано детето има моя характер, че да стане истински мъж  ooooh!
Абе аз ли съм зле, или щом си се събрала с него, решила си да му родиш дете, не е ли късно да си мислиш на кого ще мяза отрочето? Луда работа!

# 404
  • София
А, Глупи, аз само се радвам, че е началото на месеца, нали до 15-ти трябва да се занесат болничните, аз като го дам в петък да кажем или в понеделник, ще имат време, но дори и да остане за по-нататък, ще го преживеем, няма да е приятно, но не е болка за умиране, но пък за някои хора е важно, може ли така да бавят нещата...

Хахаха, Маги, много призрачно, дано наистина е готов човекът утре, ама...кой знае, ще пишеш пак, може пък и да има с какво да се похвалиш Simple Smile

Гърлинблу, кошарката ми се стори много стабилна, доста по-стабилна от тази, която имах със Стани и тя пак добра работа ми вършеше, та нали и за нас ще е основно легло в началото, нея предпочетох пред останалите, а цветът е много готин, бежов и само тук-там загатва нещо друго, всичките са им много красиви Simple Smile

За колежката, може да се е изнервила покрай задържането, чак да го гони, прекалила е, ама пък не се знае какви са им били и взаимоотношенията преди бременността, пък за "мязането", тя е искала да го обиди, детето тук няма нищо общо, все едно му е казала: "Ти не си истински мъж", това е, освен че го е изгонила е искала и да го жегне, защо не е ясно, ама тяхна си работа, не я мисли толкова Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт