На море в Гърция 2013 - V

• 88 889
  • 716
  •   1
Отговори
# 390

sisi73 Ето и обещаното продължение от Сарти, което те интересува. Пускам го като фото-репортаж, можеш да видиш доста неща, дори някой цени в момента:
 http://www.album.bg/bled/albums/202298/
Ако не е достатъчно ще пиша отново, стягай багажа. Днес времето е чудесно, плажа е пълен, както на пясъка, така и във водата. Дано не се развали и не познаят, прогнозата не е много добра, ще те държа в течение.
Ние тоже сме там,много доволнииии Crazy Днес ходихме до Порто Куфо,водата там е доста топличка,но и в Сарти ми е добре,масово си киснем по половин-един час LaughingКолко притеснения имах за времето,за кучето,обаче Гречко Heart Eyes не ме разочарова...Незабравимо и хубаво лято ви желая...
http://www.album.bg/smile68/images/30679938/
Момичета много Ви благодаря, по на живо от това не може. Просто сте супер. Да благодарим и на Параход, че редовно поддържа темата. Утре стягам багажа, че ще сме в Благоевград за една нощ и после Гърция здравей. Много слънце за всички.

# 391
Въпреки отзивите за топла вода, продължам да се страхувам, че ще бъде неприятно студена. В сайта, който гледам дават водата 21 градуса, което си е студено и за сравнение проверих какво показва сайта за Варна - 18 градуса, в прогнозата казаха, че е около 13 на север. Ще видим на място, дано да имаме късмет и да се стопли  Simple Smile

# 392
здравейте и благодаря за чудесната тема
  bouquet  bouquet  bouquet

ние вече 3 пъти си изкарвахем морето в Гърция и сме супер доволни
даже успяхме да зарибим моя близка, която се пишеше голяма патриотка и не признаваше нищо освен Бургас
е, щом веднъж видя гръцкото море и повече за Бургас не иска да чува
даже вече ходят и по 2 пъти годишно  Laughing

ние тази година ще пробваме Торони и Вила Мария

досега сме били 2 пъти през агенция - на Олимпиаки Акти (Олимпик бийч) и на Тасос (Голдън бийч)
и веднъж ние си го организирахме, което като вариант ни допадна повече - на Неа Рода (Атон), тогава и обиколихме и западното крайбрежие на Ситония и се влюбихме с природата там
дано и тази година останем доволни от източното крайбрежие

иначе общо взето нашите изисквания са скромни:
обикновено търсим малко градче, в което се надяваме да има достатъчно таверни за всеки ден
да има организиран плаж с шезлонги, чедъри и фрапе
и да спим в студио в близост до плажа, където добрият балкон и хладиникът са задължителни - все пак въпреки че се храним навън, първото кафе ни е винаги на балкона
а и мъжете късно вечер обикновено пак изгладняват, та гледаме винаги да имаме заредени маслини и сирене
да не споменавам и водата, пием я ледена и това без хладилник си е сложно
а и цупурото и рецината преди лягане си чакат реда  Mr. Green

хубаво лято ви желая
аз продължавам да ви чета и да събирам инфо за догодина
 Hug

# 393
Резервирахме 5 нощувки в Агиос Йоанис , Пелион.
Искахме да останем повече, но те празнуват на 24юни  Св.Дух и нямаше места.Там сме от 25 юни.
Искаме да тръгнем в събота - 22 юни и 3 нощувки са без идея.Вероятно ще отседнем някъде по пътя на Олимпийската ривиера.Ходили сме там в Катерини и хич не бяхме доволни.
Да ви хрумва нещо?

# 394
арт Ина, можете да си оставите време за Волос, Макриница и Портария. Една вечер в кръчма на променадата във Волос с узо и местни мезета би ви се отразила добре. Можете да разгледате за ден-два и западното крайбрежие на Пелион. В Агиос Йоанис препоръчвам таверната Акрогяли с нейните специалитети. На крайбрежната улица се намира.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 08:56 от Anna bel

# 395

Anna bel,

не крия, че след твоето пътуване и разказите ти от миналата година, решихме източен Пелион  да е мястото.
Набелязали сме си Портария и Макриница било попътно, или за вечеря-ще решаваме на място.
Търся  друго докато стигнем до Волос - за гледане и преспиване.

# 396
...
Вероятно ще отседнем някъде по пътя на Олимпийската ривиера.Ходили сме там в Катерини и хич не бяхме доволни.
Да ви хрумва нещо?

Катерини е ужасно градче
претрупано и задушно
от не знам какъв зор са затворили крайбрежната улица
със заведения и е невероятен задух
плажът тесен

съвсем наблизо е Олимпик Бийч, където бяхме ние
дъъълга крайбрежна улица с много заведения
широк и чудесен плаж
единствено не ни хареса, че се намира по средата на
нищото, в едно поле
няма горички, нищо
и жегата е страшна юли
но сега може да е поносимо

а и все пак ние бяхме там 2008
вече може да има промени

хубава почивка

# 397
  • София
Ейй, супер, после да не забравиш да напишеш отзиви! И аз ги бях нацелила тези същите студия за това лято, но впоследствие решихме да пробваме Никити. Но си остават като възможност за по-натам, така че живо ме интересуват лични впечатления. Ако направиш и снимки, направо цена няма да имаш Grinning
Аз вече от няколко години буквам почти изцяло само по лични впечатления на потребители от бг-мамма. И за у нас, и в чужбина. Много съм доволна от този форум, досега не ме е подвел Sunglasses

# 398
  • София
Момичета, другата седмица заминаваме за Скала Фурка. Какви хубави, пясъчни и плитки плажове можем да посетим в близост? Досега сме ходили 5-6 пъти в Гърция, но никога на Касандра.

# 399
  • Sofia

Ние ще сме в Сакис от 23 юни (по-скоро в някакви студиа там). На каква цена сте във Вила Мария, ако не е тайна  Rolling Eyes

# 400
  • София
aleina, изпълни ми душата с това прекрасно обяснение в любов! И за нашето семейство Тасос е неповторим и силно любим!  Grinning

Параход, благодаря ти за прекрасните споделени снимки! Hug

# 401
  bouquet за всички с преките си и страхотни включвания от гръцко  Hug  чета, гледам и ви се радвам и все повече нямам търпение вече  Wink

# 402
  • София
арт Ина и не само на теб, препоръчвам посещение с преспиване на едно прекрасно селце - Палеос Пантелеймонас на няколко километра от магистралата, откъдето се открива невероятна гледка към Олимпииската ривиера, но пък липсва /за добро/ нейната комерсиализация. Прибавям линка - не като насока към конкретния хотел, а тъй като има доста панорамни снимки на мястото.
http://www.pantheon-pieria.gr/index.php?q=node/4

# 403
  • София
Момичета, другата седмица заминаваме за Скала Фурка. Какви хубави, пясъчни и плитки плажове можем да посетим в близост? Досега сме ходили 5-6 пъти в Гърция, но никога на Касандра.
Ние ще бъдем в Скала Фурка в средата на юли. Доколкото съм чела в интернет плажа на Неа Скиони е добър, на Елани също. Но на мен ми се иска да ходим на плажа на Сани, но не знам дали е достъпен за външни посетители или само за почиващите в комплекса. Все си мисля, че срещу заплащане би трябвало да пускат. Все пак има доста частни вили в района на Сани.

# 404
  • София
Здравейте!
И ние сме почитатели на гръцкото море, и всяка година  сме там поне по веднъж. Сега обаче се увеличихме с едно куче, и тъй като до това лято не сме се интересували от "проблема" имам някои въпроси на които зная, че можете да ми отговорите.  Praynig  Единият е как се минава границата (зная какви са общите европейски изисквания, но не зная дали и там важат Simple Smile Другият е как стои въпроса с допускането на куче на плажа. За това изчетох различни мнения. Ако има значение ще бъдем в Паралия Дионису. Мерси мноого!

Паспорт + чип, задължителна ваксина против бяс. Може изобщо да не ти поискат паспорта, но това е изискването. Нямала съм проблеми на плажа. Не ги къпете в морето, където има и други плажуващи. Аз лично предпочитам да си оставя кучето на сянка в стаята, пред това да го водя на плажа. Приятна почивка  Peace
Привет, ние също сме с един член повече тази година- джак ръсел териер. Трябва ти паспорт с нанесени ваксинациии и чип. Обикновенно дори не забелязват, че има куче в колата. Не са ни искали досега документи. Относно плажуването - ходете на неохраняеми плажове. Нас любезно ни предупредиха на Олимпиада, че може с кучо, но без да влиза въвводата. Казаха ни, че гърците се сърдели. Mimitootvr е права - ако може идете без него - топло им е и определено не им е конфортно:-) . Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт