ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 26 969
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Уф, омръзна ми да съм бременна! Също така не ми се и ражда. Не знам гледа ли ми се бебе след това. Добре, че отрано приготвихме и купихме всичко, защото вече изобщо нямам желание (и сили) да ходя по магазини, да правя списъци, да набавям. Нито ми е интересно, нито ми е романтично. Даже бебешки роклички не ми се гледат вече. Не можах да се наспя, около 3,5 часа съм спала и съм уморена и подута. Съседа отгоре музика слуша снощи. Не беше силна, но се чува идеално, направо ми се забиваше в мозъка. Не знам до кога мислеше да я слуша, но аз малко преди 2ч. не издържах и се покатерих на нощното шкафче и с точилката започнах да удрям по тавана. Добре, че за минута- две се усети и спря музиката. Само 3 серии тропане ми се наложи да изпълня, но мъжа ми се събуди...

Цвети, не си само ти с тази съдба по родители, ако това може да те успокои. Мен не ме успокоява. От сутринта като четох постовете ти и ми е криво. Моята история е съвсем друга, но в крайна сметка резултата е същия. Аз съм нещо като кръгъл сирак, при двама живи родители.

И много ми тежи корема, нощем е най- страшно. На никъде не мога да се завъртя, боли. Все едно съм глътнала гюле.

# 661
Мисти, мъжът ми също не е баща на дъщеря ми, ние сме заедно само от година и половина и тя за първи път ще го види през юли, миналото лято не поиска да дойде и си идвах аз в България. Той , милият, се радва много, че тя ще дойде при нас и търчи да и оправя стая, да си се чувства добре, даже и за един месец, но се страхувам от нейната реакция. В Кипър живеят и майка ми и брат ми, и има вероятност да иска да стои при тях и да не дойде при нас. Направо незнам как ще се справя newsm78

# 662
И моят мъж не е баща на дъщеря ми. И аз много се притеснявам тя как ще приеме бебето, още от сега се дразни колко неща му купувам и все пита: "А аз имах ли такова?" По принцип се търпят двамата и се разбират, но някак....абе има дистанция. А и нейният си баща я взима почти през ден и много я глези и угажда. Докато мъжът ми е строг и много изисква от нея. Та не знам какво ще правим, само мога да се моля всичко да се нареди някак. И се чудя като порасне братчето и, ще вика на милото "татко", а той пък на нея не и е татко.......абе струва ми се голямо мазило  ooooh!
Пина, и аз като теб в момента нямам вече ниаккво желание за нищо и никак вече не мие романтично. Тежи, боли и прочие. Въпреки лекарствата болката си продължава и не знам до къде ще я докарам. Вчера се опитах да отида до магазина, на две крачки е. Едва смогнах. По пътя ме хванаха зверски контракции е се наложи да спра и да се превия на две. Не можех да мръдна. Освен това болката ниско долу е ужасна. Установих, че вече не мога и да излзиам Sad Нещо почва да м истава много отчаяно Sad Още не съм готова с нещата за бебето и болницата, моя човек все е някъде навън и все го няма. Само скитори  и вече се нервирам яко. В момента е на мач а аз го чакам да идем до Вис Виталис да купя поне още някои нещица.
Не знам за вас, ама аз вече съм на ръба на нервите, търпението и физическите си възможности. И сега само да дойде някой и да ми каже , че бременността било най-хубавия момент за една жена  #Cussing out

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 12:03 от blizna4e

# 663
Момичета аз не ползвам никакъв крем за зърна и ще ви кажа защо, защото си мисля че няма никакъв смисъл от него. Това е наистина все едно да си мажеш колената с крем всеки ден и ако паднеш да си мислиш че няма да се обелят. За мен е по - важен масажа и след това добрият захват на бебето. Защото проблеми се получават само когато бебето не суче правилно. Поставиш ли го на гърдата правилно няма да имаш проблеми.  Относно коликите мисля да разчитам на чай на HIP казаха ми че е много добър. Единият бил за кърмачки а другия против колики. Каза ми го една акушерка която също има дете и каза, че е много доволна от него. Мисля и аз да го пробвам.

# 664
  • София
Когато става въпрос за София, акта за раждане на детето се издава от общината по адресна регистрация на майката. Дъщеря ми е родена в ОБ, община Младост, но на акта за раждане пише: населено място София, община Възраждане. Болницата няма никакво значение.
Мисти, влизах в снимката специално, за да видя Ивета, но албумът ти е изчезнал. Иначе, поздравления за отличните резултати  bouquet
Помоща от родителите е нещо добре дошло, но никак не е задължително. Ние с мъжа ми сме сами деца и на двамата родителите са разведени, но слава Богу и двете бивши двойки са в чудесни отношения. Единственият, който помага финансово, това е баща ми, но останалите наистина нямат такива възможности. Помоща се състои, като дава пари на детето, например, той изявява желание да и плаща уроци, тренировки, всеки месец и дава пари за дрехи и т.н. /първо внуче, кръстена е на него/. Майка ми гледа детето, което си е огромна помощ. Свекър ми живее на село и гледа всякакви зарзавати, като редовно ни носи количества от това, което е произвел- пак помощ. Свекърва ми също не ми е отказвала, като е свободна, да гледа малката, когато има възможност и прави и подаръци. В резюме, и на двамата родителите ни помагат.
Момичета, с нашия ремонт нищо не става. Вчера падна и тавана. Нямате представа на какво прилича апартамента Cry Но нищо не мога да направя, даже май претръпнах и не се нервирам.
Картофова, и аз освен едно гуш да ти кажа.... Hug

# 665
Аз нямам контракции, някакви други болки ми се намират. Бебето се усеща, че е много едро. Такива мощни движения прави отвътре, с едри крайници  Shocked  понякога ми се струва, че възнамерява само да си направи секцио отвътре и да излезе през корема ми.
Аз също не си мажа зърната с нищо. Карам я на принципа 'баба ми на село все с кремове се е мазала'. Както и от прозореца гледам котките как се котят - ми котка да си маже зърната не съм виждала, както и котка с помпа за кърма също  Thinking  Обаче като се сравнявам с тях, а и наскоро стана дума - плацентата нямам намерение да си изяждам  Sick 

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 12:25 от pina

# 666
  • Перник
glorybg и при мен е същото с тези болки. Много е гадно, едвам ставам от леглото
Нещо тези дни и аз съм в едно скапано настроение. Всичко и всички ме дразнят, само мрънкям за щяло и нещяло. Аз вече не мога де се понасям, а за околните просто незнам как ме търпят
Вчера ми донесоха помпа за кърма, на НУК е. Мислех днес да я стерилизирам и да си постегна багаж за болницата, ама нещо и за това не ми идва музата
С ремонта сме до никъде почти. И спалнята ни даже не е готова, кречатче даже не сме купили, а Моя мил мъж само ми обяснява как имало време. Отказах се от всичко- решила съм да си влизам в болница да си раждам пък да го видя как за 3 или 5 дни ще се оправи с всичко.  Crossing Arms

# 667
  • София
Руми, то и моят викаше, че време има и спокойно, а сега само псува предишните майстори, които действително са си оставили ръцете, и се ядосва.
Пина, котките си ядат плацентата ли? /нещо съм пропуснала/

# 668
Ами не знам, не я ли изяждат всички животни - бозайниците поне.  Thinking

# 669
  • Зеленият рай в сърцето на България
Аз също не си мажа зърната с нищо. Карам я на принципа 'баба ми на село все с кремове се е мазала'.
Grinning

И аз. Именно за това питах, трябва ли ми такъв крем превантивно, но никой не ми обясни ... споменава се са само кой къде и с какво се маже  Wink

# 670
  • София
Ами не знам, не я ли изяждат всички животни - бозайниците поне.  Thinking
Не знам, за това питам. Звучи гадничко. Grinning

# 671
Хилоууу мами   bouquet

И аз ще мрънкам, напоследък не ми е никак гот, вс неразположения си оказват влияние на настроението ми. Вече почвам да се дразня на неща на който до сега не съм си и помисляла да обърна внимание. Повечето са битовизми и май ще има революция вкъщи. МРЪН  Naughty  Tired ooooh!

Румяна88, glorybg и аз съм във вашият отбор с тези болки + вс останали екстри.  ooooh!

Не си мажа зърната и аз още, една приятелка ми даде кремче (даже името не му знам).  Rolling Eyes

Все още не сме купили нищо за бебка, само за мен в б-цата си пазарувам. Купих нощници, гащи джапанки (това за сега).  newsm78

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 12:45 от rady17

# 672
Да, права е Пина, котките си ядат плацентата. Тя ги храни през първите няколко дни когато са изтощени и не могат да ловуват или да потърсят храна. Те и болните котенца си изяждат, някак си знаят кое е болно и няма да живее. Умни създания са.
За крема за зърна и аз съм съгласна. И аз не се мажа. За по-нататък ще видим. Предишния път се мазах точно два дни, но нямах нито разранявания, нито рагади...и го спрях. Така си остана цяла туба.
Джине, и ние го зациклихме с ремонта. И аз се примирих. Вече взе да ми става все тая, само си искам обратно плоския корем и нормалните движения  Crossing Arms

# 673
  • Варна
Здравейте, момичета!
Мислех си, че само мен вече ме мързи ужасно и ми тежи, но виждам, че и вие сте така. Уж от утре ще влизам в девети месец, а толкова трудно подвижна се чувствам, сякаш утре ми е терминът. Коремът ми е огромен, боли ме между краката, изправят ме понякога от дивана като бабичка и наистина влизам в положението на бабите - определено знам какво им е всичко да им е схванато, криво и болезнено. Старая се да се движа, ходя по няколко километра на ден, обаче дори ме мързи да мисля. Няма я тая луда еуфория от скоро, когато четях, търсех и купувах. Както коментират Близначе и Пина - добре, че сме понакупили вече нещата, че вече и желанието ми се загуби за шопинги.

За Судокрема искам да споделя - не знам дали наистина е пред изчезване, но оня ден видях, че го продават в Джъмбо, цената му е 10 лв, не се сетих да погледна колко грама е кутийката, но днес май пак ще ходя натам и като погледна, ще пиша. Изглеждаше ми поне 100 гр. Не погледнах и от къде го внасят, но основните надписи отпред си бяха на гръцки, а отделно имаше и превод, залепен на лепенка. Вие какво ще кажете - заслужава ли си да се купи от там, или е по-добре от аптека някаква?

И на мен ситуацията с отношенията деца - татковци и т.н. ще ми дойде сложна. Моят син сега казва на приятеля ми по име. Понеже е малък, приема по-лесно мисълта, че неговият татко е на небето. Обаче като се роди бебка, тя един ден ще казва "тати", ще си има и още един комплект баба и дядо (родителите на приятеля ми), които пък  няма да са баба и дядо на сина ми. И около мен ще настане такава каша от баби и дядовци, че не знам как ще обяснявам на децата си... Просто остава надеждата, че като са все още деца, приемат нещата като даденост и свикват по-лесно. Сега даже се замислям, че може би само за самата мен нещата ще са малко конфузни и сложни и сама се вкарвам предварително във филми  newsm78.  

Този Лансинох виждам, че много го хвалят всички. Един продавач в магазина компетентно ми обясни, че трябвало да се мажем с него три месеца преди да родим, иначе нямало смисъл. Стана ми малко смешно, защото така сериозно и убедено го каза, сякаш е раждал много пъти и тайни относно майчинството за него няма  Laughing Някои майки ми казват, че го ползвали само когато се наложило, други пък предварително се подготвяли. Чак се чудя какво да правя...

За бебешката козметика също много се чудя. Пазарът е толкова наводнен с какви ли не марки и продукти, че се оплитам като пиле в кълчища. Като разгледах камара витрини и се начетох на всякакви наименования, оставих да минат няколко дни и да се уталожат първоначалните впечатления. Тогава си зададох въпроса дали 95% от тия химии наистина са нужни за децата ни и не изнежват допълнително детската кожа. То не са препарати с отмиване, без отмиване, за преди къпане, за след къпане, за след смяна на памперс, за масаж... За тези за слънце пък да не говорим (то новородените трябва да ги пазим от слънце първите месеци тъй или иначе)... Лично аз накрая ще взема някакво сапунче и лосион за след баня и толкоз! За останалите екстри ще използвам думата "изгъзици" и туйто  Crossing Arms

Дългичък чаршаф изписах, разписала съм се за днес  Wink

# 674
Здравейте! Аз нямам време да пиша и чета, но все пак. Вчера бях на лекар. Бебчо е вече 2850. Пак много едро върви. Докога ще изкарам нямам идея.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт