На море в Гърция 2013 - V

• 88 890
  • 716
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, тук  в Паралия Врасна се лее страхотен напоителен дъжд от сутринта. Днес няма плаж - голям студ е. Онзи ден Ходихме до плажовете след Олимпиада - намерихме два страхотни плажа. Направо съм очарована. Единия е до една ферма за миди или нещо подобно, което не работеше. Никакви табелки, попаднахме случайно.Много малко шезлонги, нямаше дори заведение:-). Там времето беше спряло, без вятър, водата кристална, плитка и се чуваше само едно пльок, пльок. Тихо, кротко, млади момичета и момчета гърци. Безвремие...

# 406
  • София
Здравейте...Последно включване от Сарти, за съжаление прогнозата се сбъдна. След прекрасен ден вчера и много тиха нощ се събудихме с дъжд. Той вече спря, но слънцето е скрито в облаците. Доста е задушно, но за плаж не става.
Искам обаче да успокоя тези за които писах няколко дена, така ще бъде само два дни, след това всичко ще си дойде на мястото.
А за тези, които все още не вярват за водата, въпреки че и *Сладуна* потвърди написаното от мен, мога да кажа, че в момента спокойно можеш да стоиш във водата, но излизайки от нея ще ти стане студено.
Това е положението в момента, след хубавата нощ:
http://www.album.bg/bled/albums/202327/

*Сладуна* много ти благодаря за снимката, беше страховита, но красива нощ. Съжалявам, че тръгваме, можеше да пием по узо.
Съкратихме почивката с любезното съдействие на собственика, при уговорката да дойдем пак. Ще използваме следващите дни за обиколка на любими места.

aleina страхотно описание за Тасос, ще ни липсва, след 8 дни там.

арт Ина имате много възможности по пътя. Може да се отбиете малко и да изкарате два прекрасни дни около Пела или Едеса, няма да съжалявате. Другият вариант е Вергина, а защо не и Метеора, ако не сте ходили. Давам ви варианти без море, защото вие после отивате на него. Ако ви трябват подробности за някое от местата съм насреща.

Dani N за района в който отивате писах в предишната тема и показах плажовете със снимки. Ако не ги намериш, ще ги потърся отново.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 11:13 от Bled

# 407
  • София
Milah благодаря ти, направи тъмния ми дъждовен ден по-светъл Hug Кирията дето я тормозих по телефона за резервацията в Олимпиада, ме осветли че е по-добре да не ходим на градския плаж, а на място щяла да ни обясни къде са хубавите плажове за малки деца и сега след твоя пост виждам че не ме е излъгала Laughing
Водата как е - ледена ли е още или....., ако намериш време и възможност качи някоя снимчица Heart Eyes

# 408
  • София
Момичета, тук  в Паралия Врасна се лее страхотен напоителен дъжд от сутринта. Днес няма плаж - голям студ е. Онзи ден Ходихме до плажовете след Олимпиада - намерихме два страхотни плажа. Направо съм очарована. Единия е до една ферма за миди или нещо подобно, което не работеше. Никакви табелки, попаднахме случайно.Много малко шезлонги, нямаше дори заведение:-). Там времето беше спряло, без вятър, водата кристална, плитка и се чуваше само едно пльок, пльок. Тихо, кротко, млади момичета и момчета гърци. Безвремие...
Предполагам, че това са двата плажа след Олимпиада в посока Йерисо. Единият е Babylones, a другият Zougla (което трябва да значи Джунгла май). Но явно са трудни за откриване щом няма табели. И аз съм им хвърлила око от разни видени снимки.

# 409
ние тази година ще пробваме Торони и Вила Мария

Ние ще сме в Сакис от 23 юни (по-скоро в някакви студиа там). На каква цена сте във Вила Мария, ако не е тайна  Rolling Eyes

7 нощувки
стyдио за 4
средата на юли
520 евро през booking

белинда, ще пиша, но не по-рано от края на юли,
като се приберем, че в БГ обикновено имаме
кофти интернет, ако изобщо имаме

продължавам да чета старите теми и да се
зареждам с морско настроение

# 410
  • София
Предполагам, че това са двата плажа след Олимпиада в посока Йерисо. Единият е Babylones, a другият Zougla (което трябва да значи Джунгла май). Но явно са трудни за откриване щом няма табели. И аз съм им хвърлила око от разни видени снимки.
Ооо да, мернах на самите плажове подобни табели. Определено препоръчвам, само да не е събота или неделя - идват страшно много гърци. Ние стигнахме до единия с питане, а другия го видяхме от плажа. Ще кача снимки скоро.  Grinning

# 411
Питането ми е към тези които често почиват на гръцкото море. Как е по- изгодно, да си с включена храна в мястото където си отседнал или да се храниш свободно по таверни? И да ми кажете какви са цените на храната в Гърция?

# 412
Според мен с включена храна излиза по-евтино, но пък един основните плюсове и чар на Гърция са именно местните таверни, така, че повечето момичета сигурно ще потвърдят, че е по-добре сам да си избираш къде да хапваш  Peace
Иначе цените доста се коментираха в последните страници, така, че върни и прегледай.

# 413
В Гърция ол инклузивът според мен няма смисъл. Не е особено вкусно, рядко предлагат риба например, на малко места си струва, на повечето е кофти. Звездите на хотела не са гаранция, в Гърция раздават звезди на око Mr. Green
В нормалните заведения храната обикновено е на нормална цена и страшно вкусна Peace

# 414
Milah,
мидите на пътя ги вадят събота и неделя да продават.
Иначе Babylon е отбелязан с едни знамена, а Zougla имаше някаква забутана табела...

WASP, Белинда,
аз съм писала няколко пъти за Вила Мария, тъй като не съм отсядала, но познавам хората и съм била в къщата. Собственикът е много готин. Мястото й е много добро, на около 40-50 метра от плажа, но леко закътанко встрани от главната. Но ако спалнята ви гледа към улицата, може да е малко шумно. Долу има нещо като малко барче с фотьойли, където може да се закусва и да се пие питие.
Няма градина (една от малкото къщи в Торони без градина), но има каменен вътрешен двор. Вила Мария е първата къща в селото, която се листна в букинг навремето, и си има постоянно клиенти оттам (сега гледам, че всичките са се добавили).

Арт ина, може и да се засечем някъде по пътищата...

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 15:39 от Параход

# 415
  • София
Здравейте, тъй като времето днес е лошо да попиша и аз. Тъй като плажа на Паралия Врасна е под всякаква критика (разбирайте камъни, клечки, боклуци, бутилки), се поразходихме малко тези дни в околните райони. Харесаха ми плажовете на Аспровалта и Ставрос. Както писах по-нагоре се качихме до Олимпиада и по-специално малко след Олимпиада. Красооотаа. Чисто, спокойно, красиво. Ето и няколко снимки.
Скрит текст:
Параход, този плаж с фермата го видяхме от другия плаж - нещо ми се мотае като Tatoo, но може и да бъркам.  Simple Smile На пътя спряхме да питаме една жена, която продаваше миди, но тя каза, че този това не било плаж и нищо нямало там. Ние решихме да се пробваме и определено съм очарована.  Sunglasses
И ето още нещо, което поне много ме впечатли и определено трудно излязох от тази сладкарничка в Ставрос Embarassed
Скрит текст:

# 416
Момичета, тук  в Паралия Врасна се лее страхотен напоителен дъжд от сутринта. Днес няма плаж - голям студ е. Онзи ден Ходихме до плажовете след Олимпиада - намерихме два страхотни плажа. Направо съм очарована. Единия е до една ферма за миди или нещо подобно, което не работеше. Никакви табелки, попаднахме случайно.Много малко шезлонги, нямаше дори заведение:-). Там времето беше спряло, без вятър, водата кристална, плитка и се чуваше само едно пльок, пльок. Тихо, кротко, млади момичета и момчета гърци. Безвремие...

Здравейте,

Вторият плаж предполахгам е този:

http://imgur.com/a/BXQOh#17

Преди време попаднахме случайно на него, бяхме отседнали в Ставрос. Понеже плажа е наистина разкошен мислех тази година да потърсим на място в Олимпиада нещо непретенциозно за спане, в началото на Август.  

Възможно ли е плажа просто все още да не е "отворил", или си е останал безстопанствен.

Интересува ме само единствено защото ако е "див", трябва да си предвидя шезлонги от тук.

# 417
  • София
Момичета, тук  в Паралия Врасна се лее страхотен напоителен дъжд от сутринта. Днес няма плаж - голям студ е. Онзи ден Ходихме до плажовете след Олимпиада - намерихме два страхотни плажа. Направо съм очарована. Единия е до една ферма за миди или нещо подобно, което не работеше. Никакви табелки, попаднахме случайно.Много малко шезлонги, нямаше дори заведение:-). Там времето беше спряло, без вятър, водата кристална, плитка и се чуваше само едно пльок, пльок. Тихо, кротко, млади момичета и момчета гърци. Безвремие...

Здравейте,

Вторият плаж предполахгам е този:

http://imgur.com/a/BXQOh#17

Преди време попаднахме случайно на него, бяхме отседнали в Ставрос. Понеже плажа е наистина разкошен мислех тази година да потърсим на място в Олимпиада нещо непретенциозно за спане, в началото на Август.  

Възможно ли е плажа просто все още да не е "отворил", или си е останал безстопанствен.

Интересува ме само единствено защото ако е "див", трябва да си предвидя шезлонги от тук.
Да, този е. Плажа работи, има си и чадъри и шезлонги - определено не е безстопанствен. Самото заведение не беше отворило, но пък кипеше творчески труд - явно се подготвят. Основното, което ми хареса, че е малък и има определен лимит на хора - няма как да стане тарапана там.

# 418
Благодаря. А относно търсенето на стая на място без резервации прекалено ли е рисковано? В интернет има доста малко неща оферирани за селцето, а ми се струва че има доста по-голям капацитет и с малко обикаляне можем да си намерим нещо. Просто не съм практикувал подобно нещо до момента и не знам дали подобна практика не е рискована.

# 419
За август според мен не е много добра идея.
Извън сезона 15 юли-25 август е напълно възможно на повечето места и при известни условности.

Общи условия

Активация на акаунт